bende pazartesi dr a gittim bebek çok iyiymiş hala tersmiş dr artık dönmez sezeryan yapalım normal doğumda ayağından kalçasından çekiyorduk ama artık bebeği riske atmıyoruz direkt sezeryan dedi bende gayet iyi olur deyince normal doğum meraklısı değilsin herhalde dedi. 36. haftada tekrar çağırdı 37 veya 38. haftada bebeği alacakmış.
Bu haftaya kadar gebeliğini çok iyi getirdin artık çok iyi bir haftadasın diyor. Hatta ikide bir aman nazarımzı değmesin gene erken gelemsin maşallah sana deyip durdu :))
Progestronları bir hafta kullanıp bırakacakmışım. Magnezyum artık mideme dokunduğu için 2 ye indirmiştim dr a da söyledim geri 3 e çıkar ve doğurana kadar iç yoksa sancını başlatırsın dedi. Herşey yolunda çok şükür şu son günleride inşallah atlatırım.
zeyhatcım doğuma az kaldııııııııııııııııııııııııııı çok güzel yaaaa Allahım hepimize yaşatsınnnn..bende yarın tedaviye gidiyorum haftaya ameliyat olacam, bakalım umarım iyi sonuçlarla dönerim ...dualarınızı bekliyorum kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.iyi geceler
bu arada papatyacım gozun aydın canım
Papatya geçmiş olsun arkadaşım miden ve kaşıntıların için..mide bulantısı ve kusmalardan ben çok ama çokkk çektimm.inşallah seninki öyle olmaz..dediğin gibi çok aç kalmamaya bak cnm.aç kalırsan daha çok miden bulanır çünkü..bana dr um kendini şunu yemeliyim bunu içmeliyim diye zorlama demişti.yani ne yiyince rahatlıyosan onlardan ye demişti.yani hiç bi gıdaya zorlama kendini.zaten ilk 3-4 ay bebek senden besleniyo yediklerinden değil..kaşıntılar içinde alerji yapabilecek gıdalardan uzak dur bence.netten araştır.kurdeşen için yenmemesi gerekn gıdalar vardır belki.rahatlatıcı önlemler vardır belki..o şekilde faydalanabilirsin cnm..inş.en yakın zamanda geçer cnm..
Canım merhabalar..çok doğru araştırmışsın..çift rahimin ismi başka bicornus un durumu başka..sen tabiiki hiç çekinmeden sor cnm dr a..sonuçta rahimle ilgili bir durum var.açıklaması gerekir tabiiki..sana açıklamak zorunda hiç çekinme cnm..dr lardan ne kadar çekindiğini belli edersen onlarda o kadar sessiz kalıp hiç bişey anlatmazlar.azcık bilinçli olduğunu hissettir..benimde alttan yapılan usg de bicornus denmişti fakat rahim filmi çekildiğimde septum olduğu anlaşılmıştı..ama belki bazen r.filminde bazı şekilsel durumlar tam olarak anlaşılamayabiliyormuş.bunun içinde histeroskopi yapılıyo..ama sen yinede dediğim gibi herşeyini sor dr a cnm..
zeyhatcım doğuma az kaldııııııııııııııııııııııııııı çok güzel yaaaa Allahım hepimize yaşatsınnnn..bende yarın tedaviye gidiyorum haftaya ameliyat olacam, bakalım umarım iyi sonuçlarla dönerim ...dualarınızı bekliyorum kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.iyi geceler
Ayy cnm yaa nerelerden nerelere dimi :)) şu an sezeryan hakkında konuşuyo dr un..o kadar az kaldıki oğlunu kucağına almaya..ay ben bilem bi heyecan yaptım senin adına şimdi:)) ne güzell..
