öncelikle geçmiş olsuna.s.kızlar bır kaç sorum olacak sızlere. tecrubelı arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım. cumartesı gunu umut tup bebekte. ulun uluğ hıstereskopı yaptı bana. rahmımde perde armıs. ne yazıkkı bu ıkı olumsuz tup bebekten sonra farkedıldı. neyse onlarıda atlattık. sorularım şunlar kızlar.
hıst. prede amılyatından sonra sızde yapışık oldumu?
hıst. ten kaç ay sonra hamıle kalabıldınız. ben hıc hamıle kalamadım hayatım boyunca.
hıst. den kaç gun sonra cınsel ılışkıye gırebılıyoruz?
hıst.ten sonra gelen kanamam bıraz sümükümsü. bunu bılen varmı :)
ay cok soru sordum kızlar yanıtlayabılırsenız sevınırım.
sağol canım...hmmm anladım canım geçmiş olsun bende cumartesi oldum hıstereskopı. demın tekrar gıttım tuvalete ayıptır soylemesi. resmen uhu gibi yapıskan bişey var, çeksem boyle 10 cm uzar :) içindede biraz kan var ,yanı kandan cok o uhu kıvamındakı sıvı çoğunlukta. sabahtan berı geçmiş sayfaları okuyorum ama benzerını goremedım hıc. neyse arastırmaya devam. narkozdan uyandıktan sonra doktorumu goremedım bıle kı soru sorayım. ay bu doktorlar artıst gıbı oldu,neymıs programa yetısecekmıs ve hemen cıkmıs. insallah benım işlemide aceleye getirmemiştir. nekadar acayıp bır doktorun , hasta anestesiden daha uyanmadan merkezi terkedip gitmesi. her neyse ben yınede bır rahım filmi çektireyım dıyorum ama acaba bunu hemen cektırebılırmıyım. aslında hemen cektırmek ıstıyorum cunku rahım filmi ufak yapışıkları acabılıyormus. yanı yapışıklık basladıysa ilk aşamalarında hemen bloke etmiş oluruz. neyse bır ıkı gun gecsın arıyayım doktorumu. zaten regl olunca tekrar gel dedı 3. tup bebek denememıze başlayacağız eğer rahım uygunsa.
canım dün hüsoya gittik.bebeğin kalp atışları vs.çok iyiymiş,herşey gayet normal dedi.7+3 olmuşuzdünden itibaren vajinal kullandığım progesteronu bıraktım.dün akşam iğneye geçtik ve kurdeşenim bıçak gibi kesildi Allahıma bin kez şükürler olsunn..:Saruboceq: nette de okumuştum ben,vajinal progesteron bazı kişilerde kurdeşen yapabiliyormuş diye.iyiki de okumuşum.çünkü doktora sorduğumda sanmıyorum demişti.ama dün bitti ve bu gece günlerden beri ilk kez doğru düzgün bir uyku uyuyabildim.güzel bir uyku uyuyabilmek bile ne kadar rahatlatıyor insanı..
ama gece aynı zamanda kanamam oldu.hem de adet kanaması gibi.hüso dünkü muayenede kanama alanının bebeğin yanından çok uzaklaştığını,bunun iyi bir gelişme olduğunu,kanama alanının rahim ağzına yakınlaştığını falan söylemişti.ama yinede dünakşam çok korktuk.hemen hüsoyu aradık.önemli bişey olacağını sanmıyorum,dinlenin dedi.ama içimiz rahat etmedi
buradaki özel hastaneye gittik(diğer doktorumun olduğu hastane).bütün yol boyunca ağladım durdum.pıhtı da geldi çünkü.başka bir kadın doğumcu baktı bana.kalp atışlarını gördük.bazen böyle kanamalr olabiliyor,endişe etmeyin,bebek iyi dediler çok şükür.bugün de kanamam var ama bayağı bir azaldı.dinlenmeye çalışıyorum.
bu arada hüso dün serklajdan bahsetti.3,5-4 ay olduğunda büyük ihtimalle bunu yapıcaz dedi.
benden son gelişmelr böyle..
