Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

arkadaşlar ya ben bi konuda karar veremiyorum eve köpek almak istiyorum ne bileyim tedavi öncesi biraz kafam rahatlar onunla ilgilenirken diye düşündüm hayvanları çok severim bu arada bebek oluncada anneme veririm dedim seve seve bakar ama kararsız kaldım ne dersiniz... off bende durmadan soru soruyorum ama napayımmm kafam çok karışık...

[
pgt konusunda bir doktorda bana bunun çokta anlamlı olmadığını söylemişti. çünkü bir hücreye bakılacak belki o hücrede kendini ele vermeyecek, diğer hücrelerde sorun gizli demişti. pgt aslında gözle kaliteli bir görünen embriyonun gerçekten kaliteli olup olmadığını gösteren bir test demişti. tutunma şansı daha yüksek bu tür embriyonun, şansı azalttığı konusuna gelince.. atıyorum 8 hücreli bir embriyo 7 hücreye düşecek evet hücre sayısı azalacak belki bu açıdan.. ama bunun yanısıra gerçek anlamda kaliteli ise şansıda artıracak. embriyologlar sadece gözle bakıp, 1. kalite diyorlar, bu testle daha bilimsel ispat gibi. ama bunun içinde en az 8-10 yumurtan çıkmalı, çünkü 5. güne bekletiyorlar bildiğim.

genetik testlerin kaybettiklerin üzerinde mi yapılmıştı? zaten bunlarda yapıldıysa hiç başka şeye gerek yokki.
kan sulandırıcıya rağmen gebelik oluşmaması, aslında sadece talihsizlik. hangi seferde tutunacaklar belli değil, sen artık varolan sorununu biliyorsun ve soruna yöenlik kan sulandırıcı kullanıyorsun, buna devam eedeceksin ve belki bir sonrakinde gelecekler.[/QUOTE]

yıldızcım genetik test eşim ve bana kanda bakılmıştı. bende karar verdim pgd yaptırmayacağım sadece ünv hastanelerinde testi 20 hücre üzerinden yapıyolar bir de özelde 100 hücreye bakılıyomuş onu yaptıracağım tüpten önce bı sitede bi arkadaşta 20 hücrede sorun çıkmamış 100 hücrede hastalıklı gen bulunmuş onu yaptıracağım mutlaka hayırlısı bakalım

çiğdemcim hakkında hayırlısı olsun, doktoru iyice araştır sen yinede ve kullandıkları teknolojiyide. ben artık her konuda evhamlı oldum.

Pınarcım 3 ay öncesi başlayacaksan tebokan değilde, tebokanın bitkiseli ginkobiloba kullanmanı öneririm. sonuçta tebokan ilaç, ama bu ginkobiloba GNC'de satılıyor ve tamamen bitkisel. bende bunu kullanıyorum. sonuçta etken madde aynı ginko bitkisi. tedavi sırasında da istersen tebokan kullanırsın doktorların çoğu tebokanı tedavi sırasında veriyor zaten.

bitkileri aynı anda içmeyin, birbirine karıştırmayın da diyorlar, birbirlerinin etkisini öldürebiliyormuş, bunuda iyi araştırmalıyız arkadaşlar.

pgt konusunda bir doktorda bana bunun çokta anlamlı olmadığını söylemişti. çünkü bir hücreye bakılacak belki o hücrede kendini ele vermeyecek, diğer hücrelerde sorun gizli demişti. pgt aslında gözle kaliteli bir görünen embriyonun gerçekten kaliteli olup olmadığını gösteren bir test demişti. tutunma şansı daha yüksek bu tür embriyonun, şansı azalttığı konusuna gelince.. atıyorum 8 hücreli bir embriyo 7 hücreye düşecek evet hücre sayısı azalacak belki bu açıdan.. ama bunun yanısıra gerçek anlamda kaliteli ise şansıda artıracak. embriyologlar sadece gözle bakıp, 1. kalite diyorlar, bu testle daha bilimsel ispat gibi. ama bunun içinde en az 8-10 yumurtan çıkmalı, çünkü 5. güne bekletiyorlar bildiğim.

