selam nazlı benim de rahim t şeklinde hatta y gibi hiç hamile kalamadım doktor sebebi bu dedi ayrıca perde de var histereskopi olucam sen ne yaptın oldun mu?
Canım hiç üzülme bence eşin sana zaten rabbimin bir lütfu seni gerçekten çok seyor olmalı ayrıca dermansız değilsin canım yumurta daha önemli. Kuzenin de büyüklük yapıyor inşallah doğum sonrası problem yaşamazsınız canım. Ne zaman başlayacaksınız tedaviye?
Arkadaslar merhaba,
T seklinde rahim ile ilgili deneyimi ve tedavisi olan varmi?
Ben toplam 5 tup bebek, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. 4uncu tup tedavimden sonra rahimin yapisik oldugu anlasildi, yani ilk 4 tedavi bosu bosuna, gercek sebebi bilemeden yapilmis oldu. Neyse histeroskopi yapilarak, rahim icin yapisikligi ve yapisal darlik acildi. Ardindan 5. tup tedavisi yapildi ancak endometrium kalinlasmadi (6.5 gibi) ve hamilelik olmadi.
Simdi tekrar HSG yaptirdim, rahim T seklinde dar, tekrar histeroskopi yapilsin dediler. Spiral takildigini ve rahmin genisledigini duydum. Tecrubeniz varsa yazarmisiniz? Bu sorunu olup, hamilelik yasayan varmi?
merhaba arkadaşım, senin duruma bnezer benimkide, rahim içi dar dediler yani yanlardan dar olduğunu,
peki 5 tüp denemde hiç gebelik olmadım? şuan nerde tedavi görüyosun canım?
5. tedavimi Memorial'de yaptirdim. Ve orada teshis ettiler rahim yapisikligi ve T seklini. Daha onceki doktorlar uyumus!!merhaba arkadaşım, senin duruma bnezer benimkide, rahim içi dar dediler yani yanlardan dar olduğunu,
peki 5 tüp denemde hiç gebelik olmadım? şuan nerde tedavi görüyosun canım?
merhaba arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım. ben 2,5 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek istiyorduk ve sonunda geçen ay hamile kaldım fakat 5 haftalık bir gebelik sonucu düşük yaşadım malesef. doktor muayenede rahimimim çift olduğunu ve rahimde perde olduğunu ayrıca rahimimin ters olduğunu söyledi.ve rahim filmi istedi.bu hafta rahim filmini çektirdik.fakat rahim emarı da istiyor doktorum onu da haftaya çektireceğim. şimdi resimlerini yüklüyorum rahim filmimin.sizce rahimde perde mi var yoksa rahim çift mi ? internetten araştırdım şekline bakılırsa ''Uterus bicornis'' gibi geliyor bana. daha doktorum bieşy demedi.emarı da görüp öyle söyleyecekmiş.sizce nedir? çift rahim mi yoksa rahimde perde mi ????
Eki Görüntüle 616988 Eki Görüntüle 616990 Eki Görüntüle 616989
canım öncelikle geçmiş olsun, hamile kalman güzel bir durum; peki tüpler tıkalımı onu anlayamadım. inşlh tedavi olır ve bebğini tekrardan hamile kalırsın...
Ikizler, bence perde veya Y sekli rahim dedikleri. Fakat birkac iyi doktorla gorusup, kendince bir konsultasyon yapsan, bir gorus daha alsan en dogrusu olur bence. Benim ters rahmi olan bir arkadasim dogum yapmisti.sağol canım teşekkür ederim.tüpler açıkmış şükürler olsun . ama işte o Y harfi gibi görünen perde mi yoksa çift rahim mi işte o çok önemli benim için. inş perdedir diyorum dua ediyorum artık. perde ise çözüm kolay çünkü.ufak bir operasyonla perdeyi alabiliyorlarmiş.
Ikizler, bence perde veya Y sekli rahim dedikleri. Fakat birkac iyi doktorla gorusup, kendince bir konsultasyon yapsan, bir gorus daha alsan en dogrusu olur bence. Benim ters rahmi olan bir arkadasim dogum yapmisti.
bir de emar çekileceğim yarın rahim emarı. bakalım sonuca göre bir kaç doktorla görüşeceğim. inş perdedir. yoksa çift rahimse yapılcak pek bişey yok. kaderime razı olmaktan başka.
yüzde 99 perde var.benimde buna benzer çıkmıştı ama kesin sonuç histeroskopi ve laparoskopi sonucunda çıkar.benim de ege üniversitesinde gören tüm doktorlar ilk etapta çift rahim dediler ama perde çıktı.sonucunu burada bizimle paylaş mutlaka...
ikizlerburcuyum ben de senin durumundayım.Bana da çift rahim teşhisi kondu ilk bebeğim karnımda öldü ama doktor sebebini çift rahime bağlamadı.şimdi 7 haftalık hamileyim bilmiyorum sonu nasıl gidecek ama çift rahimli olan ve sağlıklı çocukları olan insanlar varmış.ümitli olmaya çalışıyorum Allah isterse herşey olur...
Kızlar merhaba benim gibi tamamen çift rahim yani bicornis olan varmı veya bu şekilde bebeği olan varmı aranızda...
merhaba arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun inşallah Allah ım her isteyene hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin..bende benim gibi olan varmı merak ediyorum Yaklaşık iki senedir evliyim 29 yaşındayım maalesef hamile kalamadım...birkaç ay önce dr a gittik eşimin tahlilleri iyi çıktı benden kan sayımı,tsh,ft4 ve prolaktin testleri istendi başka hiçbir test istemedi onlarda iyi çıktı rahim filmi istedi rahim filmimi Fındıkzadedeki Radyotom da yaptırdım orda teşhis olarak 'sol uteris unikornus' yani tek boynuzlu rahim - yarım rahim teşhisi kondu tabii sonucumu dr a gösterene kadar çok üzüldüm ağladım yıkıldım..sonucumu dr.a gösterdiğimde tekrar ultrasonla baktı ve iki tarafta da yumurtalıklarımı gösterdi ve dediki 'rahim filminde sağ taraf çıkmamış çünkü ortada 'septum' yani perde var ' dedi ameliyat olman lazım histeroskopi çok basit dedi emar filan istemedi.. Fakat şimdi kafamı bir sürü şey kurcalıyor neden ilaç diğer tarafa geçmedi perde de bu mümkün mü..Ultrasonla baktığında sağ taraftaki yumurtalık daha küçük duruyor az birşey daha sola göre ama dr arada perde var dedi..kafam çok karışık inşallah perdedir diyorum ama hala emin olamıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?