Allahım hepimize sağlıklı bir hamilelik,sağlıklı ,rahat bir doğum ve sağlıklı bebişler versin inşallah.:Saruboceq:
papatya cım kaşıntılarının bitmesine çok sevindim cnm..gözün aydın..kanaman içinde sende biliyorsunki sürekli yatıp dinlen cnm ayakta kalma..endişelenme dr lar bebekte bi sıkıntı yok diyolarsa doğrudur..dualrına canı gönülden bende katılıyorum.umarım hepimiz sağlıklı doğumlarla sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız inş.cnm :))
sier arkadaşım cevabın için çok sağol...
ben bu konuları yeni yeni öğrenmeye çaışıyorum...
canım benim hiç kürtajım olmadı...
peki septum ameliyatından sonrada yapışıklık olabilirmi acaba...
ameliayttan sonra adetimde çok az değildi baya kanama oldu...
ama ameliyattan değilde benimde 4-5 aydır adet olma sürem değişti...
eskiden adetim 7 gün sürerdi şimdi 5 gün sürüyor....
benim bebeklerim düşmeden öncede üçündede kanamam olmuştu...
düşüklere septum da yol açmadıysa benim sorun hala belli değil ozaman....
yapacağım bir test veya başka birşeyde kalmadı....
bizim önceleri sorunumuz yoktu ama artık erkek infertilite sorunumuz var...
ve gerekirse tüp bebek bile olabilir...ama bu düşük problemine çare bulmadan nasıl olur....
Cnm cım ne demek birbirimize az da olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu:)) dediğim gibi hepimiz benzer yollardan geçiyoruz veya geçtik..bende ilk zamanlar senin gibi herkesten heryerden araştırıyordum çünkü hayatımda ilk defa duyduğum şeyleri duyuyordum..tabiikide araştır cnm..septum ameliyatından sonra yapışıklık olabilir cnm..benimde büyük ihtimal ameliyatlardan sonra olmuş demişti dr um..ama benim çok çok az bişeydi şükürkii çok hafifti yani..zaten 5-10 dakkalık bi o.hist.ile halletti dr um..hatta septumdan kalan hafif bi eğriliğide birazcık daha açtım dedi..çizerek gösterdii..cnm benimde oper.dan sonra kanamalarım önce çok normaldi..sonraki aylarda biraz azaldı..zaten oper.sonrası 2 ay kullanmamız gereken cyclo progynova adlı hormon ilacı hem rahimin toparlanması hemde adetlerin düzenlenip adetin gelebilmesi için kullanılan bi ilaç..ilacım bitince mesela 6 gün süren adetim 2-3 günde bitiyordu cnm..bende çok korkuyordum yapışıklıkmı oldu acaba diye..ama bende öncedende dediğim gibi stres kaynaklı hormonal sıkıntılar yaşanmaya başlamıştı..dr um onlarında etkileyebileceğini söylemişti o dönem..cnm düşüklerin içinde bütün testler yapıldı diyosun o yüzden bu konu için pek bi yorum yapamıyorum..dr una iyice sor güzelce dinle dediklerini..ben hep kontrollerime eşimle giderdim.ki bazen dr un söylediği şeyleri dışşarı çıkınca heyecandan unutuveriyodum :)) ama allahtan eşim cin gibidir o hep herşeyi aklında tuttuğu için bana çok faydası oluyordu..sende genelde yanında hep birileri ile git ki,sen anlamasan bile yanındaki daha iyi anlayabiliyor bazen..benim annemde çok düşük yapmış zamanında.mesela abim 4.çocuğu.yanlış anlama sakın ama annem o zamanlar bi muska taşımış sürekli ondan sonrada hiç sorun yaşamamış ne abimde ne bende ne kardeşimde..bende bi düşük yaşayınca annem gibi olmasın diye bi muska taşıyorum cnm..ben böyle şeylerede çok inanırım senin takdirin tabiiki..halende taşıyorum şu an üzerimde..ne bileyim ben nacizane bildiklerimi yaptıklarımı paylaşıyorum yanlış anlaşılmasın sakın...umarım cnm bundan sonra hakkında herşey güzel olur..
