Rahim Anomalileri

canım bende de var pıhtılaşma.bendeki mthfr 1298 mutasyonu.seninki hangisi?mthfr .....ne?

canım bende de var pıhtılaşma.bendeki mthfr 1298 mutasyonu.seninki hangisi?mthfr .....ne?

papatya bendeki mthfr (c677t)heterozigot saptanmış,protein sc vu mupus a sa baktıracam bakalım onlarda ne çıkacak..canım dr sana ne diyor problem oluştururmuymuş seninki*?bazıları hamileyken heparin yaptırıyor pıhtılaşma çıkmayanlar bile bende düşünmüyor değilim belki bizimkide ondan olabilir ...

gözün aydın zeyhatcım...
rabbim analı babalı büyütsün...

skıntıların kısa zamnda geçer inşallah

heterozigotlar homozigotlara göre daha iyi..ama yinede hamile kalmada sorun yaratıyor canım.gebe kalabilmek için,bebeğin rahme tutunabilmesi için kan akışının düzenli olması gerekiyor.ben örneğin 6 yıl sonra kendiliğimdfen hamile kalmıştım ilk kez ama ilk kez de yumurtlama dönemimde coraspin kullanmıştım.kanım normale dönmüştü yanii..
pıhtılaşma ile ilgili çok fazla raştırma yapılmış.hepsini okudum ben.bazı araştırmacılar mthfr mutasyonunun düşüklerle bir ilgisini bulamamış.çoğunluğun söylediği faktör V leiden diye bir mutasyon var.bir de protrombin gen polimorfizmi.asıl tehlikeli olanlar bu ikisi.o yüzden şanslı sayılırız yinede.bunlarada baktırdın değilmi.
birde homosistein düzeyi var.baktırmadıysan onada mutlaka baktır.homosisteinin yüksek olması da tehlikeli.benim mutasyon homosisteini etkilemiyor.nitekimde homositeinim normal seviyede.ama seninkinde homosistein yükselebiliyor.o yüzden onada baktır canım.
bizim durumumuzdakilere gebeyken kan sulandırıcı öneriliyor bebeğin beslenebilmesi için.
ben kürtjadan sonra bazı doktorlara mail attım bununla ilgili.bazı doktorlar kanama alanı (biliyorsun bende kanama vardı) büyük değilse kan sulandırıcı veriyoruz diyor.bazıları kanama varsa kan sulandırıcı verilemz diyor.hele hele benimki gibi düşük tehlikesinin olup dinelenme verildiğinde kan pıhtılaşmaya eğilim artıoyrmuş hareket olmadığı için.o yüzden bu tür dinlenme ve yatak istirahati gibi durumlarda mutlaka kan sulandırıcı verilemliymiş canım.

hepinize çok çok teşekkür ederim arkadaşlar doğuma giderken hepinize dua ettim inşallah bir an önce bu sevinci yaşarsınız.

biz bir süre sarılıkla uğraştık bebekte yoğun bakımda kalmıştı dr u dün riskli günleri atlattığını söyledi. Benimse tansiyonum hala yüksek Kendi ilacımı almama rağmen düşmedi acile gittim dil altıyla bile normale dönmüyordu. Ancak yei yeni kendine gelmeye başladı ilaçlarla. Dua edinde bir an önce geçsin.

canım dualarımız seninle..:Saruboceq:
seninde ağzına yüreğine sağlık.rabbim kabul etmiştir inşallahh..
sana ve bebişine çok geçmiş olsun..iyi bakın kendinize..

camnım bizde kanamayla hamileliğimiz başlıyor kan sulandırıcı ilaçlar bize ters etki yapmsın...gerçi bütün tetkikleri yapıp dr la görüşmemiz sonunda belirlenir.homosistein düzeyi neyi belirlyor? dr um dediki folik asit 3 ay önceden kullanman bu sorunları ortadan kaldırır.. folbiol kullan dedi sende folik asit kullan mutlaka çok faydası var...
seninde hep kanamalı geçti benimde öyleydi hep yatmıştım ama yatmakla alakası yok düşecekse o düşüyor birdaha hamile kalırsam hiç yatmayı düşünmüyorum sonra insan zor toparlanıyor ben hala toparlanmış saymıyorum kendimi tam olarak...hayırlısı demekle kalıyor ancak....ama şimdi gücümüzü toplayıp yapılabileceklerimize bakmalıyız bu pıhtılaşmaları iyice bir araştıralım bakalım ne çıkacak.kendine dikkat et

allah analı babalı büyütsün .çok çektin bunun en yakın tanıkları bizleriz ,ama değecek birgüzelik var yanında ...sende kendini toparlamaya bak..sarımsak günde 1 tane yut tansiyonunu düşürür .rabbim yüzünü güldürsün bebişinle beraber inşallah.....

