slm cnm bende çektirmiştim annemle birlikte gitmiştik annemin yanımda olması iyi oldu.çok basit değil tabi ki ama çekilmeyecek kadar da değil maddi açıdan zorlamayacaksa dijitale bakabilirsin :)

kafam çok karıştı arkadaşım. benim acı eşiğim biraz düşüktür.smear testi için örnek alırlarken bile kasmışım, rahim kapandı. kanülleri yerleştiremediler, acıdan dakikalarca haykırmışım farkında değilim, çıktığımda eşim söyledi.
tabii şu 11. gün meselesi de var. hastane neden bu kadar geç randevu verdi anlamıyorum. herkes 9. bilemedin 10. gün diyor. Rahim falan kapanıyor film çekilemiyor diyenler var temelli korktum. 11. gün çekilemezse bir de kalkıp 1 ay daha beklemek var. zaten bu rapor için 2 aydır uğraşıyoruz bitsin gitsin istiyorum artık.
bir de bu ay benim doğal yolla denemek için son şanslarımdan biri. galiba bu dijitalle daha az radyasyon alınıyor. korunmaya gerek olmuyor. bizim sorunumuz eşimdeki oligospermi. 4. aydır bir yığın takviye kullanıyor. belki biraz fayda etmiştir diye tüp bebeğe başlamadan son bir şansımızı denemek istiyoruz.
sizde ne demişlerdi hatırlıyor musunuz? radyasyon alımından dolayı korunun dediler mi?

kafam çok karıştı arkadaşım. benim acı eşiğim biraz düşüktür.smear testi için örnek alırlarken bile kasmışım, rahim kapandı. kanülleri yerleştiremediler, acıdan dakikalarca haykırmışım farkında değilim, çıktığımda eşim söyledi.
tabii şu 11. gün meselesi de var. hastane neden bu kadar geç randevu verdi anlamıyorum. herkes 9. bilemedin 10. gün diyor. Rahim falan kapanıyor film çekilemiyor diyenler var temelli korktum. 11. gün çekilemezse bir de kalkıp 1 ay daha beklemek var. zaten bu rapor için 2 aydır uğraşıyoruz bitsin gitsin istiyorum artık.
bir de bu ay benim doğal yolla denemek için son şanslarımdan biri. galiba bu dijitalle daha az radyasyon alınıyor. korunmaya gerek olmuyor. bizim sorunumuz eşimdeki oligospermi. 4. aydır bir yığın takviye kullanıyor. belki biraz fayda etmiştir diye tüp bebeğe başlamadan son bir şansımızı denemek istiyoruz.
sizde ne demişlerdi hatırlıyor musunuz? radyasyon alımından dolayı korunun dediler mi?

çok uzun zaman oldu ama öyle bişi söylenmedi ve benim tek böbreğim az çalıştığı için her sene mecburen radyasyonlu film çekiliyorum.hiç böyle bişi duymadım.film çekiliyorum 24 saat hamile yada çocukların bulunduğu ortama girmeyin deniliyor bahsettiğin şey buysa???
anestezi yada dijitalle ile yaptırırsan iyi olur ben anestesisiz yaptırmıştım şimdi tekrar olsa anestesizili seçerdim cnm eşinde yanında olsun bence yada başka birini almalısın yanına .....

çok uzun zaman oldu ama öyle bişi söylenmedi ve benim tek böbreğim az çalıştığı için her sene mecburen radyasyonlu film çekiliyorum.hiç böyle bişi duymadım.film çekiliyorum 24 saat hamile yada çocukların bulunduğu ortama girmeyin deniliyor bahsettiğin şey buysa???
anestezi yada dijitalle ile yaptırırsan iyi olur ben anestesisiz yaptırmıştım şimdi tekrar olsa anestesizili seçerdim cnm eşinde yanında olsun bence yada başka birini almalısın yanına .....

