arkadaşlar
adet kesilmesi için verilen ilaç kullanımı bittikten ne kadar sonra adet görüyorsunuz...yani normalde ne kadar zaman geçiyor...doktorum ilaç bittikten sonra ertesi gün adet görüceksin demişti...ki adetin 3. günü bende kan testleri için doktora gidicem...yalnız benim ilacım pazartesi bitti...dün ilaç kullanmadım bugünde kullanmadım ...adet sancım var ama kanama yok...bu normal değil dimi...adet oluyorum bitmiyor...kesen ilaç alıyorum bu seferde başlamıyor...daha önce kullanan arkadaşım varmı? varsa ne kadar sonra adet başladı... bilginizi rica ediyorum...
görüşmek üzere ...
cnm bende pıhtılaşma vardı.o yüzden 2,5 aylıkken bebğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum.
benim yumurtlamamda falan bir sorun yok.tek sorun eşimin hızlı hareketli düşük çıkıyor.o yüzdende ilaç kullanıyor eşim.normal yoldan deniyoruz yani şu anda.tedavide falan değilim.eşim tedavide.
çok geçmiş olsun canım allah birdaha yaşatmasın.Ben klomen ile ikinci ayıma başlicam bu ay şuan adetimin 21. günündeyim.11. ve 15. günlerde yumurtlama takibi yaptırdım hiçbişey yok.doktor bu ay bidaha hareket olmicak galiba dedi ve bidahaki ay için gün verdi. Ama bikez daha çağırması gerekmezmiydi en azından geç yumurtluyor olabilme ihtimalime karşı.18 ve 19. günlerimde kasık ağrılarım oldu.ağrılarım hep soldan oluyor çünkü sol tüpüm var ve ağrılar hep ordan geliyor.geç yumurtlamış olabilirmiyim acaba bilmiyorum birdahaki ayda böyle olursa tekrar gideceğim.biz yine de boş geçmedik ayı ama yine de ümidim az yani... biz de eşime sperm testi yaptırmıştık onun normal ama kafama takılan 3 günlük cinsel perhiz sonrası örnek istiyolardı yani 72 saatlik sperm olucak.biz doktora gittiğimizde eşim zar zor izin almıştı ve ben de regl dim yani 1 haftayı aşkın bü süredir birlikte olmuyorduk. bu durumda bu test ne kadar doğruları gösteriyor bilemiyorum.
cnm doktorun doğru demiş.11.ve 15.günlerde yumurta oluşmamışsa,ondan sonrada olmaz zaten.kasık ağrıların başka bir sebepten de olabilir.ayrıca her ay yumurtlayacaksın diye bir kuralda yok.
sende sadece sol yumurtalık mı var??
eşinin durumuna gelince 3 günlük perhizi geçirip,1 haftaya çıkartırsan,sayı çok etkilenmez ama hareketlilik kesinlikle düşer cnm.keşke yaptırmasaydınız.
çok teşekkür ederim cevapladığın için canım uzun zamandır girip bakıyorum artık bu bölüme girenlerin sayısı azaldı sanırım kimseyi bulamıyorum dertleşicek.evet benim sadece sol tüpüm var.bakalım bu ay ilacı sabah akşam 1 alıcam bir de östrojen hormonu için bir ilaç daha verdi onu da bütün ay kullanıcakmışım.sperm testi konusunda haklısın ama insan merak da ediyorum önümüzde de 10 günlük bir kurban bayramı tatili vardı biz de bir sonuç almak istedik o yüzden yaptırdık o haliyle bile hareketlilik %60 civarıydı.benim klomen tedavimde yumurtlamam gerçekleşip de döllenecek boyuta geldiği halde gebe kalamazsam sperm testini tekrar yaptırmayı düşünüyoruz.bir de canım ben normalde hiç ilaç kullanmayı sevmem nefret ederim ama işte bebek sahibi olabilmek için katlanıyoruz.klomen de sanırım uzun süreli kullanımda rahim duvarını inceltiyomuş ama bebeğin tutunabilmesi için de rahim duvarının kalın olması gerekiyor. bunu bir mesajında sen de yazmıştın.aklım almıyor yani bu durumu. ilacın yan etkilerinden kurtulabilmek için soğan suyu kürünü uygulamayı düşünüyorum.en azından yumurta olurda çatlamazsa kiste dönüşmesin diye.hem de bu şekilde gebe kalan çok insan duydum rahim temizliği için yapılıyomuş öncelikle kist,miyom vs.. biliyosundur.sonrasında da incir kürünü deneyeceğim. bakalım hayırlı olsun.sen neler yapıyorsun canım vücudunu dinlendirme dönemindemisin yoksa çalışmalara başladın mı :)))
anladım cnm.yalnız sperm testini tüp bebek merkezi olan bir yerde yaptırın derim.normal hastanelerde değerler hep yüksek çıkıyor çünkü :)))
eşimin de normal hastanelerde inan ileri hareket %60,morfoloji de %90larda falan çıkıyor.ama tüp bebk merkezleri sadece doğru ölçüm yapıyor.merkezde ise ileri hareket % 5,morfoloji de %4 çıkmıştı.üstelik 3 gün önce normal hastanede vermişti testini.inanılacak gibi değil yaniii,çok farklı gerçekten :))
evt cnm,klomen rahim duvarını inceltiyor.mesela benim adetin 15.günü 6,5 falan oluyor.ama klomen kullandığım ay 4 lerde falandı yani,düşün..
