- Konu Sahibi YILDIZ1980
-
- #1.141
selam güzel hatunlar:), ben epeydir yoktum, yumlar toplandıktan sonra 3 gunluğune eşmin seminerine bende takıldım gıttım peşinden yurt dışına,
bende 3 toplandı 2 dollendı donduruldu gene, mayısda bu aralar gene regl olmayı beklıyorum sonkez ıgneler ıle toplanıp artık ne cıkarsa transfer yapılcakmıs, pgt yapılcak tabı o yuzden bukadar uğraştık 3 aydır, zıra cok yoruldum bı ara umudumu kaybettım ama sımdı tekrar umutlandım,
umarım diğer faktörlerde ıyı gıderde artık bu ayson olur ve tranfer edılır veee tutarr tabıı,
hıdrellezde bende gul ağacımın altına gene yaptım dıleklerımı bır gece askıda beklettım sonra ertesı gun ağacın altına gömdum , bırde gece 12 de ocakta tarcın cubugu yaktım ıyı enerjı ve dilekler ıcınmıs:)))),
keşke bu anneler gunune yetısseydı transferım ama omadı napalımm,
bu arada ben bugunu zaten hıc sevmıyorum annemı cok ozluyorummm cokkkk, annesı olmayanlar ıcın cok kotu bır gun evladını kaybedenler ıcın cok kötu bır gunn,
es gecıyorum ben,
ama hepinize tanrımdan güzellikler , şans, huzur, sağlık diliyorum, kızlar cok meşakketlı bır yolmus bu cok yoruldum ve yıprandım ve sabrettım ınsallah artık bu son olur ne dıyım nolur sızde dua edınnnnn
öptüm hepinizi:))
slm arkadaşlar bu anneler günü bana biraz ağır geldi annemle konuşmuyorum maalesef hem annesiz hem evlatsız bir anneler günü geçiriyorum inşallah hepimizin yavrularımızsız geçirdiği son en son anneler günü olsun hepimizin anneler günü kutlu olsun:))
merhaba kızlar,
hayatın hepmi acı tarafı süpriz yapacak bilmiyorum ama şu ana kadar hep böyle oldu.
perşembe günü aniden halamı kaybettim, kan bağımız halam olduğunu göstersede o benim annemdi. zaten annemmmm derdim ona anne bile değil annemmm .... çok küçük yaşlardan itibaren emeğini sevgisini doyasıya verdi bana. 75 yaşındaydı... keşke elimde olsaydı ona ömrümden bir kaç yıl daha verebilseydim... anneler gününü hep buruk yaşardım ama bu sefer kalbimin üzerine öyle bir acı yapıştıki tarifsiz. cumartesi günü kuzenim evleniyordu pürneşe hazırlık yaparken kolum kanadım kırıldı. halam öyle bir kadındıki onun arkamda yanımda olduğumu bilmek sanki bir ordu gücü cesareti verirdi bana. ben bir şeyi tam göremediğimde iki cümle ederdi ya da benzer bir olay anlatırdı, kafamdaki o an çözülürdü. ona daha uzun yıllar çok ihtiyacım vardı...
kafama takılan şuki, sanki öleceğini hissetmişti, 1 hafta kadar önce bana sanki vasiyet gibi şeyler söyledi. hatta her tedavi öncesi bu sefer tamam deyip bebeğim için o kadar çok şey almışki, bunları evine götür ölürsem kargaşaya gelir kimin elinde kalır bilinmez deyip bana vermişti.
birde en kıymetli hazinesini. nişanlısına yazdığı mektupları ve ondan gelenleri... yüzlerce mektup. halamın nişanlısı askere gidiyor, dönüşüne 1 ay kala şehit düşüyor.. halam sonra hiç evlenmemiş. her hafta 2-3 mektup yazarlarmış birbirlerine. nişanlısının ailesi sonra bu mektupları halama geri vermiş. halamda açıp açıp okurdu öperdi. sonra vazgeçti. koydu kutuya hiç açmadı. geçen haftada bana verdi. ben onları kitap yaptıracaktım.
ahhh kızlar çok üzgünüm dibe vurdum....... halam vazgeçmeyeceksin diye yeminler verdirdi bana. bebek konusunda. ama isterdimki ona bu mutluluğu yaşatabileyim olmadı....... çok üzgünüm türlü türlü üzgünüm........ darmadağınım.
merhaba kızlar,
hayatın hepmi acı tarafı süpriz yapacak bilmiyorum ama şu ana kadar hep böyle oldu.
