- Konu Sahibi YILDIZ1980
-
canım senin fsh kaç?
herkese merhaba,ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim.ben de rahimin yeterli kalınaşmaması nedeniyle yapışıklık şüphesiyle eylülde histeroskopi oldum (maalesef rahim filmi istenmedi) sonra 8 haftaya yakın estrofem kullandım yine kalınlaşmadı.tekrar histeroskopi şart denince ilk histeroskopi cd'sini elime alıp 4 profesör dolaştım,4'ü de kullanılan aletin yanlış olduğunu,yapışıklık açma adına hiçbişey yapılmadığını söyledi,hatta bir tanesi dua et rahimin delinmemiş dedi.hemen rahim filmi istendi,çektirdim,rahimin sol tarafı yapışıklıktan görüntülenemiyor,sağ tarafı ise kötünün iyisi.halbuki histeroskopi sonrası herşey düzelecekti ve hemen tüp bebeğe başlayacaktık ama başa döndüm maalesefağzı yanmış biri olarak siz siz olun histeroskopiden önce mutlaka rahim filmi çektirin derim çünkü histeroskopiden öncesiyle kıyas yapma şansımız olamadı.bu çok çok önemli bişey.
sizler de bu konuları çok araştırdığınız için bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim,sizce 2.histeroskopiyi yicel karaman'a mı bülent urman'a (amerikan hastanesinin tüp bebek bölüm başkanı) mı yaptırayım?uzun ve detaylı araştırmalarım sonucu bülent bey'in de histeroskopide çok ehil bir el olduğunu öğrendim.hem yücel bey'le hem bülent bey'le görüştüm.ikisi de çok güven verdi...para bu konularda hem çok önemli hem de çok önemsiz ama şöyle bir ayrıntı var ki yücel bey aynı operasyon için 3500 TL istedi,Bülent bey ise 1500-1600 TL gibi dedi.şimdi kafam çok karışık,siz olsanız hangisini seçerdiniz?her zaman pahalı olan iyi demek olmuyor ya da ucuzsa vardır bi derdi de olmuyor.yardımınıza çok ihtiyacım var,haftaya 2.histeroskopimi olmam lazım ve rahimin durumu itibarıyla bu benim son şansım olabilirallah hepimize hayırlısını versin inşallah,yazarsanız sevinirim...
fsh 1.49
lh 0.48
e2 82
arkadaşlar ben bugün adet oldum kendime şaşırdım ilaçsız gününde oluyorum 2 aydır yarın için randevu aldım burda özel hastaneden bir dr a hormon tahlillerime baktıracam birde adetliyken baktıracağım rahim kalınlığına..bakalım o ne diyecek..birde arkadaşlar ilaç kullandığım aylar adet miktarım hep çok azdı şimdi biraz biraz artıyor gibi..çok seviniyorum böle olunca çocuk gibi :)))
canım sağol cevabın için.yücel bey'le görüştüm zaten,2.histeroskopi şart dedi,hatta yücel beyden hariç semra kahraman ve aydın arıcıyla da görüştüm.herkesin ortak görüşü 2.histeroskopinin yapılmasının şart olduğu.ilk histeroskopimi yapan normal bi uzman doktordu ama bilindik bir kliniğin başında,ona kandım,keşke gitmeseydim ama oldu işteneyse ki şimdi daha çok araştırıyorum.semra kahramana zaten ben de pek ısınamadım,bana 2.histeroskopiyi yapalım yine kalınlaşma olmazsa taşıyıcı anne öneririm dedi açık açık,bi de kızdı resmen ilk histeroskopide neden ona gitmemişim diye.o yüzden onu hemen eledim.ama şimdi benim kararsız kaldığım nokta bülent urman'ın da histeroskopide çok iyi olduğunu bi tüp bebek doktorundan duymuş olmam.yücel hoca'nın laparoskopide ve rahimde perde histeroskopilerinde daha iyi olduğunu,ama rahimde yapışıklık varsa kesinlikle bülent urmanın daha iyi olduğunu söylüyorlar.zaten bülent beyle de görüştüm,en az yücel bey kadar güven verdi o da.ikisi arasında çok kararsız kaldım.ne dersiniz?
semra hanım çok titiz detaycı bir doktor ve asla gerek olmayan birşeyi önermez ben çok memnun kaldım. kadının rahmi hiçbirşekilde zarar görmesin diye çok özen gösteren doktordur. ben illede histereskopi olayım diye ısrar ettiğimde bile gerek yok diyen doktordur ve histeroskopi yaptırırsam tek doktor seçerim semra hanım. yücel bey iyi bir doktor olabilir ama ilk başta gördüğün muameleyi sonrasında hiç bulamadım hastası çok ayıracak zamanı yok.
