Rahim Anomalileri

kızlar selammm...ben geldim..
cumartesi yücel beye gittik.aydın bey kadar canayakın olmasa da idare eder..
rahim filmine ve polip operasyonu cd sine de baktı.ben dedimki,aydın bey bana operasyondan sonra,rahmimin diğer uu lara göre daha geniş olduğunu ve bir hamileliği kaldırabileceğimi söylemişti,siz ne düşünüyorsunuz bu konuda dedim.rahminiz diğer uu lardan geniş değil,boyutları aynı dedi..kafamçokkarıştı ve burda veya başka bir yerde tüp bebek deneseniz bile, yarım rahim ameliyatını olmadan tüp bebek denemenizi kesinlikle önermiyorum,sizin için hem para hem zaman kaybı olur dedi.aydın bey benim arkadaşım,yaptığım histeroskopi ameliyatlarını da izlemiştir,ama çoğu doktor zaten böyle söylüyor.bu ameliyatı türkiyede yapan tek dr benim.dünyada da 3-4 tane ancak.kimse yapmıyor,çünkü riskli bir ameliyat.rahimin delinme riski var.ama ben brükselde bunun eğitimini aldım zaten.o yüzden içiniz rahat olsun.sürekli bu ameliyatları yapıyorum ben.uu lu hastalarda rahim kasılmaları farklı oluyor.bu yüzden transferden 2-3 gün sonra embriyoların vajinaya çıktığına şahit oldum,dedi.
o yüzden bir sonraki aya adetten sonra ameliyat için çağırdı.bir de benden bir sürü test ve ikimizdende genetik test istedi.onlar yapıyormuş zaten genetik testi.hemen orda ikimiz de kan verdik.3 hafta sonraya çıkacak sonuç.bunun dışında merkez içime sindi diyebilirim.tüp bebk fiyatı 4200 liraymış ama ben ameliyat da yaptıracağım için 4000 liraymiş bana.muayene ücreti 250lira.mydaisiy canım haklıymışsın.devletten tüp bebk raporu çıkartsam bile,o raporla bu merkezde ancak ilaçların %80i karşılanıyormuş,tüp bebek tedavisini karşılamıyor.yani rapor işe yaramayacak.ilaçları ordan alırsak da indirimli veriyorlarmış zaten.bir de bana çok ilaç gitmiyor.düşük doz kullanılıyor.rapor işini rafa kaldırdım bu yüzden.hakkımızda hayırlısı bakalım.benden son haberler bu şekilde.
bu arada lolamontes canım hoşgeldin aramıza..umarım yazdıklarım işine yarar...opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

canım inşallah herşey yolunda gider sen de bebeğine kavuşursun:Saruboceq::Saruboceq:

hadi gözün aydıın canım yola çıkmışsın bile inşallah hayırlı sağlıklı bir şekilde sonu gelir

ameliyattan ne kadar sonra tüp bebek dedi

selamlar nasılsınızzzz
ben ıdare dıyorum
oglum saag tarafıma sırtını yasladı benı uzuyo bugun ama az kaldı ınsallah

papatya merhaba.Randevunun iyi geçtiğine sevindim.En doğru kararı kendiniz vereceksiniz tabi.Operasyondan sonra hamile kalan ve doğum yapan bir sürü doğum yapan var.Ben ameliyat geçirmedim.20. haftama giriyorum ve doktorum 30a kadar rahat götürür dedi.Anladığım kadarıyla her organ herkeste aynı olmadığı gibi rahim ve genişleme kapasitesi de aynı değil.Ayrıca birçok unikorn hamile de sezaryan olana kadar unikorn olduğunu bilmeyip son haftaya kadar gelen ve doğumda öğrenen var.Bu yüzden hem para hem zaman kaybı olduğuna ben çok inanmıyorum.Rabbimin nasip etmesiyle ilgili bence.Senin daha önceki denemelerinde var.Maddi anlamda bir sıkıntın yoksa bence geciktirme.Burdaki denemelerimde olmasaydı ben de gidip yaptıracaktım.Yücel hoca bizim konuda gidilecek en son nokta.Bir daha başa dönmemek için ameliyatı ol ve yoluna devam et.Rabbim bir an önce meleğini sana gönderir inşaallah

hadi gözün aydıın canım yola çıkmışsın bile inşallah hayırlı sağlıklı bir şekilde sonu gelir

ameliyattan ne kadar sonra tüp bebek dedi
sağol canım ..amin inşallah..valla onu sormadım ama yine 2-2,5 ayı bulacak sanırım..çünkü operasyondan sonra spiral takıyormuş,o da 6 hafta falan kalıyormuş..

