Kızlar çok teşekkür ederim :) Pazartesi 11.30 da randevum. Yaşadıklarımı burda paylaşıcam. Ac yada tok gitmek farkediyormu?
hayır farketmez ama bence tok git.heyecandan tansiyonun falan düşebilir.hemde boşuna öğlene kadar aç kalma.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar çok teşekkür ederim :) Pazartesi 11.30 da randevum. Yaşadıklarımı burda paylaşıcam. Ac yada tok gitmek farkediyormu?
evet kızlar geldim. atlattım bende çok şükür.
dayanılamayacak bir acı değilmiş sahiden.
yalnızca ilaçlı suyu enjekte ederken canım yandı o sırada gözyaşlarımı tutamadım.
adet sancısının çok daha yoğun halini hissettim o anda.
kasıklarım kasıldı sanki ve dahada acıyacak diye korktum ama ondan sonra yavaş yavaş ağrı da ortadan kalktı.
sonrasında da ağrı kesici iğne yaptılar şuanda çok şükür iyiyim.
kanamam var, bu ne kadar daha devam eder?
doktorum kanaman 1 günü geçerse haberimiz olsun dedi.
arkadaşlar dün öğlen Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'nde HSG çektirdim. Dijital yöntemle çekildi. Sabahtan 1 Aparanax Forte içtim. Yarım saat öncesinde de 1 tane Majezik. Radyoloji teknisyeni Fatmagül Hanım süper şeker biri. İnsanı son derece rahatlatıyor. İşlemi baştan sona anlattı. Sonra içeriye aldı. Altınızı çıkarıyorsunuz. Röntgen için olan düz masaya yatıp dizlerinizi kırıyorsunuz. Üstünüzü örtüyorlar. Sonra jinekolog Zeynep Hanım geldi. Benimle konuşurken kanülü yerleştiriverdi. Doğru dürüst anlamadım bile. Ayrıca burada bazı kişilerin söylediği gibi kuru kuru konmadı. Ultrasondaki gibi jel sürmüş. Sanırım o yüzden kolay kondu çünkü benim için en zor o kanülün konmasıdır. Genelde stres yaparım rahim ağzı temelli kapanır koyamazlar. Bundan önce smear alacakları zaman o kadar uğraşıp zorladılar ki, yarım saat sürdü, tansiyonum düştü acıdan bayılmak üzereydim düşünün ne kadar stres yapıyorum. Neyse bu doktor hanım şıp diye kanülü koydu. ilacı salacakları zaman bana sakin ol, biraz acıyacak ama dayanılmaz değil dedi. ben hazır olunca ilacı saldı. reglin ilk günü hani çok keskin bir sancı olur arada aynı onun gibi tek bir an zınk diye sancıdı. o an ilaç tüpten geçiyormuş.sonra dayanması çok daha kolay hafif bir sızlamaya yerini bıraktı. sonra bir kere daha ilaç verdiler ve yine tek bir an sancıdı ve bitti dediler. kanülü çıkardılar. bütün işlem 2-3 dakika sürdü. 15-20 dak masada yat dinlen dediler. yatarken abartmıyorum sadece 2-3 dak daha çook hafif bir sızlama daha oldu ve bitti. 10. dakika ben kalkacağım iyiyim dedim. Kalktım, az bir şey kan gelmiş ama en ufak ağrım sızım yok. Ped koydum, giyinip çıktım. 20 dakika içinde filmi ve raporu verdiler. Yanımda eşimle gitmiştim ama inanın ona bile gerek yokmuş. Oradan çıkıp Zeynep Kamil'e gittim. saatlerce yeni başka tetkikler istediler onların peşinde koştum. Arkasından kayın valideme uğradım falan filan. Akşam eve geldiğimde artık ağrı kesicilerin etkisi geçiyordu karnımda çok az hani adet görüyormuş gibi bir hassaslık vardı. İçimden de adetin son günü gibi, belli belirsiz çok az,kahverengi kan geliyordu. Bir tane daha majezik aldım sabah da turp gibi uyandım. Karnımdaki hassasiyet de kan da kalmamıştı.
