ya kızlar yazdıklarınızı okudum
cok zor ama benım de sızden farklı sorunlarım olmadı
yanı kendınızı sartlamayın su haftaya gelebılır bu haftya gelebılır dıye
onun dogacagı warsa emınım gelecek
kı benım çift rahım
uterus bıcornıs dr dusuge kesın gozuyle bakıyodu ama ben su an 36. haftamdayım
kafanızı mesgul etmeyın canınızı sıkmayın
herseyın bı cozumu war elbet gerekenler yapımlalı
am acok aklınıza takmayın olurmuuu
papatya ailemden çok uzaktayım ve evimde çok müsait değil.Kardeşim serklaj için geldi 15 gün kalabildi ancak.İlk 12 hafta cidden kötü ağrılarım vardı.Rahim ağzında da kanama oldu.O dönemde çok hareket edemedim.Eşim yaptı herşeyi.Ama evde bir yardımcı olmayınca (kadın tuttuk deneme amaçlı ama beğenmedim) mecburen bazı şeyleri yapıyorum.Eşim sağolsun yardım ediyor ama çalışıyor ben akşama kadar evdeyim ihtiyaçlarım oluyor.Yaptığı yemekler de genelde çorba pilav ve makarna olunca mecburen yemek yapmaya başladım.Bebek için beslenme de çok önemli.Onun dışında bulaşık kesinlikle yıkayamıyorum.Belim çok ağrıyor.Ayağımın üstüne bile basamıyorum.Eşimde o konuda çok iyidir.Sağolsun 4 günde bir bulaşık yıkıyor.Hatta 2 gün önce bunun için kavga çıktı.Bu arada bulaşık makinası var ama evde kuracak yer yok o yüzden kullanamıyoruz.Tek tüp meselesine gelince yanlış olabilir ama benim bildiğim bizim 2 tüpümüz var ama uu olduğumuz için birinin rahimle bağlantısı yok.Yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili doktorla da konuşmuştum.Bağlantı olmadığı için de otomatik olarak bir işe yaramıyor.Ama o taraftaki yumurtalıktan da hamile kalınabiliyor.Tam olarak hatırlayamıyorum belki yanlış anlatmış olabilirim.Sen doktoruna da bir sor istersen.Bunun dışında bebeğe bir tek çöp almadım.Doktorum 28-30. haftadan sonranın çok önemli olduğunu söyledi.O zaman hiç dışarı çıkmayacağım.Şimdi de çok korkuyorum birşey almaya.Ama erken doğarsa da ne yapacağım bilemiyorum.Hamilelik boyunca kaybetme psikolojisini yaşamak gerçekten çok kötü.Rabbim hamile olmayanlara tez zamanda hamilelik,hamile olanlara da sağlıkla zamanında doğum yapabilmeyi nasip etsin.Amin
papatya ailemden çok uzaktayım ve evimde çok müsait değil.Kardeşim serklaj için geldi 15 gün kalabildi ancak.İlk 12 hafta cidden kötü ağrılarım vardı.Rahim ağzında da kanama oldu.O dönemde çok hareket edemedim.Eşim yaptı herşeyi.Ama evde bir yardımcı olmayınca (kadın tuttuk deneme amaçlı ama beğenmedim) mecburen bazı şeyleri yapıyorum.Eşim sağolsun yardım ediyor ama çalışıyor ben akşama kadar evdeyim ihtiyaçlarım oluyor.Yaptığı yemekler de genelde çorba pilav ve makarna olunca mecburen yemek yapmaya başladım.Bebek için beslenme de çok önemli.Onun dışında bulaşık kesinlikle yıkayamıyorum.Belim çok ağrıyor.Ayağımın üstüne bile basamıyorum.Eşimde o konuda çok iyidir.Sağolsun 4 günde bir bulaşık yıkıyor.Hatta 2 gün önce bunun için kavga çıktı.Bu arada bulaşık makinası var ama evde kuracak yer yok o yüzden kullanamıyoruz.Tek tüp meselesine gelince yanlış olabilir ama benim bildiğim bizim 2 tüpümüz var ama uu olduğumuz için birinin rahimle bağlantısı yok.Yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili doktorla da konuşmuştum.Bağlantı olmadığı için de otomatik olarak bir işe yaramıyor.Ama o taraftaki yumurtalıktan da hamile kalınabiliyor.Tam olarak hatırlayamıyorum belki yanlış anlatmış olabilirim.Sen doktoruna da bir sor istersen.Bunun dışında bebeğe bir tek çöp almadım.Doktorum 28-30. haftadan sonranın çok önemli olduğunu söyledi.O zaman hiç dışarı çıkmayacağım.Şimdi de çok korkuyorum birşey almaya.Ama erken doğarsa da ne yapacağım bilemiyorum.Hamilelik boyunca kaybetme psikolojisini yaşamak gerçekten çok kötü.Rabbim hamile olmayanlara tez zamanda hamilelik,hamile olanlara da sağlıkla zamanında doğum yapabilmeyi nasip etsin.Amin
ne güzel şeyler yazmışsın bunlar bana ilaç gibi geliyor :)
sana ve bebeğine kocaman bir maşallah
darısı bizlere inşşşşşşşş:Saruboceq:...