bütün ailem izmirde yaşıyor. istanbul'da arkadaşlarım falan var ama hepsi çalışıyor gelemezler. yanımda gelebilecek eşimden başka kimse yok:( artık idare edeceğiz böyle.
bu topicde okudum kimisine bu ay korunun, radyasyon aldınız, hamile kalmayın demişler. kimisine de muhakkak deneyin, şansınız yüksek demişler. herkes başka konuşuyor anlamadım ki.

evet bana da ilşki serbest dediler banyo filan serbest kimisne korunun demişler anlamdım 9.günü geçmeyecek dediler bir de bilmiorum ama çok dayanılmayack bir şey değil ama kolayda değil yanınıza birini alın gene de..

tavsiyede bulunanlara ayrı ayrı teşekkür ederim, sabah ola hayrola. yarın çekilebilecekmiyim bakalım göreceğiz. buradaki herkesin paylaştığı tecrübeler çok faydalı oldu. umarım çarşamba zeynep kamilde yaptırmama gerek kalmaz, atlatır kurtulurum.

arkadaşlar dün öğlen Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'nde HSG çektirdim. Dijital yöntemle çekildi. Sabahtan 1 Aparanax Forte içtim. Yarım saat öncesinde de 1 tane Majezik. Radyoloji teknisyeni Fatmagül Hanım süper şeker biri. İnsanı son derece rahatlatıyor. İşlemi baştan sona anlattı. Sonra içeriye aldı. Altınızı çıkarıyorsunuz. Röntgen için olan düz masaya yatıp dizlerinizi kırıyorsunuz. Üstünüzü örtüyorlar. Sonra jinekolog Zeynep Hanım geldi. Benimle konuşurken kanülü yerleştiriverdi. Doğru dürüst anlamadım bile. Ayrıca burada bazı kişilerin söylediği gibi kuru kuru konmadı. Ultrasondaki gibi jel sürmüş. Sanırım o yüzden kolay kondu çünkü benim için en zor o kanülün konmasıdır. Genelde stres yaparım rahim ağzı temelli kapanır koyamazlar. Bundan önce smear alacakları zaman o kadar uğraşıp zorladılar ki, yarım saat sürdü, tansiyonum düştü acıdan bayılmak üzereydim düşünün ne kadar stres yapıyorum. Neyse bu doktor hanım şıp diye kanülü koydu. ilacı salacakları zaman bana sakin ol, biraz acıyacak ama dayanılmaz değil dedi. ben hazır olunca ilacı saldı. reglin ilk günü hani çok keskin bir sancı olur arada aynı onun gibi tek bir an zınk diye sancıdı. o an ilaç tüpten geçiyormuş.sonra dayanması çok daha kolay hafif bir sızlamaya yerini bıraktı. sonra bir kere daha ilaç verdiler ve yine tek bir an sancıdı ve bitti dediler. kanülü çıkardılar. bütün işlem 2-3 dakika sürdü. 15-20 dak masada yat dinlen dediler. yatarken abartmıyorum sadece 2-3 dak daha çook hafif bir sızlama daha oldu ve bitti. 10. dakika ben kalkacağım iyiyim dedim. Kalktım, az bir şey kan gelmiş ama en ufak ağrım sızım yok. Ped koydum, giyinip çıktım. 20 dakika içinde filmi ve raporu verdiler. Yanımda eşimle gitmiştim ama inanın ona bile gerek yokmuş. Oradan çıkıp Zeynep Kamil'e gittim. saatlerce yeni başka tetkikler istediler onların peşinde koştum. Arkasından kayın valideme uğradım falan filan. Akşam eve geldiğimde artık ağrı kesicilerin etkisi geçiyordu karnımda çok az hani adet görüyormuş gibi bir hassaslık vardı. İçimden de adetin son günü gibi, belli belirsiz çok az,kahverengi kan geliyordu. Bir tane daha majezik aldım sabah da turp gibi uyandım. Karnımdaki hassasiyet de kan da kalmamıştı.
SGK'lı olarak kadın doğumdan giriş yapıp 206 lira merkeze + 8 lira da renkli ilaca verdim. SGK'sız 220 lira film + 40 lira ilaçmış. Bana zaten daha önce antibiyotik verilmişti ayrıca yazdırtıp bir şey ödemedim. Ama başka hastalara bir de Cipro antibiyotik yazıyorlarmış. Dışarıda özelde dijital çektirecekseniz ve İstanbul'daysanız Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'ni özellikle tavsiye ederim. Bir de evet gitmeden muhakkak bir ağrı kesici alın. işlemde daha az acı çekmenizde işe yararmı bilmiyorum ama sonrasında kesinlikle hiç bir ağrı sızı duymamanızı, röntgen masasından zımba gibi kalkmanızı sağlıyor.Korunmamı ya da cinsel ilişkiye girmememi söylemediler. Aldığım radyasyonun çok düşük olduğunu zaten hamile kalsam da etkilemeyeceğini belirttiler.

