Rahim Anomalileri

ya kaç kere okudum şaştım kaldım doktorlar nasıl böyle konuşabiliyor.yarım rahimli olupta bebeği olanlar var arkadaşım.ona bakarsan hamile olmayan bir kadının rahmi yumruk kadar bebek içerde nasıl büyüyor tabii ki rahim esniyor.bence sen üniversite ya da araştırma hastanesine git genetik faktörlerine bakılacaktır mutlaka.bir doktorun bilip bilmeden yok evlat edin yok taşıyıcı anne bul demesi tuhaf.üstelik ülkemizde taşıyıcı annelik diye birşey yok.bunu söyleyen doktor bile olamaz diyorum.sakın canını sıkma önce araştırılsın durumun.

inanın aynı şeyi yani doktor olamıyacağını bende düşünüyorum birde kapısında uzm. yazıyor neyse dediğiniz gibi kafama takmamaya çalışıyorum allah onu yoktan var edip karnıma düşürüyorsa yiyecek ekmeği varsa dünyaya gelmesinede yardımcı olur tabi bende dediğiniz gibi hastane değiştirip araştırma ve ünv. hastanelerine başvurucam inş. olumlu olurda bende burda paylaşırım ilgilenen ve bana destek olanlara teşekkürler

merhaba arkadaşlar, bi süredir biz de evlat sahibi olabilmek için doktor doktor dolaşıyoruz. en sonunda tüp bebek merkezine gittik. benim rahimde de septum varmış. onu almadan tedaviye başlamam dedi doktor. 5 gün önce hem tanı hem tedavi amaçlı laparoskopi ve histereskopi oldum. rahimdeki septumu düzelttim dedi doktor. yumurtalıklar ve tüpler normalmiş. yalnız rahimin içi enfeksiyon yüzünden kıpkırmızı olmuş, enfeksiyon var dedi doktor. şimdi bi sürü antibiyotiğe başladık eşimle, onları kullanıyoruz.

septumu düzelttiren arkadaşlar, sonraki günlerde kanamanız veya lekelenmeniz oldu mu? benim histeroskopi olduktan 2-3 gün sonra lekelenme ve biraz da kanamam başladı. çok değil kanama, 2 gün az az oldu ve bugün de önceki güne göre daha az hatta. siz böyle bişey yaşamışmıydınız? kullandığım ilaçlar arasında rahime yerleştirilen fitillerden de vardı. kanama olunca ara verdim onu kullanmaya, bakalım bugece tekrar başlayacağım. acaba bu ilac sebep olmuş olabilir mi diye aklıma geliyor.....

canım kanama muhtemelen var olan enfeksyon yüzündendir ilaçlarını bırakma.bende böyle bir sorun olmadığı için öyle birkaç gün süren kanama olmadı sadece operasyondan sonra hafif kanama oldu geçti gitti.tüp bebeğe başlayacaksan operasyondan sonra tekrar hsg isteyeceklerdir.istemeselerde bence sen kontrol filmi çektir derim.topiklerin birinde bir arkadaşın septumunu aldık demişler ama bir kısmı kalmış ikinci operasyonu olmuştu.kontrolde fayda var.

dediğin gibi , doktor da hsg isteyecek sanırım kontrol için. 1 ay sonra ilaçlar bitiyor, onlar bitince kontrole çağırdı, hsg isteyebilirim dedi. daha tüp bebek aşamasına gelmedik sanırım histeresopi ve laparoskopiden sonra bi müddet daha deneyin diyecek doktor, eğer yine olmazsa kendiliğinden ki benim hiç umudum yok, yaz tatiline doğru başlarız heralde tüp bebeğe...

Merhabalar benada uterus unikornis teşhisi konuldu ve bunun yanında p.o.kistlerimde var 1,5 yıl önce doğal yollarla hamile kaldım fakat 2,5 aylıkken bebek öldü ve aldılar üzerinden 1,5-2 yıl geçti ve hala beklemedeyim bu rahim sorunum kafamı çok karıştırıyor ve çok korkuyorum bu durumda olupta çocuk sahibi olan varmı ve ne yaptı acaba ameliyatmı olmak gerekiyor.bilgi verirseniz sevinirim.