biliyorsun canım,ben de ilk başta senin gibi düşünüyordum..bu yüzden de operasyonu olmadan denemek istedim..aklımda da içimde de kalmasın diye yanii..ama olmadı..şu anda içim rahat..yücel beye gittiğim için umutluyum şimdi..hakkımda hayırlısı böyleymiş.
senin hamilelik nasıl gidiyor?raporlumusun hala canım?

bir de yücel bey dediki:bu operasyonu olmadan hamile kalıp,son haftalara kadar gidenler de var.ama bazıları da 28 .haftaya kadar ancak gelebiliyor.bu operasyonu olduğunuz zaman 33.haftaya kadar gelebiliyorsunuz ki 28 haftalık bir bebekle 33 haftalık bir bebek çok farklı.33 haftalık olan tabiiki daha sağlıklı oluyor.bizim asıl amacımız sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmeniz dedi..(aayyyy..inşallah dedim içimden..kaydirigubbakcemile3)
canım sen uu olmana rağmen operasyon geçirmeden hamişşş kaldın ve inşallah son haftalara kadar gideceksin..söyleyince çok şaşırdım..sana da bebişine de maşallah.. 20.haftaya kadar geldin..az kaldı inşallah mutlu sona..sen zaten uu lar için zor olan 7-8.haftaları atlattın..bundan sonra bişeycik olmaz bebişine..:Saruboceq da annesi gibi güçlü bir bebek demek ki..

teşekkür ederim arkadaşlar
mydaisy ben de inş. senin gibi denemelerden sonuç alırım çünkü ameliyattan çok korkuyorum papatya inş. ameliyat sonrasında herşey yolunca gider ve güzel haberlerini alırız.

mydaisy sana özelden mesaj atmak istedim ancak olmadı yeni üye oldugum için.
senin sürecinle ilgili merak ettiklerim vardı. senin tedavi sürecin nasıl başladı, neler yaptın, ve benim için önemli bir soru bu, daha önce gebe kaldın mı yani düşükler falan oldu mu ? benim hiç gebeliğim olmadıgından bu beni çok korkutuyor sanki hiç olmayacak gibi geliyor.
cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Merhabalar,

Biraz uzun olacak ama anlatmak ve en azından rahatlamak istiyorum.

Ben de geçtiğimiz perşembe günü hamile olduğumu öğrendim. Üstelik kızamıkçık aşısı yaptımıştım ve bana 4 hafta korunma süresi olduğunu söylediler ve dikkat ettim. Benim aşı tarihim ve ovülasyon tarihim arasında 83 gün var ilk gittiğim doktor (acil gitmiştim) çok fazla moralimi bozdu korunma süresinin 3 ay olduğunu söyledi. Ben de daha sonra kendi doktoruma gittim gebelik olduğunu fakat daha erken olup 1 hafta beklememi değerlerin yüselmesini, iç mi dış mı gebelik olduğunu görmek istediğini muhtemelen problem olmaz ama yine de araştıralım içimiz rahat etsin dedi ve cumartesi kontrole gidicem.

Bunun dışında zaten bu yüzden moralim çok bozuktu üzerine rahmin çift başlı dedi bu durum da düşük ve erken doğum riskinin olabileceğini söyledi fakat ayrıntılı konuşmak için cumartesi tekrar kontrole gidicem çünkü çok yeni ve henüz kese görülmedi. Düşük ihtimaline karşı progeston verdi. Çok fazla ağrılarım olduğunu söylediğim için. Kanamam olmadı.

Yazılarınızın bir kısmını okudum ne yapmam gerektiğini, neye dikkat etmem gerektiğini, nasıl hareket etmeliym hiç bilmiyorum. Şuanda herşey belirsiz moralimi ayakta tuutmaa çalışıyorum.

