Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

ya birde anlamadım senin dediğinle benimki çelişti mi?
""dr. umda hepsi eşit boyda gözükseler bile demek işlerinden biri daha fazla e2 salgılıyor ki rahim incelmemiş demişti."" yani sana fazla salgılanan e2 yüzünden rahim incelmemiş demiş.
benimkide tam tersi e2 yüksekliği nin rahmin kalınlaşmasını engellediğini bu yüzden kalınlaşamadığını belirtti.
????????

Evet çelişti tabiki, zaten şöyle ki iğneleri olmaya başlayınca e2 yükseliyor o yükselirken rahimde kalınlaşıyor. Ama hani önceden ince olma durumu varya belki o istenen inceliğe inmeyince tekrar kalınlaşması zor oluyordur. Ve doktorun bunu kasdetmiştir.

Evet çelişti tabiki, zaten şöyle ki iğneleri olmaya başlayınca e2 yükseliyor o yükselirken rahimde kalınlaşıyor. Ama hani önceden ince olma durumu varya belki o istenen inceliğe inmeyince tekrar kalınlaşması zor oluyordur. Ve doktorun bunu kasdetmiştir.

anladım gününe uygun inceliğe gelmeyince, sonrada beklenen kalınlığa geçmiyor gibi.

şunuda diyebiliriz aslında, adetin 2. günü e2 ye bakılıyor, tüp olsun dondurulmuş olsun, ve e2 düzeyinin 50 nin altı ve civarı uygun görülüyor. yani adetle birlikte e2 minimum noktaya inecek sonra tedavi ile doza, gününe ve yumurta sayısına göre yükselecek. bu doğrultuda da e2 yükselirken rahim de kalınlaşacak.
bilgileri puzzle gibi birleştirdik.

Valla benim doktor, bana rakip olma gel burada doktorluk yap diyo :) Bende söz verdim orada çalışacağım sadece yumurta toplama ve transfer yapamam ama onuda göre göre hallederim sanıyorum dedim.

Valla benim doktor, bana rakip olma gel burada doktorluk yap diyo :) Bende söz verdim orada çalışacağım sadece yumurta toplama ve transfer yapamam ama onuda göre göre hallederim sanıyorum dedim.

sen danışma masasında oturursun her kafasına birşey takılan gelir sorar . ne güzel olur....... sonra benim gibi yıllar yıllar sonra değilde daha başlangıçta sorunların farkına varrır millet.
ah şimdi ki aklım olsaydı, ahhhhhh ahhhhhhhh

Ya o değilde geçici bile olsa çocuk düşünmeden yaşanan bir iki gün ne güzelmiş. Bu ay doktor boykotu yaptım ya vallahi eski günleri özlemişim.

Sanırım uzatmaları oynuyorum, havlu atmama az kalmış gibi bir his var içimde.

Ya o değilde geçici bile olsa çocuk düşünmeden yaşanan bir iki gün ne güzelmiş. Bu ay doktor boykotu yaptım ya vallahi eski günleri özlemişim.

ne havlu atması bu ne demek şimdi..........
sen atsan atsan ikizlerinin boklu bezlerini atarsın ancak. ona da kimsenin itirazı olmaz. hani tamam bizimkiler çok kıymetli olacak illede saklıycam dersen ona da peki derim.
ama havlu atma falan yok, birkere bu yola çıkan kucağını doldurmadan vazgeçemez ona göre.........