Cnm inşallah hakkında herşey güzel olur hayırlısı olur..merak etme dualarımız seninle)
canım en sonki gittiğim profun ilçalrı işe yaradı hatta tamamen atlatmadım bazen kaşınmaya başlıyorum hemen kremleri sürünce geçiyor
bence kaşıntın olduğu zaman o ana kadar yediğin şeyleri not et ve kaşıntın oldukça kıyasla kendinde bulabilrisin
benim geçelerde kaşıntım oldu muz ve çilek şu an tetikliyor onu öğrendim birde özellikle badem ve ceviz olmak üzere kuruyemişlerde yapıyormuş
herhalde karaciğerine bakacaklardır inşallah onda bir sorun çıkmaz
papatyayla ben topiğin bitli üyeleri gibi olduk :) yakında olsak kaşırdık birbirimizi artık :)))
kaç gündür hastanelderdeyiz.nete de giremedim.testlerim temiz çıktı.sonraki geve nefes borum da şişti içerden.nefes almakta zorlandım.ayakalrımın altı ve ellerim de şiş.zor yürüyordum.bastıkça da nasıl ağrıyor.sonradan başka bir cilidye doktoruna daha gittik.o da bana diyet verdi.diyete aynen uyuyorum ama şişliklerim,kaşıntılraım hala devam ediyor.bana bir de avil iğne ve bir krem verdi.ama kadın doğum doktoruna sor dedi.hüsamettin beye sorduk.bu kadar kötüysen mecbur kullanıcaz.1-2 iğneden bişey olmaz dedi.dün sabah ve dün akşam iğneleri vuruldum.şişliklerim indi biraz.ama bu gece de burnum ve göz kapaklarım şişmiş.dudaklarımda bişey yok.yine çok rahat yürüyemiyorum.bunun sebebi yediklerim içitklerim değil bence.yoksa geçmesi lazım..
bugün sırtıma da geçmiş.bütün vücudumu sarıyor.birazdan hüsoya gitcez.ona da dicem.acaba vajinal kullandığım progestna mı yapıyor?hüsodan prognex iğne isticem bakalım.
bebeğinin iyi olmasına çok sevindim canım.hadi hayırlısı doğumun da yaklaştı..
inşallah ben de o günleri görebilirim.hoşçakal..
bende pazartesi dr a gittim bebek çok iyiymiş hala tersmiş dr artık dönmez sezeryan yapalım normal doğumda ayağından kalçasından çekiyorduk ama artık bebeği riske atmıyoruz direkt sezeryan dedi bende gayet iyi olur deyince normal doğum meraklısı değilsin herhalde dedi. 36. haftada tekrar çağırdı 37 veya 38. haftada bebeği alacakmış.
Bu haftaya kadar gebeliğini çok iyi getirdin artık çok iyi bir haftadasın diyor. Hatta ikide bir aman nazarımzı değmesin gene erken gelemsin maşallah sana deyip durdu :))
Progestronları bir hafta kullanıp bırakacakmışım. Magnezyum artık mideme dokunduğu için 2 ye indirmiştim dr a da söyledim geri 3 e çıkar ve doğurana kadar iç yoksa sancını başlatırsın dedi. Herşey yolunda çok şükür şu son günleride inşallah atlatırım.
selam arkadaşlara.s.
ben eski üyeyim ama bu topiği yeni farkettim....
birde bendeki rahimle ilgili sorunlarıda yeni öğrendik...
ben 6 yıllık evliyim evliliğimin ilk 3 senesi içinde doğal yoldan 3 düşük yaşadım....
düşüklerin ilki 6 haftalık ikincisi 5,üçüncüsü ise 7 haftalıktı ve hiçbirinin kalp atışlarını duymadık...
son 3 sene içirisinde ise hiç hamilelik yaşamadım ve eşimden kaynaklanan infertilite sorunumuz var....
düşükleri araştırmak için gereken testleri (karyotip,pıhtılaşma vs.)yaptırdık ve bugüne kadar maşallah hiçbiirinde sorun çıkmadı....
2 sene öncede iki kere rahim filmi çekildim ikisinde de 2 kere denendi yani toplamda 4 kere filim çekildim diyebiliriz ama ilaç gitmediği için sonuç alamdık....