genetik testlerin kaybettiklerin üzerinde mi yapılmıştı? zaten bunlarda yapıldıysa hiç başka şeye gerek yokki.
kan sulandırıcıya rağmen gebelik oluşmaması, aslında sadece talihsizlik. hangi seferde tutunacaklar belli değil, sen artık varolan sorununu biliyorsun ve soruna yöenlik kan sulandırıcı kullanıyorsun, buna devam eedeceksin ve belki bir sonrakinde gelecekler.

çiğdemcim valla bu ara iş ev koca hepsi beni çok yoruyor, tatilede gitmeyince iyice pilim bitti.

yıldız seni çok ii anlıyorum cnm tatil kesinlikle şart hele bizim için..biraz olsun uzaklaştırıyor bizi sorunlardan..
ben dr konusunda konyaya hiç güvenmiyordum biliyosunuzki..bu gittiğim dr konyada çok isim yapmış...daha öncesinden çok söylediler bu dr u bana hatta beni kürtaj yapan dr bununla bi görüş tedavini ben üstlencem çok ii falan demişti ama ben bi kere telde konuştum gitmedim..geçenlerde bir tesadüf oldu..kk da tanıştığım bir arkadaşım var buranın bi ilçesinden ondada çift rahim varmış polistik over var bi bebeğini kaybetti 5 aylık hamileyken..o hep bu dr a gidiyormuş bekarlığından beri..kışın içinde bu dr a amaliyat oldu 3. ay hamile kaldı kız onun kontrolü vardı beni çağırdı gel bi görüşelim diye gittim arkadaşla görüşmek için 2 aylıkken dikiş atmış rahmine falan kız yatıyo tabi bana dedi nolur gel yanımda bi konuş sende anlat derdini bakalım ne diyecek diye bende öle konuştum anlattım derdimi..adam film deyince zaten çekinmem gerekiyor nerde çektirecem derken bu dr a çektireyim bari dedim..özel hastanede kendi çekecekmiş..zaten ben tıp fakültesinden çok hoşlanmıyorum korkunç geliyor bana..tabii bizimkilere anlattım annem bende geleyim bi konuşalım önce iice dedi..tmm dedim 19 una muane için randevu aldım..arkadaşım çok memnun dr dan birde dr bana aynı senin durumunda bir hastam vardı geçen hafta aradı hamileymiş dedi..çok sevindim bunu duymak beni çok rahatlattı ne yalan söleyim çok umudum yoktu kendimden..nar suyuna falan başladım dr yapışıklık olmayadabilir sokular zarar gördüğü içinde az olabilirsin dedi bende nar suyuna başladım bakalım artış olacakmı :))
şimdilik birde bitki karışımı vardı elimde onu kullanıyorum kadın hastalıkları için alize markası ama çok ağrım oluyor bu ikisini kullanınca sizce neden olabilir?? acaba rahimde gerçekten etkilimi bunlar..
ayy çok yazdım kusura bakmayın :))

[

yıldızcım genetik test eşim ve bana kanda bakılmıştı. bende karar verdim pgd yaptırmayacağım sadece ünv hastanelerinde testi 20 hücre üzerinden yapıyolar bir de özelde 100 hücreye bakılıyomuş onu yaptıracağım tüpten önce bı sitede bi arkadaşta 20 hücrede sorun çıkmamış 100 hücrede hastalıklı gen bulunmuş onu yaptıracağım mutlaka hayırlısı bakalım

bu bahsettiğin pgt nin daha gelişmiş olanı galiba, 100 hücreye bakıldığını duymamıştım, embriyonun hangi safhasında yapılıyor bu?