ya kızlar hsg den sonra kanamam olmadı ama, 1 hafta sonra yumurtlama zamanında, yumurtlama akıntım biraz kanlı geldi , öyle çok değil ama bariz kan da vardı 3 kez falan gördüm.
acaba hsg den dolayı mı, böyle bişey tecrübe ettiniz mi , ya da neden olabilir ki?

benimde bu ay göüğüslerim hiç şişmedi bir de yumurtalıklarımda batma var adet günü 3 gün sonra acaba hsg den dolayımı oldu

benimde bu ay göüğüslerim hiç şişmedi bir de yumurtalıklarımda batma var adet günü 3 gün sonra acaba hsg den dolayımı oldu

bence hsg'den. benim de 2 gün geçti ama hala hafif bir hassasiyet ve batma var.hatta sanki karnım da biraz şiş. yumurtalıklar, tüpler basınçla verilen o ilaca maruz kalıyor.sonuçta iç organlarınız bir dış etkiye maruz kalıyor. hani elinize basınçla bir sıvı püskürtseniz o bile acır. yani benim düşüncem bu tabi doğru yanlış bilemem. bunun yanında bir çok kişi hsg'den sonra adet gecikmesi yaşamış. verilen sıvı biliyorsunuz aynı zamanda antibiyotik etkili belki o sebep oluyordur. benim şahsen antibiyotik aldığım aylar adetim hep bir kaç gün gecikir.

ya kızlar hsg den sonra kanamam olmadı ama, 1 hafta sonra yumurtlama zamanında, yumurtlama akıntım biraz kanlı geldi , öyle çok değil ama bariz kan da vardı 3 kez falan gördüm.
acaba hsg den dolayı mı, böyle bişey tecrübe ettiniz mi , ya da neden olabilir ki?

yumurtlama akıntısında kan gelmesinden kastınız vajinal sıvılarınızın kanlı olmasıysa hiç duymadım. herkesin bir tek hsg çektirdikten sonra biraz kanaması olmuş. ki benim de öyle oldu. ertesi gün bitti gitti. ben özellikle doktora sormuştum, sonradan başkaca bir kanama olur mu diye, hayır rahim zorlandığından bugün biraz kanama olur sonra olmaz demişti. isterseniz bir doktora danışın. bu başka sebepli bir kanama olmasın?

immortalbeloved ; evet hani yumurta akı kıvamındaki salgı olur ya , onun içinde vardı kan anlayamadım, belki de dediğin gibi doktora danışmalıyım, teşekkürler canım yanııtn için

Merhaba

Gözümde çok büyümesine ve korkmama rağmen bugün izmir çınarlı doğum hastanesinde, Dr. Kahraman Kolday tarafından filmim çekildi.

en ufak sızı mızı bir şey hissetmedim.

Anestezi ile oldu, çok da rahat, kolay oldu
hepi topu 10 dakika sürdü.
ayılmam 15 dakika...