şuan gittiğim hastanedede filimlerim çıkmadığı için tanı amaçlı laporoskopi ve histereskopiye karar verdiler ve geçen ay ameliyat oldum...
sonuç olarak sağ tüpüm tamamen tıkalı ve açılamamış sol tüpüm açık...
rahimde ise septum varmış ve temizlenmeye çalışılmış....
raporumun histereskopiyle ilgili yerini yazayım:
..... HİSTERESKOPİYE GEÇİLDİ.SERVİKS 3-7,5 NUMARA HEGAR BUJİ İLE SERVİKS DİLATE EDİLDİ.HİSTER İLE UTERİN KAVİTEYE GİRİLEREK VİZUALİZE EDİLDİ.KANAL SEVİKAL NORMAL FUNDUS KAYNAKLI YAKLAŞIK 3 CMLİK SEPTUM REZEKE EDİLDİ.ENDOMETRİAL PROLİFERASYON YÜZÜNDEN NET DEĞERLENDİRİLEMEDİ.CİLT NO:3/0 RAPİD VİCRYLİLE SUTURE EDİLDİ.HASTAYA OFİS HİSTERESKOPİ SONRASI İKİNCİ BİR OPERASYONA KARAR VERİLECEK.
dünde ofis oldum ve dr 2. operasyona gerek yok dedi...ben peki septum tamamen temizlenmiş mi dediğimde de fazla uğraşmakta iyi olmayacağını rahimde zedelenme ve delinme olabileceğini söyledi....
arkadaşlar çok uzun oldu ama benim sorularım var....
araştırmalarıma göre bu septumunda çeşitleri vamış... benimki bu rapora göre nasıl bir septum(elimde rahim filmi olmadığı için şeklini bilmiyorum dr ada birşey sormadım)
ikincisi ise benim düşüklerim çok erken kalp atışları olmadığı için düştü...septum genelde ileriki aylarda düşüğe yol açıyormuş (çok iyi bilmiyorum)benim düşüklere bu septum sebeb olmuş olabilirmi yoksa hala nedeni belli değilmi...
bu topikte benim sorunuma benzeyen arkadaşlar varmı varsa ne yaptılar ameliyattan sonra sağlıklı gebelik yaşadılarmı....
dr 2 ay hamilelik yasakladı sizlere kaç ay yasakladı...
arkadaşalr kusuruma bakmayın diyeceksiniz bunları dr a niye sormadın ama inanın hiç biri aklıma gelmedi nasıl eve gelip pc başına oturup araştırınca kırk türlü sorular aklıma geliyor...
birde aynı sorunu yaşayan insanların tecrubelerinide öğrenmek istiyorum...
Merhaba cnm öncelikle çok geçmiş olsun..bende ilk hamileliğimde kanama sorunu yaşayınca yapılan vajinal usg lerde uterus bicornu görünümü tespit ettiler ve bana o zamanlar düşük yapma ihtimalin var yada erken doğum.ve 10 haftalık hamileyken maalesef bebeğin kalp atışlarını duyamadık ve kürtaj oldum.ardından rahim filmi çekildim ve rahimde septum yani perde olduğu anlaşıldı.o yüzden bende histeroskopi+laparoskopi ameliyatı oldum.3 ay sonra aynı operasyonları bi daha oldum.dr um derin bi septumum olduğu için iki kerede yapmanın daha iyi olduğunu söylemişti.banada operasyonlar sonrası enfeksiyon olmaması için bi ilaç ve cyclo progynova adlı ilaç verildi.iki ay kullanılacağı için 2 ay hamilelik zaten olamıyacaktı.fakat benim bu operasyonlardan sonra adetlerimde miktar olarak baya bi azalma oldu..dr um aylık adetliyken vajinal usg ile rutin kontrollerini yapıyodu..çok hafif bi yapışıklık olduğunu gördü.bu operasyonlardan sonra veya kürtajlardan sonra oluşmuş olabileceğini söyledi ve ofis hist. ile yapışıklıklığı açtı..sonrasında biraz hormonal sıkıntılar yaşamaya başladım yani fsh hormonum arada yükseliyodu arada normale dönüyodu..dr um yumurta rezervlerimde azalma olduğunu söyledi..tüm bu dengesizliklerin yaşamış olduklarımın etkileyeceğini yani stres kaynaklı olabileceğini söylüyordu..ve yumurta takibi yapalım dedi o ay yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi verdi..şükürki o ay hemen hamile kalabildim :)))) ve şimdi 26 haftalık hamileyim cnmmmm...biraz uzun anlattım ama belki benzer şeyler yaşayabilirsin diye..
