Rahim Anomalileri

AMİNNNNNN.....

Allah kolaylık versin canım. Stresde peşimizi bir bırakabilse nasıl derin nefes alacağız kim bilir. Gönlünden geçenlere sahip olman dileğiyle...

iyi dileklerin için sağol bitanemm..
bişey daha dicem sana..
benim ilk rahim filminde bana çift rahimli görünüyorsun ama tam anlayamadık,o yüzden histerskopi yapıcaz sana dediler..
ben de hemen sıcak bakmadım histeroskopiye..
o sırada gebze anadolu sağlık merkezinde tüp bebk başkanı prof.aydın arıcıyı önerdiler bana.ona gittim ve tek muayenede anladı yarım rahim olduğumu..
"histeroskopiye falan hiç gerek yok,siz aslında çift rahimli olacakmışsınız ama rahmin sağ tarafı tamamlanmış sadece" dedi.
bende böylece histeroskopi yaptırmajktan kurtuldum..kaydirigubbakcemile2
ondan sonra da aydın beye devam etmiştim zatenn..

doktorlar rahim anomalilerinin sadece düşüklere yol açtığını söylüyorlar ama ben hamile kalmakta da sorun çekildiğine inanıyorumm..
aydın bey bana yarım rahimde bebeğin tutunabileceği alan,normal bir rahime göre daha kısıtlı demişti..
çift rahimde de 2 tane ayrı ayrı yarım rahim var sonuçtaa..yani zor diye düşüünyorum..
rahim anomalisi olup da kolayına hamile kalabilene rastlamadım..
hatta rahim anomalisi olan başka bir arkadaşıma doktoru ,normal bir rahim için 1 sene süre veriliyorsa hamile kalmak için,bu süre rahim anomalisi olanlarda 2 senedir demişşş..

canım ben de ameliyattan sonra yaklaşık 1,5 ay östojen kullandım.ama öyle bir akıntım olmadı..bilmiyorum yanii..

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin yavrularını canım..
evet rahim anomalisi olanlarda çoğul gebelik bayağı rskli..
aman dikkat et,kontrollerini falan aksatma hiçç..
bir arkadaşım rahimdeki perdeyi aldırdı.
ardından tüp bebek yaptırdı.
şimdi üçüzlere hamile ama çok endişeleniyor..
Allah kolaylık versinn..

cabın benim de üçüzdü, ama ameliyatlı olduğum için taşımaz dediler, rahim yırtılması ile anneyi bile riske atabiliyormuş, arkadaşına redüksiyon tavsiye etmediler mi?

canım kararsızım çünkü; ekimde düşük ardından başarısız kürtaj yapıldığı için ikinci kürtaj, ocakta rahim filmi yine başarısız_yada beceriksiz mi demeli acaba_yapıldığı için dikiş, ardından şubatta laparoskopi ve histeroskopi ameliyatları geçirdim. son işlemlerden sonra doktor rahim ağzında gevşeme var hamile kalırsan rahim ağzına dikiş gerekiyor dedi.şimdi acaba vücudum yeni bi hamileliğe hazırmı konusunda kararsızım.bi taraftan hemen başlamak istiyorum, diğer taraftan bilmiyorum işte??? bilmiyorumkismile

teşekkür ederim anjelic yardımcı oldun tabi, anladığım kadarıyla kendisinin sürekli hastası olmak oldulça zor. o kadar çok araştırdım ki internetten neredeyse bir sayfa doktor ismi çıkardım, ama birtürlü karar veremedim kime gideceğime. kafamçokkarıştı

Öncelikle yeni gelen arkadaşların hepsi hoşgeldi.Zeyhat çok şükür 28i buldun inşaallah 37. haftayı da bulur, bebeğini sağsalim kucağına alırsın.Papatya arkadaşların biri de yazmış kesinlikle ben de aynı fikirdeyim ben 2 ay klomen kullandım.Endometrium kalınlığı hiç iyi değildi.ıkisinden de olumsuz sonuç aldım.Hamile kaldığım aşılamam iğneyle oldu.ığne bildiğim kadarıyla rahmi de besliyor.Bence klomenle vakit kaybetme.Zaten Yücel Hoca da iğneyle yapıyormuş.Bence vardır bir bildiği.
Bize gelince kayınvalidem dışında iyiyim.Bebeğim de iyi çok şükür.Forumumuz bebek dolsun taşsın inşaallah

cabın benim de üçüzdü, ama ameliyatlı olduğum için taşımaz dediler, rahim yırtılması ile anneyi bile riske atabiliyormuş, arkadaşına redüksiyon tavsiye etmediler mi?

