Rahim Anomalileri

Ayy cnm yaa nerelerden nerelere dimi :)) şu an sezeryan hakkında konuşuyo dr un..o kadar az kaldıki oğlunu kucağına almaya..ay ben bilem bi heyecan yaptım senin adına şimdi:)) ne güzell..

Cnm inşallah hakkında herşey güzel olur hayırlısı olur..merak etme dualarımız seninle )

bu arada papatyacım gozun aydın canım

sağol canım.şu kaşıntılarım da bir geçse..:Saruboceq:

sağol arkadaşım.ya mide o kadar değil de kaşıntılar kötü.iğne de vuruldum ama şişmeye devam ediyorum hala maleseff..

Son düzenleme:

hadi gözün aydın canım inşallah ameliyatın çok güzel sorunsuz geçer ve en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın doğuma giderken zaten hepinize dua edecem inşallah kabul olur

bende çok heycanlıyım canım inşallah sağlıkla hepoimiz bebekelrimizi kucağımıza alırız

28 den sonra çok çabuk geçiyor gör bak günler akıp gidecek göz açıp kapayınca sende bunları konuşmaya başlayacaksın

papatyayla ben topiğin bitli üyeleri gibi olduk :) yakında olsak kaşırdık birbirimizi artık :)))

kaç gündür hastanelderdeyiz.nete de giremedim.testlerim temiz çıktı.sonraki geve nefes borum da şişti içerden.nefes almakta zorlandım.ayakalrımın altı ve ellerim de şiş.zor yürüyordum.bastıkça da nasıl ağrıyor.sonradan başka bir cilidye doktoruna daha gittik.o da bana diyet verdi.diyete aynen uyuyorum ama şişliklerim,kaşıntılraım hala devam ediyor.bana bir de avil iğne ve bir krem verdi.ama kadın doğum doktoruna sor dedi.hüsamettin beye sorduk.bu kadar kötüysen mecbur kullanıcaz.1-2 iğneden bişey olmaz dedi.dün sabah ve dün akşam iğneleri vuruldum.şişliklerim indi biraz.ama bu gece de burnum ve göz kapaklarım şişmiş.dudaklarımda bişey yok.yine çok rahat yürüyemiyorum.bunun sebebi yediklerim içitklerim değil bence.yoksa geçmesi lazım..
bugün sırtıma da geçmiş.bütün vücudumu sarıyor.birazdan hüsoya gitcez.ona da dicem.acaba vajinal kullandığım progestna mı yapıyor?hüsodan prognex iğne isticem bakalım.

bebeğinin iyi olmasına çok sevindim canım.hadi hayırlısı doğumun da yaklaştı..
inşallah ben de o günleri görebilirim.hoşçakal..

Kızlar merhaba,
Uzun bir aradan sonra ancak nete girme fırsatı bulabildim. Son durumlardan haberdar etmek istedim sizleri. Benim tanı kesinleşti. En son ilaçlı film çekildi. Film ve rapor sonuçlarım üniversite hastanesinde heyette sunuldu. Muayene sırasında görülmeyen bir durum filmde belli oldu. Bende iki rahim ağzı ve ikinci rahimdede perde var. Bunun çok ilginç olduğunu söylediler ve bu durumda şimdilik bir operasyon yapılamayacağını söyledi Prof.ler. Salı günü hangi rahmi kullandığımı tespit etmek için uzun bir muayene yaptılar. Biraz ağrılı oldu. Sağ rahmimim sol rahmime göre bira zdaha geniş olduğunu söylediler. ılişkide çok acı çekiyordum ben bununla ilgili ilaç tedavisi verdiler. Bir enfeksiyon söz konusuymuş. Şimdiki tedavi hamile kalmama bağlı. Hamile kalmaya çalışacağım eğer hamileliğimin 4. aydan sonrasında düşük tehlikesi yaşamazsam dr. kontrolünde hamileliğimi tamamlamaya çalışacağım. Ama düşük olursa 2. kez hamilelik yaşamam gerekiyor. 2. hamileliğimide 4. ay ve sonrası olarak tamamlayamazsam o zaman bir farklı bir tedavi yöntemine girilecek.