Benim ilk düşüğümde erken dönemde bi düşük olduğu için dr septum kaynaklı olmaz bu aylarda demişti yani seninkilerde öyle değildir bencede cnm çünkü çok erken haftalarda düşük yaşamışsın..
dr un artık başka bi operasyona gerek yok diyosa doğrudur cnm çünkü yapılan operasyonlarında gözle iyice görüyolar dediği gibi rahimde başka problemler olabilir delinme vs gibi..banada aynısı söylenmişti..
cnm öncesinde 3 kere hamilelik yaşadığına göre bundan sonrada rahatlıkla hamile kalabilirsin sanırım.dr un zaten seni yeri geldiğinde seni yönlendirir merak etme..
Senin bu aşamalarda tek dikkat edeceğin nokta rahimde yapışıklık oluşup oluşmadığı..her gittiğinde dr una bunu sor varmı görünüyormu böyle bir durum de..işini şansa bırakma cnm..
olacak diye bişey yok ama sen hep kontrol et durumunu.ve çekinmeden hep sor öğren..
yapışıklık konusu adetlerde azalma olarak kendini gösteriyo nettende biraz araştırabilirsin..
ilaçlarını vs tam zamanında dr un dediği gibi kullan..
hamile kalındığında ise bizim gibi septum operasyonları olan kişilerde rahim ağzının erken açılması yani erken doğum gibi biraz riskimiz fazla normal kişilere göre..bende olmadı ama zeyhat arkadaşımız o sorunla biraz uğraştı cnm..o zamanda hamileliğinin 12 haftasından itibaren rahim ağzının sıklıkla ölçülmesi cnm..onada vajinal usg ile bakılıyo..dr un yine o dönemler durumuna göre hareket eder..o böyle bi konudan bahsetmiyosa sen bu haftalarda hep sor yine muayene ettir rahim ağzını cnm..
son olarakta çok iyi ve deneyimli bi dra ve tam teşekküllü bir hastaneye başla cnm hamileliğinde..doğum içinde bizlerin tam teşekküllü hastanelerde doğum yapmamız daha iyi..
umarım yardımcı olabilmişimdir.bizlerde az çok benzer yollardan geçtik cnm..hakkında hayırlısı olsunn..
hay allah ya çok kötü geçiriyorsun keşke hastaneye falan yatrsalar
bak yücel beye sen kortizonlu iğne yaptırsam faydası olurmu de çünkü ben bebeğin ciğerleri gelişsin diye celestone yaptırmıştım cildiyeci iyki yaptırmışsın daha kötü olmanı engellemiştir kortizonlu iğne tedavi edici kaşıntınada faydası olmuştur dedi
bana dr um progynex i verirken vajinal kullan hem yan etkileri olmaz hem direkt etki eder dedi iğne belki kaşıntını daha kötü yapar çünkü benim ilk kaşıntım başlayınca hemen iğneyi kestiler
inşallah hepimiz mutlu sonu görürüz canım
selam arkadaşlara.s.
ben eski üyeyim ama bu topiği yeni farkettim....
birde bendeki rahimle ilgili sorunlarıda yeni öğrendik...
ben 6 yıllık evliyim evliliğimin ilk 3 senesi içinde doğal yoldan 3 düşük yaşadım....
düşüklerin ilki 6 haftalık ikincisi 5,üçüncüsü ise 7 haftalıktı ve hiçbirinin kalp atışlarını duymadık...
son 3 sene içirisinde ise hiç hamilelik yaşamadım ve eşimden kaynaklanan infertilite sorunumuz var....
düşükleri araştırmak için gereken testleri (karyotip,pıhtılaşma vs.)yaptırdık ve bugüne kadar maşallah hiçbiirinde sorun çıkmadı....
