kızlar iki ay arka arkaya e2 yüksek çıkınca, benim doktor bir de amh baktıralım deyip beni korkuttu ve bu akşam amh'nin sonucunu aldım, neyseki korkulacak birşey yokmuş sonuç 2.2 çıktı. daha sevgili menopozuma varmış yani :)
Hemen sonucu alıp doktora gittim, gitmişken doktor beni muayene etti ve adetimin 8. gününde tek yumurtalığımda 5-6 folikül gördü. foliküller düzensiz büyümüş dedi. düzensiz büyüyen (zamanından erken büyüyen) foliküllerde sende e2 yükselmesine sebep oluyor dedi. e2 yükseldiği içinde dondurulmuşa geçemedik bir türlü, çünkü bu yükselme "hem rahmin kalınlaşmasını engelliyor", hemde tutunmayı zorlaştıran bir faktör dedi.
şimdi her zaman uygulanmayan bir yöntemi uygulayacak adetimin ikinci günü oluşan folikülleri çatlatacak, bunun içinde bir iğne olacakmışım. foliküller çatlayıp gidince de foliküle bağlı e2 artışını önleyeceğiz dedi. eğer amh menopoz seviyesinde çıksaymış e2 artışını menopoza bağlardık, ama amh normal çıktığı için bu artış dengesiz gelişen foliküllere bağlı, onuda böyle çözmeyi deneyelim dedi.. bu yöntemle rahim kalınlığınıda sağlayacağına inanıyor. dikkatimi çeken şey rahmin kalınlaşmamasının nedenini yüksek e2 ye bağlaması.
aslında geçmişi hatırlayınca tüp tedavilerimde e2 başlangıçta 30-40 çıkardı. sonra yükselirdi. şimdi daha ikinci gün 155-119 çıkıyor. gerçekten zamansız folikül gelişimi ise sorun ... inşallah sorunu bulduk ve çözeriz. UMUT doğdu...........
işte böyle. taze taze yazayım dedim.