Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kasılmayı engelleyici ilaç verdi, herhafta görüp nstye bağlayacak. şimdilik bunları yapıyoruz....

sbl kız neden sesin çıkmıyo küsmüyüz bebemdünde çok laf attım dönmedin ne var ne yok:82::82::82:

görmedim canım kusura bakma.kimse yok diye geçmiş sayfaları okuyordum.akşamda laf atmışsın ama ben gördüğümde çıkmıştın.benim pc genelde açık kimse olmadı mı başka şeylerle uğraşıyorum.kız elimden alıyor bazen pasta yapıyor pcde.oyun oynuyor.bu arada iyiyim canım proluton var onu yaptırmaya gidicem bişey olur diye korkuyorum ama mecbur gidicem.sen nasılsın?moralin iyimi biraz?

eh işte nasıl olsun herşeyi yaradana bıraktım bu arada ömürüm oynamaya yeni yeni başladıokadr güzel birduyguki özlemişim kapıyı bir kere çalıyo okadr abisi çok çalıyodu annecim iyiyim diyo rabbim işşallah saglıklı versin tek korkum rahim kısalırsa ne olur yemegi yatarak yiyorum soluma yatarak çok özledim sofrada yemegiama katlanman lazım canım allahtan benim üstümde bir abla var o vuruyo igne sorun yok yani ama saglık ocagını arasana gelirler kadın dediki söyle sana sıra vermeyiz hemen yaparız dedi bakalım olmazsa buruya çagırıcam gelirlerse tabe

Son düzenleme:
gamze bebikim nasılsın birdahaki randevu ne zaman rahim boyun kaçtı senin en son:44::44:

sbl cim senin dikişlerde ara sıra sızlıyomu arkadaşım merak ettim

-Geçen, kaynanamın elinden öptüm, hayırdır dedi bayram değil seyran değil ; bugün cadılar bayramı dedim kaçtım...♥

kız cok güldüm gercekten mi yaptın bende mi yapsam kaynanama kadın şaşırır benim gelin delitti diyee
gamze bebikim nasılsın birdahaki randevu ne zaman rahim boyun kaçtı senin en son:44::44:

sbl cim senin dikişlerde ara sıra sızlıyomu arkadaşım merak ettim
tatlım yazılarınızı okuyordum yarın gidicem dr.a :18: en son 3 dü.. iyiyiz allaha şükür baş aprım rahatladı progestano 1 indirdik şuan iyiyiz sen nasılsın ??

tatlım allah analı babalı büyütsün cok duygulandım yaaa moralimde yükseldi rabim her kesin sağlıkla bebişlerini ucağına versin ayy kıyamam sana dikiş ağrısı zor tatlım bide öksürüğün varmış dr ilaç vermedimi?? tatlım durunun yanına git öp bizim için

gazını cıkarmadan hastaneden cıkarmıyorlardı :26: kaysı komporttosu içsen iyi gelir bide emzirirken en son bıraktığın gögüsten başla onu tekrarda içsin sonra diğerine başla biri tam bitmeden sütü üretimine başlamıyormuş..bide taze dere otu yee bak cok faydasını görüceksin bide süt gögsüne inmesi için ılık duş all hemen gelmeye başlıyor 1 hafta içinde süt üretimi artar durucuk tek emsin

kasılmayı engelleyici ilaç verdi, herhafta görüp nstye bağlayacak. şimdilik bunları yapıyoruz....

tatlım kasılma önleyiçi ilaç hangisi :26: benide artık ntsa ye bağlıcakmış :18: kızımda bağladılar ama sancı cıkmadı güvenemiyorum da artık ntsye

tatlım neden bir hemşire yada sağlık calışanıyla anlaşmıyorsun her gün mü gidiyorsun iğne ye :26: sen 4 katta oturuyorsun birde merdiven bizler için yasak tatlım bence birini bulun bu dönemler bizim için cok riskli sen pruloton mu yada kan sulandırıcı için mi gidiyorsun iğneye :26: hiç komşularınızdan vurabilen yok mu?? araştır bence benim kardeşim öğrenmişti iğneyi o yapardı hepimize emininm cevrende de vardır

