Canım benim bişey kalmadı sık dişini. Ben de böyle 2 hafta 2 hafta gidiyordum. 32'de bayağı bir rahatlamıştım. Az kaldı canım. Celestone'u ben 29+3'te yaptırdım. Bence sen de güzel bir haftada yaptırdın bu kadar risk taşırken bu haftaya kadar dayanıp yaptırman harika.
Canım ben de progestan 200 mg günde 2 tane alıyordum. Yani senin dozun yarısı ediyor. Kasılmalarımı az da olsa azaltıyordu evet. Bende13. haftadan itibaren kasılmalar hiç bitmedi. Ama sonuçta 34'ü gördüm çok şükür. Yani bu kasılmalara kafayı takma sakın psikolojik olarak çok yoruyor insanı. (Belki de kasılmaya neden olan şey bu kısır döngüdür) Ama Zeyhatcım Nidilat kullanmıştım ben 22. haftada falan 1 ay kadar. Bak ondan sonra bayağı rahatlamıştım. Doktoruna sor istersen. Ama bende biraz yan etkisi olunca 1 ay sonra bıraktım. KAsılmaları düşünmemeye çalış. Sadece dinlen, sevdiğin şeyleri yap. Kitap süper zaman geçirtiyor. Ben bayağı bir kitap bitirmiştim hamileyken.
Canım inşallah herşey yolunda gidecek.Bende bebek dönmediği için sezeryanla doğum yaptım ve sütüm hemen geldi.Hiç mama vermedim yanımda hasteneye götürmüştüm.Çünkü hemen gelmeyebilir dediler.Ama hemen geldi.Düşük yaptıktan 2 gün sonra sütm geldi o zaman çok üzülmüş ve ağlamıştım Allah bir daha göstermesin
Zeyhat iğnenin zamanlaması çok iyi olmuş gerçekten.Ben de senin gibi en çok emzirme-süt meselesinde endişeleniyordum.Hiç merak etme süt geliyor.İnşaallah benim gibi olmazsın ben de süt vardı ama oğlum tam bir gün boyunca almadı.Sütü istedi ama emmek istemedi.Sonrada sarılık oldu.Hala tam geçmedi yarın bir ay oluyor.Doktora bir daha test yaptıracağım.
Lolamontes doktorun dediklerine kesinlikle bakma her rahim kendine özel ve genişleme kapasitesi farklı.Ben 37'ye kadar geldim(maşaallah).Suyum falan gelmeden sezaryen oldum.Daha ne kadar kalırdı bilmiyorum.Ama doktorum bebek büyüyüp kilo alıyor, rahim yırtılabilir deyince o tarihe karar verdik.Ayrıca tedavi olduğum merkezde 39. haftada sezaryen olduğunda yarım rahimli olduğunu öğrenen bir hastadan bahsetmişti.Yarım rahim olduğumu ilk farkeden tüp bebek merkezindeki doktorumunda unikorn uteruslu onlarca hastasından sadece birinin bebeği olmamış.Ben yarım rahimliyim,polikistik overim de var.Bunlara ek olarak da eşimde de problem var ve bebeğim kollarımda.Rabbim yeterki vermek istesin.Konuyu başlatan arkadaşımız Selinda o da unikorn uterus.O da çok şükür aldı bebeğini kollarına (maşaallah).
Ben de umutsuzluğa kapıldığımda bana bunları söyleyecek benim gibi birine çok ihtiyaç duymuştum.O kişi benim için selinda oldu.1ken 2 olduk.Papatya,sen neden 3. 4. olmayasınız?Umut hep var,mucizeler gerçek sadece biraz sabır ve zaman.Bir de tabiki dua...
Zeyhat iğnenin zamanlaması çok iyi olmuş gerçekten.Ben de senin gibi en çok emzirme-süt meselesinde endişeleniyordum.Hiç merak etme süt geliyor.İnşaallah benim gibi olmazsın ben de süt vardı ama oğlum tam bir gün boyunca almadı.Sütü istedi ama emmek istemedi.Sonrada sarılık oldu.Hala tam geçmedi yarın bir ay oluyor.Doktora bir daha test yaptıracağım.
