Rahim Anomalileri

Doktor laparoskopi + histereskopi demişti zaten. Pazartesi ünv.de n'olacak bakalım.... Senin neden bökreklerine de bakıldı?

gözün aydın olsun çok sevindim inşallah güzel bir hamilelik geçirirsin

benim allianz sigortam vardı sadece yatarak ve doğum paketiydi ayakta tedavi olmamasına rağmen indirim oluyordu mesela muayene ücreti 250 liraydı ben 112 lira veriyordum muayenahensine gidiyordum ayrıca kendisi çok iyi bir dr. her istediğin an ulaşabiliyorsun kendi ve hemşiresinin cebini veriyor. ben doğumu akademic hospitalde yaptım normalde yaklaşık 6000 civarı tutuyordu ama ben doğumla ilgili hiç para vermedim sadece ebeğin yoğun bakım ücretini falan ödedim normalde hiçbir sigortada bebek masrafını karşılamıyormuş. fatih bey kadıköyde

zerray inşallah herşey kolay geçer ve bir an önce bebeğin gelir yücel bey sanada uğurlu gelir inşallah

zerray inşallah herşey kolay geçer ve bir an önce bebeğin gelir yücel bey sanada uğurlu gelir inşallah

inşallah uğurlu geleceğine inanıyorum iinanmak istiyorum ama başıma geleceklerden çookk korkuyorum bu ay korkudan yaptıramadım histeroskopiyi hiç beklemediğim anda başıma neler geldi hazmetmem lazım öncebilmiyorumkismile

Bugün pamukkale ünv.de doç. dr. Başak Yıldırım'a gittim. Çok tatlı bir bayan. Yarım rahimlilerin de hamile kalabileceklerini ancak 12. haftada rahim ağzının dikilmesi gerektiğini söyledi. Zaten benim rahimim de yeterli büyüklükteymiş. Ama tiroid bezim yavaş çalıştığı ortaya çıktı. O da çocuk sahibi olmamı engelliyormuş. Onun tedavisine de başlıyorum. Yarım rahimli olanların bir böbreklerinin olmama ihtimali varmış. Per. günü röntgen çekilecek. Yumurta rezervlerim de az çıktı. Hayırlısıyla bir dahaki adetimde aşılamaya başlayacağız. İnş. bebeğime kavuşurum....

hadi hayırlısı bakalım inşallah kavuşursun bebeğine...bendemi fakülteye gitsem acaba ee sen şimdi laparoskopi ameliyatı olmayacakmısn ...

Doktor histeroskopiye ya da laparoskopiye ihtiyaç yok, biraz yardımla hamile kalabilirsin dedi ya inşallah... Her doktor başka bir şey söylüyor. Aşılama için çok heyecenlıyım. Gerçi hamile kalma olasılığını çok fazla arttıran bir yöntem değil ama yine de küçücük bir ihtimal de olsa insan ona sığınmak istioyr.

merhaba arkadaşlar benim rahim kalp şeklindeydi histeroskopi ve laparoskopi yapıldı yaklaşık 6 ay oldu bu ay rahimde kasılmalar hissediyorum acaba ameliyattan dolayı olmuş olabilirmi ?? böyle birşey yaşayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilirlermi acaba ??

cevabın için teşekkür ederim zeyhat, arada canımı sıkacak şeyler oldu bu yüzden cevabım gecikti canım kusura bakma . beklenen tarihten bir gün sonra_p.tesi kan testini tekrarladım 1420 çıktı.çarşamba rıza beye gittim, keseyi gördü bi hafta sonra kalp atışı için çağırdı ama cumartesi kalktığımda kahverengi lekelenme oldu. hemen doktora gittim, bekliycez bi bebeğin düşeceği varsa düşer biz birşey yapamayız dedi, hiç bir ilaç vermedi sizce doğrumu??önümüzdeki cumartesi birdaha bakalım dedi.ben bu arada sadece dinleniyorum başka bir doktora gitsem mi bilemiyorum
üniversitede yada devlette çalışan bir doktor arıyorum özellikle, tahlilleri daha rahat yaptırabilmek için bide yatış hastaneye yatış filan gerekirse diye.birde çok sonra düşünülecek bişey belki ama doğumu filan illa özelde mi yapıyorlar, çalıştıkları hastanede neden yapmıyorlar acaba??bu yüzden rıza bey yada fatih bey gibi doktorları araştırıyorum canım.rıza bey gebeliği ilaçla destekleme taraftarı değil buda beni tedirgin ediyor.
ne uzun yazdım zamanınızı aldım arkadaşlar ama sizden dua bekliyorum inşaallah hepimiz hakkında hayırlısı olur, Rabbim gönlümüzdekileri hayra çevirir inşaallah..