ya birde sormuşsun köpek alsammı diye... aklıma geldi kedi köepkten hamilelik sırasında bir risk oluşuyordu, toposplazma galiba, yanlış yazmadıysam. bir araştırsana bunu. bende çok istiyorum ama bu olay yüzünden korkup vazgeçmiştim. hem hamilelik sırasında onunla ilgilenmek zor olabilir, bizi ne bekliyor bilmiyoruzki. hadi bebek oldu diyelim ilk zamanlar bakmak zor olur. ben bebeğim 2 yaşında falan almayı planlıyorum.
bak bebek yok ama bu planlar bile varrrrrrrrr

yıldız seni çok ii anlıyorum cnm tatil kesinlikle şart hele bizim için..biraz olsun uzaklaştırıyor bizi sorunlardan..
ben dr konusunda konyaya hiç güvenmiyordum biliyosunuzki..bu gittiğim dr konyada çok isim yapmış...daha öncesinden çok söylediler bu dr u bana hatta beni kürtaj yapan dr bununla bi görüş tedavini ben üstlencem çok ii falan demişti ama ben bi kere telde konuştum gitmedim..geçenlerde bir tesadüf oldu..kk da tanıştığım bir arkadaşım var buranın bi ilçesinden ondada çift rahim varmış polistik over var bi bebeğini kaybetti 5 aylık hamileyken..o hep bu dr a gidiyormuş bekarlığından beri..kışın içinde bu dr a amaliyat oldu 3. ay hamile kaldı kız onun kontrolü vardı beni çağırdı gel bi görüşelim diye gittim arkadaşla görüşmek için 2 aylıkken dikiş atmış rahmine falan kız yatıyo tabi bana dedi nolur gel yanımda bi konuş sende anlat derdini bakalım ne diyecek diye bende öle konuştum anlattım derdimi..adam film deyince zaten çekinmem gerekiyor nerde çektirecem derken bu dr a çektireyim bari dedim..özel hastanede kendi çekecekmiş..zaten ben tıp fakültesinden çok hoşlanmıyorum korkunç geliyor bana..tabii bizimkilere anlattım annem bende geleyim bi konuşalım önce iice dedi..tmm dedim 19 una muane için randevu aldım..arkadaşım çok memnun dr dan birde dr bana aynı senin durumunda bir hastam vardı geçen hafta aradı hamileymiş dedi..çok sevindim bunu duymak beni çok rahatlattı ne yalan söleyim çok umudum yoktu kendimden..nar suyuna falan başladım dr yapışıklık olmayadabilir sokular zarar gördüğü içinde az olabilirsin dedi bende nar suyuna başladım bakalım artış olacakmı :))
şimdilik birde bitki karışımı vardı elimde onu kullanıyorum kadın hastalıkları için alize markası ama çok ağrım oluyor bu ikisini kullanınca sizce neden olabilir?? acaba rahimde gerçekten etkilimi bunlar..
ayy çok yazdım kusura bakmayın :))

çiğdemcim hakkında hayırlısını diliyorum.inşallah hepsi unutulucak, mutlu sonla.
ağrı konusuna gelince, ben korkarım valla içemem ağrı yapınca, kullanmadığım içinde yorum yapamıyorum.

Son düzenleme:
bu bahsettiğin pgt nin daha gelişmiş olanı galiba, 100 hücreye bakıldığını duymamıştım, embriyonun hangi safhasında yapılıyor bu?

ya birde sormuşsun köpek alsammı diye... aklıma geldi kedi köepkten hamilelik sırasında bir risk oluşuyordu, toposplazma galiba, yanlış yazmadıysam. bir araştırsana bunu. bende çok istiyorum ama bu olay yüzünden korkup vazgeçmiştim. hem hamilelik sırasında onunla ilgilenmek zor olabilir, bizi ne bekliyor bilmiyoruzki. hadi bebek oldu diyelim ilk zamanlar bakmak zor olur. ben bebeğim 2 yaşında falan almayı planlıyorum.
bak bebek yok ama bu planlar bile varrrrrrrrr

yıldızcım bu genetik testler eşimle bana yapıldı 20 hücre üzerinden bebeğe değil işte şimdi 100 hücre üzerinden baktıracağım tekrar kanda...
köpek olayından zazgeçtim çünkü bebek olunca anneme veririm diye düşünüyodum bebek büyüyünce alırım ama hayvancıkların psikolojileri bozuluyomuş öle olunca üzülüyolarmış çok o nedenle vazgeçtimm bebiş olsun zaten ne evcil hayvanlar bakarız:))

