arkadaşlar bana unicorn uterus(yarım rahim ) teşhisi koydular etlik zübeyde hanımda aşılama tedavisi verdiler regl ol 3, gün gel dediler fakat ben o ay hamile kaldım 2yıl öncede hamile kalmıştım ve bebeğimi 2,5 aylıkken kaybettim gelişemiyormuş bu son düşüğümdede biyolojik yani yumurtlamanın son günü olduğunu söylediler keseyi göremeden değerlerim düştü .ve bu aşamalardan sonra bugün özel bir polikinliğe gittim ve bana oradaki uzm. doktor 'yaşın genç daha dene derim .ama senin sonun ya taşıyıcı anne bulman lazım yada evlatlık alman lazım olmayan rahminin yarısını yaratamayız bu allahtan dedi'tabi ben bunları duyunca yıkıldım .çok zor bir dönemdeyim birde bana bir uzman önerdi genetik üzerine araştırma yapıyormuş onada gittim hemen tabi iki gözüm iki çeşme bu arada oda bana bir çok şaçma ama kesin olmayan şey söyledi hepside tedavi değil araştırma konularıydı önerdiği en son şeyde 'rahmini dikeriz 'oldu ve ben ona şöyle bir soru sordum peki benim rahmimi dikerseniz saten bebek içeride gelişemiyor ve ölüyor dışarı atıyor kendini peki dikili rahimden kendini atamayan çocuk beni zehirlemiyecek mi veya bana zarar vermiyecek mi benim yorum ve mantığımla bana verdiği cevap şöle oldu'evet bu seferde öyle olucak'bu nasıl bir uzm. anlamadım ve ank. tekmiş öneren öyle dediarkadaşlar uzun oldu ama içimi ağlıyarak döktüm ben normal yoldan hamile kalbiliyorum fakat bebek düşüyor bu konuda deneyimi veya bilgisi olan varsa acil cevap bekliyorum
merhaba arkadaşlar, bi süredir biz de evlat sahibi olabilmek için doktor doktor dolaşıyoruz. en sonunda tüp bebek merkezine gittik. benim rahimde de septum varmış. onu almadan tedaviye başlamam dedi doktor. 5 gün önce hem tanı hem tedavi amaçlı laparoskopi ve histereskopi oldum. rahimdeki septumu düzelttim dedi doktor. yumurtalıklar ve tüpler normalmiş. yalnız rahimin içi enfeksiyon yüzünden kıpkırmızı olmuş, enfeksiyon var dedi doktor. şimdi bi sürü antibiyotiğe başladık eşimle, onları kullanıyoruz.
septumu düzelttiren arkadaşlar, sonraki günlerde kanamanız veya lekelenmeniz oldu mu? benim histeroskopi olduktan 2-3 gün sonra lekelenme ve biraz da kanamam başladı. çok değil kanama, 2 gün az az oldu ve bugün de önceki güne göre daha az hatta. siz böyle bişey yaşamışmıydınız? kullandığım ilaçlar arasında rahime yerleştirilen fitillerden de vardı. kanama olunca ara verdim onu kullanmaya, bakalım bugece tekrar başlayacağım. acaba bu ilac sebep olmuş olabilir mi diye aklıma geliyor.....
canım kanama muhtemelen var olan enfeksyon yüzündendir ilaçlarını bırakma.bende böyle bir sorun olmadığı için öyle birkaç gün süren kanama olmadı sadece operasyondan sonra hafif kanama oldu geçti gitti.tüp bebeğe başlayacaksan operasyondan sonra tekrar hsg isteyeceklerdir.istemeselerde bence sen kontrol filmi çektir derim.topiklerin birinde bir arkadaşın septumunu aldık demişler ama bir kısmı kalmış ikinci operasyonu olmuştu.kontrolde fayda var.
