Rahim filmi çektirip tedavi sürecine başlıcaklar burayaaa....

hira0131

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
474
199
53
Merhaba Arkadaşlar,
Benim gibi Aralık ayında rahim filmi çektirip tedavi sürecine girecekler kimler ??? bu topikte toplanıp beraber yol alalım.
Doktorum regl bekle 3. gün gel iğneye başlıcaz dedi..öncesinde klomen kulandım yumurtam oluştu fakat sonuç alamadık..Daha sonrası 1 Aralıkta rahim filmi çekildi iyiki çekilmişim sağ tüpüm tıkalı cıktı ilaç sayesinde açılmış:)
Şimdi akıntım vardı onun için ilaç kullanıyorum..ilacım bitsin soğan suyuna başlıcagım..
Sizler nasıl bir yol izliceksiniz?

******Arkadaşlar yukardaki mesajı 7 aralıkta yazmıştım..Şimdi 11 haftalık hamileyim..Rahim filmini cekildigim ay hiç bir tedavi görmeden hamile kaldım üstelik pkoluyum..Eger eşinizde bir sorun yoksa vede benim gibi pkolu ve ayrıca 6 ay klomen kullanmanıza rağmen hamile kalamadıysanız lütfen rahim filmini ihmal etmeyin..Allahım herkesin gönlüne göre versin kimsenin kucağını çocuksuz bırakmasın..Amin.

Son düzenleme:
Merhaba bana ilkte sebepsiz kısırlık tanısı koyulmuştu ilk basamak olarak menegonla iğne tedavisi denedim fakat tutmadı .
Sonrasında aşılama denedim oda tutmadı .
Testleri tekrarlattığımda polip ve troid hastası olduğumu öğrendim şuan ilaç kullanıyorum ve tekrar aşılama denemeyi planlıyorum .

Allah kolaylık versin canım...İnşallah bir an önce hamilelik haberlerini alırız..Gerçekten zor bir süreç hiç kolay değil..Bende iğneye geçeceğim doktoruma gonal-f yazmasını isticem..Daha etkili olduğunu duydum. Tabi doktorum daha iyi bilir..Canım yumurta büyütmede menegon nasıl etkili mi peki??

Amin canım amin rabbim dayanma gücü versin hem de nasıl zor bende gonal f kullandım aşılamada baya pahalı menegon daha ucuz bence hiç bir farkı yok sadece fiyat farkı var klomene göre iğne daha etkili tutmazsa elinde raporun olur tüp bebek için

bende hgs sonrası gonalf ile aşılama tedavisine başladım ama ilk ay yumurta çatlama günümü kaçırdılar. ikinci ay yapıldı aşılama tutmadı. o dönem hastanelerden nefret geldi iyice. ben de bi süre ara verdim kendi haline bıraktım. olmadı yazın tüp bebek yaptırırım diyordum ki ilk kez gecen ay kimyasal da olsa bi gebelik yaşadım. ilk defa 19 ay sonra normal yolla hamile kalabilmek bana umut oldu. bi dahakine sağlıklı bi gebelik yaşarım insallah tüp bebeğe filan gerek kalmaz. bu arada bizimki de sebebi bilinmeyen infertilite

Doktorum aslında sebebi var ama açıklayamaya tıp yeterli değil demişti.
Mutlaka bir sorun var ki hamile kalamıyoruz .Bende 1,5 yılda 2 denemeden sonra 5 ay ara verdim gerçekten bunalmıştım kontroller hayal kırıklıkları yorgunluk beni bitirmişti.
Bu ay tekrar aşılama denemeyi düşünüyorum bende

inşallah iyi bir sonuc alırsın

Bende cok tedirginim..Klomenle yumurta oluşuyordu hatta 2 tane ama döllenme olmuyordu..sonrası hsg filmi çekildi doktor tek tüpün tıkalıymış açıldı dedi..şimdi bir yandan tekrar ümidim oluştu bir yandan da iğneyle de hadi olmazsa korkusu sardı...Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Amin canım Amin..menegol ne kadar ki?? ben 1. 5 yıldır evliyim..3 yıl dolmadan tüp bebek yapmıyorlarmış doğrumu?? bu arada yaşım 31 oldu

Amin canım Amin..menegol ne kadar ki?? ben 1. 5 yıldır evliyim..3 yıl dolmadan tüp bebek yapmıyorlarmış doğrumu?? bu arada yaşım 31 oldu
sgk nın tüp bebek masraflarinin bir kısmını karşılaması için bazı şartlar var 3 yıllık evli olmak o şartlardan birisi.

SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı’na giriş yapılan 5 yıllık sigortalılık sürecinde 900 gün prim olması,
  • Son 90 gün aktif çalışıyor olmak,
  • Ailenin en az 3 yıllık resmi olarak evli olması,
  • Bebek sahibi olmak isteyen kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış olması,
  • Kadın ya da erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması,
  • Tüp bebek yaptıracak kadın 5 yıl ve 900 gün sigorta şartlarını taşımıyor ise işinden ayrılıp, eş statüsü ile eşinin üzerine sağlıkta aktive olmalıdır.

benım arkadasa menegon verdı dr kullan gel polıp lerı alalım dedıler uzuluyodu ılacı kullanırken hamıle kaldı ıkızlerı olcak

Menegon 100 tl daha ucuz gonal f 360 tl civarında yanlış bilmiyorsam erkekte sperm sayısı düşükse kadında tüpler kapalıysa önemli bir sorun olduğunda 3 yıl evlilik şartı aranmıyor rapor veriliyor sgk 170 arayarak bilgi alabilirsiniz.

benım arkadasa menegon verdı dr kullan gel polıp lerı alalım dedıler uzuluyodu ılacı kullanırken hamıle kaldı ıkızlerı olcak
Rabbim sağlıklı ömür nasip etsin inşallah polip düşüğe neden olabiliyor demişti doktorum inşallah sorunsuz evladına kavuşur.

Hımm cok tşk ederim canım..İnşallah gerek kalmadan hamile kalırız..
Canim bende klomenle cvb alıyorum yumurtalara ama bende iğne kullanmak istiyorum acaba dr söylesem olur mu ki sen iğneye kendin mi geçmek istedin yoksa dr mu söyledi bu arada bende 31 yaşındayım 2 yıllık evliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…