Çok geçmiş olsun canım.İnşallah problemsiz bir şekilde hamileliğini tamamlayıp bebeğine kavuşursun.Her dr un düşük tehlikesine bakışı farklı oluyor bazıları hemen progestan veriyor,bazıları ise düşeceği varsa düşer belkide bebeğin genetik bir eksikliğnde dolayı vücut bebeği dışarıya atmak istiyordur buna engel olunması yanlış olur gibisinden düşünceleri oluyor.Ama canım eğer o bebeğin doğacağı varsa ,bu dünyada yiyeceği ekmeği varsa doğar buna hiç birşey engel olamaz.

mrb arkadaşlar öncelikle hamile olanlara hayırlı sağlıklı hamilelik diliyorum rabbim kucağınıza da almayı nasip etsin, benim gibi hamile olamayan arkadaşlarıma da rabbim kısa zamanda sağlıkla hamile kalmayı nasip etsin.

ben 1.5 yıllık evliyim bende pko tanısı koyuldu eşimde de bazı problemler çıktı temmuzda ankara da tüp bebek denedik tutmadı. dondurulmuşlarla tekrar denemeye karar verdik. bulunduğum yerde kadın doğum doktorumu değiştirdim. yeni gittiğim doktor muayene de rahmimin çatal olduğunu söyledi. çok şaşırdım! ne demek bu şimdi!? nette çok fazla birşey bulamadım. düşüklere neden olur dedi doktorum. bu yüzden mi bebeğim tutunamadı acaba?bilgisi olan varsa beni bilgilendirin lütfen.

bir sürü kan testi istedi doktor verdik yarın ya da cts çıkacakmış bekliyoruz.

yani kızdığım diğer bir konu ise defalarca daha önce ultrasona girdim, buna tüp bebek merkezim de dahil, neden söylenmedi...
yani çatal rahim kısırlığa neden değil diye okudum doğru mu?

bi de rahim ağzında yara var dedi doktor istersen yakarız dedi, düşünelim dedik. araştırdığım kadarıyla bu da kısırlığa neden değilmiş öyle mi arkadaşlar?

bir de rahmimin tedavisi nasıl olur. burada okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarda yarım rahim varmış bende ki çatal rahim yani kubbe şeklinde olması gereken üst kısmı çatalmış. ya beni aydınlatın lütfen çatal rahim diye yazıyorum nette pek bişi çıkmıyor. başka bir adı mı var acaba?

çok soru sordum biliyorum ama kendimi kötü hissediyorum. önceki gece ağlamaktan gözlerim şişti.
hepinize bu mübarek ayda yürekten dua ediyorum
ramazan ayımız hayırlı olsun, dualarımız kabul olsun inşallah....

canım benim bende senin gibi 6 yılın sonunda rahimin kalp şeklinde oldugunu öğrendim, bildiğim kadarıyla kısırlığa neden değil ama gebelik oluştugunda tam yerleşemediği için düşükle sonuçlanıyor ve doğal olarak bebek yaşamıyor tedavisine gelince benim doktorum histeroskopi ve laparoskopi önerdi ve düzeltildi Seninde muhtemelen öyle olacaktır zaten anestesi altında oluyosun acı hissetmiyosun 1-2 gün içindede evine dönebiliyosun canım...
arama içinde Rahim Anomallari yazarsan çıkacaktır karşına...
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım canım ama korkma ,korkulacak bir durum yok canım..İnş. en kısa zmaanda hepimiz kavuşuruz meleklerimize:Saruboceq:

peki canım bu tedavi sonrasında ne kadar süre sonra tüp bebeği tekrar deneyebiliriz bilgin var mı? biraz beklemek gerekir mi?
inşallah tez zamanda meleklerimiz bbize merhaba der :)

peki canım bu tedavi sonrasında ne kadar süre sonra tüp bebeği tekrar deneyebiliriz bilgin var mı? biraz beklemek gerekir mi?
inşallah tez zamanda meleklerimiz bbize merhaba der :)

canım benim 6 ay oldu ameliyatım gerçekleşeli eylül gibi tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz kısmet olursa, rahmin kendini toparlaması için biraz bekledik canım biz Allahım hakkımızda hayırlısını versin inş...:Saruboceq:

ya o kadar çok mu beklemek gerekiyor
sabah yatağımda gözlerimi açar açmaz düşündüm tüp bebeklerim tutmuş olsalardı tam bir aylık olmuş olacaklardı bebeklerim canlarım herşeylerim. lütfen gelin annenize. anneniz uyuyamıyor, anneniz gülemiyor...
dışarı çıkmak istemiyorum teravih namazından sonra geziyoruz kordonda yarabbim ne çok hamile var, ne çok çocuk arabası var... bakakalıyorum. acaba eşim içerliyormu diye yüzüne bakıyorum...
ben çok istiyorum. beklemek eziyet gibi... Rabbim çok geçmeden bize meleklerimizi gönder allah ım...