kızlar bır kaç sorum olacak sızlere. tecrubelı arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım. cumartesı gunu umut tup bebekte. ulun uluğ hıstereskopı yaptı bana. rahmımde perde armıs. ne yazıkkı bu ıkı olumsuz tup bebekten sonra farkedıldı. neyse onlarıda atlattık. sorularım şunlar kızlar.
hıst. ten kaç ay sonra hamıle kalabıldınız. ben hıc hamıle kalamadım hayatım boyunca.
hmmm anladım canım geçmiş olsun bende cumartesi oldum hıstereskopı. demın tekrar gıttım tuvalete ayıptır soylemesi. resmen uhu gibi yapıskan bişey var, çeksem boyle 10 cm uzar :) içindede biraz kan var ,yanı kandan cok o uhu kıvamındakı sıvı çoğunlukta. sabahtan berı geçmiş sayfaları okuyorum ama benzerını goremedım hıc. neyse arastırmaya devam. narkozdan uyandıktan sonra doktorumu goremedım bıle kı soru sorayım. ay bu doktorlar artıst gıbı oldu,neymıs programa yetısecekmıs ve hemen cıkmıs. insallah benım işlemide aceleye getirmemiştir. nekadar acayıp bır doktorun , hasta anestesiden daha uyanmadan merkezi terkedip gitmesi. her neyse ben yınede bır rahım filmi çektireyım dıyorum ama acaba bunu hemen cektırebılırmıyım. aslında hemen cektırmek ıstıyorum cunku rahım filmi ufak yapışıkları acabılıyormus. yanı yapışıklık basladıysa ilk aşamalarında hemen bloke etmiş oluruz. neyse bır ıkı gun gecsın arıyayım doktorumu. zaten regl olunca tekrar gel dedı 3. tup bebek denememıze başlayacağız eğer rahım uygunsa.
Cnm sanada çok geçmiş olsun öncelikle..yalnız iki tüp bebek ten önce nasıl anlaşılamadı perde olduğu onu anlamış değilim yani!!!!eğer bi daha tüp bebek denenecekse bence başka bi yerde yaptır..cnm amel.sonrası zaten ilaç kullanılıyo sana verildimi bilmiyorum ama genelde veriliyor..o yüzden zaten iki ay ilacı bitirmeyi bekliyosun.dr zaten yönlendiriyo cnm hamilelik için,ilişki için..rahim filmi zaten ameliyat sonrası istenmişti bende.rahimin durumunu görebilmek için..dr un herşeyi söyler cnm yapılacak olanları merak etme..tekrar geçmiş olsun..gelişmeleri haber et bizlerede
sier arkadaşım aydınlatmaların için sağol canıma.s.
sana birkaç şey daha sorabilirmiyim...
yapışıklık normal usg de gözükürmü...
yoksa seninki rahim filminde mi gözüktü...
birde ben ameliyattan sonra tanı amaçlı ofis his. oldumya yapışıklık olsa o zaman gözükürdü değil mi?
canım bana dr sadece antibiyotik verdi...cyclo progynova ilacını daha önceleri adet düzensizliğinde kullanmıştım ama pek faydasını göremedim ve bu ilacı içtiğim aylar adetlerim düzenli ama çok az oluyordu....
bıraktığımda aynı düzensizlik devam etmişti....
muskaya gelince yanlış anlamadım canım çünkü benimde var...
3. düşükten sonra yaptırdık ama daha sonra hamilelik olmadı....
ah siercim. bak baştan anlatayım sana. geçen sene tam bu zaman özel bir muaynehanesı olan dr gıdıyordum. rahım filmimi o çekti ve sadece ust tarafı basık bu hıc bırsey demek değil dedi. ardından uzun zaman sonra medical parkta serdar koçu duymussundur ona gittim. oda hemen filme bakar bakmaz dedi sende septum var tum tedavılerden once bunu almamız lazım dedi. tabi biz orda şok olduk. ve ordan hemen çıktık anında kendimizi medipolde aldık, ordakı dr kesinlikle gözukmuyor perde falan dedi. ve aynı gun umut tup bebeğe gittik umuttakı dr lar (levent bey,enver bey ve ulun bey) yok perde dediler.