Allah hepimizin gönlüne göre versin.

lolamontes seni çok iyi anlıyorum.Yeni öğrenmiştin galiba sen.Ben ilk öğrendiğimde geceli gündüzlü 1 ay ağlamıştım.Benim eşimde de problem vardı.7-8 ay korunduktan sonra bebeğe karar verdik.4 aya yakın denedik ki öncesinde birşey var mı diye doktora gitmiştim.Herşey normal dedi.Olmayınca iyi bir doktor buldum.Daha önce başka bir şehirde yaşıyordum.Orda 6-7 aya yakın yumurta takibi yapıldı.Sonuç alamadık.Eşimin değerleri de kötüydü.Sonra aşılmaya karar verdik.Öncesinde rahim filmi istedi.Çektirdik ve unikorn olduğum anlaşıldı.Laporoskopi önerdi ama tayinimiz çıktı ve taşındık.Taşınma süreci, okul başladı ve ramazan .Şubat tatiline kadar doğal yollardan denemeye karar verdik.Şubata kadar hiçbir şey yapmadım.Burdaki doktorum laporoskopiye gerek görmediğini tüplerin açık olduğundan emin olmak için ikinci kez rahim filmi istedi.Orda tüpler açık çıktı çok şükür.Ama bu sefer de polikistik over çıktı.Doğum kontrol hapı kullandım 1 ay.Aşılamaya geçtiğimde mayıstı.Mayıs ve hazirandaki aşılamalarım klomen hap kullanarak oldu.Ama endometrium klomenin yan etkisi olarak 6 mm.ye kadar düştü.Son aşılamam temmuzda oldu.ığne kullandım.5 yumurtam vardı.Hamile kaldım.Darısı biran önce sizlere inşaallah.

papatya hala raporluyum ve doğuma kadar da öyle olacakmış.45 günlük heyet raporum ayın 19 nda bitiyor.Doktorum yine vereceğini söyledi.Capri ilk başta benim de çok ağrım vardı.ılk 12 hafta çok önemli mümkün olduğu kadar dinlen.Ev işi falan yapma.Bir de doktorun kim?

çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için
umut oldu bana da yazdıklarınn
çok saol :)

Mydaisy, işe geliyorum ama ağır iş yapmıyorum. Ofis işleriyle ilgilenmeye başladım şuanda. Çok fazla dolaşmıyorum,genelde oturuyorum.Benim şuandaki ilacımı biliyorum aslında o da psikolojim. Kendimi mutlu hissetmek istiyorum. Hep iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Doktorum Bayram BUKAN... (Aile dostumuz)

Bir de bilgi eksikliğim var doktora gidene kadar araştırma yapıyorum ama çok sağlıklı bilgilere ulaşamadım. Burada uterusu çift başlı olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyorum.Bu problemi yaşayanlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok mutlu olucam.

sağol canım..inşallah hepimiz meleklerimize kavuşuruz..

üzüldüm canım..benim rahmim yarım zaten..ama sen çift başlı rahim demişsin..anlamadım..çift rahim mi yani?ya da acaba ortsında bir perde var da ondan mı çift başlı?fisfisfis

iyi..sevindim canım..evde nasılsın?hareketlerin çok kısıtlımı?doğumdan sonra bunları yazmaya fırsatın olmaz..hazır zamanın varken beni aydınlatıver..kaydirigubbakcemile5
bir de rahim filminde tüplerinin açık çıktığından bahsetmişsin.sende uu olmandan dolayı tek tüp olması lazım..ben yanlış mı anladım???kafamçokkarıştı

Merhaba canım.Bende çift rahimliyim ve 4 yaşıda bi oğlum var.Ben doğum yapana kadar drum çift rahimli oloduğumu anlamamıştı ta ki doğumun yaklaşmasıyla bebeğin başı dönmeyince sezeryan olana kadar.Çünkü bazı durumlarda bu çift rahim öyle hemen belli olmuyormuş.Sadece ilk zamanlarda 2 defa leke şeklinde kanamam oldu hepsi o kadar.Çok rahat bi hamilelik geçirdim Allah yüzüme baktı.Ama 5 ay önce 4.5 aylık düşük yaptım bebek sağtarafa yerleşmişti.Önceki hangi taraftaydı bilmiyoruz ama.Gerçi benim aklım önceki bebeğime gitti bunada bi şey olmaz dedim ve kendimi çok yordum.Ama drum onunla bi alakası yok dedi.Şimdi tekrar hamilelik düşünüyorum yarin HSG filmim çekilecek ona göre bi karar vereceğim ne yapacağıma.Aslında Allah izin verirse olur hiç bişeyde engel olamaz.Allah hayırlısıyla hamileliğini tamamlamayı nasip etsin.Yani hiç bizim durumumuzda olupda hiç bi sorun yaşamadan da hamileliğini bitiren arkadaşlar var.:Saruboceq::Saruboceq:

