Rahim Anomalileri

kızlar bır kaç sorum olacak sızlere. tecrubelı arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım. cumartesı gunu umut tup bebekte. ulun uluğ hıstereskopı yaptı bana. rahmımde perde armıs. ne yazıkkı bu ıkı olumsuz tup bebekten sonra farkedıldı. neyse onlarıda atlattık. sorularım şunlar kızlar.
hıst. prede amılyatından sonra sızde yapışık oldumu?
hıst. ten kaç ay sonra hamıle kalabıldınız. ben hıc hamıle kalamadım hayatım boyunca.
hıst. den kaç gun sonra cınsel ılışkıye gırebılıyoruz?
hıst.ten sonra gelen kanamam bıraz sümükümsü. bunu bılen varmı :)
ay cok soru sordum kızlar yanıtlayabılırsenız sevınırım.

öncelikle geçmiş olsuna.s.
bende yeni perde ameliyatı olanlardanım...(7 nisan-2010)
bu konularda çok bilgim yok bende birşeyler öğrenmeye çalışıyorum....
ama elimden geldiği kadar yardımcı omaya çalışayım....

yapışlıklık konusu benimde çok kafamı karıştırıyor....
arkadaşlara bende sordum inşallah bir bilen çıkar...

ameliyattan sonra dr 3 ay hamileliği yasakladı...ama benim düşüklerim olduğu içinde olabilir herkese bu yasak geçerlimi bilmiyorum....
tanıdığım bir arkadaş sadece 1 ay korunmuş...

dr cinsel ilişki hakkında birşey söylememişti bizde 2 hafta sonra korka korka bir kere oldu:kedi: bir rahatsızlık yaşamadım ama....

ben histereskopiyle birlikte tanı amaçlı laporoskopi olmuştum ve ilk tuvaletimi yatarak yapmak zorunda kaldığım için kanı görmedim...
daha sonraları ise yaklaşık 10 gün adet gibi ama az, ara ara kanamalarım oldu...
yani sümüksü hiç görmedim....

hmmm anladım canım geçmiş olsun bende cumartesi oldum hıstereskopı. demın tekrar gıttım tuvalete ayıptır soylemesi. resmen uhu gibi yapıskan bişey var, çeksem boyle 10 cm uzar :) içindede biraz kan var ,yanı kandan cok o uhu kıvamındakı sıvı çoğunlukta. sabahtan berı geçmiş sayfaları okuyorum ama benzerını goremedım hıc. neyse arastırmaya devam. narkozdan uyandıktan sonra doktorumu goremedım bıle kı soru sorayım. ay bu doktorlar artıst gıbı oldu,neymıs programa yetısecekmıs ve hemen cıkmıs. insallah benım işlemide aceleye getirmemiştir. nekadar acayıp bır doktorun , hasta anestesiden daha uyanmadan merkezi terkedip gitmesi. her neyse ben yınede bır rahım filmi çektireyım dıyorum ama acaba bunu hemen cektırebılırmıyım. aslında hemen cektırmek ıstıyorum cunku rahım filmi ufak yapışıkları acabılıyormus. yanı yapışıklık basladıysa ilk aşamalarında hemen bloke etmiş oluruz. neyse bır ıkı gun gecsın arıyayım doktorumu. zaten regl olunca tekrar gel dedı 3. tup bebek denememıze başlayacağız eğer rahım uygunsa.

sağol canım...

ben böyle bir akıntıya raslamadım....ama önemli birşey olacağını sanmıyorum...
belki yumurtlama zamanınız da olabilir bazen benim ozaman dediğiniz gibi bir akıntım oluyor...
birde histereskopi için rahime bi sıvı veriyorlar belki o sıvı da olabilir...

yapışıklık konusu benim aklıma yeni yeni takıldı...
ben ameliyattan yaklaşık bir ay sonra yani 5 gün öncede ameliyat yeterlimi diğe ofis histereskopi oldum...
uyanıktım dr da benimle rahmin durumu hakkında devamlı konuştu aydınlatmaya çalıştı.
ama benim iğnedenmi bilmiyorum kulaklarım sanki tıkanmıştı yani çoğu şeyi anlamadım...
yapışıklık olsa beni uyarırlardı herhalde....
bana sadece 2 ay daha bebek yapmayın daha sonra hamile kalabilirsiniz dedi...
acaba yapışıklık olsa gözükürmüydü....

içinizin rahat etmesi için rahim filmi çekilebilirsiniz tabi...
ne güzel en azından bu şansınız var...
benim geçmişte rahim filim denemelerim oldu ama ilaç gitmediği için sonuç alamıyoruz...
bu yüzden sadece histereskopi şansım var....

yanlız şunuda söylemeden edemiyeceğim...
geçmişte yaşadığımız zorluklar olduğu için bu işleri birazda biz çok kuruntu yapıyoruz...
her zaman aklımıza kötü şeyler geliyor....
belkide takılacak hiçbirşey yoktur...

rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
tez zamanda sağlıcakla bebeğine kavuşursunuz inşallah....