kızlar iki ay arka arkaya e2 yüksek çıkınca, benim doktor bir de amh baktıralım deyip beni korkuttu ve bu akşam amh'nin sonucunu aldım, neyseki korkulacak birşey yokmuş sonuç 2.2 çıktı. daha sevgili menopozuma varmış yani :)
Hemen sonucu alıp doktora gittim, gitmişken doktor beni muayene etti ve adetimin 8. gününde tek yumurtalığımda 5-6 folikül gördü. foliküller düzensiz büyümüş dedi. düzensiz büyüyen (zamanından erken büyüyen) foliküllerde sende e2 yükselmesine sebep oluyor dedi. e2 yükseldiği içinde dondurulmuşa geçemedik bir türlü, çünkü bu yükselme "hem rahmin kalınlaşmasını engelliyor", hemde tutunmayı zorlaştıran bir faktör dedi.
şimdi her zaman uygulanmayan bir yöntemi uygulayacak adetimin ikinci günü oluşan folikülleri çatlatacak, bunun içinde bir iğne olacakmışım. foliküller çatlayıp gidince de foliküle bağlı e2 artışını önleyeceğiz dedi. eğer amh menopoz seviyesinde çıksaymış e2 artışını menopoza bağlardık, ama amh normal çıktığı için bu artış dengesiz gelişen foliküllere bağlı, onuda böyle çözmeyi deneyelim dedi.. bu yöntemle rahim kalınlığınıda sağlayacağına inanıyor. dikkatimi çeken şey rahmin kalınlaşmamasının nedenini yüksek e2 ye bağlaması.
aslında geçmişi hatırlayınca tüp tedavilerimde e2 başlangıçta 30-40 çıkardı. sonra yükselirdi. şimdi daha ikinci gün 155-119 çıkıyor. gerçekten zamansız folikül gelişimi ise sorun ... inşallah sorunu bulduk ve çözeriz. UMUT doğdu...........
işte böyle. taze taze yazayım dedim.

yıldız senin adına çok sevindim cnm..bak umudun ne zaman yeşereceği hiç belli olmuyor..inşş bu sefer son olurda o dondurulmuş kuzucuklar hep seninle kalır cnm benim...

karamelito kesinlikle sana katılıyorum dr suz hayat öle güzelki ben de çok alıştım 3 yıl hiç ara vermeden gittim ama bu yıl bana öle güzel geldiki resmen yeni doğmuş gibi oldum dr görmeden yaşamak ne kadar güzelmiş...şimdi tekrar nasıl başlarım diye düşünüyorum..

yıldız senin adına çok sevindim cnm..bak umudun ne zaman yeşereceği hiç belli olmuyor..inşş bu sefer son olurda o dondurulmuş kuzucuklar hep seninle kalır cnm benim...

evet çiğdemcim, bir umut doğdu ama bakalım e2 problemi çözülünce gerçekten rahim kalınlaşacak mı?
şimdilik soru işareti..........

karamelito kesinlikle sana katılıyorum dr suz hayat öle güzelki ben de çok alıştım 3 yıl hiç ara vermeden gittim ama bu yıl bana öle güzel geldiki resmen yeni doğmuş gibi oldum dr görmeden yaşamak ne kadar güzelmiş...şimdi tekrar nasıl başlarım diye düşünüyorum..

bende doktora gitmediğim aylar ve de düşünmediğim zamanlar sanki başka bir boyuttayım, etrafımdaki börtü böceği, güneşi, yıldızları, gülümseyen insanları, hatta eşimi farkediyorum.

evet çiğdem şimdi senden bir başlangıç bekliyoruz, hepimiz az çok birşeyler geçirdik, şimdi sıra sende.
dilerim seninki beraberinde bizlere de pozitif sonuç patlaması yaratır... hadi ne zaman ? ne zaman ???

çok sağolun kızlar, hepberaber inşallah ....

Pınarcım öncelikle sakin olmaya çalışmalısın, bu doğru karar alabilmeni sağlayacaktır. Aldığın bilgilerle de yönünü daha sağlıklı belirlersin, şu an bilgide yetersiz olunca insanın sadece kafası karışıyor haklısın.
öncelikle pgt veya diğerinin yapılabilmesi için yeterli sayıda yumurtan olmalı, bildiğim en az 7-8....
birde en fazla hangisinin daha net bir sonuç verdiğine bakmak lazım. sanki birazda buna yumurtalarının gelişimine göre karar veririlir gibi geliyor.
dilerim genetik hiçbir sorun yoktur canım.

inşallah yıldızcım bi problem çıkmaz çrşmb saat 2 için randevu aldı eşim egede bi profösöe varmış genetik uzmanı ona gideceğiz bakalım o bir akıl verecektir...

