Rahimde Myom u olup da hamile kalan var mı?

Insallah hayirlisiyla tez zamanda olsun canim. Seninde benimde hepimizin de :)
Bizde 2 aydir deniyoruz. Rabbim hayirlisiyla lutfeder insallah. Baska bi topikte kizlarla hep birlikte calisiyoruz buyur gel :)

insallah canım benim.bizde yeniyiz bizimde 2 ayımız .bakalım rabbim çok aratmasın insallah.davetin için tsekürler tabi gelirim :)

insallah canım benim.bizde yeniyiz bizimde 2 ayımız .bakalım rabbim çok aratmasın insallah.davetin için tsekürler tabi gelirim :)

Canim selamlar. Ya ben hala bi cevap alamadim. Senin bilgin var mi
Nurusima81 adli arkadasim miyomu nasil kuculmus? Neler yemis ne uygulamis?
Varsa yöntemi operasyonsuz bizde kullanalım

Canim selamlar. Ya ben hala bi cevap alamadim. Senin bilgin var mi
Nurusima81 adli arkadasim miyomu nasil kuculmus? Neler yemis ne uygulamis?
Varsa yöntemi operasyonsuz bizde kullanalım

slm canım .nurusıma sıcak su torbasıyla yapmıs tedavıyı. myom sıcagı sevmıyormus dedıgıne gore.bende denıcem ama zaten bızım burası cok sıcak bırde sıcak su torbasını yaparsam pişerim

slm canım .nurusıma sıcak su torbasıyla yapmıs tedavıyı. myom sıcagı sevmıyormus dedıgıne gore.bende denıcem ama zaten bızım burası cok sıcak bırde sıcak su torbasını yaparsam pişerim

Sicak su torbasiyla mi gezmis hep. Kullandigi ot çöp cay falan ypkmuymus acaba?
Bende bazı caylar kullandim. 3.5 cm olan miyomum 2 cm düştü. Ama ilk olcen doktorla son ölçen doktor farklı.
Ve de ilki alltan ultrasonla bakilmisti. Sonuncusu karnimdan bakildi. O yüzden farklı boyutta görülmüş olabilir.
Tam guvenemedim. Eger dogruysa bi sure daha kullanacagim. Şuan hastayim. Bitince kontrole gidecegim.
bide bebek calismalarimiz oldugu icin birakmistim otlari. Otlari kullanirkenbebek dusunme dedi veren kişi.
Düşüge sebep olabiliyormus. O yuzden birakmistim. Biraz calisalim dedik esimle. insallah Rabbimde aratmadan lutfeder.

evet canım bırde sogan suyu diyorlar bılmıyorum hiç duydunmu.soganın suyunu kaynatıp içiyorsun.bizde bebek calısmaları yapıyoruz canım senın myom kucukmus benım 5 cm buyuklugunde.senın tam olarak nerde peki.benımkı rahım duvarındaymıs.doktorum gebe kalmayı dene dedı olmazsa amelıyat olcam

Benimki rahmin icine dogru.yani bebege engel teskil edebilir büyüdüğünde.buyumeden hamile kalmam lazim.simdi bile olmaz diyen direk ameliyata yollayan doktorlar var beni. Ama ben once denemek istedim.daha 2. Ayimiz. Bi 6-7 ay deneyecegiz. Olmazsa otlara caylara oda olmazsa...neyse kötü dusunmek istemiyorum. Bu ay hamile kalacagim insallah :)
Bak senin miyom sahiden engel teskil edecek bi yerde degil.canini sikma sakin.cok arastirdim.
Doktor kuzenim var oda anlatmisti detayli sekilde.Rabbim isterse insallah verir sana yakin zamanda.
sen stres yapma ama sakın. En onemli engel bu cünkü.
Cogu kadin engeli yokken stresle engel olusturuyor gebelige.belki bizimkide 2aydir bu sebeple olmadi.
Bu ay no stres yes bebek insallah :)