çoğunluk bır perdenın olmadığına karar verınce bızde yok saydık. tam bir sene geçti aradan ve ulun bey son tup denememı yapan dr du. 2. denememin neden tutmadığını gorusmek ıcın gıttığımızde rahım filmimi eline aldı ve alla alla nasıl gormemısım falan gıbı saçma kelimeler kullandı. septum olabilir bakmamız lazım hıstereskopıyle dedi. netıcede hemen baktırdık ve akabınde alındı. ancak ben narkozdan uyanmadan ulun bey merkezden ayrılmış programı varmıs beyefendının.o yuzden senın o dediğin dr sana anlatmıstır evrelerı olmadı canım.aslında ulun uluğ cok ıyı bır dr ama yoğunluğundan dolayı yeterınce bılgı aktaramıyor hastalarına işte. ne yapalım boyle oldu. bende senlerdır burdakı arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmaktan uzaman oldum ama her donem yenı bır problem cıkınca ınsan yınede cahıl kalıyor.
ay ıcımde cok doluymus yazdım dökturdum yıne:) anlayacağınız hamıle kalana kadar bu topikteyim:) ha bırde yumurta rezervımde azalma var. hıc aşılama falan denemeden dırek tup istedi dr lar oda bır ılgınc dımı?
canım dün hüsoya gittik.bebeğin kalp atışları vs.çok iyiymiş,herşey gayet normal dedi.7+3 olmuşuzdünden itibaren vajinal kullandığım progesteronu bıraktım.dün akşam iğneye geçtik ve kurdeşenim bıçak gibi kesildi Allahıma bin kez şükürler olsunn..:Saruboceq: nette de okumuştum ben,vajinal progesteron bazı kişilerde kurdeşen yapabiliyormuş diye.iyiki de okumuşum.çünkü doktora sorduğumda sanmıyorum demişti.ama dün bitti ve bu gece günlerden beri ilk kez doğru düzgün bir uyku uyuyabildim.güzel bir uyku uyuyabilmek bile ne kadar rahatlatıyor insanı..
ama gece aynı zamanda kanamam oldu.hem de adet kanaması gibi.hüso dünkü muayenede kanama alanının bebeğin yanından çok uzaklaştığını,bunun iyi bir gelişme olduğunu,kanama alanının rahim ağzına yakınlaştığını falan söylemişti.ama yinede dünakşam çok korktuk.hemen hüsoyu aradık.önemli bişey olacağını sanmıyorum,dinlenin dedi.ama içimiz rahat etmedi
buradaki özel hastaneye gittik(diğer doktorumun olduğu hastane).bütün yol boyunca ağladım durdum.pıhtı da geldi çünkü.başka bir kadın doğumcu baktı bana.kalp atışlarını gördük.bazen böyle kanamalr olabiliyor,endişe etmeyin,bebek iyi dediler çok şükür.bugün de kanamam var ama bayağı bir azaldı.dinlenmeye çalışıyorum.
bu arada hüso dün serklajdan bahsetti.3,5-4 ay olduğunda büyük ihtimalle bunu yapıcaz dedi.
Allahım hepimize sağlıklı bir hamilelik,sağlıklı ,rahat bir doğum ve sağlıklı bebişler versin inşallah.:Saruboceq:
papatya cım kaşıntılarının bitmesine çok sevindim cnm..gözün aydın..kanaman içinde sende biliyorsunki sürekli yatıp dinlen cnm ayakta kalma..endişelenme dr lar bebekte bi sıkıntı yok diyolarsa doğrudur..dualrına canı gönülden bende katılıyorum.umarım hepimiz sağlıklı doğumlarla sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alırız inş.cnm :))
çok sağol canım..bugün kontrolümüz vardı yine.yeni kanama alanı kesenin çok yakınındaymış.doktor rahim genişlerken bazen bir damara denk gelebiliyor.bu kanama o yüzden de oalbilir dedi.ama bebeğin keyfi yerinde,endişelenme,dinlen dedi.10 gün daha raporluyum.bu dönemi böyle kapatıcam sanırım.