çiğdemcim hakkında hayırlısını diliyorum.inşallah hepsi unutulucak, mutlu sonla.
ağrı konusuna gelince, ben korkarım valla içemem ağrı yapınca, kullanmadığım içinde yorum yapamıyorum.[/QUOTE]

cnm bende bıraktım yaa çok ağrım oluyor öle böle değil..şimdilik sadece nar suyu içiyorum.ama bu bitkiler benim adetimi düzene soktu bu bir gerçek günümü aksatmıyorum ama çok az gelio işte..

arkadaşlar ya ben bi konuda karar veremiyorum eve köpek almak istiyorum ne bileyim tedavi öncesi biraz kafam rahatlar onunla ilgilenirken diye düşündüm hayvanları çok severim bu arada bebek oluncada anneme veririm dedim seve seve bakar ama kararsız kaldım ne dersiniz... off bende durmadan soru soruyorum ama napayımmm kafam çok karışık...

cnm soracaksın tabiiki bizler ne için varız :)) zaten vazgeçmişsin ama kedi ve köpek alma derim bana dr sölemişti uzak dur bunlardan diye özellikle kedilerden en azından bebek olup büyüyene kadar..benim bir muhabbet kuşum var ben ondan bile zarar gelirmi diye düşünüyorum ama okadar sevimliki afacanki kimselere veremem..

valla pınar, köpeğim yok ama çok yakın bir dostumun yani benim balböceğinin annesinin köpeği var. O yüzden ben sana kendi tecrübelerimi değil ancak gözlemlerimi yazabilirim. Arkadaşımın köpeği 9 yıldır onlarla olmasaydı evde bebek varken bir köpeği olsun ister miydi, hiç sanmıyorum. Hoş doktorlar evde bir hayvanın bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bile söyleseler genede insan o annelik içgüdüsüyle evde bir hayvan fikrine sıcak bakamıyor. Tamam büyüdüklerinde böcekle köpek güzel bir ikili olacak ama büyüyene kadar gerçekten zor olduğunu söyleyebilirim.

ama pardon sen şimdi alayım sonra anneme veririm demişsin. İşte bu aşamada da annenin o köpeği hiç bırakmayacağından emin olman lazım. Eğer eminsen al tabiki, niçin olmasın. Yoksa oda bırakırsa köpeğe çok yazık olur.

Son düzenleme:
valla pınar, köpeğim yok ama çok yakın bir dostumun yani benim balböceğinin annesinin köpeği var. O yüzden ben sana kendi tecrübelerimi değil ancak gözlemlerimi yazabilirim. Arkadaşımın köpeği 9 yıldır onlarla olmasaydı evde bebek varken bir köpeği olsun ister miydi, hiç sanmıyorum. Hoş doktorlar evde bir hayvanın bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bile söyleseler genede insan o annelik içgüdüsüyle evde bir hayvan fikrine sıcak bakamıyor. Tamam büyüdüklerinde böcekle köpek güzel bir ikili olacak ama büyüyene kadar gerçekten zor olduğunu söyleyebilirim.

ama pardon sen şimdi alayım sonra anneme veririm demişsin. İşte bu aşamada da annenin o köpeği hiç bırakmayacağından emin olman lazım. Eğer eminsen al tabiki, niçin olmasın. Yoksa oda bırakırsa köpeğe çok yazık olur.

hakılısın karamel ben araştırdım köpeği verince psikolojisi bozuluyomuş yazık olur hayvancığa o nedenle vazgeçtimmmm nasılsa bebeğim çok yakında gelecek:))

Siteye bakıyorumda , artan tüp ilaçlarını satanlar var, yada durumu iyi olmayıp artan ilaçları soranlar var yada elinde artanı bedelsiz veren var.