hay allah ya çok kötü geçiriyorsun keşke hastaneye falan yatrsalar

bak yücel beye sen kortizonlu iğne yaptırsam faydası olurmu de çünkü ben bebeğin ciğerleri gelişsin diye celestone yaptırmıştım cildiyeci iyki yaptırmışsın daha kötü olmanı engellemiştir kortizonlu iğne tedavi edici kaşıntınada faydası olmuştur dedi

bana dr um progynex i verirken vajinal kullan hem yan etkileri olmaz hem direkt etki eder dedi iğne belki kaşıntını daha kötü yapar çünkü benim ilk kaşıntım başlayınca hemen iğneyi kestiler

inşallah hepimiz mutlu sonu görürüz canım

selam arkadaşlara.s.
ben eski üyeyim ama bu topiği yeni farkettim....
birde bendeki rahimle ilgili sorunlarıda yeni öğrendik...

ben 6 yıllık evliyim evliliğimin ilk 3 senesi içinde doğal yoldan 3 düşük yaşadım....
düşüklerin ilki 6 haftalık ikincisi 5,üçüncüsü ise 7 haftalıktı ve hiçbirinin kalp atışlarını duymadık...
son 3 sene içirisinde ise hiç hamilelik yaşamadım ve eşimden kaynaklanan infertilite sorunumuz var....

düşükleri araştırmak için gereken testleri (karyotip,pıhtılaşma vs.)yaptırdık ve bugüne kadar maşallah hiçbiirinde sorun çıkmadı....
2 sene öncede iki kere rahim filmi çekildim ikisinde de 2 kere denendi yani toplamda 4 kere filim çekildim diyebiliriz ama ilaç gitmediği için sonuç alamdık....

şuan gittiğim hastanedede filimlerim çıkmadığı için tanı amaçlı laporoskopi ve histereskopiye karar verdiler ve geçen ay ameliyat oldum...
sonuç olarak sağ tüpüm tamamen tıkalı ve açılamamış sol tüpüm açık...
rahimde ise septum varmış ve temizlenmeye çalışılmış....

raporumun histereskopiyle ilgili yerini yazayım:
..... HİSTERESKOPİYE GEÇİLDİ.SERVİKS 3-7,5 NUMARA HEGAR BUJİ İLE SERVİKS DİLATE EDİLDİ.HİSTER İLE UTERİN KAVİTEYE GİRİLEREK VİZUALİZE EDİLDİ.KANAL SEVİKAL NORMAL FUNDUS KAYNAKLI YAKLAŞIK 3 CMLİK SEPTUM REZEKE EDİLDİ.ENDOMETRİAL PROLİFERASYON YÜZÜNDEN NET DEĞERLENDİRİLEMEDİ.CİLT NO:3/0 RAPİD VİCRYLİLE SUTURE EDİLDİ.HASTAYA OFİS HİSTERESKOPİ SONRASI İKİNCİ BİR OPERASYONA KARAR VERİLECEK.

dünde ofis oldum ve dr 2. operasyona gerek yok dedi...ben peki septum tamamen temizlenmiş mi dediğimde de fazla uğraşmakta iyi olmayacağını rahimde zedelenme ve delinme olabileceğini söyledi....

arkadaşlar çok uzun oldu ama benim sorularım var....
araştırmalarıma göre bu septumunda çeşitleri vamış... benimki bu rapora göre nasıl bir septum(elimde rahim filmi olmadığı için şeklini bilmiyorum dr ada birşey sormadım)

ikincisi ise benim düşüklerim çok erken kalp atışları olmadığı için düştü...septum genelde ileriki aylarda düşüğe yol açıyormuş (çok iyi bilmiyorum)benim düşüklere bu septum sebeb olmuş olabilirmi yoksa hala nedeni belli değilmi...