"semra kahramana zaten ben de pek ısınamadım,bana 2.histeroskopiyi yapalım yine kalınlaşma olmazsa taşıyıcı anne öneririm dedi açık açık,bi de kızdı resmen ilk histeroskopide neden ona gitmemişim diye.o yüzden onu hemen eledim."
semra hanımla ilgili bu iki görüşün birbirinden farklı değil mi ben mi yanlış yorumladım dersin:)
fsh 1.49
lh 0.48
e2 82
arkadaşlar ben bugün adet oldum kendime şaşırdım ilaçsız gününde oluyorum 2 aydır yarın için randevu aldım burda özel hastaneden bir dr a hormon tahlillerime baktıracam birde adetliyken baktıracağım rahim kalınlığına..bakalım o ne diyecek..birde arkadaşlar ilaç kullandığım aylar adet miktarım hep çok azdı şimdi biraz biraz artıyor gibi..çok seviniyorum böle olunca çocuk gibi :)))
evet haklısın cidden ben onunla yazışırken araya sen benim yazımdan alıntı yaparak yanıt verince ben de direk o yazdı zannettim.burda bir hata olmuş cidden kusura bakma.ya sen kimin ne yazdığın farkında bile değilsin bak canım o sözlerin sahibi kim. o sözler AYTUĞ08'e ait. hatta belki anlayamazsın diye daha açıklayıcı yazayım
AYTUG08 yazısının bir bölümünde demişki : .... semra kahramana zaten ben de pek ısınamadım,bana 2.histeroskopiyi yapalım yine kalınlaşma olmazsa taşıyıcı anne öneririm dedi açık açık,bi de kızdı resmen ilk histeroskopide neden ona gitmemişim diye.o yüzden onu hemen eledim."
Aytug08 bu yazışmanın seninle ilgisi yok canım, sadece senin yorumun bana mal edilmişti onu düzelttim.
Gabrielle senden ricam benim yazılarımı okuma ve bana hiç bir yorum yapma çok rica edicem lütfen. burda derdimle uğraşırken insanlarla uğraşmak istemiyorum.
evet haklısın cidden ben onunla yazışırken araya sen benim yazımdan alıntı yaparak yanıt verince ben de direk o yazdı zannettim.burda bir hata olmuş cidden kusura bakma.
ancak şu varki senin yazılarını okumasamda olur.ama sen benim yazımdan alıntı yaparak yanıt vermişsin keşke aytuğinkinden alıntı yapsaydın burdan da çıkan sonuç şuki o zaman sen benim yazılarımı okumamalısın.
çiğdemcimmm olumlu gelişmelere senin adına bende sevindiminşallah devamıda güzel gelişmeler getirecek, ilaç kullandığın ay neden az oluyor acaba doktora sorsan bu durumu? fsh gerçekten çok düşük. hani yüksek olunca hiç yumurta çıkmıyor onu biliyorumda çok düşük olunca ne demek oluyorki??. en alt sınır 3 yazıyor birkaç yerde. bunları adetin 2. veya 3. günü yaptırmış olmalısın.
estrofemin yumurtaları baskılayıcı özelliği olduğunu biliyorum birde dr yumurta geliştirici iğnelerin rahim duvarını inceltebildiğini söylemişti..sanırım bu yüzden az adet olunuyor..eet yarın 2. günüm randevu aldım tekrar ölçtüreceğim..bakalım nasıl çıkacak sonuçlar..sen gidiyomusun canım dr a sende son durum ne :??
Endometri 5-6 aralığında tüp bebek denemesi yapalım diyen doktorlar da var yapmayalım diyenlerde. Bir doktor da ultrason da endometri tam ölçülemeyebilir artı eksi 2 puan oynayabilir diyor. Bu çok büyük bir oynama.