Evde duran açılmamış Lucrini gördükçe aklıma hep hayalim geliyor. Bebek işim olduktan sonra durumu iyi olmayan bir ailenin bir tüp tedavisinin tüm ilaçlarını karşılayacağım. Tabiki bu aileyi kendim bulmam imkansız merkezim bu hayalimi biliyor öyle bir hasta geldiğinde bana haber verecek ve bende bu dileğimi gerçekleştireceğim.

Benim doktor diyor ki beni de masrafa soktun senin ilaç parasını ödediğin hastadan ben nasıl opu, transfer vs parası alırım onlarda benden olsun :)

Benim nazlı gelsin ki, bir bebeğin daha önünü açılsın.

Son düzenleme:
Siteye bakıyorumda , artan tüp ilaçlarını satanlar var, yada durumu iyi olmayıp artan ilaçları soranlar var yada elinde artanı bedelsiz veren var.

Evde duran açılmamış Lucrini gördükçe aklıma hep hayalim geliyor. Bebek işim olduktan sonra durumu iyi olmayan bir ailenin bir tüp tedavisinin tüm ilaçlarını karşılayacağım. Tabiki bu aileyi kendim bulmam imkansız merkezim bu hayalimi biliyor öyle bir hasta geldiğinde bana haber verecek ve bende bu dileğimi gerçekleştireceğim.

Benim doktor diyor ki beni de masrafa soktun senin ilaç parasını ödediğin hastadan ben nasıl opu, transfer vs parası alırım onlarda benden olsun :)

Benim nazlı gelsin ki, bir bebeğin daha önünü açılsın.

ne güzel bir hayal umarım nazlı bebeğin hemencik geliverir ve bir bebeğin önü açılır:))