üşenmedim 123 e kadar okudum zeyhat
senin haberini öğrenince bıraktım
zeyhatcım meraba senı dıger topıklerdende takıp edıyorum bısey sorucam bugun ofıs hısterografısı oldum ve 2 polıp cıktı amelıat dendı sanırım sen bu amelıyatı oldun cook korkuyorum sonucunda dogal yolla hamıle kalma sansım varmı acaba bu konuda cook bılgısızım yardımcı olursan sevınırım canım
zeyhatcım cook tesekkur edrım ınan cook rahatlattın benı ınsallah bı sorun cıkmaz.dedıgın gıbı acık amelıyat degıl hısterografı olucak sanırım sımdıye kadar boyle bısey yasamadıgım ıcın acyıp korktum cok agladım.sukurkı baska sorunum yok yanız bu operasyondan sonra bazılarının adetlerınde duzensızlıkler olmus sende boyle bısey oldumu.bırde dr sonrasında 2 ay korunma verıyomus galıba sanada dedımı boyle bısey.
Merhaba canım nasıl gidiyor?Senin sorunun neydi ben tam anlayamadım lolamontes.Dr tam olarak sorununun ne olduğunu söylemişti?buyrunnnnnnnnn
merhaba nilde
ben 2 sene korunmadığım halde hamile kalamadım. birkaç doktora gittim tahliler,testler,ultrasonlarda hiçbişey çıkmadı en son hsg çektir dedi doktor. hsg çektirdim ve doktor rahmimin yarım oldugunu söyledi. tek tüp var sorun yok, rahim içi normal, ancak rahim yarım.
hep söylenenleri söyledi o doktor, erken doğum, düşük riski fazla dedi.normal yollarla dene hamile kalma şansın diğer kadınlara daha az dedi, tek tüp olduğundan dolayı.
hatta bana hemen tüp bebek merkezlerine gitme bir süre normal yolla dene dedi. ancak ben zaten 2 yıldır denedim hamile falan kalamadım. şu an maddi olarak hazır değiliz o nedenle herhangi bir tedavi görmüyorum. inş. yaza doğru başlamak istiyorum tedaviye falan.
bu arada moralim ara ara çok bozuluyo tabi, eşimi kendi kaderime ortak etmek istemiyorum.çünkü onun tüm testleri normal çıktı.o bana destek oluyor ama nereye kadar dayanır bilemiyorum. o konudada vicdan azabı duyuyorum. anlıcanız çok dertliyim bu konuda canınızı sıktım sizinde ama beni siz anlarsınız diye yazıyorum işte senağlama
canım bundan vicdan azabı duyulacak bişey yok eğer eşinde olsaydı onun bu üzüntüyü yaşamasını istermiydin istemezdin. Bak bende septum vardı ameliyatı oldum 3 ay olmadı 2 ay takip yaptırdım gene olmadı artık bu ay dr a gitmiyim dediğim ay oldu. Buların hepsi bir süreç gelip geçecek.
Ameliyatan sonra pat diye hamile kalırım sanıyordum olmadı. Herşey normal olduğu halde 6 ayımı aldı. Sende sabırlı ol kendini suçlama moralini bozma. Eğer faydalanabiliyorsan devlette yaptırmaya çalış tüp bebeği.
Bu arada gebelik şekerim varmış kızlar birde bu takip edilecek. Hamileyken kötü ne varsa başıma geldi ya
Merhaba zeyhatcım hamilelik nasıl gidiyo?benim bi arkadaşım hamile onda da gebelik şekeri çıkmış.Dr yediklerine dikket et demiş.Hiç moralini bozma gebelikte herkes bazı sorunlar yaşıyor.Yine bu hamile arkadaşım,dişi iltiahap olduğu için dünyanın antibiyotiğini kullandı en son geçen gün dişini çektiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?