Merhaba canım; boğaz enfeksiyonu derken, ben 7 yaşındayken gelen misafirin çocuğundan boğmaca hastalığına yakalandım ondan mı oldu bilmiyorum.CADIARZU Çok zor iyileştim.Ondan sonra arada bacaklarımda ağrı oluyordu.(annemde ve kuzenimde eklem romatizması var sanırım ırsi)12,13 yaşlarındayken bu hastalık kendini gösterdi mafoldumbençoook kötü bir hastalık; nefes alamıyordum, uzanıp yatamıyordum, hatta konuşamıyordum.Sonra aylık iğnelerden vuruldum.Şimdi çok üşütmezsem fazla ağrım olmuyor.Bu hastalığın tedavisi yok,üşütmemeye dikkkat edeceksin.Kendine iyi bak üşütmemeye dikkat et çok geçmiş olsuna.s.
Türkiyede tüp bebek iyi bir ticari kazanç kapısı canım... Çoğu kez insanların umudu ve duyguları görmezden gelinip makineleşmiş şekilde denemeler yapılıyor. Ama Yücel Hoca ile deneme yapmış biri olarak çok insancıl olduklarını söyleyebilirim. (Para tabii ki onlar için de önemli) En azından paranla rezil olmuyorsun. İlgi alaka süper. Hemşireleri bile her zaman destek oluyor insana. Hayriye Hemşire gibi bir melek var mesela orada, hafta sonu istediğim saattte aradığım bana moral destek veren süper biriydi. Hacer Hemşire de aynı şekilde... İnşallah sen de pozitif sonuç alırsın kısa zamanda. Sevgiler...
kızlar merhaba
canım çok sıkkn yine bugün laparoskopi ve histereskopi oldum.çok ağrım var. doktor aeliyat sonrası aynen şunları söyledi.
yarım rahimsin.hamilelik sağlansa bile erken doğum ve düşük riski sağlıklı bebek olasılığından çok daha fazla.
gebelik sağlansa bile devamı çok zor.
allaha kalmış dedi. böyle böyle evdeyim şimdi canım çok acıyor. her iki anlamdada. ameliyatı yapan doktor böyle dedi, kendi gittiğim doktor rahim filmine bakarak gebeliği taşır dedi. off kafam çok karışık duygularım da.
çok geçmiş olsun canımm..kızlar merhaba
canım çok sıkkn yine bugün laparoskopi ve histereskopi oldum.çok ağrım var. doktor aeliyat sonrası aynen şunları söyledi.
yarım rahimsin.hamilelik sağlansa bile erken doğum ve düşük riski sağlıklı bebek olasılığından çok daha fazla.
allaha kalmış dedi. böyle böyle evdeyim şimdi canım çok acıyor. her iki anlamdada. ameliyatı yapan doktor böyle dedi, kendi gittiğim doktor rahim filmine bakarak gebeliği taşır dedi. off kafam çok karışık duygularım da.
çeyrek rahim diye birşey var mı? yoksa ona da yarım rahim deyip mi geçiştiriyolar mı şimdi de acaba "normal yarım rahimden" daha mı küçük demeye başladım rahmim, doktor böyle söyleyince. yani ona da mı yarım deniyor. çok soru sordum farkındayım kızlar ama bugünlük olsun :)
doktor kağıda çizmiş enteresan hakikaten benim rahimi.çizimde, tüpüyle yumurtasıyla yarım bir rahim ilerisinde de tüp var ,yumurta var ama bağlandıgı bir rahim yok . anlatabildin mi acaba karışık oldu biraz ama :)
canım evet çeyrek rahim de var.
bizim rahimlerin yarısı yaniii.
ama benim bildiğim 2 çeyrek rahimli bile hamile kalıp bebişlerini doğurdular.
onun için hiç ümitsizliğe kapılma..
inan,güven ve dua et..
birbirimiz için buradayız.
ve hepimiz birgün "hamileyimmmm" diye çığlıklar atacağız burda.:sm_cool:
bu arada canım rahminin yapısını tam anlayamadım.
neden dersen?
rahimde yumurta görünmez zaten..yumurtalık vardır.
sende 2 tane yumurtalık mı var?yoksa tekmi?
veyumurtalığının rahimle bağlantısı varmı?
yani hyangisi hangi tarafta??-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-
kızlar merhaba
Öncelikle yeni gelen arkadaşların hepsi hoşgeldi.Zeyhat çok şükür 28i buldun inşaallah 37. haftayı da bulur, bebeğini sağsalim kucağına alırsın.Papatya arkadaşların biri de yazmış kesinlikle ben de aynı fikirdeyim ben 2 ay klomen kullandım.Endometrium kalınlığı hiç iyi değildi.İkisinden de olumsuz sonuç aldım.Hamile kaldığım aşılamam iğneyle oldu.İğne bildiğim kadarıyla rahmi de besliyor.Bence klomenle vakit kaybetme.Zaten Yücel Hoca da iğneyle yapıyormuş.Bence vardır bir bildiği.
Bize gelince kayınvalidem dışında iyiyim.Bebeğim de iyi çok şükür.Forumumuz bebek dolsun taşsın inşaallah
çok şükür canım 28. hafta bana ulaşılmaz bir hafta gibi geliyordu sanki yıllar varmış gibiydi önümde ama şimdi 30 a bile girdim :) hedeflerim hep 2 hafta 2hafta şimdikide 32 çok uzak haftaalrı bekliyemiyorum moralim bozuluyor böyle kısa tutunca zamanı daha bri rahat geçiyor günler kendimi kandırıyorum :)
sezeryandan sonra anne sütü geldimi genelde sıkıntı oluyormuş emzirebiliyormusun
benim bebeğim 20. haftadan beri makat gelişli ve hala dönmemiş 10 haftadır sanırım dönmezde artık zaten ben sezeryan istiyordum şimdi zorunlu olacak gibi o yüzden süt meselsini düşünmeye başladım
kızlar merhaba
Geçmiş olsun canım.Dr cok abartmış.Zaten bir çok dr bu bizim durumu fazla bilmiyor.Sen hiç üzülme eminim Allah sana da dünyalar tatlısı bir bebek verecek.Bende çift rahimliyim ama sağ salim hiç problem yaşamadan çocuk sahibi oldum farkında olmadan hastalığımın ve hiç esirgemeden Kurban olduğum Allahım ol derse olur.İnancını kaybetme
haklısın canım ben karışık anlattım sağ tarafımda tüple bağlantılı yumurtalık bildiğimiz rahim görüntüsü var tabi yarım olarak. rahimin dış tarafında yani bağlantısız olarakta bir adet tüp ve yumurtalık var. inş. anlatabilmişimdir :)
inş. benimki çeyrek değildir ya( şimdi de bunu takarım kafaya :))
selindacım maydaisyle senin fikrinide aldıktam sonra iğneyi ertelemeyi düşünüyordum ve öylede yaptım nede olsa siz daha tecrübelisniz 27. haftanın başında yapılacaktı
prulotonu kesince dr hemen yaptır deyince artık dün yaptrım çünkü iğne çok etkili ve güveniyordum ona
günlük 4 tane progeneks 200 mg alıyorum sence bu rahmin kısalmasını engellermi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?