Kızlar merhaba,
Uzun bir aradan sonra ancak nete girme fırsatı bulabildim. Son durumlardan haberdar etmek istedim sizleri. Benim tanı kesinleşti. En son ilaçlı film çekildi. Film ve rapor sonuçlarım üniversite hastanesinde heyette sunuldu. Muayene sırasında görülmeyen bir durum filmde belli oldu. Bende iki rahim ağzı ve ikinci rahimdede perde var. Bunun çok ilginç olduğunu söylediler ve bu durumda şimdilik bir operasyon yapılamayacağını söyledi Prof.ler. Salı günü hangi rahmi kullandığımı tespit etmek için uzun bir muayene yaptılar. Biraz ağrılı oldu. Sağ rahmimim sol rahmime göre bira zdaha geniş olduğunu söylediler. İlişkide çok acı çekiyordum ben bununla ilgili ilaç tedavisi verdiler. Bir enfeksiyon söz konusuymuş. Şimdiki tedavi hamile kalmama bağlı. Hamile kalmaya çalışacağım eğer hamileliğimin 4. aydan sonrasında düşük tehlikesi yaşamazsam dr. kontrolünde hamileliğimi tamamlamaya çalışacağım. Ama düşük olursa 2. kez hamilelik yaşamam gerekiyor. 2. hamileliğimide 4. ay ve sonrası olarak tamamlayamazsam o zaman bir farklı bir tedavi yöntemine girilecek.
selam arkadaşlara.s.
ben eski üyeyim ama bu topiği yeni farkettim....
birde bendeki rahimle ilgili sorunlarıda yeni öğrendik...
ben 6 yıllık evliyim evliliğimin ilk 3 senesi içinde doğal yoldan 3 düşük yaşadım....
düşüklerin ilki 6 haftalık ikincisi 5,üçüncüsü ise 7 haftalıktı ve hiçbirinin kalp atışlarını duymadık...
son 3 sene içirisinde ise hiç hamilelik yaşamadım ve eşimden kaynaklanan infertilite sorunumuz var....
düşükleri araştırmak için gereken testleri (karyotip,pıhtılaşma vs.)yaptırdık ve bugüne kadar maşallah hiçbiirinde sorun çıkmadı....
2 sene öncede iki kere rahim filmi çekildim ikisinde de 2 kere denendi yani toplamda 4 kere filim çekildim diyebiliriz ama ilaç gitmediği için sonuç alamdık....
şuan gittiğim hastanedede filimlerim çıkmadığı için tanı amaçlı laporoskopi ve histereskopiye karar verdiler ve geçen ay ameliyat oldum...
sonuç olarak sağ tüpüm tamamen tıkalı ve açılamamış sol tüpüm açık...
rahimde ise septum varmış ve temizlenmeye çalışılmış....
raporumun histereskopiyle ilgili yerini yazayım:
..... HİSTERESKOPİYE GEÇİLDİ.SERVİKS 3-7,5 NUMARA HEGAR BUJİ İLE SERVİKS DİLATE EDİLDİ.HİSTER İLE UTERİN KAVİTEYE GİRİLEREK VİZUALİZE EDİLDİ.KANAL SEVİKAL NORMAL FUNDUS KAYNAKLI YAKLAŞIK 3 CMLİK SEPTUM REZEKE EDİLDİ.ENDOMETRİAL PROLİFERASYON YÜZÜNDEN NET DEĞERLENDİRİLEMEDİ.CİLT NO:3/0 RAPİD VİCRYLİLE SUTURE EDİLDİ.HASTAYA OFİS HİSTERESKOPİ SONRASI İKİNCİ BİR OPERASYONA KARAR VERİLECEK.
dünde ofis oldum ve dr 2. operasyona gerek yok dedi...ben peki septum tamamen temizlenmiş mi dediğimde de fazla uğraşmakta iyi olmayacağını rahimde zedelenme ve delinme olabileceğini söyledi....
arkadaşlar çok uzun oldu ama benim sorularım var....
araştırmalarıma göre bu septumunda çeşitleri vamış... benimki bu rapora göre nasıl bir septum(elimde rahim filmi olmadığı için şeklini bilmiyorum dr ada birşey sormadım)
ikincisi ise benim düşüklerim çok erken kalp atışları olmadığı için düştü...septum genelde ileriki aylarda düşüğe yol açıyormuş (çok iyi bilmiyorum)benim düşüklere bu septum sebeb olmuş olabilirmi yoksa hala nedeni belli değilmi...
