Rahim Yapışması Her Kürtajdan Sonra(Aşerman Sendromu)

Canım gerçekten çok çok geçmiş olsun..selçuk bey den ben çok memnunum..çok ilgili, çok kibar kesinlikle gereksiz yere moral bozan dr lardan değil, ve dee en önemlisi çookk vicdanlı bir dr.bilirsinki çoğu dr larımız maalesef vicdan yönünden yoksun..canım başına gelenler tamamen bir dr unun hatasıysa seni destekliyorum.mahkeme konusundada sonuna kadar git ve böylece başkalarının canlarını yakamasın!! bunun içinde seni tebrik ediyorum gerçekten..sen çok güçlü birisin yazdıklarından hissedebiliyorum bunu.. o yüzden bu illettende selçuk beyin sayesinde kurtulacağına inanıyorum arkadaşım..inşallah ameliyatlarında çok iyi geçer ve bizlere de güzel haberlerini verirsin canım.

Ne demek arkadaşım..bildiğim ve inandığım bir şey varsa her zaman herkese yardımcı olabilmeyi çok isterim gerçekten.çünkü hepimiz buralarda birbirimizin halini anlayabiliyoruz..bunları ancak yaşayanlar bilir..canım inşallah operasyonun da çok iyi geçer ve güzel haberler verirsin bizlere..şimdiden çok geçmiş olsun..yerimseniben

ewet cnm kesinlikle selçuk bey çok ilgili ve kibar bir dr. ben çok dr gezdim inş bu sefer kurtulurum. kesinlikle gelişmelerden haberdar edececeğim sizleri..

sevgili arkadaşım yazdıklarını okuyunca canım sıkıldı gözlerim doldu. seni sonuna kadar destekliyorum .insanların hayatlarının değiştirmeyi bıraksınlar artık.zaten hep yalnış operasyonlardan değilmi bu yapışıklıklar.ama lütfen yinede üzülmemeye çalış ve canım en azından şöyle düşünmeye calış yaşıyorsun nefes alıyorsun sağlıklısın .çok zor biliyorum ama ne olur üzülme canım ne olur

sevgili arkadaşlar bu arada ben bu gün dr giittim cerrahpaşaının profösörlerinden muayenehanesine gittim.adetin 7-9. günü gel demişti. rahim ağzına baktı.lütfen 6 ayda bir simear testi yaptırın bol su için falan dedi.bu gün 7.gün şu anda rahim kalınlığın 4 mm benneyaptımkidedi normalde 5 olması gerekiyormuş bir iki yerde incelme gördüm dedi. 12.gününde tekrar görücek.bu rahim yapışıklık operasyonlarından sonra bu rahim duvarının incelmesi olabiliyormuş.ve bu beni acıkcsı korkutuyor 12.gündede eyer kalınlaşma olmassa meme tedavisnide kullanılan bir ilaçın üniversite araştırmalarında bu rahim duvarını kalınlaştırdığını tespit etmişler eyer incelme tespit edilerse bana bu bahsettiğim ilaçı verilice. eyer incelme yoksa rahim filmi istiyecek çünki kürtajdan sonra tekrar tüplerde tıkanma ve enfeksiyon olabiliyromuş.sizlere bilgi vericeğim .eyer bu rahim duvarı ile ilgili bilgisi olan arkaşaımız varsa ve bizlerle paylaşırsa sevinirim.aynı kaderi yaşıyan tüm arkadaşlarıma geçmiş oldun diyorum işallah bizde herkez gibi bir gün sağlıklı ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alıırız.:gitme:

Deba arkadaşım umarım 12.günde gerekli kalınlıkta olur ve artık kurtulursun bu durumdan..bzileri haberdar etmeyi unutma sakın..allah hepimizin bu mübarek günlerde dualrımızı kabul eder inşallah..:Saruboceq:

deba cnm banada dr rahim duvarın çok ince dedi yapışıklık malesef buna sebep oluyor. benim rahim duvarım 10mm olması gerekirken 1.7mm di fakat ilaç tedavisiye bu durumun halledilebildiğini duydum cnm inş istenilen seviyeye gelir ve ilaca bile gerek kalmaz hepimiz için öle çok dua ediyorumki bazen hayalimde hepimizin yeni başlık altında sağlıklı giden hamileliğimizi konuştuğumuzu canlandırıyorum. inş bir gün olacak çok zor bi hastalık ama bizler güçlü insanlarız bunun üstesinden geleceğiz sabrediyoruz, ALLAH IM mükafatını verecektir. bizileri gelişmelerden haberdar et cnm bende ayın 15inde gideceğim bakalım 16sında yada 17sinde amaliyat olacağım bende gelişmeleri yazacağım.

Merhabalar...ben de bugün rutin kontrolüm için dr uma gittim..vajinal usg ile rahime baktı..çok şükür ki yapışıklık vb hiç bi sorun yokmuş..kan vermiştim hormonlar için onlarda çok iyi normal çıktı allahıma şükürler olsun..artık 3 ay serbest çalışma yapın dedi 3 ay içinde olmazsa gelirsin hızlandırıcı kolaylaştırıcı yöntemlerden faydalanırız dedi..artık beklemeyi tercih etmeyelim dedi..ilk defa aylardan beri bugün çok güzel şeyler duyabildim sonunda..allahım herkesin dertlerine derman olsun inşallah..