merhaba arkadaşlar, bi süredir biz de evlat sahibi olabilmek için doktor doktor dolaşıyoruz. en sonunda tüp bebek merkezine gittik. benim rahimde de septum varmış. onu almadan tedaviye başlamam dedi doktor. 5 gün önce hem tanı hem tedavi amaçlı laparoskopi ve histereskopi oldum. rahimdeki septumu düzelttim dedi doktor. yumurtalıklar ve tüpler normalmiş. yalnız rahimin içi enfeksiyon yüzünden kıpkırmızı olmuş, enfeksiyon var dedi doktor. şimdi bi sürü antibiyotiğe başladık eşimle, onları kullanıyoruz.
septumu düzelttiren arkadaşlar, sonraki günlerde kanamanız veya lekelenmeniz oldu mu? benim histeroskopi olduktan 2-3 gün sonra lekelenme ve biraz da kanamam başladı. çok değil kanama, 2 gün az az oldu ve bugün de önceki güne göre daha az hatta. siz böyle bişey yaşamışmıydınız? kullandığım ilaçlar arasında rahime yerleştirilen fitillerden de vardı. kanama olunca ara verdim onu kullanmaya, bakalım bugece tekrar başlayacağım. acaba bu ilac sebep olmuş olabilir mi diye aklıma geliyor.....
kızlar merhaba...bende 2 kez tüpbebek denedim ama ilki negatif ikincisi kimyasal gebelikle sonuçlandı...kızlar benim rahmim ters acaba bu durum tüpbebekte sorun oluyor mu bilginiz varsa paylaşır mısınızzz??*aranızda veya çevrenizde rahmi ters olupta hamile kalıp bebişini doğuran var mı????yaza dondurulmuşlarım var onlarla deneyecem....onun için biliglerinize ihiyacım varrr.....
Kızlar neden kimse uğramıyor artık bu topiğe? Yeni haberler var mı hamiş olanlar yeni bi tedavi sürecine girenler vs..
Bende bi değişiklik yok tiroid için ilaç kullanıyorum geçen ay klomenle denedik gelişmedi yumurtalarım bu ay doğala bıraktık bundan sonra da bir süre ilaç kullanmadan doğal takip yaptıracağım bakalım yarın 12. günüm yumurtalarım büyümüş mü göreceğiz.Hakkımızda hayırlısı olsun..
Kızlar herkese merhabalar nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir.Tedaviler nasıl gidiyor okudum kısaca yazdıklarınızı zaten topiğimiz pek hareketli değil.Bildiğiniz gibi ben yarım rahimliyim.Ve bu şekilde doğuştan rahminin bir tarafı gelişmeyen kişilerde hangi taraf gelişmediyse o tarafta böbrek de olmayabiliyormuş.Ve bende yok.Sağ tarafımda böbrek yok.Rahmimin de sağ tarafı yok.Çok şaşırdım inanamadım.Ama alıştım.Sol böbreğim çok sağlıklı ve iyi çalışıyor.Doktor doğum yapabilirsin sana bir sıkıntı çıkarmaz dedi.Ama burdan benim gibi olan arkadaşlara sesleniyorum.Sİz de araştırın.Belki öbür böbreğinizin de değerleri kötüdür iyi çalışmıyordur.Sonradan üzülmeyin.Ben böbreğimin olmamasını hiç kafama takmadım sonuçra doğuştan ve böyle olup sorunsuz yaşayan birsürü insan var.Doğuştan olan böbrek yokluklarında diğer böbrek kendini ona göre geliştiriyormuş ve normalinden biraz daha büyük oluyomuş.