Nilde'cim canım çok teşekkür ederim. Olumlu cümleler duymak inan insanı rahatlatıyor.
Ben de gebelik öncesi o kadar doktora gittim hiç kimse böyle bişe olduğunu söylemedi. Çok ağrılı adet dönemi geçirirdim o nedenle giderdim. Gebelikle beraber bu durum ortaya çıktı. Cumartesi gününü iple çekiyorum. Bebişin yerleşeceği yer çok önemli. Hayırlısı olsun. Dediğin gibi Allah izin verirse olur ve hiçbirşey engel olamaz.

Canım senin için de dua edicem. ınşallah herşey yolunda gider ve hep iyi haberler alırsın. Herşeyin başı sağlık bunu birkez daha fazlasıyla anlamış oldum.

papatya ailemden çok uzaktayım ve evimde çok müsait değil.Kardeşim serklaj için geldi 15 gün kalabildi ancak.ılk 12 hafta cidden kötü ağrılarım vardı.Rahim ağzında da kanama oldu.O dönemde çok hareket edemedim.Eşim yaptı herşeyi.Ama evde bir yardımcı olmayınca (kadın tuttuk deneme amaçlı ama beğenmedim) mecburen bazı şeyleri yapıyorum.Eşim sağolsun yardım ediyor ama çalışıyor ben akşama kadar evdeyim ihtiyaçlarım oluyor.Yaptığı yemekler de genelde çorba pilav ve makarna olunca mecburen yemek yapmaya başladım.Bebek için beslenme de çok önemli.Onun dışında bulaşık kesinlikle yıkayamıyorum.Belim çok ağrıyor.Ayağımın üstüne bile basamıyorum.Eşimde o konuda çok iyidir.Sağolsun 4 günde bir bulaşık yıkıyor.Hatta 2 gün önce bunun için kavga çıktı.Bu arada bulaşık makinası var ama evde kuracak yer yok o yüzden kullanamıyoruz.Tek tüp meselesine gelince yanlış olabilir ama benim bildiğim bizim 2 tüpümüz var ama uu olduğumuz için birinin rahimle bağlantısı yok.Yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili doktorla da konuşmuştum.Bağlantı olmadığı için de otomatik olarak bir işe yaramıyor.Ama o taraftaki yumurtalıktan da hamile kalınabiliyor.Tam olarak hatırlayamıyorum belki yanlış anlatmış olabilirim.Sen doktoruna da bir sor istersen.Bunun dışında bebeğe bir tek çöp almadım.Doktorum 28-30. haftadan sonranın çok önemli olduğunu söyledi.O zaman hiç dışarı çıkmayacağım.Şimdi de çok korkuyorum birşey almaya.Ama erken doğarsa da ne yapacağım bilemiyorum.Hamilelik boyunca kaybetme psikolojisini yaşamak gerçekten çok kötü.Rabbim hamile olmayanlara tez zamanda hamilelik,hamile olanlara da sağlıkla zamanında doğum yapabilmeyi nasip etsin.Amin

ya kızlar yazdıklarınızı okudum
cok zor ama benım de sızden farklı sorunlarım olmadı
yanı kendınızı sartlamayın su haftaya gelebılır bu haftya gelebılır dıye
onun dogacagı warsa emınım gelecek
kı benım çift rahım
uterus bıcornıs dr dusuge kesın gozuyle bakıyodu ama ben su an 36. haftamdayım
kafanızı mesgul etmeyın canınızı sıkmayın
herseyın bı cozumu war elbet gerekenler yapımlalı
am acok aklınıza takmayın olurmuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…