SGK'lı olarak kadın doğumdan giriş yapıp 206 lira merkeze + 8 lira da renkli ilaca verdim. SGK'sız 220 lira film + 40 lira ilaçmış. Bana zaten daha önce antibiyotik verilmişti ayrıca yazdırtıp bir şey ödemedim. Ama başka hastalara bir de Cipro antibiyotik yazıyorlarmış. Dışarıda özelde dijital çektirecekseniz ve İstanbul'daysanız Mihrimah Sultan Tıp Merkezi'ni özellikle tavsiye ederim. Bir de evet gitmeden muhakkak bir ağrı kesici alın. işlemde daha az acı çekmenizde işe yararmı bilmiyorum ama sonrasında kesinlikle hiç bir ağrı sızı duymamanızı, röntgen masasından zımba gibi kalkmanızı sağlıyor.Korunmamı ya da cinsel ilişkiye girmememi söylemediler. Aldığım radyasyonun çok düşük olduğunu zaten hamile kalsam da etkilemeyeceğini belirttiler.
arkadaşlar, buradaki anlatılanları okuduktan sonra öylesine korktum ki, hsg filmine gideceğimin öncesi gece uyku uyuyamadım. ama çektirdikten sonra farkettim ki o kadar da korkulacak kabus gibi bir şey falan değil. o yüzden bu korkuyu yaşayanların korkularını yatıştırmak özellikle o gün bugündür buraya bir şeyler yazıyorum. burada benim gibi korku içinde bu işlemi araştıranlar için son bir defa özetlemek istiyorum:
1-burada bazı arkadaşlar kancayla rahim aşağı çekiliyor falan demiş. hatta rahmi dışarı çıkarıyorlar diyen olmuş. BÖYLE BİR ŞEY YOK! bunu söylediğim her doktor ve tekniker güldü! olur mu öyle şey zaten rahmi dışarı çıkarmak mümkün değil dedi! kimse ne kanca kullanıyor ne rahmi dışarı çıkarıyor bilginiz olsun.
2-eski makinalarla yeni dijital makinalar arasında tek fark şuymuş: yeni makinalarda zaten film çekilirken ekranda dijital olarak ne çektiklerini gördükleri için daha çabuk bitiyormuş. eski makinalarda görmedikleri için garanti olsun diye bir çok çekim yapıyorlarmış daha uzun sürüyormuş. ki artık hemen hemen her yerde dijital makina kullanılıyormuş.
3-tüplerinizde bir tıkanıklık, yapışıklık varsa evet biraz daha fazla acıyormuş. ama yoksa kesinlikle öyle vücudunuza boşu boşuna anestezi almaya gerek olacak bir işlem değil. hele ki benim gibi adet sancılarına alışkınsanız hiç hiç korkmayın. ilacı verirlerken hepi topu 15 saniye falan canınız yanıyor. bütün işlem zaten 30 saniye falan sürüyor.
4-çekimden önce aleti yerleştiren kişi tekniker değil jinekolog. zaten tekniker olmamalı. tekniker sadece sizi masaya yatırıp üzerinizi örtüyor. şayet tekniker aleti yerleştirmeye kalkışırsa ısrarla doktor talep edin. bence alet yerleşirken az canınızın yanması için bu şart! ayrıca bazıları aleti hiç bir kayganlaştırıcı madde sürmeden koydular çok acıdı demiş. özellikle bu ayrıntıyı sorun. bana jinekolojik muayenelerde de kullanılan jelden kullandılar inanın aleti yerleştirdiklerinde hiç acı vermedi.
5-evet gitmeden şöyle güçlü bir ağrı kesici alın. işlemden sonra epey işinize yarıyor. bütün gün ne acınız ne sızınız oluyor.
6-kanama sadece 1 gün azıcık bir şey oluyor. zaten akşamına ve belki ertesi güne siyah siyah kurumuş kan geliyor.