DÜşükten sonra cerrahpaşa da bir profesör e gittim.Düşüğünün yarım rahimli olmanla alakası bile yok senin durumun erken doğuma sebep olur sadece diyor.Düşük olur neden oldu niçin oldu bunu düşünmene bile gerek yok diyor artık çok sık oluyormuş.Tekrar gebe kal ondan sonra buraya gel ne gerekiyorsa herşeyin burada yapılır dedi. Böbreğime de o istediği için baktırdım.Böyle işte arkadaşlar.Bugün kürtajın üzerinden tam 1 ay geçti.Artık normal adet görmeyi beklicem.Ondan sonrası kısmet artık sanırım daha rahatım.Tsh için ilaç kullanıyorum belki de o düzene girince kendiliğinden hamile kalırım.Hepniz kendinize iyi bakın...
merhaba arkadaşlar ben de kısaca hikayemi anlatayım daha doğrusu yazmıştım ama hem topik hareketlensin hem de yeni gelen arkadaşlara da bilgi olsun.ben geçen sene hsg çektirdim ve bana uterus bicornis dediler sorun ameliyatla çözülür dediler.ben de üniversite hastanesine gittim lap ve hist. ameliyatı oldum ve bicornis değil septum olduğu ortaya çıktı ayrıca tüplerimin birinde tam tıkanıklık diğerinde hafif geçiş olduğu tespit edildi ve bunlar giderildi ancak 5 ay geçmesine rağmen hamile kalamadım ve artık tüp bebek için yeni tetkikler yapmaya başlandı onları toplar toplamaz hastaneye vereceğim dosyama eklenecek ve tüp kararı için gün saymaya başlayacağız inşallah...Allahım herkesin yardımcısı olsun ve tez vakit bebişlerimize kavuşalım inşallah...amin..
mrb cnm kocaelinde nerede tedavi görüyorsun sen benimde yumurtlamaa sorunum var.birde gebelik oluştumu merat ettim sonucu yazmamışsın inşallah hamilesindir...
mrb cnm kocaelinde nerede tedavi görüyorsun sen benimde yumurtlamaa sorunum var.birde gebelik oluştumu merat ettim sonucu yazmamışsın inşallah hamilesindir...
tatlım bende rahim filmi çektirdim sağ tüp açık ama sol tüp hiç görünmüyor dedi.ya tek tüplüsün yada sağ sol üst üste binmiş dedi.illaki laparoskopi lazımmış.benim anlamadığım şey şu belkide bende perde vardır öyle bişey ihtimalini neden söylemediler.usg de belli olmuyormu
tatlımm ya sadece rahim filmi ilemi anladılar orda perde olduğunu.bende çektirdim sağ tüp açık sorun yok ama sol tüp hiç görünmüyor yani.bu ortada perde olduğunun göstergesimidir.
slm arkadaşlar benimde derdime çare olun ne yapacağımı şaaşırdım tüp bebek yaptıracaktık rahim filmi çektirdik sonuç yarım rahim çıktı ama dr bana tedavisi yok dedi anlamadım nette bakıyorum histereskopi yapan dr varmış ve hamileyken de rahim ağzına dikiş atılıyormuş benim dr böyle bişey demedi ya canım çok sıkıldı aslında iyi bir tüp bebek uzmanı lütfen ama lütfen bayanlar bilgilerinizi benimle paylaşın
canım rahim filminde görünüyor zaten septum bildiğim kadarıyla.benim de sağ tüpüm görünmüyor sol tüpüm açık.laparoskopi yaptırmayı hiç düşünmedim.pelvik mr da da görünmedi sağ tüpüm demekki yok.olan da açık onunla devam edicez yolumuza..
Cansucum ben transferde zorluk yaşamadım ama tutmada sorun oluyormu bilmiyorum......2 kez transfer yaşadım ama zor olmadı.....sen ne durumdasın tedavin başladı mı???cnm mrb seni gördüm iyi oldu bendede rahimde terslik varmış yeni öğrendim.tüp bebekte tranfer işlemin çok zor olur dedi doktor . senin tarnsfer işmelin nasıl oldu bana anlatırmısın...
rahim tersliği gebliğe engel bişey değilmiş diye duydum ve okudum çoğunlukla ama tüp bebekte transfer zorluğu yaşanıomuş bu doğrumu?
Cansucum ben transferde zorluk yaşamadım ama tutmada sorun oluyormu bilmiyorum......2 kez transfer yaşadım ama zor olmadı.....sen ne durumdasın tedavin başladı mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?