doktoru "senin rahmin ameliyatlı,üçüz çok rskli"demiş ama arkadaşım hemen"ben üçünü de istiyorum"diye atılmış..doktorda bir daha bişey dememiş..şimdi iyi ama daha ilk aylar..
inşallah sorunsuz geçer..
sen redüksiyon mu yaptırdın yani canım??
ay ne zordur kimbilir?
dimi tatlım?
ama mecbur olunca napacaksınki?

Merhaba papatyacığım nasılsın? bugün midem çok ağrıdı daha yeni geçmeye başladı.

canımm..
özledim seni valla..
ama iyi haberlerinizi alınca çok sevindim ..
kayınvalideni de takmamaya çalış..
biliyorum aynı evin içinde çok zor ama..
sen yine de yapıcı olmaya çalışş..
annenle de daha görüşemedin sanırım..
biraz da ondan bunaldın iyice..
Allah yardımcın olsun arkadaşımm..

tavsiyelerin için teşekkür ederim canım.a.s.
zaten anjelic ilk kez söylediğinde kafama takılmıştı,şimdi sayende kesin kararımı verdimn artıkk..
dediklerinin yanında klomen bir de kist yapıyormuş yumurtalıklarda..
eee ben zaten pco yumm..
aslında yücel beye güveniyorum birtek..tabii bir de tanıdığım için..
e benim pıhtılaşma olayı da var..
bilmiyorum yaa..
zaten adetim yine şaştıı geçen ayki gibi..
ameliyat olanların hiçbirinde adet gecikmesi olmamış ama bende bu 2.ayım,adetim yine gecikiyor..
sebebini de anlamış değilim..

bu arada 2 gün önce yücel beyin merkezden aradılar beni..
"tüp bebeğe başlayacaktınız,noldu,birdaha aramadınız bizi"diyorlar..
anaaammm..ne uyanık bunlar yaaa..klava:
korktular herhalde başka tarafa yaptıracam diye..
"ay gelicem ,bazı işlerimiz var,yoluna girmesini bekliyorz"dedim artıkk..
işim yok..hesap veriyorum bi de..
sonradan kendi kendime kızdım zatenn..

hemen o akşam yücel bey rüyama girdi..kaydirigubbakcemile3
randevuya gidiyorum,benden para istiyor görüşürken..
bende"ay diyorum,zaten çıkarken muhasebeciye para ödüyorz,şimdi bu ne parası istiyorki,ay ne paragöz adam yaaa.." diyorum ve cebimden de 5 TL çıkıyor..:roflol:
uzatıyorum ona,"aa ,size o kadar açıklama yaptım,bana 5 lirayı mı reva gördünüz"diyor..
ben tabi yerin dibine giriyorum.:kedi:
o sırada çantama bakınırken,50lira buluyorum ve onu veriyorum
onu da kabul etmiyor artıkk..
ay neyse böyle saçmasapan bir rüya iştee..
uzattım birazzz..

ara ara gel buraya ,çok özletme kendini tatlım..
hiç denk gelemiyoruz ki seninle,şöyle bi konuşalım..
kocaman öpüyorum seni ve meleğini..

merhaba canımm.
okuldan geldim,hemen pc nin başına geçtim işte..
hayallah miden neden ağrıdıki?
üşütmüş falan olmayasınn..

Ay ne bileyim.Düşük yaptığımdan beri bir türlü düzelemedim.Sürekli bir yerim ağrıyor.Zaten bende kalp romatizması var.Bu hastalık vücudumun her yerinde bir ağrı olarak kendini gösteriyor.Adetlerimde zaten hamile kalmaya karar verdiğimden beri sürekli gün değiştiriyor.Ne kadar uzattım değilmi

stresten oluyor hep bunlar iştee..
bi rahat bırakmıyoruz ki kendimizi..

