Rahim Anomalileri

Herkese günaydın, uzun zamandır burayı ihmal ettiğimin farkındayım yeni arkadaşlar katılmış ne güzel.Şu anda 19 haftalık hamileyim yani 5. ayın içindeyiz.En son 3 lü tarama testi yaptırdık ve sonuçlar iyi çıktı.Çok şükür bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım hamileliğimle ilgili.Söylemedim sanırım ama bir oğlum olacak adı Eren olacak.Artık hareketelerini de rahatça hissediyorum çok müthiş bir duygu.Allah sizlerede acil şifalar versin ve bu mutluluğu yaşatsın arkadaşlar.Zeyhatçım seninlede bu ara görüşemedik.Anlaşılan bu ara bayağı yoğunsun.Bendeki gelişmeler şimdilik bu kadar.

Ne güzel adıda belli olmuş. Çok güzel bir isim. Ben yeni msn adresi aldım senide ekledim.

Ayy zeyhatçım senmiydin o ben seni yanlışlıkla engelledim ekleyemedim ne yapıcaz şimdi??

Selam kızlar; bende bugün 17.nci haftama girdim ...bizimkilerin de cinsiyetleri belli; bizde iki oğlan bekliyoruz ; allah şükür şu an bir sorunum yok; Allah izin verirse 13 mart foetal kalp ekosu için bir prof’a gideceğiz; kalp sorunu olup olmadığını kontrol edecek dr; inşallah bir sorun yoktur. Son muayenede bebekler gayet iyi görünüyorlardı; ikisi de iyi gelişiyorlar; allah böyle devam ettirsin ...sizler nasılsınız ?

Ay77 çok sevindim senin ve bebeklerin iyi olmasına.İkimizde arka arkaya oğlanları doğuracağız desene ne güzel

Valla bu sene erkek yılı herhalde :) Geçen sene tüm tanıdıklarım kız doğurdu. Bu sene erkekler başladı. Neyseki oğlanların soyu tükenmeyecek :))

sewindi seherr senin adına bende yenı katıldım buraya umarım bızede kısmet olur bu mutluluk.. allah analı babalı saglıklı bı hayat wersınsüprizzzzz

sewindi seherr senin adına bende yenı katıldım buraya umarım bızede kısmet olur bu mutluluk.. allah analı babalı saglıklı bı hayat wersınsüprizzzzz

Teşekkür ederim canım.İnşallah en yakın zamanda sana ve diğer arkadaşlarımada nasip olur.Bu hafta cuma yada cumartesi kontrolümüz var bakalım ufaklık ne kadar büyümüş

MRB ARKADAŞLAR uzun zamandır rahim anomalileri ile ilgili birçok bölümde defalarca yazdım buraya yeni ulaştım.tüm sayfaları baştan sona okudum.kısaca hikayemi anlatayım
2,5 yıllık evliyim.2 yıl bebek düşünmedik.geçen sene bu zamanlar istemeye başladık herhangi bir durum varmıdır diye doktora gittiğimde ÇİFT RAHİMLİ olduğumu öğrendim.tıpta uterus bicornis deniliyor. Doktorlar hamile kalmaya engel olmadığını erken doğum ve düşük riskinin olabilecewğini söylediler yalnız ameliyatı ilk aşamada tavsiye etmediler. eee bu konularda tecrübesiz olunca geçiştirdim. Nitekim ikinci ay hemen hamile kaldım.27 hafta boyunca herşey o kadar güzeldi ki..ve acı son.. bebeğimi kaybettim. hemde hiçbir ağrı sızı yokken ..çok az bir kanama şikayetiyle doktora gittim. sancı falan yok tabi. dr suyun azaldığını söyledi ama hala yaşıyordu. o gece her ihtimale karşı orda tuttu. sabah tekrar usg ye girdiğimde bebeğim yaşamıyordu.2 ay oldu ama acısı gün geçtikçe büyüyor. burdaki dr hemen ameliyat ol herşey yoluna girer dedi izmir e gönderdi. İzmir d araştırıp bir prof agittik oda bu durumun kesinlikle bebek ölümüne sebep olmayacğını söyleyip. ölü doğumun sebebini tam olarak anlamak için bir çok tahlil istedi genetik , protein C,S falan.sonuçlara göre bir yol izleyeceğini fakat ameliyatı kesinlikle önermediğini söyledi. Dediğine göre daha kötü sonuçlar olabiliyormuş.Anladığıma göre rahmin zarar görmesinden çekiniyor.neyse çok uzattım. bu dr ameliyat olma diyor ama bende aynı acıyı yaşamak tan çok korkuyorum.olup da tamamen rahmimi kaybedersem diye de düşünmekten alamıyorum kendimi...bu durum septum dan daha farklı.tek rahim ağzına bağlı iki ayrı rahim...nisanda sonuçlara almaya gidicez. yani bebeğimin doğması gereken günlerde onun ölüm sebebini içeren belgeleri almaya. allah kimseye yaşatmasın