Ben hiç bu konuları bilmiyorum ceydan cım..inşallah seninde önemli bi şey değildir bu sonuçlar..
dr um bana coraspin vermişti hamileliğimle ilgili ama ne için verdiğini bilmiyorum..hatta halende içiyorum..sonra ben başka bir dr a başladım yani şimdiki dr uma..bu dr umda coraspine devam etmemi söyledi..36.haftaya kadar iç dedi..ama dediğim gibi neden içtiğimi bilmiyorum..

zeyhat sana ve bebeğine geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda herşey yoluna girecek merak etme..limon suyu ve sarımsak ta dene bakalım düşecekmi..gıdalarınada dikkat et kuvetli ve tuzlu şeyler olmasın sakın..bol sıvı almaya devam et..dualarımız seninle merak etme..

siercim işte sanada uygun görmüşler coraspirini kanı sulandırmak için veriliyor,kan akımı hızlı olsun bebek beslenebilsin diye pıhtı olunca beslenemeyip düşük oluyor bizim septum da bir arada olduğu için bu kaçınılmaz oluyor galiba...doğuma kadar kullandıran dr lar var...faydası oldu sana bizde dr soralımda hamile olduğumuzda kulanalım diye...geçen hastanede ultrasonuma baktırdım herşey normal dedi bende diyorum benim de normal bir rahmim var artık seviniyorum....birde bebiş olsa ahah....peki siercim sen coraspirine hamile kalmadan mı başladın?tatlım 3 hafta sonra sonra bebişine kavuşuyorsun inşallah hazırlıklar bittimi*?

canım her gebeliğimiz kanamalı olacak diye bir durum yok.ki bazı doktorlar kanama oolsa bile kan sulandırıcı mutlaka veriyor.birkaç günden beri bazı hematologlarla mailleştim ben.kanama alanı çok büyük değilse mutlaka kan sulandırıcı veriyoruz diyorlar.benimde büyük değildi kanama alanı.o yüzden direk yatak istirahati vermedi zaten.sadece dinlenme verdi.
benim kendi doktorum da folikasit yetersizliğinde pıhtılaşma asıl tehlikeli olur demişti.o yüzden bizim gebelikten 3 ay önce mutlaka folikasit almamız lazım.ben şimdi bile hala kullanıyorum.folikasit kan yapıyormuş.ama pıhtılaşma olanlarda folbiol daha etkiliymiş.bir de bir hematolog benexol b vitamini diye bir ilaç ismi verdi.B vitaminide pıhtılaşmada önemliymiş.onun da gebelikten önce başlanması gerekiyormuş.onu da yeni aldım ben.başlıcam yani.sende başla.
canım okuduklarımdan anladığım kadarıyla homosistein düzeyi yüksek olunca pıhtılaşmayı daha çok tetikliyor.ama ağır pıhtılaşmalarda(mesela 2-3 gen mutasyonu birarada olunca,yine bizimki daha iyi:) homosistein yüksek çıkıyor ve daha tehlikeli oluyor.birde mthfr mutasyonları diğer mutasyonlar içinde en masum olanları.inşallah bu pıhtılaşma olayını güzel bir şekilde halledip miniklerimizi kucağımıza alabiliriz.bizim mutlaka bir hematolog takibinde olmamız gerekiyor.
ben 6 yıldır ilk kez hamile kalmıştım ama ilk kezde bir arkadaşın sayesinde yumurtlama dönemimde coraspin kullanmıştım.bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum gebe kalmamda.

işallah herşey yolunda gider canımmm

papatyacım inş kısa zamnda bu mutluluğu yine yaşarsın ve bu sorunsuz bir hamilelik olur inşallah...
rabbimyüzünü güldürsün...

canım benden homosistein testi istemediler...
pıhtılaşna testlerim normal diyemi acaba...
yada bu testin başka ismi veya kısatması varmı belki bende yaptırmışımdır ama bilmiyorum....