2 sene öncede iki kere rahim filmi çekildim ikisinde de 2 kere denendi yani toplamda 4 kere filim çekildim diyebiliriz ama ilaç gitmediği için sonuç alamdık....
şuan gittiğim hastanedede filimlerim çıkmadığı için tanı amaçlı laporoskopi ve histereskopiye karar verdiler ve geçen ay ameliyat oldum...
sonuç olarak sağ tüpüm tamamen tıkalı ve açılamamış sol tüpüm açık...
rahimde ise septum varmış ve temizlenmeye çalışılmış....
raporumun histereskopiyle ilgili yerini yazayım:
..... HİSTERESKOPİYE GEÇİLDİ.SERVİKS 3-7,5 NUMARA HEGAR BUJİ İLE SERVİKS DİLATE EDİLDİ.HİSTER İLE UTERİN KAVİTEYE GİRİLEREK VİZUALİZE EDİLDİ.KANAL SEVİKAL NORMAL FUNDUS KAYNAKLI YAKLAŞIK 3 CMLİK SEPTUM REZEKE EDİLDİ.ENDOMETRİAL PROLİFERASYON YÜZÜNDEN NET DEĞERLENDİRİLEMEDİ.CİLT NO:3/0 RAPİD VİCRYLİLE SUTURE EDİLDİ.HASTAYA OFİS HİSTERESKOPİ SONRASI İKİNCİ BİR OPERASYONA KARAR VERİLECEK.
dünde ofis oldum ve dr 2. operasyona gerek yok dedi...ben peki septum tamamen temizlenmiş mi dediğimde de fazla uğraşmakta iyi olmayacağını rahimde zedelenme ve delinme olabileceğini söyledi....
arkadaşlar çok uzun oldu ama benim sorularım var....
araştırmalarıma göre bu septumunda çeşitleri vamış... benimki bu rapora göre nasıl bir septum(elimde rahim filmi olmadığı için şeklini bilmiyorum dr ada birşey sormadım)
ikincisi ise benim düşüklerim çok erken kalp atışları olmadığı için düştü...septum genelde ileriki aylarda düşüğe yol açıyormuş (çok iyi bilmiyorum)benim düşüklere bu septum sebeb olmuş olabilirmi yoksa hala nedeni belli değilmi...
bu topikte benim sorunuma benzeyen arkadaşlar varmı varsa ne yaptılar ameliyattan sonra sağlıklı gebelik yaşadılarmı....
dr 2 ay hamilelik yasakladı sizlere kaç ay yasakladı...
arkadaşalr kusuruma bakmayın diyeceksiniz bunları dr a niye sormadın ama inanın hiç biri aklıma gelmedi nasıl eve gelip pc başına oturup araştırınca kırk türlü sorular aklıma geliyor...
birde aynı sorunu yaşayan insanların tecrubelerinide öğrenmek istiyorum...
papatyacım canım çok geçmiş olsun....
hay allah neden oluyor bu acaba....
tez zamanda geçerde rahat edersin inşallah.....
canım dün hüsoya gittik.bebeğin kalp atışları vs.çok iyiymiş,herşey gayet normal dedi.7+3 olmuşuzdünden itibaren vajinal kullandığım progesteronu bıraktım.dün akşam iğneye geçtik ve kurdeşenim bıçak gibi kesildi Allahıma bin kez şükürler olsunn..:Saruboceq: nette de okumuştum ben,vajinal progesteron bazı kişilerde kurdeşen yapabiliyormuş diye.iyiki de okumuşum.çünkü doktora sorduğumda sanmıyorum demişti.ama dün bitti ve bu gece günlerden beri ilk kez doğru düzgün bir uyku uyuyabildim.güzel bir uyku uyuyabilmek bile ne kadar rahatlatıyor insanı..
