hoşgeldin papatya amma da uzunmuş tatilin.
bide sonradan öğrendimki annemdede aynı problem varmış ama biz 4 kardeşiz ve annem hiç sorunsuz geçirmiş hamileliklerini darısı başımıza inşallah..
hoşgeldin :) ilginç ben de unikorn uterusum sonradan öğrendim ki annemde de rahim küçüklüğü problemi varmış 2 gebeliğinde de erken doğum yapmış ve 6.aydan itibaren yatmış sadece son gebeliğini miadında doğum yapmış.
geçmişi okumadım ben ama bu durumda olup hamile olan varmıydı aranızda? bide normal yoladan mı yoksa herhangi bi tedavi ilemi hamile oldular??
ben unicorn uterusum. bir kez ben de hamile kaldım ama maalesef kimyasal gebelikti. Yarım rahimli olduğumu öğrendikten sonra aklıma geldi sanırım annemde de var. çünkü annem evde doğum yapmış ve hem ben hem de kızkardeşim terten doğmuşuz. ebe rahmin çok küçük demiş. Demek ki çocuk sahibi olunabiliyor. ama annem bizi doğurduğunda 16-17 yaşındaymış bense 29. yaşla da ilgili bir şeyler olabilir mi bilmiyorum. bu arada bu hafta sonu adet olacağım ve puregon iğnelerime başlayacağım aşılama için ilk adım. inşallah her şey yolunda gider...
ben unicorn uterusum. bir kez ben de hamile kaldım ama maalesef kimyasal gebelikti. Yarım rahimli olduğumu öğrendikten sonra aklıma geldi sanırım annemde de var. çünkü annem evde doğum yapmış ve hem ben hem de kızkardeşim terten doğmuşuz. ebe rahmin çok küçük demiş. Demek ki çocuk sahibi olunabiliyor. ama annem bizi doğurduğunda 16-17 yaşındaymış bense 29. yaşla da ilgili bir şeyler olabilir mi bilmiyorum. bu arada bu hafta sonu adet olacağım ve puregon iğnelerime başlayacağım aşılama için ilk adım. inşallah her şey yolunda gider...
normal yollarla hamile kalanlar var ama bebeğin yerleştiği yere göre düşük oluyo veya olmuyo sanırım..
ben ikinci bebeğimde perdeye yakın yerleşmişti kanamaları durduramadık ve maalesef kalbi durdu bebeğimin... birazda şansa bağlı ...[/Q
Allah yeniden yaşatmasın inşallah. hepimize sağlıklı hamilelik ve bebekler nasip etsin inşallah.
sizlere nasıl teşhis kondu? benim ilk dr. um beni 6 ay yumurta takibi ve ilaç tedavisi için takip etti bişey anlayamamış meğer sonra ben rastgele rutin bir ultrason esnasında öğrendim. sonra kadın doğumcumu değiştirdim. yeni dr. um direk hsg çektirdi orda net bişekilde görülüyo tek boyundan iki rahim şeklinde rahimin tepesi çökük baya bi. Rabbim hayırlı sağlıklı gebelikler ve bebekler nasip etsin inşallah..
Öncelikle aramıza hoş geldin.İnşallah burası sana ve diğer arkadaşlara uğur getirir ve bebeklerimizi hayırlısı ile kucağımıza alırız.Senin durumunla benim ki bire bir aynı.Benim ilk hamileliğimde hiç sorunum olmadı.Hatta çift rahimli olduğumuda sezeryan esnasında dr um fark etmiş.Çok şükür bir oğlum var 5 yaşında.Fakat 2. hamileliğimde hem zor hamile kalabildim hem de 4.5 aylık hamileyken düşük yaptım.Sanırım annemde de buna benzer bir sorun var.Çünkü benden başka çocuğu olmamış çok istemesine rağmen.Şimdi ben tekrar hamile kalmak için 1 yıldır uğraşıyorum.Yani hamile kalmakda zor oluyor.Yeni bir doçente gidiyorum.Laparoskopi yapıp ameliyat olabilirmiyim diye bakacak.Çünkü çok ayrı görünmüş rahimler birbirinden hsg filminde.Hepimiz için hayırlısı olsun.:Saruboceq:
normal yollarla hamile kalanlar var ama bebeğin yerleştiği yere göre düşük oluyo veya olmuyo sanırım..
ben ikinci bebeğimde perdeye yakın yerleşmişti kanamaları durduramadık ve maalesef kalbi durdu bebeğimin... birazda şansa bağlı ...[/Q
Allah yeniden yaşatmasın inşallah. hepimize sağlıklı hamilelik ve bebekler nasip etsin inşallah.
teşekkürler canım.. Amin inşallah!
teşekkür ederim. Allah evledını sana bağışlasın inşallah kardeşide gelir en kısa zamanda. benim dr. umda doçent. herhangi birşey önermedi olur sizin diyo ama bilmiyorum eşiminde sperm problemi var sayı az morfoloji de kötü. bilmiyorum ama her adetimde umutsuzluğum artıyo. belkide hç olmıcak diyorum kendi kendime...
laporoskopi için öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim belki hsg sonucumu başka bi dr. a göstersem iyi olur benim dr. um normal kabul ediyoruz falan dedi bilemiyorum kafam karıştı
Tamam bütün gelişmeleri buradan paylaşacağım canım.Sende öyle umutsuzluğa kapılma bak olmasaydı benim olmazdı.Canını sıkma ve iyice araştır yapılacak bir şey var mı diye.Banada dr lar denemeye devam et belki yine normal olarak hamileliğini bitirebilirsin dedi ama ben 1 senedirli korunmadım hamile kalamadığım için gittim ve dr laparoskopi ile iyice olayı anlayıp yapılabilecek bir şey varsa yapacaklar yoksa normal yollardan denemeye devam edeceğim olacağı varsa Allah nasip ederse hayırlısı ile olur zaten.
Bildiğiniz gibi ben yarım rahimliyim. kimyasal gebelikten sonra gittiğim doktor korunmadığınız süre 1 yılı geçmeden bir şey yapamam dedi. 1 yılı tamamlayınca gittim klomen verdi hiç test yapmak falan yok. klomenden sonra 5 tane kist oluştu. sonra doğum kontrol hapı verdi. 1 ay sonra gel dedi. 1 ay sonra gittiğimde doktor çok meşguldü. üstüne elektrikler kesildi. aynı hastanedeki başka doktora gitmek zorunda kaldım. Her şeyde bir hayır vardır. yeni doktorum hemen hsg çekelim spermiyogram yapalım dedi. hsgDe rahmimin yarısı yok açık seçik görünüyor. o da beni ünv hastanesine sevketti. bir doç.e gittim. hormon testlerimde hipotiroid çıktı. Çok uzattım ama bu testler en başta yapılmış olsaydı belki çoktan hamile olacaktım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?