arkadaşım merhaba yazdıklarını okuyunca seni bu kadar çok korkutan doktora içimden saydırdım.ben de yarım rahimliyim.ilk bebeğim 8 haftalık düşük oldu.şuan ikinci için aşılama oldum bekliyorum.bizim rahmimiz var.belki normal bir kadınınkinden daha ufak ama asla ne kadar ufak olduğunu bilemeyiz.belki tam yarısı kadar belki yarısından daha büyük.bizim sirklerimiz var.düşük ve erken doğum yada düşük kiloda doğabilir bebeklerimiz ama.hamile kalabilmek ve bebeği taşıyabilmek için tüm şartlara sahibiz.rahim var yumurtalık ve tüp de var.bazen kolay gebe kalamıyor olabiliriz ama herşeyin tedavisi var.sen kafana takma.taşıyıcı annelik hiç rahmi olmayan kadınlara önerilir.bu ne saçmalık.dikiş uygulaması ayrıca hayat kurtarabilir.ben mesela gebe kalırsam doktorum kesinlikle tavsiye ediyor.zaten bizim gibi riskli gebeler doktordan çıkamıyor ki sürekli kontrol altında olursun.ayrıca rahimi gevşeten ilaçlar var.sen üzülme rabbim ol derse olur biliyosun bence buna şükret.yumurtalıkların da olmayabilirdi o zaman hiç anne olamazdın.
ben mesela ilk gebeliğim de tedaviyle oldu klomen ve ovitrelle kullandım gebe kaldım.ama düştü çok üzüldük elbette.şimdi 7 ay geçti üzerinden adet günüme 2 gün var.eşimde problem olmamasına rağmen iğnelerle yumurtam geliştiği için kaçırmak istemedik ve aşılama oldum.sonucum pozitif olursa 3 ay iğne olacakmışım.progestan iğnesi kana daha çabuk karıştığı için daha etkiliymiş.ayrıca şuanda da vajinal fitil kullanıyorum.rahim kalınlığım iyi durumda eğer rabbim de izin verirse neden olmasın.tüp bebek forumunda unicorn uterus diye bir konu var.google unicorn uterus yaz çıkar.orda herkes bizim gibi gir ve hepsini oku.anne olan arkadaşlarımız var.hem de dikişsiz.ama yolumuz uzun.düşük yapan da var unutma.bence kendine önce iyi bir merkez bul infertilite ve tüp bebek merkezi.orda daha iyi takipler yapılıyor..

arkadaşlar ne zamandır bu foruma girmiyordum tolunay canım nasılsın bir gelişme var mı merak ettim sizleri.ben aşılama oldum bu ay.2 günüm var sonuç bekliyorum.eğer pozitif se koşturma başlayacak.zor tutuyorum kendimi test yapmamak için.ilk düşüğümden sonra 7 aydır çok zor günler geçirdim her ayım bir mücadele idi ve hiç yumurtam gelişmedi büyümüyolar hep küçük kalıyolar sonunda iğnelere geçtik ilk ay ondan da iyi sonuç alamadık ikiz gebelikten korktuğu için doktorum fazla yüklenemedi de en sonunda bu ay biraz arttırdık iğnenin dozunu ve 18 mm oldu yumurtam.kaçırmak istemedik ve 28 aralık da aşılama oldum.bugün çatlatma iğnesinin 14. günü.aşılama nın 14. günü test yap dedi doktorum.11 ocak büyük gün.dua edin benim için.bu ay herşey yolundaydı rahim duvarı kalınlığım da iyi progestan da kullanıyorum umarım bebeğim bana tutunur.çok korkuyorum hamile olsam bile hiçbirzaman rahat bir hamilelik geçiremicem hiç oh diyemicem.ama olsun rabbime sığınıyorum.hayırlısıyla inşallah bebeklerimizi kucağımıza alırız.

kızlar merhaba...bende 2 kez tüpbebek denedim ama ilki negatif ikincisi kimyasal gebelikle sonuçlandı...kızlar benim rahmim ters acaba bu durum tüpbebekte sorun oluyor mu bilginiz varsa paylaşır mısınızzz??*aranızda veya çevrenizde rahmi ters olupta hamile kalıp bebişini doğuran var mı????yaza dondurulmuşlarım var onlarla deneyecem....onun için biliglerinize ihiyacım varrr.....

cnm mrb seni gördüm iyi oldu bendede rahimde terslik varmış yeni öğrendim.tüp bebekte tranfer işlemin çok zor olur dedi doktor . senin tarnsfer işmelin nasıl oldu bana anlatırmısın...
rahim tersliği gebliğe engel bişey değilmiş diye duydum ve okudum çoğunlukla ama tüp bebekte transfer zorluğu yaşanıomuş bu doğrumu?

mrb cnm kocaelinde nerede tedavi görüyorsun sen benimde yumurtlamaa sorunum var.birde gebelik oluştumu merat ettim sonucu yazmamışsın inşallah hamilesindir...