soğan ve incir kürünün faydasını görenler çok.bence klomen kullanacağına,bu kürleri dene daha iyi..
cnm biz ekim ayından beri deniyoruz ama sonuç yok.önümüzdeki ylarda tüp düşünüyoruz artık bakalım,hayırlsı:))
canım böyle konuşup da ümidini yitirme sen böyle tüp bebek deyince benim de içim bi cızz etti.sen de adet düzensizliği falan var mı yada rahimde kist miyom vs..? bak hiçbir ilaç kullanmıyorsan soğan ve incir kürünü sende dene eğer rahim de problem varsa temizliği için önce soğan kürünü yapın diyorlar yumurta gelişimi için de birsonraki ay incir kürü. ve inan.eşine de keçiboynuzu kürü yap.ben de regl im şuan tam 30. günümde regl oldum yani benim hep düzenlidir. adetimin 4. günü başlicam klomene ve yan etkilerini azaltsın diye doğan kürü de içmeyi düşünüyorum.bilmiyorum kafam çok karışık geçen ay yumurta hareketi hiç olmadı bende biliyosun bakalım bu ay ne olucak merak ediyorum bu aydan ümidim var ama yine de bilemiyorum.biz 1 sene korunmadık madem sol yumurtalığım sağlam hiç mi yumurtlamıyorum kardeşim ben yaa :)) doktora sordum olmaz öyle şey sol tüpün sağlam ve gayet açık dedi. kadınlar her ay yumurtlamaz zaten dedi. ben de yumurtladığımı ama zayıf olduğunu düşünmeye başladım.yumurtluyorum ama çatlamıyor gibi düşünüyorum. bakalım gidicem 11. günümde ilacı kullanmadan daha çok heyecanlıyım işe yaricak mı diye.. adetim bitince incir kürüne mi başlasam ilaçlarla birlikte diye de düşünüyorum kararsızım. bende çok şükür miyom yada kist yok.yumurtlama sorunum var sanırım.
şimdi öyle bir yerdeyiz ki sorun tamamen bende gibi gözüküyor eşim de o yüzden spermiyogram ile ilgili hiçbirşey söylemiyor. şimdi söylersem hala bende problem varmış gibi göstermeye çalışıcaksın der mi acaba korkuyorum...aslında çok olgun ve anlayışlı biri ama ben biraz takıntılıyım yine ona taktın dicekama bende zaten yumurtlama problemi varsa onda da hareket yada sayı problemi işimiz daha zor olur. gittiğimde doktora bi danışıcam..Allah sonumuzu hayır etsin inşallah...
tatlım çok şükür bende bir sorun yok.bende ayrıca 2 yumurtslık da var.tüpüm sağda sadece.her ay düzenli yumurtladığımıda biliyorum.dr hamile kalamamanda tek sorun spermler diyor hep.değerler çok düşük işte.
sende yumurta olgunlaşıp,çatlamıyorsa kist olur zaten.o zamanda yumurta atılımı gerçekleşmediği için adet olamazsın.ama sen adet olduğunu yazıyorsun.o yüzden çatlıyordur senin yumurtan,farkında değilsin.ama senede 1-2 kez hiç yumurtlamanın olmadığı zamanlar da olur.