selamlar,
benim hikayem de uzun biraz, ben 2 kere basarısız asılama dan sonra tup bebek e gecmeye karar verdım ve florance metropolıtan hastanesının tup bebek bolumune basvurdum, KK da da adından cok soz edılıyordu bu dr. un, neyse tanısmaya gıttıgımde maalesef adetımın sonuna dogru oldugu ıcın 1 ay sora gel dedı bende hazır bu ay bısı yapılmayacaksa ben rahım rontgenı cektırmek ıstıyorum dedım, gerek yok dedı, ben rahme embrıyoyu koyucagım kanallarla bı ısım yok dedı ben ısrar edınce off pekı dedı ve cektı sonra uyandıgımda bana " rahım ıcınde yapısıklık var hısteroskopı yapmam lazım " dedı ben soktayım ve de sınırlıyım tabıı "hanı gerek yok hsg ye demıstın " dıye kızdım bagırdım, sonra hıc sorgu sualsız bu adama amelıyat oldum oncesınde ozel sıgortam oldugu ıcın adet duzensızlıgı yazdı ve provızyonu aldık sonra ben amelıyattan odaya cıktıgımda hastanenın ozel sıgorta bolumundekı kız yanlıslıkla dogru kagıdı yollamıs, tabıı ozel sıgorta ayaga kalktı, allahtan 1 adet mıyom bulmus almıs oyle olunca 100% sıgortam karsıladı ama kara lısteye gırdım galıba, neyse amelıyattan sonra odama gelıp assagıda cd ın hazırlanıo dedı ama o guhn karmasada cd yı unutup cıktık, 2 gun sonra gıdıyım cd yı almaya dedım, gıttım yanındakı asıstan kızlardan bırı dosyamda bulamadı amelıyathaneye ındı geldı "maalesef ahu hnm cd nız yok, kımse kayıt dugmesıne basmamıs " dedı bende bunu yuttum ınandım yanı. Hatta ıcımden nasıl olsa tedavıme baslanacak dedım, butun yaz her hafta kontrol, fıtıl, popoya bantlar, ılaclar derken yaz sonuna dogru tam ıgnelere gecıcez dıe umutla gıttgımde maalesef dedı rahım kalınlasmamıs bır hısteroskopı daha yapıcagım ama arkadasım.... ın ... tup bebek merkezınde dedı, orası neresı sen bana anestezı verıceksın, tam tesekkullu mu kı dedım degıl dedı o zaman kusura bakmayın dedım sen bılırısn deyınce adamdan nefret ettım ve hemen bıraktım, 2 gun sonraya prof. kılıc aydınlıdan randevu aldım esımle gıttık, kılıc bey rahım rontgenımı havaya kaldırıp ben anlamadım bırakın 2. hısteroskopı yı 1. yı bıle neden oldugunuzu anlamadım dedı, ve o cd hastanededır gıbı bı laf ettı kızlar saka gıbı hasta haklarını aradım ve cd yı buldular, kılıc bey e kalsa hastanenın bas hekımıne sıkayet dılekcesı yaz demıstı ama esım yapmayalım ozel sıgorta olayı ortaya cıkar dedı, neyse cd yı bulduk kılıc beye gonderdım, aynı aksam benı aradı "fazla bı kazıma yapmamıs allahtan "dedı bende mutlu olmustum sonradan polıtık konustugunu ve de kasap gıbı dogramıs oldugunu ogrendım .... bu ay senı ızlıycem rahmını dedı, o ay rahım 5 mm olabıldı max, ertesı ay bana 1 kutu cyclo progynova verdı, ve 3 lu cızgım bıle ılk gıttıgım ay yokmus bana uzulmeyyeım dıe soylememıs ama sımdı 3lu cızgınıde goruyorum dedı, ve rahım 6.5mm oldu ve benı tup bebek arkadasına yonlendırdı, dr bırgul sarıkamıs a, ymurtalarım toplandı transferımde rahım ıcı 8.2 mm ıdı fakat kımyasal gebelıkle sonuclandı

hıkayemın devamı; kımyasal gebelık sonrası dondurulmus embrıyolar ıcın lucrın & rahım kalınlasması ıcın estrofem tablete basladım, her 2 gunde bır muayeneye gıdıyodum her gıttıgımde rahım ınce dıye dozu arttırdı bırgul hnm en son 4 tablete cıkardı fakat rahım 4.5 mm de kaldı ve transfer ıptal edıldı... hemen bır rahım rontgenı ıstedı bırgul hnm, ve maalesef t harfı seklınde cıktı ıncecık ben sok, bırgul hnm sok hemen kılıc beyı aradı, benı ona yolladı kılıc bey sokta, ortak tlf da karar verdıler benı bulent urman a yollamaya cunkı bu kadar ınce rahımde bır tek o hısteroskopı yapabılıomus, ve boylelıkle bulent bey ıle yolculugum basladı, once tanısmaya gıttım, kendısı bıraz cıddı bır bey, gerıldım ne yalan soylıyım;) rahım rontgenlerıme baktı, dedı kı benım yontemım 1 seans hısteroskopı yaparım estrofem verırım 1 ay sonra rahım rontgenı cektırırım sonra gerekırse bır daha hısteroskpı ve senın goruntune bakılacak olursa en az 3-4 seans sana hısteroskopı yapıcaz dedı, butun dunya basıma yıkıldı sandım, sabır dedı bana, sımdıye kadar 2 kez hısteroskopı oldum bulent beye en son hazıran da muayene ettı 6.5mm olmustu bana " agustos a kadar gelme estrofem de vermıycem dedı, ama aranızda calısmayın dedı bır de kurtajınla ugrasırız sonra dedı, ve 2 hafta evvel gıtıtm bekledıgım gun geldı catmıstı, bıraz erken cagırdı adetımın 9. gunuydu, sımdılık daha kalınlıgı goremeyız ama 3lu cızgın hazırana gore mukemmmek olması gerektıgı gıbı dedı cok sevındım hatta yumurtamın boyutunu olcup yumurtlayacagım gunlerı soyledı calısın dedı ama ben 5mm tutarmı kı dedım, o da olabılır dedı, hemen moral bozmak yok dur bı adetını bekle dedı, adet olursam bayram sonrası hısteroskpı yapıcak