bu topikte benim sorunuma benzeyen arkadaşlar varmı varsa ne yaptılar ameliyattan sonra sağlıklı gebelik yaşadılarmı....
dr 2 ay hamilelik yasakladı sizlere kaç ay yasakladı...
arkadaşalr kusuruma bakmayın diyeceksiniz bunları dr a niye sormadın ama inanın hiç biri aklıma gelmedi nasıl eve gelip pc başına oturup araştırınca kırk türlü sorular aklıma geliyor...
birde aynı sorunu yaşayan insanların tecrubelerinide öğrenmek istiyorum...
çok sağol tatlışşş..
vajinal tableti bırakıp iğneye geçince,şükür kaşıntılarımda geçti..inşallah tekrarlamaz..
ameliyatını olmuşsun..hadi geçmiş olsun canımmm..
bebişine bir adım daha yaklaştın inşallahh..
septumla ilgili çok fazla bilgim yok benim.siercim sana yardımcı olmaya çalışmış zaten..
inşallah septumun tamamı alınmıştır,yapışıklık yoktur ve bundan sonra sen de inşallah sağlıkla meleğini kucağına alırsın canım benim...:teselli:
kızlar bır kaç sorum olacak sızlere. tecrubelı arkadaşlar yardımcı olursa sevınırım. cumartesı gunu umut tup bebekte. ulun uluğ hıstereskopı yaptı bana. rahmımde perde armıs. ne yazıkkı bu ıkı olumsuz tup bebekten sonra farkedıldı. neyse onlarıda atlattık. sorularım şunlar kızlar.
sağol canım...
ben böyle bir akıntıya raslamadım....ama önemli birşey olacağını sanmıyorum...
belki yumurtlama zamanınız da olabilir bazen benim ozaman dediğiniz gibi bir akıntım oluyor...
birde histereskopi için rahime bi sıvı veriyorlar belki o sıvı da olabilir...
yapışıklık konusu benim aklıma yeni yeni takıldı...
ben ameliyattan yaklaşık bir ay sonra yani 5 gün öncede ameliyat yeterlimi diğe ofis histereskopi oldum...
uyanıktım dr da benimle rahmin durumu hakkında devamlı konuştu aydınlatmaya çalıştı.
ama benim iğnedenmi bilmiyorum kulaklarım sanki tıkanmıştı yani çoğu şeyi anlamadım...
yapışıklık olsa beni uyarırlardı herhalde....
bana sadece 2 ay daha bebek yapmayın daha sonra hamile kalabilirsiniz dedi...
acaba yapışıklık olsa gözükürmüydü....
içinizin rahat etmesi için rahim filmi çekilebilirsiniz tabi...
ne güzel en azından bu şansınız var...
benim geçmişte rahim filim denemelerim oldu ama ilaç gitmediği için sonuç alamıyoruz...
bu yüzden sadece histereskopi şansım var....
yanlız şunuda söylemeden edemiyeceğim...
geçmişte yaşadığımız zorluklar olduğu için bu işleri birazda biz çok kuruntu yapıyoruz...
her zaman aklımıza kötü şeyler geliyor....
belkide takılacak hiçbirşey yoktur...
rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
tez zamanda sağlıcakla bebeğine kavuşursunuz inşallah....