Lolamontes doktorun dediklerine kesinlikle bakma her rahim kendine özel ve genişleme kapasitesi farklı.Ben 37'ye kadar geldim(maşaallah).Suyum falan gelmeden sezaryen oldum.Daha ne kadar kalırdı bilmiyorum.Ama doktorum bebek büyüyüp kilo alıyor, rahim yırtılabilir deyince o tarihe karar verdik.Ayrıca tedavi olduğum merkezde 39. haftada sezaryen olduğunda yarım rahimli olduğunu öğrenen bir hastadan bahsetmişti.Yarım rahim olduğumu ilk farkeden tüp bebek merkezindeki doktorumunda unikorn uteruslu onlarca hastasından sadece birinin bebeği olmamış.Ben yarım rahimliyim,polikistik overim de var.Bunlara ek olarak da eşimde de problem var ve bebeğim kollarımda.Rabbim yeterki vermek istesin.Konuyu başlatan arkadaşımız Selinda o da unikorn uterus.O da çok şükür aldı bebeğini kollarına (maşaallah).
Ben de umutsuzluğa kapıldığımda bana bunları söyleyecek benim gibi birine çok ihtiyaç duymuştum.O kişi benim için selinda oldu.1ken 2 olduk.Papatya,sen neden 3. 4. olmayasınız?Umut hep var,mucizeler gerçek sadece biraz sabır ve zaman.Bir de tabiki dua...
Lolamontes rahim yapımız aynı gibi seninle. O bağlantısız tüp'e rudimenter horn deniyor. Bazı uu'lularda hiç gelişmezken bizim gibi bazı kişilerde işe yaramaz bir şekilde diğer tüp de gelişebiliyor. Yücel Hoca benim rahmimin o tarafını yok sayarak sağlam olan tarafa kesiler attı ve balon uyguladı. bebeğim de hamileliğim boyunca hep sol taraftaydı. O kadar ilginç görünüyordu ki; resmen yamuk bir karnım vardı ve her gören neden böyle diye soruyordu. Ama tüm bunlar gereksiz detaylar. Papatya'ya kesinlikle katılıyorum, şükürler olsun ki rahmimiz var. Benim rahmi ve vajeni gelişmeyen tanıdığım var ve bu yüzden evlenemiyor. Estetik cerrahların birşeyler yapabileceklerini ama çocuk için taşıyıcı anneden başka şansı olmadığını söylediler ona. Hergün şükretmem lazım diye düşünüyorum ben de. Umudunu sakın kaybetme. Mydaisy'nin de dediği gibi dua bir de... Biz bunlara tutunarak başarmıştık. Sevgiler..
dr uma sordum canım nidilat bizim son silahımız eğer doğum sancın başlarsa o zaman başlatırız şimdilik magnezyum yeter dedi günlük 3 tane diasporal içiyorum artık ondan iyice iğrendim
inşallah bende 34 ü görürüm ama sanki görürüm gibi geliyor herşeye rağmen doğurmadım rahim boynu benden uzun olan insalar bir ay içinde doğurmuş ben 10 haftadır tutuyorum :)
selinda suyun nasıl geldi böyle birden şakır şakırmı geliyor sızıntı gibimi oldu suyum gelecekte anlayamazsam diyede endişeleniyorum
birde çok uykusuzluk sorunum var dün gece bir dakika bile uyumadım ondan önceki gece sadece 2 saat sıkıntılı bir uykum oldu 10 gündür böyleyim artık sersem gibi oldum sende olmuşmuydu böyle bir şey?