7-en çabuk ve acısızca atlatmak için kendinizi kasmamanız en önemlisi sanırım. mesela ben erkek doktorlarda kasılan biriyim. o yüzden bayan bir doktor ve tekniker tercih ettim. inanın çok yardımcı oldu. siz de sizi daha rahat hissettirecek neyse ona göre yer/doktor/tekniker seçin.
bende 1,5 yıllık evliyim 9 aydan fazla zamandır bebek istiyoruz olmuyor eşimde sperm azlığı çıktı bende şimdiye kadar önemli bi sorun yokmuş bi kez aşılama oldum bebek tutmuş ama yerleşememiş tamda tutmamış dedi doktor adet oldum şimdi rahim filmi dedi işte bu ay yine hap kullandım iğne oldum şimdi lekelenmelerim geliyo sanırım yine gebe kalamadım adet olcamözel hastaneye gidiyorum 300 tl dediler rahim filmine ben emekli sandığına bağlıyım yinede 300 tl vercem hem ağrısından korkuyorum hemde pahalı değilmi ssk karşılamıyormu bunlar karşılamıyo dedi ankaraya gitmeyi düşünüyoruz bu ay elimiz biraz sıkışık diye ertelemeyi düşünüyorduk ama burdada yine baya pahalıya gelicek sanıyorum ne yapsam bilmiyorum hem korkuyorum bazıları çok acılı bi işlem diye yazmış of yaa bilmiyorum gerginim üzgünüm
ankarayamı gitsem hiç burayla uğraşasam mı artık
nerede oturuyorsun canım?
Ben istanbul anadolu yakasında saygı hastanesinde çektirdim.ssk lı 150 tl
merhaba hanımlar burayı uzun süredir takip edip bir türlü yazamayanlardan biride benim ne yazık ki 1masal1 arkadaşımın mesajına cevap vermek istedim nedense geçtiğimiz ay hsg yi bende doktorumun tavsiye ettiği bir görüntüleme merkezinde çektirdim bu arada istanbul dayım doktordan çok memnun kaldım fakat işlem biraz ağrılıydı ama çoktan unuttum bile sonucum temiz çıktı çok şükür (bu arada fiyat 280 TL) yalnız doktorum bana hsg çekildiğim ay korunmamı söyledi çünkü o ayki yumurtalarım filmden dolayı zarar gördüyse olası gebelik de bebeğe bi zararı olmasın diye...1masal1 arkadaşım korkmamanı tavsiye ediyorum kabul ediyorum hiç kolay bi işlem değil ama sonunda rabbim bir melek verecekse sence en fazla 5 dk lık bi ağrıya değmez mi?
nerede oturuyorsun canım?
Ben istanbul anadolu yakasında saygı hastanesinde çektirdim.ssk lı 150 tl
merhaba kızlar.
Burayı uzun zamandır takip etmeme rağmen aranıza katılmayı henüz başarabildim:) hsg filmini ben de 4 nisanda çektirdim.ve hiç ama hiç sıkıntı yaşamadım.Korkulacak bir şey değil kesinlikle.Çektirmeden önce de konuyla ilgili yazıları okuduğum için beni de korku sarmıştı biraz ama o an geldiğinde rahattım.Ne ağrım oldu ne de kanamam.Tabi ki kişiye göre değişir ama genel olarak çekeceğiniz acı korkunuzla doğru orantılı olacaktır diye düşünüyorum.
haaa bir de hsgnin etkisi midir bilmiyorum ama 26 nisanda da hamile olduğumu öğrendim.Rabbim bu güzelliği bekleyen herkese tattırsın inşallah :)
HAyırlı olsun, saglıkla kucagına al ınşallah. Birsey sormak ıstıyorum, fılmden sonra doktorun korunun demedı sanırım? cunku cekılmesıyle hamıle olman yakın zamanlarda dı mı:44: korundunuz mu?
bestalw arkadaşımı tebrik ediyorum sağlıkla bebeğini kucagına alman dileğiyle ve darısı tüm hsg çekilenlerin en kısa zamanda hamile haberlerini almalarını diliyorum bnde dahil... 16-17 ay oldu benimde bende ve eşimde bi problem yok bir tek bnm tüplere bakılacak bu zamana kadar erteledim. şimdi mayıs sonunda çekilicem nasipse... izmirde ege üniversitesinde yada özelde çektirmeyi düşünüyorum ama... izmirde çekilenlerden cevap bekliyorum nerde ne kadara çektiler. bnm için önemli olan kadın dogum uzmanının filmi çekmesi kesinlikle.