bizede beklemekten ve dua etmekten başka yapacak birşey kalmıyor canım, inşaallah sağlıklı ve hayırlı bi gebeliktir ve devam eder.Allah hepimizin kalbine göre verir inşaallah.
gülsümay aklımızda hep bebek fikri olduğu için sadece bunu çağrıştıran şeyleri görüyoruz. ama vakti zamanı gelince engel diye görünen ne varsa hiçbir önemi kalmayacak canım, hepsi ortadan kalkıcak.sen içini ferah tut arkadaşım

slm kızlar uzun zaman oldu yazamayaylı ama geldim yine üzücü şeylerle karşılaştım ...arkadaşlar canınızı sıkmayın herşey olacağına varıyor ben de canımı sıktım şimdi prolaktinim yükselmiş dr stresten yükselmiştir dedi 122 ye çıkmış normali 30 civarı...bende artık zamanı doldurdum septum ameliyatının üzerinden 3ay geçti olur dedim şimdi bu çıktı..rabbim dermansız dert vermesin... bizim sınaavımızda bebek üzerine daha çok diyorum şükür ediyorum yinede...mai umarım herşey iyi olur senin için inşallah...nilde sende durumlar ne. gülsüm ay sizdaha yolun başındasınız sabırlı olmalısınız bu birden olacak birşey değil keşke olsa ama..çatal şeklinde rahimi duymadım belki bizimki gibi septumdur seninikide alınır...olmasa bile tıp gelişti onunda bir metodu vardır içinde çıkarsın bak göreceksin ama sabır sabır ....senin yaşadıklarını hepimiz yaşadık ben 2 düşük yaşadım ben de isterdim olmasındı oma yaşanacaksa birkere hiç kimse engel olamaz.biz sabırlı olmak zorundayız çünkü biz hayırlı evlatlar istiyoruz rabbimden inşallah hayırlı evlatlarda nasip eder isteyen herkeze....biz kadınlar kulübünün güçlükadınlarıyız....hepinizi çok öpüyorummm

Canım ne olsun işte.Düşük yapalı 14 ay oldu ve 1 senedirli tekrar hamile kalmayı deniyorum ama hala kalamadım.Tabiki de herşeyin hayırlısı.Yeni bir dr a gittim.O HSG sonucuma felan baktı.Ben çift rahimliyim ya 2 rahim arasında bayağa açıklık var ama yine de o zarı törpüleyip rahmi genişletebiliriz dedi.Ama ssk karşılamıyormuş özel bir hastane 600tl tutar dedi.Ama bir yardımcı doç.önerdi bana o üniversitede o da yapabilir dedi.Dediği dr a gittim.Rahmin yapısı konusunda tam emin olamadı boynuz şekline de benziyor dedi.(yani 2 ayrı rahim)Eğer öyleyse elimizden hiç birşey gelmez ameliyat olamazsın.Bundan tam olarak emin olmak için göbeğin biraz altından kamerayla girip bakacağız dedi.
Şimdi bir ilaç verdi adetimi geciktirmek için bayramdan sonra operasyonu gerçekleştirecek 8 eylülde.Çok uzattım:kedi: ama sizinle paylaşmak istedim belki bana vereceğiniz bir fikir vardır belki sizlerden biri de bu operasyondan geçmişdir ve beni aydınlatır.:teselli:Canım sende kendini lütfen bu kadar üzme herşey çok güzel olacak sabrın sonu selamettir.Bak ameliyatını da olmuşsun.Kendine moral ver.Az kaldı.Dualarım seninle

Son düzenleme:
kızlar hepimiz mücadele içindeyiz dileğimiz meleklerimize kavuşmak bu mücadele büyük sabır istiyor ben 7 yldır mücadele ediyorum halen kavuşamadım meleğime ama vazgeçmedim hiçbir zaman ne mücadeleden nede umutsuzluğa kapıldım biliyorum birgün hepimizin meleği olacak ama biraz zaman istiyor sanırım lütfen vazgeçmeyin sizlerde umutsuzluğa düşmeyin bir gün mutlaka olacak bu mücadeleden kucagımız dolu ayrılacagız Allahın izniyle inş en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz meleklerimize:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…