Rahim filmi çektirip tedavi sürecine başlıcaklar burayaaa....

merhaba herkese bende flim çektirenlerden ve çatlatma iğnesi oldum ama bu ay tutmadı regl oldum ve bundan sonra Nasıl bir yol izlemeliyim

Arkadaşlar bugün aşılamam olacak hepinizin duasına ihtiyacım var lütfen 1 fatiha ve 1 ayetel kürsi okuyup asilamamin hayirlisiyla tutmasi için dua edermisiniz lütfen

Arkadaşlar bugün aşılamam olacak hepinizin duasına ihtiyacım var lütfen 1 fatiha ve 1 ayetel kürsi okuyup asilamamin hayirlisiyla tutmasi için dua edermisiniz lütfen

Canım ben okudum hadi hayırlısı inşallah..Allah dualarını kabul etsin..

Niye gecmiyor canim ameliyat falan onerilmedi mi ama senin durumunda olup hamile kalan cok var önemli olan kafaya takmamak

Yok canım ameliyat olmuyor..Pko daki kistler cok küçük..bir ay yok oluyor bir ay çoğalıyor..Normalde gebeliğe engel değil ama geciktiriyor..Ama veren Allahta veriyor.Her şey Allahtann..

bende pko var canım...küçük küçük kistcikler..hapla felan geçmiyor..senin adına cok sevindim.
Canım bende de pko çıktı. 30 yaşımda pko olduğumu öğrendim. Üstelik adetlerim de düzenli. Nasıl başa çıkıyorsun? Hiç iyileşmiyor galiba. Kontrol altına almak için ne yapıyorsun?

Canım bende de pko çıktı. 30 yaşımda pko olduğumu öğrendim. Üstelik adetlerim de düzenli. Nasıl başa çıkıyorsun? Hiç iyileşmiyor galiba. Kontrol altına almak için ne yapıyorsun?

Canım pkonun kesin tedavisi yok..Evlimisin bilmiyorum ama çocuk istiyorsan tedaviyle gebe kalınıyor genelde..Birde pkoya soğan suyu cok iyi geliyor..Pko anne karnındayken gelişen bir durum zamanla ortaya çıkıyormuş..Adetlerin düzenli ise gebe kalmada da fazla sorun yaşıcagını sanmıyorum.

Bendeki öyle arada bir durum ki. Ultrason görüntüsünde fazla olmamakla beraber kist görünümü var, kan tahlillerinde de testestoronum biraz yüksek olduğu için pko olduğum düşünülebilirniş ama en önemlisi olan adet düzensizliği bende olmadığı için pko denmesi doğru değilmiş. İlla pko diyeceksek çok çok az pkoymuşum. Kafa karıştırıcı bir doktor yorumu bu. Evliyim, çok uzun zamandır bebek istiyorum canım. Zaten neden olmuyor araştırması sonucu ortaya çıktı bu.

pko da aşama aşama olduğu için öyle söylemiş olabilir. normal bir pkoluda adetler gecikir hatta hiç olmaz. tedavime ara vermiştim yaklaşık 8 ay oldu 1 kez adet oldum 8 ayda. gerçek bir pkolu benim :) sen o yüzden çok çok az pkolusun sadece yumurtalıklarında bulunan küçük kistlerden ve testesteron hormonundan dolayı ufak çaplı pkolulardansın. senin sevinmen gereken nokta adetlerinin düzenli oluyor olması. ilaçsız adet göremeyen bizler gibi değilsin. düzenli adet görüyor olmanda demektirki düzenli yumurtluyorsun ve yumurtanı çatlatıyorsun bu da demektirki senin pkon hamile kalmana engel değil. ama tabikide değişen hormonların ve yumurtalıklarındaki kistlerinden dolayı östrojen hormonundaki bozukluklardan dolayı hamile kalmanda engel olabilir ama aşılması zor bir durum değil. bize göre işin kolay diyebilirim. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok güzel açıklamışsın canım tkler..:)

Bugun çekildi. Dayanılmıcak bi ağrım olmadı çok şükür . Sıcağı sıcağına yazıyım dedim . Çok şükür temiz çıktı sonucumda.

Gözün aydın canım...Kanalların açık olduğundan dolayı fazla ağrı hissetmemişsin.

Bu arada arkadaşlar, rahim filmi çektirecekler, eğer günlük akıntınız fazlaysa enfeksiyon riskiniz var demektir. Rahim filmi çekilmeden önce doktorunuza belirtiniz.Birde kendimden biliyorum bende akıntı çok fazlaydı öncesinde vede sonrasında antibiyotik kullandım.İyiki anestezili çekilmişim.Çünkü iltihaptan dolayı kanallar tıkalı olabileceginden cok fazla ağrı meydana geliyormuş..

Merhaba kizlar
Pkosluyum ve 2 kez basarisiz klomen sonrası cikolata kisti tanisi kondu 2 yil ugrasidan sonra... hiç kendini gostermedi bugun 1 saat once hsg cekindim ve hic korkmayin gerci agir bir agri kesici aldim ama lokal yapilmasina ragmen çokta siddetli bir agri degil sag tüp kapali cikti ve klomen kullandığımda hep sagdan olustu yumurtalar sans iste bu aydan sonra asilama yapilacak sol yumurtaliga agirlik vericez ama sagdan da olur dediler hayirlisi bakalim daha ne olacak bu surecte...

Niye sagdan olur dediler ki? Benim de sag tupum rahme yapisikti, asilama tedavisi icin yapmam gereken igneleri hep karnimin sol tarafina yaptim ve iki yumurtam da solda olustu. Asilamam tutmadi o ayri ama yumurtalarim istedigim yerde olusmustu. Stres yapmayin bence sagda olusacak diye

Aynı benim durumum..Bende pkoluyum vede klomen kullandıgımda genelde hep sağdan yumurtluyordum. Benimde sağ kapalı cıktı ama film sayesinde ilaçla açılmış..Şimdi regl bekliyorum.İğneye geçeceğiz...

İğne tedavisinde iğneleri hangi taraftan yaparsan yumurtalar ordan mı gelişiyor..Tecrübesizliğime verin ilk defa iğne tedavisi yaptıracağım en azından bilgim olsun.

Sagdan yumurtlasanda olabilir tek tupte yeterli yakalarsa her turlu olur dediler... ilk asilamaya bu ay gecicez henuz 8. Gundeyim bu ay da sansimi kaybetmis degilim umarim ignesiz sans yuzume guler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…