evet ben her ay düzenli adet olurum doğru söylüyorsun yumurtalar çatlamadımmı kist oluyor ben de doktora sağ tüpümüm olmaması sağ yumurtalığımında olmadığı anlamına mı geliyor diye sormuştum kadıncağız işte onu anlamaya çalışıyorum dedi o sırada ultrasonla bakıyordu aşağıdan çok güzel muayne etti sonra idrara sıkıştım üstten de baktı ama görememişti ve kesin tanı için pelvik mr istedi. onda da göründüki sağ kesinlikle yokmuş yumurtalık da tüp de.zaten muayne sırasında da sağ tarafa döndürdüğünde hiç his olmuyor ama sola çevirince ağrı yapıyor kasıklarım doktora söyledim çünkü sol tarafın sağlıklı çalışıyor dedi yani işte düşün ordan da anlıyorum artık. adet ağrılarımda hep soldan vururdu zaten meğerse ondanmış:)))ben klomen kullanıyorum şuan sabah akşam 1 adet 3. günümdeyim 18 nisan pazartesi gidip baktırıcaz yumoş var mı diye.incir kürüne de başladım.canım eşinin değerleri düşük çıkıyorsa onun üzerine düşün iyice bir muayne olsun varikosel benzeri bişey olmasın.ayrıca tavsiye edenler çok keçiboynuzu kürünü.destek olsun diye yapabilirsin.senin ilk bebişinin düşmesinde bu uu rahimin etkisi varmıymış acaba?sen düşük yaptıktan sonra mı öğrenmiştin uu rahimli olduğunu yoksa sonrasında mı. hsg ile mi anlaşılmıştı?
merhaba arkadaşlar
doktorumfolik asit ve klomen verdi...folik asiti sürekli kullanıcam...klomen için adetimi beklicem...
bakalım sonuç alacakmıyım...hadi hayırlısı...
cnm eşimde varikosel yok.hormonlar da normal.ama ileri hızlı hareketli düşük çıkyıor işte.eşim sürekli ilaç kullanıyor zaten değerler yükselsin diye.ayrıca arısütü,polen ve keçiboynuzu kürüde yapıyoruz.bakalım yakın zamanda tekrar bir sperm testi yaptırmayı düşünüyoruz.
cnm bebğimin düşmesiyle uu olmamın hiç alakası yok.bende pıhtılaşma vardı kanımda.bebek ondan düştü.
uu olduğumuda çok önceden beri biliyordum zaten.evet uu olduğumu usg ile anlamıştı dr.
Hayırlı olsun canım..Folik asit gebelik oluştuğunda bebeğin sinir sisteminde oluşabilecek kusurları önlemek amacıyla veriliyor, klomen de yumurtlama oluşumuna yardımcı olacaktır, umarım işe yarar.
bugün adetimin 10.günüm ve 17 mm çapında çok güzel bir yumurtam oluşmuş doktor aşılama yapabiliriz o zaman şansın daha yüksek olur ama daha ilk tedavin doğala da bırakabiliriz karar sizin eşinle bir konuş dedi.aşılama ile şansın daha yüksek tabiki dedi ama kararsızım şuanda.klomen ile 2ayım acaba yumurtalarım gelişmiyordu da ondan mı olmuyordu bu zamana kadar.eğer öyleyse doğal ile de olur diye düşünüyorum. bi yandan da olsa bu zamana kadar olurdu aşılama yaptırayım zaman kaybetmiyeyim diyorum.bi yandan doğal olmasını arzu ediyorum :)) gerçi aşılama da doğal gibi bişey ama biz yapsak daha mutlu olucam :))) hayırlısı olsun hepimiz için pazartesi gidicez doktorla konuşmaya karar aşamasındayım.
kızlar herkese merhaba..ben bir aksilik olmazsa inşallah bu a regl bittikten sonra ege üniv uterus bicornis için operasyon geçireceğim.bu tip operasyon geçiren arkadaşlar varsa operasyonunun nasıl geçtiğini ve sonrasında gebelik oluşup oluşmadığı veya süreç ile ilgili bilgi verebilirmi neolur çok az kaldı.regl im bu ay 23-24 gibi olacak.stresten ürtikerlerim coştu yine.offff
valla sen bilirsin cnm.istersen bu ay da doğal deneyin.olmadı sonra aşılamaya geçersiniz.eşinin değerleri iyi sanırım ,dr aşılamaya sıcak baktığına göre..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?