Son düzenleme:

sier arkadaşım aydınlatmaların için sağol canıma.s.
sana birkaç şey daha sorabilirmiyim...
yapışıklık normal usg de gözükürmü...
yoksa seninki rahim filminde mi gözüktü...
birde ben ameliyattan sonra tanı amaçlı ofis his. oldumya yapışıklık olsa o zaman gözükürdü değil mi?

canım bana dr sadece antibiyotik verdi...cyclo progynova ilacını daha önceleri adet düzensizliğinde kullanmıştım ama pek faydasını göremedim ve bu ilacı içtiğim aylar adetlerim düzenli ama çok az oluyordu....
bıraktığımda aynı düzensizlik devam etmişti....

muskaya gelince yanlış anlamadım canım çünkü benimde var...
3. düşükten sonra yaptırdık ama daha sonra hamilelik olmadı....

Cnm yapışıklık normal usg de görülmüştü benim.ama sana zaten ofis yapılmış orda kesinlikle görülürdü cnm merak etme.biliyosunki herşeyi en net ofisle gözle görüyolar..en kesin yol yani..ilaç konusundada belki her dr un farklı bi yöntemi her hastanın farklı bi durumu vardır o yüzden vermemiş olabilir sana..muska içinde yanlış anlamamana sevindim cnm..sonuçta zaten içinde dua var dua taşıyosun zaten başka bişey değil..bazı insanlar yanlış anlayabiliyolar çünkü..ama ben kendi bildiğim ve inandığım ölçüde herkese saygı duyarak nacizane fikrimi paylaştım sana.sonuçta zararı olan bişey değil dimi )

ah siercim. bak baştan anlatayım sana. geçen sene tam bu zaman özel bir muaynehanesı olan dr gıdıyordum. rahım filmimi o çekti ve sadece ust tarafı basık bu hıc bırsey demek değil dedi. ardından uzun zaman sonra medical parkta serdar koçu duymussundur ona gittim. oda hemen filme bakar bakmaz dedi sende septum var tum tedavılerden once bunu almamız lazım dedi. tabi biz orda şok olduk. ve ordan hemen çıktık anında kendimizi medipolde aldık, ordakı dr kesinlikle gözukmuyor perde falan dedi. ve aynı gun umut tup bebeğe gittik umuttakı dr lar (levent bey,enver bey ve ulun bey) yok perde dediler.
çoğunluk bır perdenın olmadığına karar verınce bızde yok saydık. tam bir sene geçti aradan ve ulun bey son tup denememı yapan dr du. 2. denememin neden tutmadığını gorusmek ıcın gıttığımızde rahım filmimi eline aldı ve alla alla nasıl gormemısım falan gıbı saçma kelimeler kullandı. septum olabilir bakmamız lazım hıstereskopıyle dedi. netıcede hemen baktırdık ve akabınde alındı. ancak ben narkozdan uyanmadan ulun bey merkezden ayrılmış programı varmıs beyefendının.o yuzden senın o dediğin dr sana anlatmıstır evrelerı olmadı canım. aslında ulun uluğ cok ıyı bır dr ama yoğunluğundan dolayı yeterınce bılgı aktaramıyor hastalarına işte. ne yapalım boyle oldu. bende senlerdır burdakı arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmaktan uzaman oldum ama her donem yenı bır problem cıkınca ınsan yınede cahıl kalıyor.
ay ıcımde cok doluymus yazdım dökturdum yıne:) anlayacağınız hamıle kalana kadar bu topikteyim:) ha bırde yumurta rezervımde azalma var. hıc aşılama falan denemeden dırek tup istedi dr lar oda bır ılgınc dımı?