Selam arkadaşlar.Bende de erken doğum tehlikesi var kasılmalarım erken başladığı için.Bazı arkadaşlar rahim uzunluğunu yazmış kasılmalar da rahmi açtığı için bana da bakmışlardı.24. haftamda 3.8, 25. haftamda 2.8 ,26. haftamda da 3.4 ölçülmüştü.Siz daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim.haftama göre bu ölçüler normal mi yoksa az mı

tatlım rahim uzunluğu 2.5 ve 2 altında riskli grup içindesindir.senin rahim boyun iyi sende acıklık varmı rahim ağzında yada hunileşmeden bahsettiler mi :26:

tatlım rahim uzunluğu 2.5 ve 2 altında riskli grup içindesindir.senin rahim boyun iyi sende acıklık varmı rahim ağzında yada hunileşmeden bahsettiler mi :26:

Bir kere baktılar 24. haftamda onda da 1 cm açıklık demişlerdi.O normal mi?Hunileşmeyle ilgili bir şey demediler.

Bir kere baktılar 24. haftamda onda da 1 cm açıklık demişlerdi.O normal mi?Hunileşmeyle ilgili bir şey demediler.

tamam rahim boyun cok iyi ama acıklık olması biraz endişeli :26: dr kontrollerini bırakma sıklaştır bide kasılmaların olduğunda dr git hemen cünkü kasılmalar rahim boyunu kücültüyor .. bu süecten dinlenmen en iyisi kendini yorma bol bol dinlen uzan allahın izniyle bebeklerimize kavuşuruz inşallah

Haklısın canım.Son kontrolümde nst de kasılma olmadığı için dr serviks uzunluğuna ve açıklığa bakmadı.Ama kasılmalar devam ediyor.Bu yüzden de endişeliyim ben de.zaten sadece yatıyorum hiç bi iş yapmıyorum.İlaç kullanıyorum.İlgin için teşekkürler canım.İnşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız biz de...

dr erken doğum için çiğer geliştiriçi iğne önermedi mi :26:

yok kız facede bir arkadaş yazmış paylaşıyım dedimbu rada işşallah iyi çıkar bebem senin ömür oynamaya başladı teyzesi kerata dondurmayı çok seviyo gelince yaz beni merakta bırakma bemimde 3 kere ölçüldü 3 cm di bu sefer 2 çıktı çokrmuyorum degil yani rabbim yardımcım olsun işşallahpazartesi büyük gün benim için ekim topigi yasin okuyo çok duygulandım inanın birbirini tanmayan insanlar allah razı olsun tek yürek oldular ve bana dua ediyorlar
eşim evde ben bugün servis dışıyım birde kafama birşey takıldı bu rahim boyu kısalıp uzuyomu kafama takıldı fikri olan

selam..26.haftada 3.4 gayet iyi...2.5 altına düştüğünde tehlikeli oluyor.kasılman olsun yada olmasın her kontrolde dr una özellikle sor bence..Allah yardımcın olsun

cnm yatarsan ilaçlarını düzenli alırsan azda olsa uzama oluyor...dikkat et tatlım hiç bi iş yapma sakın..

dr erken doğum için çiğer geliştiriçi iğne önermedi mi :26:

Ciğer geliştirici iğne 24. haftada yapıldı canım yazmayı unuttum sanırım.

selam..26.haftada 3.4 gayet iyi...2.5 altına düştüğünde tehlikeli oluyor.kasılman olsun yada olmasın her kontrolde dr una özellikle sor bence..Allah yardımcın olsun

Sağol canım.Bi sonraki kontrolüm p.tesi günü o zaman sorayım tekrar.İlginiz için teşekkürler fikir alışverişi insanı rahatlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…