aydınlatmaların için çok sağol canım...allah razı olsun....merhaba aramıza hoşgeldin
bende septum ameliyatı oldum banada drum ameliyat hakkında bilgi verirken avantajlarından çok en ufak riskin rahimde dönülmez zararlara yol açacağından bahsederdi ama allaha şükür tek operasyonda tüm septum alındı ama sier arkadaşımızın septumu sanırım daha büyük olduğu için 2 operasyonda alındı
erken dönemde düşükleri ben araştırdım eğer bebek septumun üzerine yerleşirse burada yeterince beslenemediği için ya hiç rahime yerleşemiyormuş yada gelişemiyormuş
ben ameliyattan sonra hamile kaldım ama çok zor bir hamilelik geçirdim ameliyat sırasında rahmim inceldiği için bebek rahim ağzına yerleşti ve orada büyüdü bu yüzden 3 ay kanamam oldu
rahimleri sorunlu kişilerde rahim ağzı yetmezliğide çok görülüyor 20. haftada benim açılma başladı ve heran doğum olabilir diye bekledik çok şükür bugünlere geldim hamile kalırsan sana en büyük tavsiyem rahim ağzını muhakkak ölçtür ve gerekirse dikiş attır
bu arada dr bana bir ay ilişki 2 ayda hamileleği yasaklamıştı
tekrar geçmiş olsun inşallah herşey gönlünce olur
evet canım ofis net diye biliyorum...Cnm yapışıklık normal usg de görülmüştü benim.ama sana zaten ofis yapılmış orda kesinlikle görülürdü cnm merak etme.biliyosunki herşeyi en net ofisle gözle görüyolar..en kesin yol yani..ilaç konusundada belki her dr un farklı bi yöntemi her hastanın farklı bi durumu vardır o yüzden vermemiş olabilir sana..muska içinde yanlış anlamamana sevindim cnm..sonuçta zaten içinde dua var dua taşıyosun zaten başka bişey değil..bazı insanlar yanlış anlayabiliyolar çünkü..ama ben kendi bildiğim ve inandığım ölçüde herkese saygı duyarak nacizane fikrimi paylaştım sana.sonuçta zararı olan bişey değil dimi)
ah siercim. bak baştan anlatayım sana. geçen sene tam bu zaman özel bir muaynehanesı olan dr gıdıyordum. rahım filmimi o çekti ve sadece ust tarafı basık bu hıc bırsey demek değil dedi. ardından uzun zaman sonra medical parkta serdar koçu duymussundur ona gittim. oda hemen filme bakar bakmaz dedi sende septum var tum tedavılerden once bunu almamız lazım dedi. tabi biz orda şok olduk. ve ordan hemen çıktık anında kendimizi medipolde aldık, ordakı dr kesinlikle gözukmuyor perde falan dedi. ve aynı gun umut tup bebeğe gittik umuttakı dr lar (levent bey,enver bey ve ulun bey) yok perde dediler.
çoğunluk bır perdenın olmadığına karar verınce bızde yok saydık. tam bir sene geçti aradan ve ulun bey son tup denememı yapan dr du. 2. denememin neden tutmadığını gorusmek ıcın gıttığımızde rahım filmimi eline aldı ve alla alla nasıl gormemısım falan gıbı saçma kelimeler kullandı. septum olabilir bakmamız lazım hıstereskopıyle dedi. netıcede hemen baktırdık ve akabınde alındı. ancak ben narkozdan uyanmadan ulun bey merkezden ayrılmış programı varmıs beyefendının.o yuzden senın o dediğin dr sana anlatmıstır evrelerı olmadı canım.aslında ulun uluğ cok ıyı bır dr ama yoğunluğundan dolayı yeterınce bılgı aktaramıyor hastalarına işte. ne yapalım boyle oldu. bende senlerdır burdakı arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmaktan uzaman oldum ama her donem yenı bır problem cıkınca ınsan yınede cahıl kalıyor.
ay ıcımde cok doluymus yazdım dökturdum yıne:) anlayacağınız hamıle kalana kadar bu topikteyim:) ha bırde yumurta rezervımde azalma var. hıc aşılama falan denemeden dırek tup istedi dr lar oda bır ılgınc dımı?
papatyacım aman dikkat et kendine...çok sağol canım..bugün kontrolümüz vardı yine.yeni kanama alanı kesenin çok yakınındaymış.doktor rahim genişlerken bazen bir damara denk gelebiliyor.bu kanama o yüzden de oalbilir dedi.ama bebeğin keyfi yerinde,endişelenme,dinlen dedi.10 gün daha raporluyum.bu dönemi böyle kapatıcam sanırım.