Evde kitaplar var bakayım onlardan akıcı olanalrdan okurum artık tv de sıkmaya başladı
haklısın canım ben karışık anlattım sağ tarafımda tüple bağlantılı yumurtalık bildiğimiz rahim görüntüsü var tabi yarım olarak. rahimin dış tarafında yani bağlantısız olarakta bir adet tüp ve yumurtalık var. inş. anlatabilmişimdir :)
inş. benimki çeyrek değildir ya( şimdi de bunu takarım kafaya :))
çok şükür canım 28. hafta bana ulaşılmaz bir hafta gibi geliyordu sanki yıllar varmış gibiydi önümde ama şimdi 30 a bile girdim :) hedeflerim hep 2 hafta 2hafta şimdikide 32 çok uzak haftaalrı bekliyemiyorum moralim bozuluyor böyle kısa tutunca zamanı daha bri rahat geçiyor günler kendimi kandırıyorum :)
sezeryandan sonra anne sütü geldimi genelde sıkıntı oluyormuş emzirebiliyormusun
benim bebeğim 20. haftadan beri makat gelişli ve hala dönmemiş 10 haftadır sanırım dönmezde artık zaten ben sezeryan istiyordum şimdi zorunlu olacak gibi o yüzden süt meselsini düşünmeye başladım
papatyacım klomen konusunda arkadaşların dediğine katılıyorum ben iki ay kullandım ve onla hamile kalmadım hatırlarsan çünkü bir çok yumurta oluşuyor çatlıyor ama afdersin çatlama akıntısı hiç olmuyordu öyleki önceden her ay gelen akıntı klomen kullanınca gelmmeeye başladı sanki boş boş yada kof yumurtalar yapıyor klomeni kullanmadığım ay yumurtanın çatladığını anladım ve o ay kaldım hamile
birde iğne var ismini hatırlamıyorum gonal f değil ama sigorta onuda karşılıyor ama nasıl bir iğne bilmiyorum etkilimi değilmi
Zeyhat iğnenin zamanlaması çok iyi olmuş gerçekten.Ben de senin gibi en çok emzirme-süt meselesinde endişeleniyordum.Hiç merak etme süt geliyor.ınşaallah benim gibi olmazsın ben de süt vardı ama oğlum tam bir gün boyunca almadı.Sütü istedi ama emmek istemedi.Sonrada sarılık oldu.Hala tam geçmedi yarın bir ay oluyor.Doktora bir daha test yaptıracağım.
Canım eğer benimki gibi olursa kesin anlarsın. Ben lavaboya gittiğimde gelmişti o zaman bile anladım hala idrar varmış hissi olmuştu, olmamasına rağmen. Sonra birden iç çamaşırımı tamamen ıslatacak kadar su geldi. Buna rağmen doktorum muayene ile emin olduktan sonra aldı doğuma. Bir arkadaşımın da suyu az az gelmeye başladı. Onun amniyon sıvısı olduğu kesinleşince hastaneye yatırdılar 2 hafta hastanede yattı ve 30. haftada doğum yaptı. Kızı gayet iyi şimdi. Çok uzattım sonuç olarak muhakkak anlarsın canım suyunun geldiğini korkma.
Son 1 ay ben de uyku problemi yaşadım. Mide yanmasıyla beraberdi uykusuzluk. Bir maden suyu açıp 2 saat internetle falan uğraştığımı bilirim. Şimdi sıkıntı verse de, hepsi güzel birer anı olarak kalıyor sonra.
tavsiyelerin için çok sağol canımm..
ovulasyon takibi yaptırırsam da yücel beye gidicem zaten yine..
onun da fikrini almak istiyorum..eşimin spermler sorunlu ya biraz,belki ovulasyon takibine sıcak bakmayacaktır..
mayısta gidip bir konuşmak,fikrini almak istiyorum ..
merhaba arkadaşlar malesef ben kullandığım ilaçlardan çok kötü alerji oldum parmak uçlarımdan kulaklarıma kadar kaşınıyorum sürekli ataklar geliyor 3 dr a gittim 3 ü de kesemedi zaten gebelikte kullanılan alerji ilaçlarıda iyi değilmiş ama bana bunu çekeceğine al dediler ilaçları tableti kremi kullandım geçmedi en son iğne verdiler onuda yaptırmadım deli gibi kaşınıyorum günde 4-5 kere banyo yapıyorum o biraz kesiyor
taliller yapıldı karaciğerde hasar çıkmadı çıkmadı ama yorulmuş olabilirmiş
ayrıca burda başka bir dr a gittim nst ye girdim sancı çıkmış bir yerde dr çok dikkatli ol bebek 2 hafta durusa daha rahat ederiz dedi suyun azda olursa gelirse hemen hastaneye gel sakın bekleme dedi
allahım hangi bir derdimi düşüneceğimi şaşırdım sabır versin bana artık
ah hayatım bilmez miyim o kaşıntıları?
gel bi de bana sor..klava:
öyle hassas bir bünyem,cildim var ki herşeyden etkileniveriyorum hemen.cildimde kuruluk da var,o da yapıyor tabii.şimdi bi de ilk bahar ,geçen gece saat 3e kadar uyuyamadım.4-5 senedir var bende de.önce xyzal diye bir hap kullandım.anında geçiriyordu.ama 3-4 günden bir mutlaka almam gerekiyordu.sonra bir ara krem kullandım.