perşembe günü aniden halamı kaybettim, kan bağımız halam olduğunu göstersede o benim annemdi. zaten annemmmm derdim ona anne bile değil annemmm .... çok küçük yaşlardan itibaren emeğini sevgisini doyasıya verdi bana. 75 yaşındaydı... keşke elimde olsaydı ona ömrümden bir kaç yıl daha verebilseydim... anneler gününü hep buruk yaşardım ama bu sefer kalbimin üzerine öyle bir acı yapıştıki tarifsiz. cumartesi günü kuzenim evleniyordu pürneşe hazırlık yaparken kolum kanadım kırıldı. halam öyle bir kadındıki onun arkamda yanımda olduğumu bilmek sanki bir ordu gücü cesareti verirdi bana. ben bir şeyi tam göremediğimde iki cümle ederdi ya da benzer bir olay anlatırdı, kafamdaki o an çözülürdü. ona daha uzun yıllar çok ihtiyacım vardı...
kafama takılan şuki, sanki öleceğini hissetmişti, 1 hafta kadar önce bana sanki vasiyet gibi şeyler söyledi. hatta her tedavi öncesi bu sefer tamam deyip bebeğim için o kadar çok şey almışki, bunları evine götür ölürsem kargaşaya gelir kimin elinde kalır bilinmez deyip bana vermişti.
birde en kıymetli hazinesini. nişanlısına yazdığı mektupları ve ondan gelenleri... yüzlerce mektup. halamın nişanlısı askere gidiyor, dönüşüne 1 ay kala şehit düşüyor.. halam sonra hiç evlenmemiş. her hafta 2-3 mektup yazarlarmış birbirlerine. nişanlısının ailesi sonra bu mektupları halama geri vermiş. halamda açıp açıp okurdu öperdi. sonra vazgeçti. koydu kutuya hiç açmadı. geçen haftada bana verdi. ben onları kitap yaptıracaktım.
ahhh kızlar çok üzgünüm dibe vurdum....... halam vazgeçmeyeceksin diye yeminler verdirdi bana. bebek konusunda. ama isterdimki ona bu mutluluğu yaşatabileyim olmadı....... çok üzgünüm türlü türlü üzgünüm........ darmadağınım.
merhaba kızlar,
Günaydın kızlar, nerelerdesiniz bakayım
Hoşgeldin Nazenin;
Canım inşallah herşey gönlünce olur.
Nazeninciğim, birşeyi anlayamadım onu sormak istiyorum niçin pgt yapılıyor ? Genelde genetik tanı çok yumurtası olup ancak kaybıda olanlarda uygulanıyor. Hatunun 30 yumurtası çıkıyor 2 tane transfer edilecek en sağlıklıyı bulmak için pgt yapılıyor. Tamam senin gebelik kaybın var ama bizlerin yaş itibariyle öyle pgt yapılacak yumurtası çıkmıyor. Sen pgt için yumurta biriktireceğine niçin her dönemde çıkan yumurtayı transfer ettirmedin. Sonuçta içlerinde sağlıklı olan zaten tutacak, sağlıksız olan ise tutmayacak.
Eğer yazmışsan kusura bakma hatırlayamadım.
yıldızcım ne desem ne söylesem bilemedim ama seni anlayabiliyorum canın çok yanıyor zaman herşeyin ilacı olacak bende babamı kaybetmiştim tarifi imkansızdı ama hayat işte şimdi bakıyorum 16 yıl geçmiş dile kolay kaybından dolayı çokkk gerçekten çok üzgünüm Rabbim sabır versin inşallah bu acını bir evlat ile azda olsa dindirsin.
bana gelince bugün gittim barıştım kıyamadım dayanamadım umarım bundan sonra yaşanmaz böyle tatsız şeyler umarım çok daha güzel olur herşey...
cnm işte hayatın asıl gerçeği bu aslında dünya telaşıyla uğraşırken gerçek dünyanın burası olmadığını unutuyoruz malesef takii yakınımızdan birini kaybedene kadar....burda sözler tükeniyor malesef herşey anlamını yitiriyor..ALLAH IM sana sabır versin , halanının yattığı mekan cennet olsun inşşş..başın sağolsun..
Yıldızcığım, bende seni merak ediyor ama ses çıkarmıyordum. Çok üzüldüm başınız sağolsun. Her ölüm zamansızdır. İnşallah bebeğin olunca halanı ziyarete gidersin o hisseder buna emin ol. O senin mutluluğunu hissedecek.