Canım benim senin adına çok sevindim:dance:Bebeğinle sana bi ömür boyu sağlık ve mutluluk dilerim.hihoyyythihoyyytdarısı bizlerin başına işallaha.s.

ben geldiiiiiiiimmmmmmmmm
yafrummm oglum oldu 4 bucuk aylık yenı gordum yazdıgını ıyımı
çift rahımlı bırı olarakkkkk
ben ılklere ımza attım haaaahihoyyythihoyyyt
darısı herkeseee
oglum uyudu sonunda 3 kere uyandı 3 kere yenıden uyuttum hay allahımmmm
delıksız uykuuuuuuuuuuuuuuuuu uykuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
hepınızı cok sewıyorum gelıcem yıne su an kımsecıkler yokkkohaoldumsmile

Arkadaşlar merhaba.10 yıllık evliyim, ilk gebelikte 8-9 haftalıkken kalp atışları duyulmadı.kürtaj oldum.2.gebeliğim normal geçti.şu anda 9 yaşında bi oğlum var.Darısı olmayanların başına.Oğlum kardeş çok istiyor tekrar bi gebelik geçirdim yine kalp atışalrı duyulmadı 8-9 haftalıkken.Doktorum araştırma yapalım dedi, kromozom sayıları normal çıktı, kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı birde rahim anomalisi, pıhtılaşma için ilaç kullanıyorum.Rahimde perde varmış düşüklerin sebebi bir nevide ondanmış.Fikrinizi almak istedim dr.ameliyat dedi, perdenin kaldırılması için, ama ben çok tedirginim.Sonrasında da 3 ay korunma önerdi. Siz ne dersiniz başka dr. gitmelimiyim? Cevaplarınız için şimdiden tşk.

Nilde merhaba;
Kalp romatizman boğaz enfeksiyonu (streptokok) sonrasında mı gelişti? Ben de bu aralar romatizma ile boğuşuyorum. Doğum sonrası başladı benim ve eklemlerimi tutuyor. Yürümekte zorlanıyorum. Kalbi de tutabiliyormuş. her atakta (yüksek ateşle birlikte) bir eklemimi tutuyor. Tedavinde başarılar...

Türkiyede tüp bebek iyi bir ticari kazanç kapısı canım... Çoğu kez insanların umudu ve duyguları görmezden gelinip makineleşmiş şekilde denemeler yapılıyor. Ama Yücel Hoca ile deneme yapmış biri olarak çok insancıl olduklarını söyleyebilirim. (Para tabii ki onlar için de önemli) En azından paranla rezil olmuyorsun. İlgi alaka süper. Hemşireleri bile her zaman destek oluyor insana. Hayriye Hemşire gibi bir melek var mesela orada, hafta sonu istediğim saattte aradığım bana moral destek veren süper biriydi. Hacer Hemşire de aynı şekilde... İnşallah sen de pozitif sonuç alırsın kısa zamanda. Sevgiler...

Zeyhatcım pazartesi 30 oluyorsun inşallah. Birşey kalmadı canım yaaa... 4 hafta daha sabret en kötü olasılıkla benim gibi doğum yaparsın. Majör bir problem yaşamadık yenidoğan yoğun bakım da iyi olsaydı. Bebişim iyi bak çok şükür. Celestone konusunu ne yaptın? Kaçıncı hafta yaptıracaksın? Bu arada yatmayı ihmal etme sakın. 30'u geçince bir rahatlıyor insan alışverişe çıkayım 1 saatten bişey olmaz bebişe bişeyler bakalım falan oluyor. Ben bayram diye 2 gün gezdim suyum geldi sen sakın yapma dinlen sürekli. ınşallah vaktinde doğacak bebişin. Çok öpüyorum seni...

Merhaba canım; boğaz enfeksiyonu derken, ben 7 yaşındayken gelen misafirin çocuğundan boğmaca hastalığına yakalandım ondan mı oldu bilmiyorum.CADIARZU Çok zor iyileştim.Ondan sonra arada bacaklarımda ağrı oluyordu.(annemde ve kuzenimde eklem romatizması var sanırım ırsi)12,13 yaşlarındayken bu hastalık kendini gösterdi mafoldumbençoook kötü bir hastalık; nefes alamıyordum, uzanıp yatamıyordum, hatta konuşamıyordum.Sonra aylık iğnelerden vuruldum.Şimdi çok üşütmezsem fazla ağrım olmuyor.Bu hastalığın tedavisi yok,üşütmemeye dikkkat edeceksin.Kendine iyi bak üşütmemeye dikkat et çok geçmiş olsuna.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…