arkadaşım çok üzüldüm kaybına allah sabır versin, benim de senin gibi uterus bicornisim vardı be ameliyat oldum allah a şükür bir sorun olmadı artı bende endometriozis vardı şu anda transferimin 5 .günündeyim allah ın izni ile bebeğim benimle inşallah korkma güçlü ol am iyi bir dr seç

SAĞOL CANIM.sen ne zaman ameliyat oldun. endometriozis ne demek.?transfer derken tüp bebek mi? çok soru sordum galiba. kendimle aynı durumda olan birine ilk defa rastladımda. aslında sormak istediğim çok soru var ama önemli olan şu an nasıl olduğun

Yaşadıkların gerçekten zor. Geçmiş olsun. Allah sabır versin bebeğin içinde. Çift rahimde erken doğum yada düşüğe neden oluyor. Ama seninki ne düşük ne erken doğum. Doktorunun dediği gibi belki başka sorun vardır. Bencede bebeğinin sonuçlarına göre ameliyata karar ver. Acele etme. İnaşllah bir daha böyle bir üzüntü yaşamazsın.

Merhaba toprak aydın

Geçmiş olsun; gerçekten çok üzücü bir olay...Allah sabır versin.benim annemde de çift rahim vardı ; ve bunu türkiyede fark etmemişlerdi; annem 7 düşük yapmıştı; sonra yurtdışında çift rahimli olduğu anlaşıldı ve ameliyat oldu; bana ve kardeşlerime hamile kaldığında hep yatmış ve serkalj uygulanmış. Genelikle çift rahimli birine ameliyat önerilmez; aslında bana göre yapılabilecek tek şey hamile kaldıktan düşüğü engelemek için serkaj uygulamaktır ve riskli gebelikler bakan bir prof tarafından takip edilmektir. Eğer su kesesi ağrısız açılmışsa belki rahim ağzından kaynaklanıyor olabilir; onu da dr’unla görüştün mü . rahim ağzını ölçmüş müydü acile gittiğinde ? bu soruları sorarak acını deşmek istemiyorum ama bir sonraki hamileliğin için bazı tedbirler alınabilir belki böylelikle...

SAĞOL CANIM ne diyeceğimi bilmiyorum.7 düşük? bir tanesinin acısına dayanamazken.serkalj ne demek?Şİmdi tahlil sonuçlarını bekliyorum bundan sonrası için ama hep böyle olacak böyle devam edecekmiş gibi... Bu da acımı kat kat arttırıyor.

merhaba; 15 kasımda ameliyat oldum ,endometriozis endometrium dokusunun karında yumurtalıklarda bağırsaklarda vs kist şeklinde olması her adet kanamanda onlarda kanıyor dolayısıyla çok ağrın oluyor. evet tüp bebek teyzesi bugün transferin 6. günü sabır heyecan merak şükür korku ne kadar duygu istersen var

unutmadan söyleyeyim benim annem ve kız kardeşim de de aynı şey vardı onlar ameliyat olmadılar biz 4 kardeşiz kız kardeşimin de çok tatlı bir kızı var ama benimki biraz büyük olduğu için ame. oldum tabi çok fazla riskleri var ame. çok şükür bende proplem olmadı

toprakcım senin genetik analiz sonuçlarına göre yol izle allah sabır versin melek olan bebeğin kardeşleri için yol gösterecek güçlü ol lütfen

toprakcım senin genetik analiz sonuçlarına göre yol izle allah sabır versin melek olan bebeğin kardeşleri için yol gösterecek güçlü ol lütfen

sağol canım ben de öyle yapıcam. başka da çarem yok. ama sonuları alacağım güne kadar nasıl dayanacağımı bilmiyorum

bu arada allah hakkında hayırlısını nasip etsin. İnşallah olur da bebeğini kucağına alırsın. onu içinde hissetmek kadar güzel birşey yok. Allah tamamına erdirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…