ha bu arada bulent bey ılk hısteroskopımden sonra saskın bı sekılde " rahım bu hale nasıl gelmıs, ancak kotu bır kurtaj olmus olmanız lazım ya da verem fln " dedı hıcbırını yasamadıgım ıcın su ılk amelıyat cd nızı bı ızleyebılır mıyım dedı, cd yı goturdum ertesı gun bana maıl attı " bu amelıyatı yapan (artık ısmını vermek ıstıyorum) emre karatekelıoglu nun tlf nosunu alabılır mıyım " dıe, bende verdım, sonrakı gorusmemızde sordum ulasabıldınız mı dıe, sınırlı bı sekılde ulastım dedı ve bır daha bu ısı yapma bu ısı bırak demıs"
kadın dogumcum kılıc bey de bulent e yonlendırdıgı gun ona da lutfen bana durust bı sekılde cvp verın ben bu emrenın yaptıgı amelıyatın ceremesını mı cekıorum dedım o da maalesef ahu hnm evet dedı
bulent bey de yapıskılıgı fazla kazıyarak arttırmıs dedı, o adamı oldurmek ıstıyorum mahkemeye de veremıorum cunkı o zamn ozel sıgorta olayı ortaya cıkar, kuyrugumu kıstırıp oturmaktan baska bısı yapamıorum, allahtan sımdı dogru dr ların elındeyım ama tabıı hazıran da 6.5 mm ıken neden gecen hafta 5 mm oldu onu ancak bayram bıtımınde anlayabılecegız, cok sınırlıyım keske emre bana hısteroskopı dedıgınde 2. bı gorus alsaydım ya da dırekt bulent urman a gıtseydım arkadaslar ama zamanı gero dodnuremıyoruz keske ler ıle olmuyo....

Ahu vallahi söyleyecek bir söz bulamıyorum. inşallah herşey güzel olacak yazık değilmi bizlere ya... Elinde cd var o yüzden sigorta işini bir kenara bırakıp dava açmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü miyomda alındığı için senin elin avantajlı oluyor. ama tabi bu çözüm değil , iş bu hallere geldikten sonra zorda olsa toparlanmak.

İlk kürtajımı yapan çok çok sevdiğim ve halen gitmekte ısrar ettiğim bir doktorun belkide basit hatası bende de az da olsa yapışıklığa neden olmuştu. Çünkü 3 kürtaj sonrası tüpe başladığımda , tüp öncesi yapılan hist. yapışıklık görülmüştü.

Son düzenleme:
ah cnm yaaa, e pekı hısteroskopınde yapısıklık goruldu sonra ne oldu yapısıklıgı actılar mı? tup bebek protokulune basladın mı? 3 defa kurtaj oldum yazmıssın 3 kere hamıle kaldın yanı bunların hepsı normal yollarla mı hamılelıktı cnm?