bu topikte benim sorunuma benzeyen arkadaşlar varmı varsa ne yaptılar ameliyattan sonra sağlıklı gebelik yaşadılarmı....
dr 2 ay hamilelik yasakladı sizlere kaç ay yasakladı...

arkadaşalr kusuruma bakmayın diyeceksiniz bunları dr a niye sormadın ama inanın hiç biri aklıma gelmedi nasıl eve gelip pc başına oturup araştırınca kırk türlü sorular aklıma geliyor...
birde aynı sorunu yaşayan insanların tecrubelerinide öğrenmek istiyorum...

papatyacım canım çok geçmiş olsun....
hay allah neden oluyor bu acaba....
tez zamanda geçerde rahat edersin inşallah.....

Hadi gözün aydın canım.Çoook ama çoook sevindim senin adına:teytey:hihoyyyt:teytey:.İnan bana bende seninle gün saydım.Seni buradan sürekli takip ettim.Seninle endişelenip seninle sevindim.Allah bu günleride gösterdi.Tüm isteyenlere nasip olur inşallah.Sağlıkla kucağna almanı diliyorum arkadaşım.olumunekankayizsmilea.s.

zeyhat tatlım bende çok sevindim gerçekten...sorunlu haftaları atlattın demek..Allahım sag salim kucaklamanı koklamanı nasip etsin...olsun varsın sezeryan olsun canım..sen ve bebiş saglıklı olun da...
Rabbim saglıcakla tamamına erdirsin.opuyorumnanaktan

canım dün hüsoya gittik.bebeğin kalp atışları vs.çok iyiymiş,herşey gayet normal dedi.7+3 olmuşuz dünden itibaren vajinal kullandığım progesteronu bıraktım.dün akşam iğneye geçtik ve kurdeşenim bıçak gibi kesildi Allahıma bin kez şükürler olsunn..:Saruboceq: nette de okumuştum ben,vajinal progesteron bazı kişilerde kurdeşen yapabiliyormuş diye.iyiki de okumuşum.çünkü doktora sorduğumda sanmıyorum demişti.ama dün bitti ve bu gece günlerden beri ilk kez doğru düzgün bir uyku uyuyabildim.güzel bir uyku uyuyabilmek bile ne kadar rahatlatıyor insanı..
ama gece aynı zamanda kanamam oldu.hem de adet kanaması gibi.hüso dünkü muayenede kanama alanının bebeğin yanından çok uzaklaştığını,bunun iyi bir gelişme olduğunu,kanama alanının rahim ağzına yakınlaştığını falan söylemişti.ama yinede dünakşam çok korktuk.hemen hüsoyu aradık.önemli bişey olacağını sanmıyorum,dinlenin dedi.ama içimiz rahat etmedi
buradaki özel hastaneye gittik(diğer doktorumun olduğu hastane).bütün yol boyunca ağladım durdum.pıhtı da geldi çünkü.başka bir kadın doğumcu baktı bana.kalp atışlarını gördük.bazen böyle kanamalr olabiliyor,endişe etmeyin,bebek iyi dediler çok şükür.bugün de kanamam var ama bayağı bir azaldı.dinlenmeye çalışıyorum.
bu arada hüso dün serklajdan bahsetti.3,5-4 ay olduğunda büyük ihtimalle bunu yapıcaz dedi.
benden son gelişmelr böyle..
Allahım hepimize sağlıklı bir hamilelik,sağlıklı ,rahat bir doğum ve sağlıklı bebişler versin inşallah.:Saruboceq:

papatyacım canım çok geçmiş olsun....
hay allah neden oluyor bu acaba....
tez zamanda geçerde rahat edersin inşallah.....

