Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tek doz mu vuruldun :26: bende dr kontrolümde iğneyi söylicem bakalım bana ne zaman dicek alışveriş rahatlatıyor ben diğer hamileliğimde kızıma önceden almıştım artık korkuyorum

benim doktorum pruloton yada progeston 200 dedi. bende farketmez deyince progeston200 verdi, acaba pruloton daha mı iyi? bilginiz var mı?

progestondan başka ilaç var mı?

Bir kere baktılar 24. haftamda onda da 1 cm açıklık demişlerdi.O normal mi?Hunileşmeyle ilgili bir şey demediler.

1 cm. açıklık işte o hunileşme dedikleri şey;
sonra bi daha bakmadılar mı? hep yatıyor musun? hangi ilaçları içiyorsun? çok soru sordum çünkü benimde 1 cm. e yakın açılma varmış.

tek doz mu vuruldun :26: bende dr kontrolümde iğneyi söylicem bakalım bana ne zaman dicek alışveriş rahatlatıyor ben diğer hamileliğimde kızıma önceden almıştım artık korkuyorum
İki doz vuruldu iğne.Senin sorunun da serviks kısalığı mı?Burda okudum yine bi arkadaş 39. haftasında doğum yapmış demek ki sonuna kadar durabiliyor tedbirini alınca.Hayırlısıyla geçirsek şu ayları hepimiz...

ciğer geşiltirici iğne o kadar erken haftada yapıyorlar mı? bende konuşayım doktorumla...

inşallah tatlım ben erken doğumla kaybettim kızımı tanı konmadı o yüzden her şey üzerinde duruluyor benim üzerimde evet kayıplar yaşanınca dr.lar artık üzerimizde duruyor hiç yokken kızımı kaybettim hiç bana demediler erken doğum riskim olduğunu..evet tedbir aldıktan sonra takdir allahın coğunlukla bebeklerini kucaklarına aldılar.. tabi biz iş güç yok sürekli yatıyoruz gezmiyoruz ve kontrollü dr sık gidiyoruz :94: inşallah canım iğne yaptırman cok iyi olmuş

1 cm. açıklık işte o hunileşme dedikleri şey;
sonra bi daha bakmadılar mı? hep yatıyor musun? hangi ilaçları içiyorsun? çok soru sordum çünkü benimde 1 cm. e yakın açılma varmış.

Doktorlar nedense serviks uzunluğunu daha çok önemsiyorlar gibi geldi bana.Her hafta serviksime baktılar ama açıklığa bi kere baktılar hastanede yattığım süre boyunca.Evet hep yatıyorum sadece yemeğe ve tuvalete kalkıyorum nerdeyse.Nidilat(6x1) ve magvital alıyorum kasılmalar için.

kızımda ssancım var dedim önleyici ilaçverirn dedim nts ye bağladılar sancı cıkmadı müdale etmediler sonra bağırmaya başlayınca doğuma aldılar cünkü artık rahim acılmıştı

Bazen sancı karnın bi tarafında oluyor doktor nstyi diğer tarafa taktıysa hafif ağrılarda makine ağrıyı algılayamıyor.Ben doktor çıkınca yerini değiştiriyodum kasılma olunca o zaman çıkıyodu.O durumdan çok korkuyorum işte bu haftaya kadar hep bu korkuyla geldim.Devamı da böyle geçecek sanırım.Sonuna kadar dursun da ben korkmaya razıyım ne yapalım.Allah sana da bana da bir daha yaşatmaz inşallah evlat acısı.Ben de ilk bebeğimi kaybettim...

bizim doktor nidilatı söyledi ama hafta olrak erken dedi. belli bir haftadan sonra veriliyormuş. inşallah bende sağlıkla senin haftalarına gelirim.

yaa başın sağolsun tatlım amin allahh hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.. sen neden kaybettin bebeğini kacıncı haftada tabi anatmak istersen.. yaa bana hemşire bağladı anlasalardı belki kızım yanımda olucaktı.. artık önüme bakmam lazım bu bebeğim için elimden geleni yapıyorum rabbim sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin şuan evdemisin hastaneye ara ara mı yatıyorsun :26: nezamandır nidilat ve magvital kullanıyorsun bize daha vermedi heralde 24-28 haftalarda veriyorlar :44:

bizim doktor nidilatı söyledi ama hafta olrak erken dedi. belli bir haftadan sonra veriliyormuş. inşallah bende sağlıkla senin haftalarına gelirim.
Bana 24. haftada vermişlerdi belli bir zamanı var mı bilmiyorum.İnşallah hepimiz sonuna kadar gideriz canım...

Allah razı olsun canım.Ben erken doğumdan kaybetmedim.Böbrek yetmezliği vardı doğuştan.Gerçi 32. haftada aldılar mecburen riskli deyip ama bebeğim solunum cihazına bile bağlanmamıştı ciğerleri çok güçlüydü.1 yaşında kaybettik teyzesi.6 yıl oldu acısı hala dün gibi.İlk defa bebek denedik oğlumdan sonra bunda aynı acıları yaşamayız inşallah.Rapor alıyorum canım evdeyim doğuma kadar.Hastaneye 10 günde bir kontrole gidiyorum bi aksilik olmazsa.24. haftada hastaneye yatmıştım o zamandır kullanıyorum bu ilaçları.Sizde kasılma yok sanırım ama.Nidilat kasılma için verilen bir ilaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…