histeroskopi ilaçlı rahim filminden daha etkili bir işlem eğer orda dr yapışıklık görmediyse bence yapışıklık yoktur
canım çok geçmiş olsun.diğer soruların için bişey diyemeyeceğim ama bence doktorunu değiştirmelisin.ameliyattan sonra nasıl yanına gelmez ya?böyle saygısızlık mı olur?paranı almayı biliyor ama..klava:
hem nasıl önceden farketmiyor da,sonra birden nur mu inmiş buna ,farketmiş hemen?:mymeka:
bence yücel karamana git.ben ondayım.rahim ameliyatımı da o yaptı.adam bu ameliyatlar konusunda otorite zaten.çok memnun kaldım,hala devam ediyorum.bu tür saygısızlıkları ,dikkatsizlikleri kesinlikle yaşamazsın orda..
hadı yaw demek yasak. ne yapalım beklerız.tabı rahım dınlensın daha ıyı boylesı. tuh tamda yumurtlama zamanındayım. bırde bu ay tesaduf yumuta kendılığınden buyuduyse bak sen ışe:) kacırdık ozaman bu ayıda.:)geçmiş olsun canım demek perde varmış allahtan alındıda kurtuldun
benim kanamam önce kırmızı adet kanaması gibiydi hatta daha fazlaydı zamanla rengi kahverengiye dönerek azaldı ama hiç öyle sümüksü gelmedi acaba yumurtanmı çatladı o ara
bana dr bir ay cinsel ilişkiyi yasakladı
birde yapışıklık konusunu sanırım ameliyat sonrası reglinden anlıyorlar dr ameliyattan sonra 2 adeti gününde olursan bir sorun yok demişti hatta ilkini zamanında olduğunu öğrnince çok iyi demişti
yapışıklık olunca kanama ya hiç olmaz yada azalıyor diye biliyorum benim ilk aylar çok yoğundu bence şimdi hiç hsg çektirme en azından bir kez hastalan rahmin biraz dinlensin ondan sonra çektir
çok sağol canım..bugün kontrolümüz vardı yine.yeni kanama alanı kesenin çok yakınındaymış.doktor rahim genişlerken bazen bir damara denk gelebiliyor.bu kanama o yüzden de oalbilir dedi.ama bebeğin keyfi yerinde,endişelenme,dinlen dedi.10 gün daha raporluyum.bu dönemi böyle kapatıcam sanırım.
Aman iyi cnm bebekte bişey yokmuş bak ne güzel..raporunu iyi değerlendir istirahat et hep..dediğin gibi bu dönemi böyle atlat..devamı ve sonu güzel olur inşallah herşeyin)
aydınlatmaların için çok sağol canım...allah razı olsun....
rahim ağzı yetmezliğinide yeni duydum...buda çok önemli birşey...
canım birde bu 2 ay hamilelik yasağını dr bana ofisten sonra söyledi....o zaman zaten bir ay olmuştu...
ben bu 2 ayı ameliyattan sonramı saysam yoksa ofisten sonramı....
dr a da sormamışım....
bizde erkek infertilitesi var ve biraz doğal yoldan şansımı denemek istiyorum....
bu yüzden eğer gerekmiyorsa fazla korunmak istemiyorum...
canım hamileliğinde çok sıkıntılar yaşamışsın....
ama maşallah bebeğinle sağsalim bugünlere kadar gelmişsiniz...
rabbim sağlıcakla kucağına almayıda nasip etsin....
evet canım ofis net diye biliyorum...
işte durdukça aklıma kırk türlü şey geliyor...
bilgileirn için tekrar çok sağol canım....
ah canım ya....o kadar varmı yokmu düşünene kadar bir histereskopi isteyememişlermi....
bende dr lara çok kızdım ama canım bu saatten sonra yapılacak birşey yok...
bundan sonrasına bakmak lazım...
şükür bu sorunu çözdünüz artık...
bende bu sitede eskiyim bazı konulardada dediğin gibi uzman olduk....
ama hergün başka sorunlar çıkıyor ve onları da öğrenmeye çalışıyoruz....
rabbim beterinden korusun...
yumurta rezervımde azalmayla ilgili çok bilgim yok ama aşılamada da halledilebilir gibi geldi bana...
aşılamada istenilen yumoşlar elde edilirse tüp bebeğe gerek kalmayabilir....
canım bence bunu birde başka dr lara sor....
papatyacım aman dikkat et kendine...
bol bol dinlen....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?