Çiğdem ne yaptın arkadaşım..operasyonun yapıldımı..çok merak ettim seni..umarım herşey yolunda gitmiştir..bizlere mutlaka haber ver olurmu..

slm arkadaşlar. sonunda ewime gelebildim. hemen sizlere yazayım durumumu amaliyat oldum laparoskopiyle açıldı yapışıklıklarım durumum şu anda gayet iimiş. hemen klomenle tedaviye başlıycak dr. olmazsa 2 ay sonra tüp yapacağız fazla bekleyemeyiz dedi. ama amaliyatım çok ii geçti. şu anda sadece dinleniyorum dr moralin çok önemli dedi. inş ii olacağım inanıyorum hepimiz için ALLAH ım hayırlısını versin..

Çiğdemcim merhabalar çok geçmiş olsun..umarım herşey bundan sonrası için çok güzel olur..senin için güzel başlangıçların dönümü olsun bu ameliyat..evet moralini herzaman iyi tut stres yapma ve relaks ol..ben selçuk beye çok güveniyorum..arada gelişmelerini bildir burdan ben her zaman takip ediyorum çünkü..kendine iyi bak..

geçmiş olsun inşallah güzel haberler yakındır

bende de adet azalması var. ilk kürtajdan sonrada azdı ama hamile kalmıştım hemde kolay ama bebeğin kalbi durdu

2. kürtaj sonrasıda ilk kürtaj kadar kanama oluyor. ilkinde hamile kalabildiğim için HSG istenmedi ancak 2 ay daha olmazsa histeroskopi ile bakılacak. Ben bunu sadece görüntüleme sanıyordum ama anladığım kadarıyla basit yapışıklıklar açılıyormuş o zaman HSG den daha mantıklı ne dersiniz ?

Birde histeroskopiden sonra aynı gün eve dönülüyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba..evet kesinlikle histeroskopi daha mantıklı bi yöntem.sonuçta o an herşey görülebiliyor gözle hemde varsa bişeyler müdahele edilebiliyor..benim ofis histeroskopisi ile bakıldı ve açıldı yapışıklıklar..anesteziyede hiç gerek yok..çok kısa süren hatta hsg den daha rahat daha acısız bi işlem bence..yataktan hemen kalkıp giyinip evine gidiyosun hiç bi sıkıntısı yok yanii.geçmiş olsun..

sierciğim kesinlikle bende selçuk beye çok güveniyorum çok iyi bir dr. bu güne kadar birçok dr a gittim fakat hiç birisi bukadar ferahlatmamıştı beni ve en sevdiğim yanı asla boş vaadlerde bulunmuyor gerçeği üzmeyerek söylüyor. ınş ikimizinde bebişleri olur gider selçuk beye doğum yaptırtırız :ecrin_bebek: gerçekten çok yıpranmıştım ama artık iyiyim geçmişi unut dedi selçuk bey bende öle yapıorum artık sadece gelecek var umutlarım var. hepimiz burda güüzel şeyler yazacağız inş. merakla heycanla hepinizin gelişmelirini takip ediyorum. bu arada karamel histeroskopide yapışılıkların umarım açılır eğer anestezi almadan yapılırsa aynı gün hastaneden taburcu oluyosun. histeroskopinin hsg ye göre avantajı anında müdahale edebilmeleri sen kendini kasmazsan çok ağrılı bi işlem değil. şimdiden çok geçmiş olsun..

Çiğdem cim yazdıklarındanda artık eskisi gibi değilsin bunu anlayabiliyorum çok sevindim..selçuk bey için dediklerine aynen katılıyorum kendisine herzaman inancım tam..dediğin gibi inşallah bebişler için doğumlarımızı ona yaptırırız inşallah canım :CüvCüv: en kısa zamanda iyilişmen dileğiyle canım kendine iyi bak :enbuyukkk:

cnm çok teşekür ederim iyi dileklerin için. insan zorlukları yaşadıkça güçlü olmayı öğreniyor. herzaman halime şükrediyorum.hepimiz için dua ediyorum. ALLAH ım bizim sesimizi duyacak inşş..

cnm çok teşekür ederim iyi dileklerin için. insan zorlukları yaşadıkça güçlü olmayı öğreniyor. herzaman halime şükrediyorum.hepimiz için dua ediyorum. ALLAH ım bizim sesimizi duyacak inşş..

Evet canım bende geçen seneye kadar hayatımda dr yüzü görmemiştim fakat 1 senedir hastanelerden çıkamadım dediğin gibi böylelikle daha güçlü oluyoruz..hele benim gibi herşeyden tırsan canı tatlı denilen biri için çok büyük şeyler yaşadım kendimce..belki de bu zorluklardan sonra hamiş kalırsak doğumumuzu da normal yaparız bu kadar şeyden sonra korkmayız diye düşünüyorum.öncesinde acayip korkardım normal doğum hayatta yapamam ben derdim ama şimdi o kadar korkum yok böyle şeylerden..yeterki bizim sağlığımız yerinde olsun hamiş kalalım ve sağlıklı bebişlerimiz olsun..ama hiç bi zaman isyan etmedim yaşadıklarımdan dolayı..hep ALLAH ıma sığındım ve dualar ettim..ve yavaş yavaş bazı şeyler yoluna giriyor bakalım..bizde eşimle artık denemelere başladık..3 ay deneyin dedi selçuk bey baktık olmadı o zaman gelirsin yardımcı,kolaylaştırıcı yöntemlerden faydalanalım dedi..hayırlısı bakalım canım..umarım hamiş kalırızda hamiş topiklerinde görüşmeye devam ederiz bu sefer yerimseniben

sevgili arkadaşım hoş geldin çok geçmiş olsun .işallah bundan sonra hepimiz için hayırlısı olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…