Bir kısım doktor endometri problemi olunca yapılacak bir şey yok derken bir kısım estrofen protokolu ile endometriyi hazırlayıp transfer yapmayı öneriyor. Bir doktor da foliküller zaten yeteri kadar estrojen hormonu üretiyor bunun üstüne bir protokol uygulamanın hiç bir faydası olmaz diyor.
Tıp tabii ki bir bilim değil daha çok sanat veya büyücülük gibi bir şey. Ama doktorların bu kadar farklı düşünmeleri de hastaları kuşkulandırıyor. Doktor habire denesinler negatif çıktıkça kesemizi doldurururuz diye düşünüyor olabilir.
Tabii hasta olarak ilk aklımıza gelen bu. Zira ortada ticari bir durum olduğunun hepimiz farkındayız.
Bu işin doğrusu nedir ? Muayeneye gidince işin içine ticaret karıştığı için muayenede verilen cevaplara inanmıyorum artık. Burda kimseye muayene olup da tüp bebek müşterisi olacağım beklentisi yaratmayacağım için verilen cevaba güvenebilirim.
Merhaba,öncelikle tıp bir bilim dalı.Ve de kanıta dayalı bir bilim dalı.Yani şunu söylemek gerek yaptığınız her işin geçmişte bir kanıtı ve araştırması var.Bu arada biz insanla uğraşıyoruz.Yani matematik gibi iki kere iki dört eder kavramında olamayız.Hepimizinde farklılıkları olabilir.Bu durum özellikle sizizn gibi rahim kalınlığı problemi olanlarda daha fazladır.Çünkü bu gibi durumlarda standart bir tedavi ne yazık ki yoktur.
Endomitrium ince olanlarda yaklaşım bence şu olmalıdır.Hastanın endometriumu yedi milim ve üzeri olursa burada sorun yoktur.Peki altındaysa ne yapalım.O zamanda endometriumun görüntüsüne bakarız.Bu görüntünün üç katmanlı olması gerekir.Eğer görüntü üç katmanlıysa transfer yapılabilir ve bu hastaların endometriumları ince bile olsa gebelik şansları vardır.Ama bu üç katmanlı yada üç çizgili görüntü yoksa,o zaman bu hastaların gebelik şansları çok düşüktür.
Doktorlar ise hastaları takip edip ne kadar kalınlaştığını görerek ona göre hareket etmek isterler.Bu da en tabii yaklaşımdır.Hatta bazı takiplerde ilaç dahi verilip endometriumun kalınlaşıp kalınlaşmadığını ve ilaca cevabını görmek için yapılır.Burda ki amaçta bir model oluşturup ona göre hastaya yardım etme anlayışıdır.
Size bol şans diliyorum
Dr.Mustafa Bahçeci
belki faydası olur diye başka bir başlıktan kopyaladım paylaşayım dedim.
canım bülent bey nasıl tedavi ediyormuş yapışıklığı amaliyat sonrası spiral balonn falan bahsettimi???
bence çok faydalı bir paylaşım olmuş,çok teşekkürler.çünkü Mustafa Bahçeci de bu konularda çok başarılı bir isim .ama beni en çok üzen ultrasonda üç çizgi görüntülenemiyorsa gebelik şansı çok düşük demesi,benim de maalesef öyle,üçlü katman hep kesik kesik görünüyor,muntazam değilhayırlısı...
yıdız paylaşımların için teşekürler çok faydalı oldu bizim için..ben bugüne kadra yapılan hormon tahlillerime bahtım amh diye birşeye rastlamadım..bunun açılımı ne acaba ??
canım tam açılımını bilmiyorum ama buda fsh'ın ifade ettiklerini anlatıyor ama fsh testinden daha ileri bir test. mesela benim 2 çıkmıştı ve doktor çok iyi demişti. bir ara benden hiç yumurta çıkmıyordu, bunun geçici bir durum olduğunu ve menopozun benden uzak olduğunu söylemişti. dediği gibide oldu birkaç ay sonra yumurta sorunu kalmadı yani yeteri kadar çıkar oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?