çok sağol tatlışşş..
vajinal tableti bırakıp iğneye geçince,şükür kaşıntılarımda geçti..inşallah tekrarlamaz..
ameliyatını olmuşsun..hadi geçmiş olsun canımmm..
bebişine bir adım daha yaklaştın inşallahh..
septumla ilgili çok fazla bilgim yok benim.siercim sana yardımcı olmaya çalışmış zaten..
inşallah septumun tamamı alınmıştır,yapışıklık yoktur ve bundan sonra sen de inşallah sağlıkla meleğini kucağına alırsın canım benim...:teselli:

Kaşıntılardan kurtulduğuna sevindim canım inşallah bir daha olmaz.Kanamaya gelince zeyhatta ilk zamanlarda kanamalardan bahsetmişti.Şimdi ise geri sayım başladı yakında bebişini kucağına alacak inşallah.Ama sen yinede kendini yorma ayaklarını uzatıp dinlenmeye çalış..Bu serklajı ihmal etme sakın.Çok geçmiş olsun

sier arkadaşım cevabın için çok sağol...
ben bu konuları yeni yeni öğrenmeye çaışıyorum...

canım benim hiç kürtajım olmadı...
peki septum ameliyatından sonrada yapışıklık olabilirmi acaba...
ameliayttan sonra adetimde çok az değildi baya kanama oldu...
ama ameliyattan değilde benimde 4-5 aydır adet olma sürem değişti...
eskiden adetim 7 gün sürerdi şimdi 5 gün sürüyor....

benim bebeklerim düşmeden öncede üçündede kanamam olmuştu...
düşüklere septum da yol açmadıysa benim sorun hala belli değil ozaman....
yapacağım bir test veya başka birşeyde kalmadı....
bizim önceleri sorunumuz yoktu ama artık erkek infertilite sorunumuz var...
ve gerekirse tüp bebek bile olabilir...ama bu düşük problemine çare bulmadan nasıl olur....

başka benim gibi düşükleri olupta septum sorunu olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim....

rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

papatyacım kaşıntının geçmesine sevindim....
evet canım ameliyat oldum ama düşüklere başka birşeyin yol açma olasılığı beni yiyip bitiriyor....
elimdende bişe gelmiyor....

hayırlısı artık....

burdaki bütün hamiş arkadaşlar sağlıcakla doğum yaparlar inşallah....
anneler gününüz şimdiden kutlu olsuna.s.

sağol canım..kanamam azaldı ama yinede var.artık endişelenmiyorum inan..
alıştım galiba böyle adetli dolaşmaya sempatiksalakcinni

canım iyi de yapılması gereken bütün testleri yaptırdıysan,neden kendini üzüyorsun?
kısmet ,nasip denen bişey var canım hayatta biliyorsun..
herşey istediğin kadar kusursuz olsa bile ,kısmetinde yoksa yine olmuyor,yine olmuyor..
ben senin de bir gün sağlıkla yavrunu kucağına alacağına canı gönülden inanıyorum bak tatlım..:teselli:
lütfen sen de kendini üzmeden,kafana çok fazla şey takmadan buna inan..
iyi dileklerin için çok sağol..
Allahım isteyen herkese bebiş nasip etsin inşallah sağlıcakla..
inşallah sen de seneye anneler gününe, göbüşünde bebişinle birlikte girersin canım benim..:CüvCüv:

canım işte neden bulamayınca kendi kendime kuruntu yapıyorum....
birde sende bu hasretle yanmanın ne olduğunu iyi bilenlerdensin...
bu sorunlardan sonra hamile kalıpta bebeği düşürmek korkusu çok kötü....
rabbim bütün anneleri korusun....sağsalim kucaklarına almayı nasip etsin....
ben 3 tane düşük yaptım ama hiç birinde kendimi kaybetmedim....
ama bundan sonra bırak düşüğü ihtimali bile beni kötü ediyor...

yinede rabbime inancım sonsuz kaderde ne varsa yaşayacağız...
işte ben elimden geleni araştırıp bulmaya çalışıyorum....
belki eksiyim veya bilmediğim birşey vardır diye....
ne demişler sen tedbirini al takdiri allaha bırak....
hiç sağlıcakla doğum yapamayacağım gibi umutsuzluğumda yok allah a şükür....
rabbim dilerse herşey olur...

canım güzel dileklerin için çok sağol....
allah razı olsun....
rabbim sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…