hımmm anladım canım ınsallah en kısa zamanda kalırız ya.bana da dırek amelıyat dıyen doktor oldu ama ben hemen atlamadım tabı. baska bır doktora gıttım o da gebe kal dedı kafama bu yattı.eger gebe kalamazsan o zaman amelıyat olursun dedı.sımdı bızde denemelerdeyız ınsallah en kısa zamanda kavusuruz bebıslerımıze.
canım stres sıkıntı yapmamamk elde degıl ama en aza ındırdım ben artık takmıyorum olacakmı dıye.rahatım yanı.stres bı cok seyı engellıyor gercekten .

Sen denedin mi sicak su torbasi olayını? Simdi bikacyazi buldum bununla ilgili onlara bakiyorum

Sen denedin mi sicak su torbasi olayını? Simdi bikacyazi buldum bununla ilgili onlara bakiyorum

yok canım denemedım zaten daha dun ögrendım bunu.detaylıca ogrenım uygularım bende.sen bulduklarını buraya kopyala lınkını benım cıkmam lazım canım esım seslenıyor yıne devam ederız kendıne ıyı bak canım

bende bir sey sormak istiyorum. internette cok arastirdim ama bir bilgiye rastlamadim. doktora gidip sormaya cok korkuyprum. olumsuz bir cvp alirim diye. benim miyom rahim ön duvarda, gebelige engel olacak bir yerde mi? hamile kalinsa bebege bir zarae verir mi? cevabin icin simdiden cok tsk. ederim arkadasim.

Rahmin on duvarinda derken..acaba bebegin gelisecegi yerde mi. Submukoz miyom mu yani.benim ki de bundan. Boyutu ne kadarmış?
Genelde gebelige engel derler drlar. Hamile kalirsan düşük yapabilirsin ya da erken dogum yaparsiin diyorlar. Ama bu tür felaket senaryolari sadece
% 10 ihtimalle olurmus. Yani aslinda miyomlu hatunlarin % 90i seyrinde bir hamilellik yasiyorlarmis.Biz Rabbimize guvenelim. O isterse hic bi myom engel olamaz :)
Bir diger konuda su. Dün bi yazi okudum.bi arkadasin sicak su torbasiyla miyomundan kurtuldugunu(en azindan küçüldügunu) duymuştum. Hemen arastirma yaptim. Seninde okumani tavslye edecegim bi site var. Bizler.biz diye arat nette. O sitede miyomla ilgili bircok yazi var.guzel tavsiyeler var sitede.kopyalama islemi yapamadigimdan link veremedim kusura bakma. Neyse . Oradaki tavsiyeleride uygulayip Allah'in izniyle kurtulcaz cok sağlıklı hayirli bebislerimiz olacak insallah.

cevabın icin cok tsk. ederim. benim miyomun türünü bende bilmiyorum. ultrason kagidinda sadece rahim ön duvar yaziyordu. dedigin siteyi gecen yil bulmustum bende. ama sicak su torbasini okumamisim. simdi okudum. benim bir arkadasimin kayin validesi bitkilerden ilac yapmis ve bir cok kadinin miyomu kaybolmus. gecen yaz bende yapmistim bu ilaci ve ilk kez adetlerim gunu gunune olmaya baslamisti. kanamalar ve agri azalmisti. mucize gibiydi. bir kac boyle devam etti. sonra doguya atamam cikti ve kışı orda gecirdim. soguktan yine eskiye dondum. tekrar ilaci yaptim ama faydasi olmadi. bitkileri 3 ay falan bekletmistim. bayatladi mi neden fayda vermedi anlamadim. ya da miyom mu cok buyudu bilmiyorum. doktorada gitmedim. felaket senaryolari yazarlar. bir dedigini diger doktorun soyledigi tutmaz ne bileyim. simdi tekrar yeni bitki alip deneyecegim. sicak su torbasini da deneyelim. insallah Allah yardimcimiz olur. o, ol derse her sey olur. Allah senin, benim ve burdaki herkesin yüzünü güldürsün ins.