ama gece aynı zamanda kanamam oldu.hem de adet kanaması gibi.hüso dünkü muayenede kanama alanının bebeğin yanından çok uzaklaştığını,bunun iyi bir gelişme olduğunu,kanama alanının rahim ağzına yakınlaştığını falan söylemişti.ama yinede dünakşam çok korktuk.hemen hüsoyu aradık.önemli bişey olacağını sanmıyorum,dinlenin dedi.ama içimiz rahat etmedi
buradaki özel hastaneye gittik(diğer doktorumun olduğu hastane).bütün yol boyunca ağladım durdum.pıhtı da geldi çünkü.başka bir kadın doğumcu baktı bana.kalp atışlarını gördük.bazen böyle kanamalr olabiliyor,endişe etmeyin,bebek iyi dediler çok şükür.bugün de kanamam var ama bayağı bir azaldı.dinlenmeye çalışıyorum.
bu arada hüso dün serklajdan bahsetti.3,5-4 ay olduğunda büyük ihtimalle bunu yapıcaz dedi.
benden son gelişmelr böyle..
Allahım hepimize sağlıklı bir hamilelik,sağlıklı ,rahat bir doğum ve sağlıklı bebişler versin inşallah.:Saruboceq:
çok sağol tatlışşş..
vajinal tableti bırakıp iğneye geçince,şükür kaşıntılarımda geçti..inşallah tekrarlamaz..
ameliyatını olmuşsun..hadi geçmiş olsun canımmm..
bebişine bir adım daha yaklaştın inşallahh..
septumla ilgili çok fazla bilgim yok benim.siercim sana yardımcı olmaya çalışmış zaten..
inşallah septumun tamamı alınmıştır,yapışıklık yoktur ve bundan sonra sen de inşallah sağlıkla meleğini kucağına alırsın canım benim...:teselli:
Kaşıntılardan kurtulduğuna sevindim canım inşallah bir daha olmaz.Kanamaya gelince zeyhatta ilk zamanlarda kanamalardan bahsetmişti.Şimdi ise geri sayım başladı yakında bebişini kucağına alacak inşallah.Ama sen yinede kendini yorma ayaklarını uzatıp dinlenmeye çalış..Bu serklajı ihmal etme sakın.Çok geçmiş olsun
papatyacım kaşıntının geçmesine sevindim....
evet canım ameliyat oldum ama düşüklere başka birşeyin yol açma olasılığı beni yiyip bitiriyor....
elimdende bişe gelmiyor....
hayırlısı artık....
burdaki bütün hamiş arkadaşlar sağlıcakla doğum yaparlar inşallah....
anneler gününüz şimdiden kutlu olsuna.s.
canım işte neden bulamayınca kendi kendime kuruntu yapıyorum....sağol canım..kanamam azaldı ama yinede var.artık endişelenmiyorum inan..
alıştım galiba böyle adetli dolaşmaya sempatiksalakcinni
canım iyi de yapılması gereken bütün testleri yaptırdıysan,neden kendini üzüyorsun?
kısmet ,nasip denen bişey var canım hayatta biliyorsun..
herşey istediğin kadar kusursuz olsa bile ,kısmetinde yoksa yine olmuyor,yine olmuyor..
ben senin de bir gün sağlıkla yavrunu kucağına alacağına canı gönülden inanıyorum bak tatlım..:teselli:
lütfen sen de kendini üzmeden,kafana çok fazla şey takmadan buna inan..
iyi dileklerin için çok sağol..
Allahım isteyen herkese bebiş nasip etsin inşallah sağlıcakla..
inşallah sen de seneye anneler gününe, göbüşünde bebişinle birlikte girersin canım benim..:CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?