canım çok geçmiş olsun.diğer soruların için bişey diyemeyeceğim ama bence doktorunu değiştirmelisin.ameliyattan sonra nasıl yanına gelmez ya?böyle saygısızlık mı olur?paranı almayı biliyor ama..klava:
hem nasıl önceden farketmiyor da,sonra birden nur mu inmiş buna ,farketmiş hemen?:mymeka:

bence yücel karamana git.ben ondayım.rahim ameliyatımı da o yaptı.adam bu ameliyatlar konusunda otorite zaten.çok memnun kaldım,hala devam ediyorum.bu tür saygısızlıkları ,dikkatsizlikleri kesinlikle yaşamazsın orda..

geçmiş olsun arkadaşım ilginç bir durumun varmış ama en azından rahim yapın belli olmuş

herhalde sağ rahminden hamile kalma ihtimalin daha yüksek büyüklüğüyle alakası varsa peki septum hangi tarafında?

inşallah yakında hamile kalır ve sorunsuz geçirirsin

merhaba aramıza hoşgeldin

bende septum ameliyatı oldum banada drum ameliyat hakkında bilgi verirken avantajlarından çok en ufak riskin rahimde dönülmez zararlara yol açacağından bahsederdi ama allaha şükür tek operasyonda tüm septum alındı ama sier arkadaşımızın septumu sanırım daha büyük olduğu için 2 operasyonda alındı

erken dönemde düşükleri ben araştırdım eğer bebek septumun üzerine yerleşirse burada yeterince beslenemediği için ya hiç rahime yerleşemiyormuş yada gelişemiyormuş

ben ameliyattan sonra hamile kaldım ama çok zor bir hamilelik geçirdim ameliyat sırasında rahmim inceldiği için bebek rahim ağzına yerleşti ve orada büyüdü bu yüzden 3 ay kanamam oldu

rahimleri sorunlu kişilerde rahim ağzı yetmezliğide çok görülüyor 20. haftada benim açılma başladı ve heran doğum olabilir diye bekledik çok şükür bugünlere geldim hamile kalırsan sana en büyük tavsiyem rahim ağzını muhakkak ölçtür ve gerekirse dikiş attır

bu arada dr bana bir ay ilişki 2 ayda hamileleği yasaklamıştı

tekrar geçmiş olsun inşallah herşey gönlünce olur

papatya gerçekten çok iyi bulmuşsun kurdeşenin sebebini birde çoğu dr vajinal tabletlerin yan etkisi olmaz der belkide bende o yüzden kurdeşen oldum

tekrar rapor aldığın çok iyi olmuş şu 3 ayı bir atlatsan rahat bitr nefes alırsın

benimde kanama çoktu hatta bir ara ped kullanıyordum hamileyken gerçekten sinir bozucu bir durum bolca istirahat et evde bile çok gezme mümkün olduğunca su içip sol yanına yat

bende bir gece kanamam artınca acile gitmiştim düşün o kadar çoktuki ıslaklığa uyandım acildeki dr üstelik kalp atışalrını göremedi bir sürü olumsuz şey söyledi sabahı zor ettim sonra 2 dr a daha gittim meğer pıtır pıtır atıyormuş kalbi

iğneye geçmen çok iyi olmuş tabletlerden kat kat etkili

geçmiş olsun canım demek perde varmış allahtan alındıda kurtuldun

benim kanamam önce kırmızı adet kanaması gibiydi hatta daha fazlaydı zamanla rengi kahverengiye dönerek azaldı ama hiç öyle sümüksü gelmedi acaba yumurtanmı çatladı o ara

bana dr bir ay cinsel ilişkiyi yasakladı

birde yapışıklık konusunu sanırım ameliyat sonrası reglinden anlıyorlar dr ameliyattan sonra 2 adeti gününde olursan bir sorun yok demişti hatta ilkini zamanında olduğunu öğrnince çok iyi demişti

yapışıklık olunca kanama ya hiç olmaz yada azalıyor diye biliyorum benim ilk aylar çok yoğundu bence şimdi hiç hsg çektirme en azından bir kez hastalan rahmin biraz dinlensin ondan sonra çektir

histeroskopi ilaçlı rahim filminden daha etkili bir işlem eğer orda dr yapışıklık görmediyse bence yapışıklık yoktur

aydınlatmaların için çok sağol canım...allah razı olsun....

rahim ağzı yetmezliğinide yeni duydum...buda çok önemli birşey...

canım birde bu 2 ay hamilelik yasağını dr bana ofisten sonra söyledi....o zaman zaten bir ay olmuştu...
ben bu 2 ayı ameliyattan sonramı saysam yoksa ofisten sonramı....
dr a da sormamışım....
bizde erkek infertilitesi var ve biraz doğal yoldan şansımı denemek istiyorum....
bu yüzden eğer gerekmiyorsa fazla korunmak istemiyorum...

