canım öncelikle hayırlı olsun hamileliğin gözün aydın darısı başımıza olsun inşallah..tatlım şuan bence hamileliğini düşün korkma ama mutlaka serklaj yaptır bence her ihtimale karşı yani rahim ağzına dikiş arttır ve de ağır iş yapma dinlen..canım benim maalesef septum zannedilip yarım rahim çıktı..ama ikizlerburcu (masal) arkadaşım da senin gibi kalp şeklindemi yoksa çift mi diye dr kararsız kalmıştı o emar çektirdi pelvik emarda net sonuç veriyormuş galiba onda çift rahim olduğ belli oldu..inşallah sağlıkla bebiğini kucağına alırsın canım...
tesekur ederim canim darisi senin ve isteyenlerin basina ..ben dokoruma sordum serklaj yapalim mi diye hayir diyor gerekmez diyor cunku yapsak bile ise yaramaz cunku rahim agzi yetmezligi yokmus sadece rahim odasi kucuk mus ..benimde aklim karisiti baska doktora da soracagim , ama serkalaj dan da korkuyorum...
peki sen canim hic hamile kaldin mi yoksa yarim rahim hamilelige engel mi ?
canım tekrar merhaba eylül de 3 sene dolacak hiç hamile kalamadım ama aşılama tüp bebek yada yumurta takibi yapılmadı henüz..yarım rahim hamileliğe engel değil diyorlar ama biraz süreci geciktiriyor bende rahim genişletme ameliyatı oldum yücel karaman da bakalım hayırlısı inşallah bundan sonra iyi olur benim içinde..bence serklaj yaptır korkacak birşey yok çünkü belli bir aydan sonra da yapılmıyor her ihtimale karşı önlem al bence bazı dr lar gerek yok diyorlarmış ama bebek biraz daha büyünce erken doğuma karşı önlem oluyor ama tabiki yinede sen bilirsin canım..
canim ben ilk defa duydum rahim genisletme operasyoununu iyi ki varmis ve iyi ki olmussun , yarim rahimle hamile kalan ve bebek doguran cok var umigidini kaybettme Allaha dayan hayirlisini iste , bende bilmiyorum ne yapicami hele bi 12 haftayi geleyim sonra bi kac doktora soracagim oyle karar vericem , hamile kalmadan once bi cok guvenilir bir doktor 10 -12 haftayi gecince risk kalmaz demisti ama simdiki doktorum 9 ay riskli diyor neyse canim Allah en kisa zamanda sanda nasip etsin bide sogan kuru denedin mi ?
evet canım aslında bütün dr lar yapmıyor bu ameliyatı kimisi de onaylamıyormuş ama ben oldum 1 er cm genişletildi inşallah hakkımda hayırlısı olur bakalım canım benim..aynen öyle hep diyorum hayırlısı neyse o olsun elimizden dua etmekten ve de sabır etmekten başka birşey gelmiyor..inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun..soğan kürünü denemedim genelde kisti olanlar yapıyormuş o kürü kisti olmayanda da kist yapıyor dendi o yüzden yapmadım bu güne kadar ama brokoli ve incir kürünü deneyeceğim ilaç tedavim bitince bakalım artık hayırlsı.... bir dr a bağlı kalma bencede danış başka dr lara ama bu işlemin bir zararı yok ama faydası dokunabilir arkadaşım inşallah hayırlısıyla sağlıkla kucağına al bebişini..rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah..bizlere de dua et hamilelerin duaları kabul olurmuş arkadaşım bende sana çok dua edicem..
>Merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım. bana da uterus bicornis teşhisi konmuştu, ameliyatı henüz düşünmemem gerektiğini söylemişti ledoktorum. yıllarca hamile kalmadım fakat acelem yok beklerim demiştim. tam tedavi düşündüğüm dönemde gebe kaldım. şimdi çok korkuyorum bişi olcak diye, kanamalar yasadım, progestan kullanıyorum. benim durumumda olan var mı?
geçmiş olsun arkadaşım ben de uterus didelfisliyim ban aynı hemen hemen ben de 5 yıllık evliyim öğrendiğimde 8 9 aylık evliydim vee hiç duymamıştım çok şaşırdım neyse muayene eden dr hamile kalmama engel bidurum olmadığını ancak düşüklere ve erken doğuma sebep olabileceğini söledi ama bu durumda olup da normal hamile kalıp doğum yapan ve bu durumunu doğum sırasında öğrenen kadınlar olduğunu söledi sonra eşiminde test yaptırması istedi ve asıl sorun eşimdeymiş meğerse 5 tüp bebek yaptırdık şuana kadar ama hiçbiri tutunamadı maalesef şimdi donmuşlarla denicem maaşalahh sen hamile kalmışsın allahım tamamına erdirsin inşallah sorunsuz bi şekilde doğurursun lütfen bunu kafana takıp da hamileliğini üzüntüiçinde geçirme haa bide bana gittiğim bütün drlar ameliyatı tavsiye etmedi sakın olma rahmin daha kötü olur diyolar iyi günler canım
tşk ederim cnm güzel dileklerin için. bende gec hamile kaldım. inan cok zor bir hamilelik geciriyorum.
>Merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım. bana da uterus bicornis teşhisi konmuştu, ameliyatı henüz düşünmemem gerektiğini söylemişti ledoktorum. yıllarca hamile kalmadım fakat acelem yok beklerim demiştim. tam tedavi düşündüğüm dönemde gebe kaldım. şimdi çok korkuyorum bişi olcak diye, kanamalar yasadım, progestan kullanıyorum. benim durumumda olan var mı?
canım tekrar merhaba eylül de 3 sene dolacak hiç hamile kalamadım ama aşılama tüp bebek yada yumurta takibi yapılmadı henüz..yarım rahim hamileliğe engel değil diyorlar ama biraz süreci geciktiriyor bende rahim genişletme ameliyatı oldum yücel karaman da bakalım hayırlısı inşallah bundan sonra iyi olur benim içinde..bence serklaj yaptır korkacak birşey yok çünkü belli bir aydan sonra da yapılmıyor her ihtimale karşı önlem al bence bazı dr lar gerek yok diyorlarmış ama bebek biraz daha büyünce erken doğuma karşı önlem oluyor ama tabiki yinede sen bilirsin canım..
merhaba kingpin yarım rahimlisin sende galiba .Benim rahmim yarım rahim değil ama bikornis yani çift rahim. ben istanbulda değilim ama yücel karamana gitmek istiyorum. sen memnunmuydun?orda rahim genişletme ameliyatı olmuşsun galiba .
ben çok doktora gittim iki bebeğimi de kalp atışları durduğu için kaybettim.Yücel beyi tavsiye ettiler.onada gideceğim ama ameliyat önermiyor zaten doktorlar .
merhaba arkadaşım bayadır foruma bu işlerden uzak kalmak istediğim için girmiyordum ama yazını görünce cevap vermek istedim..Evet ben haziran da ameliyat oldum..kesinlikle merkez çok iyi ve Yücel bey de çok iyi bir dr.o konuda kesinlikle tavsiye ederim..İnşallah bu kes sağlıkla bebeğini kucağına almak nasip olur arkadaşım.Çift rahimlisin sen aslında bizden daha şanslısın..dr lar önermiyor ameliyat evet aslında belki de bende yarım rahimli olduğumu bilseydim ameliyat olmazdım ama kısmet her işte bir hayır vardır ama bikorniste de galiba yücel hoca ameliyat diyor..Şuan bende başka bir hastanede yumurta takibine başladım inşallah bende güzel bir sonuç alırım..Yücel bey i tavsiye ederim istanbul dada birçok dr bile yücel bey i öneriyor..inşallah hakkında hayırlısı olsun arkadaşım gelişmelerden haberdar et beni de merak ederim..
Canım ya sen biliyormusun hiç bikornis olup da ameliyat olan.çünkü ben septum ameliyatı olan biliyorum ama bikornis olup da ameliyatla güzel sonuç olan varmı hiç bilmiyorum.Daha kötü sonuçları olabilir dedikleri için ameliyattan çekiniyorum aslında.
bilemiyorum ki canım ama bence de ameliyat gereksiz gibi geliyor bana da..peki senin düşüklerinin sebebi neydi yani rahim anomalinden mi kaynaklanıyor rabbim inşallah bu sefer hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin en azından kolay hamile kalabiliyorsun bak bu da birşey ben 3 senelik evliyim daha hiç hamile kalamadım..hakkımızda hayırlısı olsun bazen demekki bir zamanı var diyorum..forumdan masal diye tanıştığımız bir arkadaş da senin gibi bikornisti..onun da dr u ameliyatı önermedi..ama bizler gibi olup da hemde doğal yollardan hamile kalıp sağlıkla doğum yapan arkadaş çok inşallah bizlerde onlardan oluruz..
evet aslında hamile kalabilmek de çok güzel ama sonu böyle olunca artık cesaretimde kırılıyor.çünkü 16.haftalıkken birini birinide 20 de sayılır kaybettim .böyle olunca sığmayıp düşüyor olabilir dedi doktorlar. çünkü o kadar tahlilden sonra yine de bişey bulamadılar. Yücel beye gitmek istiyorum ama ameliyat derse diye korkuyorum. iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.sende ümidini kaybette yarım rahimli olup bebeği olan çok kişi var ben çok okudum Allah sana da nasip eder stres yapma.hamile kalmayı stres geciktirebiliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?