çalışanlar aşırı ilgili, çok tecrübeli, çok dostlar... kahkahalar içinde espriler yapa yapa girdim ve çıktım.

şiddetle doktorumu da hastaneyi de tavsiye ederim.

Fiyatı 550 TL

Merhaba

Gözümde çok büyümesine ve korkmama rağmen bugün izmir çınarlı doğum hastanesinde, Dr. Kahraman Kolday tarafından filmim çekildi.

en ufak sızı mızı bir şey hissetmedim.

Anestezi ile oldu, çok da rahat, kolay oldu
hepi topu 10 dakika sürdü.
ayılmam 15 dakika...

çalışanlar aşırı ilgili, çok tecrübeli, çok dostlar... kahkahalar içinde espriler yapa yapa girdim ve çıktım.

şiddetle doktorumu da hastaneyi de tavsiye ederim.

Fiyatı 550 TL

canım bende çarşamba günü çektirdim özel bi hastanede bende çalışanlar ve doktor tarafından çok şanslıydım çok güler yüzlü ilgili espiri bi doktordu ben anestesiz çektirdim 3 dklık bişey için gerek duymadım acı olmadı desem yalan olur ilaç gönderildiğinde kasıklarım biraz arıdı ama dayanılmıcak gbi değil

Kızlar bende Pazartesi çektireceğim. Korkmuyorum desem yalan olur. Anestezi istemedim ben inşallah pişman olmam. Bakalım neler bekliyor beni:ssz:

korkma cnm bende aneztezisiz olanlardanim adet agrisinin biraz daha siddetlisi...
kesinlikle aneztesi gerekli birsey degil dedi doktor bana tavsiye etmem dedi .hatta o sekilde yapmiyoruz dedi yani mecburdum aneztesisiz olacakti..(yurtdisinda yasiyorum)
sadece alet girerken ve siviyi vermeye baslayinca aciyo olsunnnn okadar dayanirsinnn:16:

Son düzenleme:
ben sabaha kadar uyuyamamistim korkudan bir gun oncesi.... acidi acimadi diyemem ama dayanilmayacak kadar degilmis meger.....
sonra hic kanamam olmadi hatta hastane cikisi ise gittim:))
insallah cok kolay gecer saat kacta?

Son düzenleme:
jinekolojik muayenede bile soğuk terler döken biriyimdir. psikolojik olarak gerim gerim geriliyorum. daha önce yazmıştım, smear testi için parça alınırken dahi tansiyonu düşüp, fenalaşıp, sonrasında da yarım saat kusan biriyim.
benim gibi bir insan inanın kesinlikle anesteziye gerek yok diyorsa sözüme inanın. şayet bu işin ehli birilerinin elindeyseniz kesinlikle alet konurken acımıyor. sonra ilaç salınırken de 30 saniye kadar bir acıya maruz kalıyorsunuz. inanın ayak bileği, kasıklar gibi derinin ince olduğu hassas bölgelere lazer epilasyon yapıtırırken çok daha fazla acımıştı.

Kızlar bende Pazartesi çektireceğim. Korkmuyorum desem yalan olur. Anestezi istemedim ben inşallah pişman olmam. Bakalım neler bekliyor beni:ssz:

bende anestezi almadan çektirdim ve bu forumu okuyup o kadar korkarak o kadar ön yargılı gitmiştimki hatta çekim için hazırlanıp kabinden çıkmadan önce eşimi aradım ben gidiyorum dua et diye.ama inan çok rahat geçti.sadece ilaç verildiğinde 5-10 saniyelik bir yanma gibi gaz sancısı gibi bi sancı oluyor sonrasında hiçbişey yok.mümkün olduğunca rahat ol sakın kasma kendini.

Kızlar çok teşekkür ederim :) Pazartesi 11.30 da randevum. Yaşadıklarımı burda paylaşıcam. Ac yada tok gitmek farkediyormu?

Back
X