canım hamileliğinde çok sıkıntılar yaşamışsın....
ama maşallah bebeğinle sağsalim bugünlere kadar gelmişsiniz...
rabbim sağlıcakla kucağına almayıda nasip etsin....

evet canım ofis net diye biliyorum...
işte durdukça aklıma kırk türlü şey geliyor...

bilgileirn için tekrar çok sağol canım....

ah canım ya....o kadar varmı yokmu düşünene kadar bir histereskopi isteyememişlermi....
bende dr lara çok kızdım ama canım bu saatten sonra yapılacak birşey yok...
bundan sonrasına bakmak lazım...
şükür bu sorunu çözdünüz artık...

bende bu sitede eskiyim bazı konulardada dediğin gibi uzman olduk....
ama hergün başka sorunlar çıkıyor ve onları da öğrenmeye çalışıyoruz....
rabbim beterinden korusun...

yumurta rezervımde azalmayla ilgili çok bilgim yok ama aşılamada da halledilebilir gibi geldi bana...
aşılamada istenilen yumoşlar elde edilirse tüp bebeğe gerek kalmayabilir....
canım bence bunu birde başka dr lara sor....

papatyacım aman dikkat et kendine...
bol bol dinlen....

histeroskopi ilaçlı rahim filminden daha etkili bir işlem eğer orda dr yapışıklık görmediyse bence yapışıklık yoktur

evet canım bende öğle biliyorum...
dr la yapışıklık hakkında birşey konuşmadık ya bu yüzden biraz takıldım...
ama öğle birşey olsa hem uyarırdı, hemde 2 ay sonra hamilelik olabilir demezdi diye düşünüyorum artık...

yucel kahraman hangı merkezdeydı? tup bebek kaca mal oluyor oda bır bılgın varmı canım?
hadı yaw demek yasak. ne yapalım beklerız.tabı rahım dınlensın daha ıyı boylesı. tuh tamda yumurtlama zamanındayım. bırde bu ay tesaduf yumuta kendılığınden buyuduyse bak sen ışe:) kacırdık ozaman bu ayıda.:)

Canım yaa sırf dr ların halt yemesinden boşuna yaşamışsın bunca sıkıntı.halbuki septumun varlığı için bi ofis histerskopisi yapıp netleştirebilirlerdi..zaten 10 dakkalık kolay ve rahat bi işlem.hayret ediyorum yaa..neyse cnm artık önüne bakman lazım olan olmuş..cnm bendede bir kürtaj iki ameliyat sonrası hormon ve vücut dengelerim stresten dolayıda bozulmuştu ve yumurtlamada sorunlar yaşamaya başlamıştım..ki ameliyatlara kadar hiç bi şikayetim yoktu reglimde veya yumurtlama durumlarımda..anlıyacağın bazen yaşadıklarımız, sorunlar ardından başka problemleride getirebiliyor.bu yüzden hiç strese girmeyin rahat olun derim tüm bu yoldaki arkadaşlarıma..cnm neden hemen tüp bebek deneniyo sende onuda anlamış değilim..bana dr um yumurta rezervlerinde azalma var gibi dediğinde; yumurta takibi yaptı mesela.ki biliyosun bu yöntem en hafif ve doğala yakın olanı..ondan sonra durumuna bakarız,yumurtaların tepkisine bakarız ona göre hareket ederiz dedi..yani sendede öncelikle bu tarz yöntemler denenmeli diye düşünüyorum..yani yumurta takibi,aşılama en son tüp bebek olmalı bence..ki biliyosun ben ilk y.takibinde şükürler olsunki hamile kaldım cnm :) sendede neden olmasın dimi yani..tüp bebek konusu biraz ticari olduğu için dr lar hemen atlıyolar..o yüzden arkadaşlarımızın memnun olduğu yücel karaman a sende bi git istersen bence cnm..ben ist.da değilim ama burdan çok methini duydum..senin artık yapman gereken bu saatten sonra, çok iyi ve deneyimli bir dr bulup ona devam etmen cnm..

Son düzenleme:

o ameliyattan sonraki iki aydır yani ofisten sonra değildir dr da 2 ay sonra hamile kalabilirsin dediğine göre yapışıklık görmedi aksine uyarıp bu şekilde zor kalırsın derdi

genelde drlar amleiyattan sonra 2 ay yasaklıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…