:19::20::19::20::19::20:
sana en güzel cvbı yıldız vermiş...

ne havlu atması bu ne demek şimdi..........
sen atsan atsan ikizlerinin boklu bezlerini atarsın ancak. ona da kimsenin itirazı olmaz. hani tamam bizimkiler çok kıymetli olacak illede saklıycam dersen ona da peki derim.
ama havlu atma falan yok, birkere bu yola çıkan kucağını doldurmadan vazgeçemez ona göre.........

:60::60::60:
en g

merhaba arkadaşlar sizlere bi sorum olcaktı rahim ince oluca yani yetarli kalınlığa ulaşmayına rahim içine girilerek hafifçe kazınıp uyarılıyormuş böyle bişey varmı kızlar yani nasıl uyarılıyor

kızlar size bir haberim var az önce dayım aradı avukatım o hani mahkeme açmıştım yaa dr a. nese cuma mahkeme olmuş benden biyopsi istemişler :(( çok korktum yaaa nasıl yaptıracam ben henüz bana gelmedi karar bu hafta gelir galiba nezaman yaptırmam gerektiriğimi bilmiyorum henüz çok korktum buda kürtaj gibi birşey..hem benle ne alakası var biyopsinin anlamadım..

merhaba arkadaşlar sizlere bi sorum olcaktı rahim ince oluca yani yetarli kalınlığa ulaşmayına rahim içine girilerek hafifçe kazınıp uyarılıyormuş böyle bişey varmı kızlar yani nasıl uyarılıyor

cnm ben bunu rahim inceyken değilde çok kalınlaştığı zaman yapılıyo diye biliyorum...
ama soruna görede değişir galiba çözüm yolları..kalınlaşma olmamasının birçok sebebi var..yada çok kalınlaşmasının..

kızlar size bir haberim var az önce dayım aradı avukatım o hani mahkeme açmıştım yaa dr a. nese cuma mahkeme olmuş benden biyopsi istemişler :(( çok korktum yaaa nasıl yaptıracam ben henüz bana gelmedi karar bu hafta gelir galiba n zaman yaptırmam gerektiriğimi bilmiyorum henüz çok korktum buda kürtaj gibi birşey..hem benle ne alakası var biyopsinin anlamadım..

biyopsi mi?
canım korkma kürtaj gibi birşey olamaz, sana bile bile zarar verecek birşey olamaz.
şu 21 . gün parça alıyorlar hani, co cültür uygulamalarında, onun gibi birşey olmasın, zaten rahmin kalınlaşmış ve dökülecek kısmından alıyorlar, onun hiç bir zararı yok. tüp bebek uygulamalarında yapılıyor çünkü. seninki de öyle birşeydir. hemen bir doktora danışmanı öneririm, eğer zarar verici birşeyse itiraz edersin, başka şekilde hakkını ispat etme yöntemi vardır elbet, illede biyopsi yapmazsın.

inanki şu an öyle sinirlendim seni mahkemeye kadar düşüren o doktora. hayatını geleceğini etkileyen bir sorun olmasa sanki keyfinden mahkeme açacaksın. adam gibi bir hakime düşersen dilerim o pisliğin hak ettiği cezayı almasını sağlarsın. hakim kadın mı?
o doktor varya tam bir o. ç. ............ bunlar diplomalı kasaplar, kasaplığın karşısında ceplerini dolduruyorlar, bari biri bunlara dur desinde daha çoklarının canı yanmasın. ama malesef bizim adalet sistemimiz çok yavaş çalışıyor çoğu zamanda adalet yerini bulmuyor, kötü olan kazanıyor. dilerim kazanacaksın çiğdem, bu konuda yapabileceğim ne olabilir bilmiyorum ama her türlü yardıma varım.

Son düzenleme:
Back
X