çapaya cildiyeye gittim.aslında alerji testi yaptırmak istiyordum.çapa da hemen yapmıyor alrji testini.öncesinde formalite bissürü ıncık cıncık şeyler istiyooo.
en sonunda özele gittim.doktor cildimin çok kuru olduğunu,bunun bile başlı başına bir kaşıntı ve allerji sebebi olabileceğini söyledi.bissürü paralar bayılııp yaptırdım allerji testini.doğru dürüst,anlamlı hiçbir sonuç çıkmadı.muz çıktı mesela.ama ben herzaman yerim muz,hergün nerdeyse.ama sürekli kaşınmıyorum sonuçta muz yiyorum diye.
bugünlerde azdı yine.ama en iyyisi kaşınan yerlere buz sürmek.sana da tavsiye ediyorum kesinlikle.ilaç kullanmaktan iyidir.
sen banyo yapıyorum diyorsun ama benim bildiğim(doktorda aynı şeyi söylemişti),banyo cildi daha da kurutup,daha çok kaşıntı yapar.
banyoyu azaltmaya bak ve çok sıcak suyla banyo yapma,ılık olsun suyu.banyodan sonra mutlaka vücudun için(özellikle kollar ve bacaklar en çok kuruyan yerler) nemlendirici krem kullan.
ve kaşınan yerlerine de buz sür.benim dolapta mesela her zaman mutlaka buz bulunduruyorum dondurucuda.genelde kaşıntılar gece oluoyr.gündüz pek sıkıntım yok benim.
olmadı doktoruna gebelikte de kullanılabilecek ilaçlardan istediğini söyle.benim doktora sormuştum da.gebe kaldığımda da devam ederse bu kaşıntılar naparım ben demiştim.olmadı ozaman sana gebelikte de kullanılabilecek ilaçlardan veririm demişti.
geçen sene tüp denemiştik mayısta mesela.nerdeyse tam 1 sene oldu.o göbekten yaptığım iğnelerin yerleri hala kaşınıyor şimdi,düşünebiliyormusun?
sinir oluyorum..
Ah Zeyhatcım Allah yardıncın olsun.Bu yolda çok sıkıntılar yaşadın.Allah gönlüne göre versin.Sabret az kaldı.Dualarım seninle
geçen gecede krizlerim geçmeyince kendi takibimi yapan dr um bir cildiyeci prof tavsiye etti dün sabah erkenden kendimi ona attım ben kurdeşen olmuşum gelen ataklarda kurdeşen ataklarıymış aeurus sanırım ismi onu verdi 3 tanede merhem cuma veya salı muhakkak kontrole gel dedi. Kremlerin çok faydası oldu sakinleştirdi beni. Kremleri dolapta sakla soğuk suğuk sür dedi. Birde soğuya yakın banyo yap dedi. Bu arad dediğin gibi cildini kurutmamaı istedi. Okunduğu gibi yazıyım nötrijanın parfümsüz vücut losyonunu her yerine sür dedi. Sabırla bekle hemen geçmez dedi yandımki ne yandım bu kaşıntıyla
ya zeyhatcım şimdi internetten baktımda..
benim kaşınan yerlerde de böyle kabartılar çıkıyordu.
seninkilerde kabartı şeklinde miydi?
ben doktora gittiğimde hep normal cildimle gittim.çünkü kaşıntılarım hep genelde akşam ve geceleri oluyordu.yani kaşınmış kabarmış yerlerimi doktora gösteremedim hiç.
acaba ondan mı anlaşılamadı benimkisi.
sen gündüzleri de kaşınyor musun?
doktora gittiğinde de cildinde kabarıklık varmıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?