Son düzenleme:

tatlım bende rahim filmi çektirdim sağ tüp açık ama sol tüp hiç görünmüyor dedi.ya tek tüplüsün yada sağ sol üst üste binmiş dedi.illaki laparoskopi lazımmış.benim anlamadığım şey şu belkide bende perde vardır öyle bişey ihtimalini neden söylemediler.usg de belli olmuyormu

tatlımm ya sadece rahim filmi ilemi anladılar orda perde olduğunu.bende çektirdim sağ tüp açık sorun yok ama sol tüp hiç görünmüyor yani.bu ortada perde olduğunun göstergesimidir.

mrb cnm kocaelinde nerede tedavi görüyorsun sen benimde yumurtlamaa sorunum var.birde gebelik oluştumu merat ettim sonucu yazmamışsın inşallah hamilesindir...

canım çok zaman geçti klomenden sonra doğal sürecimizde gebelik olmadı bir tüp bebek merkezinde tedaviye başladım 2 ay yumurta gelişti birisinde doğal denedik olmadı
ikinci ayda aşılama oldum o da tutmadı ama ikisinde de yumurtam çok dirençliydi zor büyüdü hep geç büyüdü.şuan ara verdim.ocakta gitmedim şubatta da gitmicem.martta başlicam tekrar tedaviye.

canım rahim filminde görünüyor zaten septum bildiğim kadarıyla.benim de sağ tüpüm görünmüyor sol tüpüm açık.laparoskopi yaptırmayı hiç düşünmedim.pelvik mr da da görünmedi sağ tüpüm demekki yok.olan da açık onunla devam edicez yolumuza..

Yumurtlama sorunum vardı,iğne ile yumurtlatmak istedi doktorum az doza çok tepki verince yumurtlarım tüp bebek yapalım dedi.İlk denemem tuttu derken 34. haftada bir gece ansızın kaybettim yavrumu..üzerinden 7 ay geçti..rahim filmi çektirdim ..rahmim yarım çıktı..Evet yarım rahim ile hamile kalınabiliyor ama erken doğum riski var,bebek ters gelişli oluyor,kilosu geriden geliyor..Başından bilseydim rahmimim yarım olduğunu herşey çok daha farklı olabilirdi..Oğluma hasret kalmazdım böyle

slm arkadaşlar benimde derdime çare olun ne yapacağımı şaaşırdım tüp bebek yaptıracaktık rahim filmi çektirdik sonuç yarım rahim çıktı ama dr bana tedavisi yok dedi anlamadım nette bakıyorum histereskopi yapan dr varmış ve hamileyken de rahim ağzına dikiş atılıyormuş benim dr böyle bişey demedi ya canım çok sıkıldı aslında iyi bir tüp bebek uzmanı lütfen ama lütfen bayanlar bilgilerinizi benimle paylaşın

canım ,bir üst yazıyı okursan benimde yarım rahmim varmış ve hamile kalabildim.Ancak 34.haftada kaybettim.hamile kalmana engel değil,sadece şansımız daha az bebeğin tutunacağı alan az.Bu kez doktorum rahim ağzını dikicez dedi.Ben şöyle düşünüyorum nasılki ikiz üçüz bebek hamilelikleri zorlu geçer,bebekler küçük doğar ,genelde erken alırlar vs biz bunları tek bebek de yaşıyıcaz rahmimiz küçük olduğu için.
benim bildiğimde tedavisi yok,bu doğuştan gelen bişey.

selam canım.ben tam anlamadım anlatırsan çok sevinirim.doktor tam olarak yarım rahimlisin demedi illaki laparoskopi dedi ama hani sıvı yarım taraftan geçmiş resmen dedi hani o tarafa hiç geçmemiş gibi.pelvik mr demişsin o ne tatlım.ondadamı görünmedi

Cansucum ben transferde zorluk yaşamadım ama tutmada sorun oluyormu bilmiyorum......2 kez transfer yaşadım ama zor olmadı.....sen ne durumdasın tedavin başladı mı???

Cansucum ben transferde zorluk yaşamadım ama tutmada sorun oluyormu bilmiyorum......2 kez transfer yaşadım ama zor olmadı.....sen ne durumdasın tedavin başladı mı???

bi arkadaşımın annesi onu rahmi tersken dünyaya getirmiş ama normal gebelikle tüp bebek falan değil.yani tutuncağı varsa tutunur heralde.ben hiç ilerleme kaydedemedim cnm.yeni laparoskopiyle historoskopi oldum şimdi yumurtlama için 3 aylık ilaç takviyesi kullanıyorum.(yumurtlama sorunum var )bi sorun çıkmazsa mayısta başlarız heralde tüpe)
dr benim gözümü baya korkuttu senin transferin zor olur dedi çok cnm sıkıldı o kadar şeye katlanıyorum sonunda transfer aşamasına gelipte bi engel çıkarsa diye ondan bile kokruyorum açıkcası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…