Deba arkadaşım umarım 12.günde gerekli kalınlıkta olur ve artık kurtulursun bu durumdan..bzileri haberdar etmeyi unutma sakın..allah hepimizin bu mübarek günlerde dualrımızı kabul eder inşallah..:Saruboceq:
arkadaşlar ben tüp bebeğe başlıyorum ...
Arkadaşlar ben histeroskopi olalı yalaşık 2 ay oldu. 3 tip yapışıklık varmış benimki 3. tip yani en kötüsü çıktı. Yapışıklık o kadar çokmuş ki açarken 2mm bir delik açtılar bu yüzden operasyonu tamamlayamadan bıraktılar. Bir tarfı %95 diğerini ise %75 açtılar. Mirena (spiral) taktılar ve 1.5 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. 3. ay sonunda adetin 2. 3. günü bir daha histeroskopi yapacaklar. Şimdi çok korkuyorum. Yapışıklklarda bebek olma oranı %40 canlı bebk olma olasılığı ise %35 lerde. Selçuk beyden bahsetmişsiniz. İyi bir doktor diye sanırım Ankarada. Bu konuda uzman doktor tavsiyesine ihtiyacım var işin açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Ben Ç.kaledeyim. İstanbul ve İzmirde doktor arıyorum en son çare tabi Ankara yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
merhaba deba benimde senin gibi ilk gebeligim aşılamayla opldu diger ikisi kendiliginden oldu sonuncusu 8 haftalıkken kalp atışları olmadıgı için kürtajla aldılar kürtajdan sonra rahim filmi çektim temiz benim düşüklerin sebebi kan pıhtılaşmasındanmı inşallah tekrar hamiş kalırsın iyi dileklerimlemirmirmirmirmerhabalar arkadaşlar,
ilk hamileliğimi aşılama ile elde ettim sonraki 2 hamileliğim kendiliğinden oldu.ilk hamilleliğimde bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla alındı Kürtajdan sonra hafif derecede rahim yapışması oluştu.operasyonla açıldı.
Kısa bir süre önce 3.hamileliğimide hüsranla sonuçlandı ve bebeğimin 7 hft.kalbi atmadğı için kürtajla alındı.
en son haziran ayında rahim yapışması için operasyona girdim ve bu arada dr.um rahiminin şeklinde hafif bir kavis olduğunu normalde müdehale edilmesinin şart olmadığını ama benim 3 düşüğüm olduğu için biraz düzeltme yaptığını bundan sonraki hamileliklerimi olumlu etkileyeceğini söyledi..2 kürtaj ve 2 rahim yapışıklık operasyonundan sonra sizce ben artık sağlıklı bir hamilelilk geçirip doğurabilirmiyim. böyle insanların örneklerine en azından psikolojik olarak ihtiyacım var .teşekkürler derya
cnm çok geçmiş olsun..benimde rahmimin tamamı kapaılıydı sağ tarafın 1/3 ü açıktı sol taraf tamamen kapalıydı.laparoskopiyle yapışıklık açıldı bekliyoruz bakalım.. şu anda klomen tedavisi görüyorum. inşş hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bebişlerimiz olur.. :Saruboceq:
Evet bir arkadaşım olmuştu, sonra spiral tattırdı ve hemen o ay adet gördü. 6 ay sonra da çıkardılar, şimdi normal adet görüyor. Herhangi bir yapıştıklar filan da kalmamış.adet göremeyen varmı aranızda yapışıklık nedeniyle
adet göremeyen varmı aranızda yapışıklık nedeniyle
mirmirmirmirmerhabalar arkadaşlar,
ilk hamileliğimi aşılama ile elde ettim sonraki 2 hamileliğim kendiliğinden oldu.ilk hamilleliğimde bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla alındı Kürtajdan sonra hafif derecede rahim yapışması oluştu.operasyonla açıldı.
Kısa bir süre önce 3.hamileliğimide hüsranla sonuçlandı ve bebeğimin 7 hft.kalbi atmadğı için kürtajla alındı.
en son haziran ayında rahim yapışması için operasyona girdim ve bu arada dr.um rahiminin şeklinde hafif bir kavis olduğunu normalde müdehale edilmesinin şart olmadığını ama benim 3 düşüğüm olduğu için biraz düzeltme yaptığını bundan sonraki hamileliklerimi olumlu etkileyeceğini söyledi..2 kürtaj ve 2 rahim yapışıklık operasyonundan sonra sizce ben artık sağlıklı bir hamilelilk geçirip doğurabilirmiyim. böyle insanların örneklerine en azından psikolojik olarak ihtiyacım var .teşekkürler derya
merhaba arkadaşım
hiç üzülüp merak etme.bende ilk gebeliğimi 6.haftada bebeğimğn kalbi durması sonucu kaybettim.kürtaj sonrası orta dereceli rahim yapışması yaşadım.
6 ay boyunca sadece damlacıklar halinde adet oldum dr.uma gittiğimde bana olur merak etme diyip geçiştirdi.başka bir dr.a gittim ve bana bu belirtilerin aşerman sendromu olduğunu ve ameliyat gerektirdiğini söyledi...ve ben ameliyat oldum.(hsg) sonrasında adetlerim düzene girdi.her ay kabus gibi adet oldum olacağım diye bekledim.olunca hem sevindim hem hamile değilim diye üzüldüm...9 buçuk ay boyunca korunmadan denedik.son 2 ay klomen ve iğne tedavisi oldum yine olmadı...geçen ay adetim gecikti dedim sanırım düzenim bozuldu artık tamam herşey birbirine girdi dedim.eşim neden test yapmıyoruz belki hamilesindir dedi.yok dedim hayal kırıklıklarından yoruldum artık dedim.benden habersiz gidip test almış geldi ve ısrarla yapmamı söyledi.aaaaa baktık ve 2 çizgiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!ve şimdi allah ın izniyle 2 aylık hamileyim.umarım sonuda hayırlı olur sağlıkla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız.bu kadar uzun yazdım çünkü ben aşerman sendromu sonrasında çok teselli aradım burada ama bir tane olumlu yazı bulamadım malesef.ve her seferide biraz daha yıkıldım.kendime söz verdim eğer bir gün hamile kalırsam öykümü yazacaktım.sende umudunu hiç yitirme ve aklından olmayacak kelimesini sil.rabbim çoooooook büyük canı veren o.sadece o isteyince oluyor arkadaşım.senin içinde çok dua edeceğim...sağlıkla ve umutla kal...yasemin.
Şimdi nasıl oldunuz yapışıklık tekrarladimiofff neler çekiyoruz inşallah hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?