sağol tatlım..inşallah isteyen herkese allahım yaşatır bu mutluluğu..

canım benim pıhtılaşma testlerimin içinde homosistein vardı zaten.yani onu ayrı olarak yaptırmadım.ama senin pıhtılaşma testlerin normalse homosisteinde sorun çıkmaz zaten.bu testin başka kısaltması yok bildiğim kadarıyla.direk homosistein yani..

sağol canım evet normaldi...
peki bu testleri bir kere yaptırmak yeterlimi acaba...
yani zamanla değişiklik olurmu?

papatyacım sen eşinindemi genetik tahlilerini yaptırdın doktorlarmı istedi yoksa sizmi baktırma fikrindeydiniz?şimdi her doktor hastalara farklı farklı yaklaşıyor birinin düşündüğünü diğeri mantıksiz buluyor karışık işler bunlar .....sende durumlar ne alemde bebiş çalışmalarına ara verme başlamışken devamı gelir...zeyhat ne alemde hiç sesi çıkmıyor bebişine doyamadı herhalde...

arkadaşlar selam bende de kan pıhtılaşması sorunu olduğunu dün öğrendim testte "mthfr 667 homozigot gen mutasyonu saptanmıştır" diye yazıyor bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim ama sanırım burası bana bu konuda yardımcı olacak... ben tüp bebek yaptırdım ve şu an beklemenin 4. günündeyim.. her gün clexane diye bir iğne kullanıyorum doktorum her ihtimale karşı sonuçlar çıkmadan bu iğneyi vermişti zaten... Ama bu durum için kullanılması gereken başka ilaçlar var mı? bu konuda biraz endişeliyim beni bilgilendirirseniz sevinirim.....

canım inşallah bebişin tutunur sıkıca sana..canım benim heteroziğot çıktı ama homoziğot çıkanlarda ilaçlara başlanıyor dr zaten söyler gerekenleri papatya arkadaşımız yukarda detaylı yazmış oku.aspirin başlatıyorlar diye biliyorum kanı sulandırmak için.kullandığın ilaçda sanırım o türev birşey...umarım hamiele kalırsın ve bizimle burada paylaşırsın....

sağol canım evet normaldi...
peki bu testleri bir kere yaptırmak yeterlimi acaba...
yani zamanla değişiklik olurmu?

evet canım bir kez yapılıyor sadece.zamanla değişiklik olmuyor.çünkü bu sonuçlar senin genlerinle ilgili.ilk doğduğunda nasılsa şimdi de öyle.için rahat olsun canımmm..

canım benim 3 tüp denemem tutmayınca dr değiştirdim.yücel beye geçtim.embriyo kaliteleri de çok iyyidi.yücel bey neden tutmadı diye eşimden ve benden kromozom testi istedi.kromozom testi ile pıhtılaşma testi farklı.kromozom testi eşlere,pıhtılaşma testi ise sadece anne adaylarına yapılıyor.
ben şu anda biliyorsun dinlenmedeyim canım.yakında miniğimin genetik sonuçları çıkacak.merakla bekliyorum.

evet ya zeyhat bebişine daldı gitti valla..unuttu bizi..:dilcikar:

canım hayırlı olsun öncelikle.inşallah bebeğin sıkıca tutunur ve hiç bırakmaz seni.
rahat ol ama.doktorun gerekeni yapmış zaten.bu tür pıhtılaşmalarda doktorlar kan sulandırıcı iğne veriyorlar.seninki de vermiş.inşallah işe yarar.canım bildiklerimi yukarıda paylaşmaya çalıştım.bunun dışında bişey sorarsan bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.
yine bu sitede "kan pıhtılaşması yüzünden düşük yaşayanların paylaşım alanı" diye bir topik var.arada ben de giriyorum.sen de bir bak istersen.faydalı çok şey yazıyor.
tarnsfer sonucunu bize mutlaka bildir canımm..

teşekkür ederim canım yukarıda yazılanları okudum iğnenin yanında coraspin de kullanıyorum... Demekki bazı teşhisler çok önemli bu testler benden daha önce istenseydi bu durumu daha önce öğrenip tedbir alacaktık bu benim 4. denemem ve ilk ikisinde aspirin dahi kullandırılmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…