ha bu arada bulent bey ılk hısteroskopımden sonra saskın bı sekılde " rahım bu hale nasıl gelmıs, ancak kotu bır kurtaj olmus olmanız lazım ya da verem fln " dedı hıcbırını yasamadıgım ıcın su ılk amelıyat cd nızı bı ızleyebılır mıyım dedı, cd yı goturdum ertesı gun bana maıl attı " bu amelıyatı yapan (artık ısmını vermek ıstıyorum) emre karatekelıoglu nun tlf nosunu alabılır mıyım " dıe, bende verdım, sonrakı gorusmemızde sordum ulasabıldınız mı dıe, sınırlı bı sekılde ulastım dedı ve bır daha bu ısı yapma bu ısı bırak demıs"
kadın dogumcum kılıc bey de bulent e yonlendırdıgı gun ona da lutfen bana durust bı sekılde cvp verın ben bu emrenın yaptıgı amelıyatın ceremesını mı cekıorum dedım o da maalesef ahu hnm evet dedı
bulent bey de yapıskılıgı fazla kazıyarak arttırmıs dedı, o adamı oldurmek ıstıyorum mahkemeye de veremıorum cunkı o zamn ozel sıgorta olayı ortaya cıkar, kuyrugumu kıstırıp oturmaktan baska bısı yapamıorum, allahtan sımdı dogru dr ların elındeyım ama tabıı hazıran da 6.5 mm ıken neden gecen hafta 5 mm oldu onu ancak bayram bıtımınde anlayabılecegız, cok sınırlıyım keske emre bana hısteroskopı dedıgınde 2. bı gorus alsaydım ya da dırekt bulent urman a gıtseydım arkadaslar ama zamanı gero dodnuremıyoruz keske ler ıle olmuyo....

hikayeni okudum, öncelikle şunu belirteyim, benim de rahmin kalınlaşmama problemi var, geçirdiğim kürtaj ve ameliyatlardan sonra oldu. fakat birkaç aydır dondurulmuş tedavisinde şunu gördüm, tüp tedavisinde en fazla 7-7.5 olan rahim, ilk dondurulmuş tedavimde 5 mm de kaldı, sonrakinde 6.2 oldu, sonrakinde 6.8, sonra yine 5.6 oldu yani bir türlü 7 mm bile olamadı (kullandığım 4x1 estrofem ve estroderm banta rağmen) dolayısıyla kaç aydır transferim iptal oldu, tedavide olmadığım bir ay en ince yeri 8 mm en kalın yeri 12-13 mm olunca doktor bile şaşırdı, çünkü ona adet gecikmesi ile gitmiştim ve bu kalınlık tesadüfen farkedildi.
ertesi ay tekrar tedavide değildim ama bu sefer sadece 6.2 de kaldı. yani şunu söylemek istiyorum, her ay kalınlık farklılaştı,
seninde 8 küsür olabildiğine göre çok korkma diyorum, rahmin doğru zamanlaması ve doğru ilaç doğru takiple bunu aşarsın....
ama sık histeroskopiye karşıyım. bu tür her operasyon en hassas organımız olan rahmi olumsuz etkiliyor.
her seferinde birşeyler götürüyor. benimde üç histeroskopim var malesef.

ah cnm yaaa, e pekı hısteroskopınde yapısıklık goruldu sonra ne oldu yapısıklıgı actılar mı? tup bebek protokulune basladın mı? 3 defa kurtaj oldum yazmıssın 3 kere hamıle kaldın yanı bunların hepsı normal yollarla mı hamılelıktı cnm?

ahucuğum, histeroskopide basit bir yapışıklık görüldü ortada septum şeklinde o açıldı, balon uygulandı 3. gün çıkarttım. Gebeliklerin 3. ü de doğal. Ama büyük pişmanlık ve sanki herşeyin sorumlusu ilk bebek isteğe bağlı kürtaj :((.... Sonrası ikili test gününden bir gün önce kanama ve kalbinin durduğunu öğrendim, sonrası kese oldu embriyo gözükmedi.

Ve tüp macerası çerez gibi tüp deniyorum tam 18 ayda 7. tüp olanda sadece kimyasal. Ama rahim sanki bir sorun çıkartmıyor gibi. Kaç dr. sorun yok dedi. Son tüpü 8.8mm le yaptım ve kalınlığı boşver görüntü mükemmel dendi, bir öncesi 10 küsürdü ama histroskopi sonrasi ilk tüp 5.5 mm idi, 7-7,5-8 oluyor. Benim yaş var o yüzden rahimden sorun o.

Back
X