Pınar, annenle barışmana çok sevindim. Boşver idareci taraf biz olalım. allah korusun hayat hiçbirşeyi uzatmaya iman vermiyor.
canımmm fıstıgım, ben seni anlıyorum,, bende cok buruk yaşadım pazar gününü, bende 4 yıl evvel annecimi kaybettim, zaten babamda yoktu , annemde yok artık, bu yokluk insanın hayatında hep kalıyor hep bir boşluk var içinde asla yeri , içi dolmayan, yıllar geçiyor, gülüyor, oynuyorsun ama bir an geliyor ki, o özlem o boşluk hiççççç birşekilde seni bırakmıyor,
o yüzden bende ağlaya ağlaya dün hiç keyifli bir gün geçirmedim, ve ayrıcada nediye bukadar abartırlar bugünü anlamam, annesi olan var olamıyan var, evladını kaybeden var, anne olamıyan var, olmaya çabalayan var, kimsesiz çocuklar var, ya bukadar ajitasyon yapmaya ticarete dökmeye valla nefret ediyorum bu günden ben şahsen,
canım halan anladığım kadarı ile çok vefakar bir hanımefendi imiş, ne kadar naif miş baksana yaptığına, ne kadar sevmiş hayatı boyunca o insanı, sen şimdi hiç üzülme sevin çünkü o büyük aşkına kavuştu bak, onlar artık mutlu ve huzurlular orda, inan öyleler, zaten rüyalarında görürsün anlarsın ,
bebek içinde de doğruyu söylemiş halan sakın pes etme diye hergün binbirtürlü yenilik ve çare çıkıyor,
derdini veren dermanını da veriyor unutma, az kaldı canımm,
başın sağolsun diyorum , üzülme diyemem ama sabır diliyorum, zaman en iyi ilac evet,
sevgiler,
sağolun kızlar, zaman geçtikçe daha iyi olucam. hiçbir acı ilk zamanlardaki gibi kalmıyor dünya döngüsü içinde her duygu gibi buda köreliyor. döndük bile hayatımıza iş güç raporlar, yemek içmek, ütü.... hepsi aynı döngüde... misafiriz şu hayatta ama hep temelli burdayız gibi ve hep geleceği bekleyerek yaşıyoruz. aslında gelecek denen şey yok, şu an var, şuan ne yaşıyorsan o var.
evet halam çok vefakardı, sevgi doluydu, huzur doluydu, eski istanbul hanımefendisiydi. ben annemi 12yaşında kaybettim, halam 3 kardeş olarak bize sahip çıktı. sonra evlenen uçtu gitti. aynı vefakarlığı biz yapamadık aslında.
ve ayrıca şunu şimdi içimde daha derin derin hissediyorum, ben "anne" kelimesine doymadan bu dunyadan ayrılmak istemiyorum. sonuna kadar savaşa devam edicem. %1 şansın var bile deseler onun için bile devam edicem.
yıldızcığım, tekrar allah rahmet eylesin, allah sizlerinde sabrını artsın inşallah. Son paragrafına istinaden birşeyler yazmak isterim. Çokkk uzun ama minik bir özet geçeyim.
Annem bana hamileyken bir eve taşınıyorlar ( üsküdardaki doğduğum ev) ev sahibimizle bizimkiler sıkı dost oluyorlar. Ben kendisine teyzeanne derdim üstelik kimse bana böyle de demeden çocuk aklımla kendi uydurduğum birşeydi. Teyzeannemin çocuğu olmadı, babam bacım (babam ona bacım, oda babama abicim derdi ) tedavi ol bir çocuğun olsun diye ısrar ederdi oda boşver abicim karamel var hemde eşimin ilk evliliiğinden oplu var derdi. Tedaviyi istemedi.
Teyzeannem 2 sene önce 20 Mayıs'ta vefat etti. Ben 2,5 yıldır bebek peşindeyim ama o ölüm bana çok koydu. Bir sürü yeğeni vardı ama bence kimse yeterince üzülmedi. Bütün sülalesi bana kızım dediğini bilirdi. Yeğenleri bana başın sağolsun dedi. Ama hiçbiri / hiçbirimiz bir evladın yerini tutamazdık. Evlatsız ölüm ayrı bir acıydı. Bu tarif edilmez bir acı. Evi satıldı, eşyaları, mücevherleri dağıtıldı. Ve ben o günden sonra kıçıma pervane takılmış gibi tedaviden tedaviye koşuyorum sadece ve sadece o kadar yalnız ve evlatsız ölmemek için. (ha baktığınız vakit çok kalabalık bir ailedeydi ama evlatsız ölüm bence yalnızlıktır)
Çok benzer şey Yıldız, teyzemde bana ölmeden bir hafta önce alyansını verdiydi çok beğenirdim çok zarif bir hatundu. al dedi sen kullan. Ve bu onu son görüşüm olmuştu.
offf kasvete kasvet kattım dimi.
En güzel haberi sona bıraktım. Can dostum, kardeşimin bebeği "kurabiyem" yarın bize merhaba diyecek.
Onu annesinin göğsünde uyurken görmekherhalde kendim için dilediğimden daha güçlü bir dilektir. Allah duamı kabul etti. Can dostum anne oluyor. Allah tüm isteyenlere bu güzelliği tattırsın.
Dün kuaföre gittim ıvır zıvır için, çıkışta dua ettim inşallah arkadaşımda yakın zamanda teyze olup bu güzelliği heyecanı yaşasın diye. Sonra telefon açtım kızım bir dua ettim ama sana mı bana mı belli olmadı diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?