miyom icin bitkisel formulu yaziyorum: 100 gr çörek otu, 100 gr ısırgan tohumu, 100 gr hava cıva ve bunlari karıştırmak için süzme bal. bunlarin hepsinden birer veya ikiser corba kasigi alip bir tabakta karistiriyoruz. bitkisel macun kivamina gelinceye kadar bal ekliyoruz. sabah aksam ac karnina bir tatli kasigi yiyoruz. yalniz sunu ekleyeyim hava civa denen bitkiyi aktardan alirken cektiriyoruz. Allah herkese acil sifalar ve saglikli sihatli bebekler versin.

canım kimi doktor amelıyat ol dıyor sonra cocuk sahıbı olursun dıyor yanı engel dıyor, kimiside gebe kalmaya calıs olmazsa amelıya dıyor. benım doktorum 2. sıkkı söyledı bana. daha mantıklı geldı bana. ben suan gebe kalmaya calısıyorum myom olmasına ragmen.bakalım hayırlısıyla kalırız ınsallah.

rahimdeki myomun yeri ve büyüklüğüne göre değişiyor. bebeğin tutunacağı yerde mi, iç duvara mı yoksa dış duvara mı yapışık ve büyüklüğü nedir, doktorun buna göre karar vermiştir. myomların büyük bölümü hamilelikte büyüdüğü için risk olabilecek bir büyüklükteyse önce ameliyat diyorlar. rahim ğzına yakında da ameliyat öncelik oluyor. seninki demek ki hamileliğe engel bir yerde değil ve büyüklüğü de normal boyutta. daha fazla büyümeden hamile kalmanı istemiş doktorun.

ben 2010 yılında myom ameliyatı oldum. ilk fark edildiğinde rahmin dış duvartına yapışık 3cm idi. doktor bu şekilde kalırsa hiçbir sorun teşkil etmez dedi. 1 yıl sonraki kontrolde de büyümemişti. fakat sonra damar yanına denk gelmiş, birkaç ayın içinde 6cm olmuştu. doktor evli olsan hemen çocuk yap diyeceğim ama bu durumda bekleyip riske atamam, bebek düşünene kadar daha da büyüyüp rahme zarar vermeden alma taraftarıyım dedi. ameliyatla alındı myomum ve sonrasında bir sıkıntı yaşamadım. şimdi de bebek düşünüyorum. doktor hamileliğe engel değil diyorsa rahat ol arkadaşım.

geçmis olsun canım. suan durumun nasıl tekrar olusma ihtimalı varmı. benim myom rahim duvarındaymıs.gebe kalmayı deniyorum bakalım sonuc ne olcak.gebe kalırsamda düsük riski ve erken doğum olabılırmıs.hayırlısı tabi herseyin.

Cok tesekkur ederim, sana da gecmis olsun. Canim biz myomlu yapida oldugumuz icin her zaman tekrarlama ihtimali var. ama 1 sene mi, 3 sene mi sonra, yoksa on yil sonra mi bilemiyoruz. Umarim yakinda tekrarlamaz. Riskler hep var canim ama myomlu olup normal gebelik geciren bir suru kadin var :) Ben de tekrarlama olasiligi yuzunden fazla geciktirmeden bebek sahibi olmak istiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

cok tesekurler canım.ınsallah tekrarlamaz canım.bır an once gebe kalmak ıstıyorummmm bende. cok korkuyorum kalamıcam dıye.

cok tesekurler canım.ınsallah tekrarlamaz canım.bır an once gebe kalmak ıstıyorummmm bende. cok korkuyorum kalamıcam dıye.

aslında kalamamamız için bir neden yok. çok şükür. ama ben de sabırsızım ve stres oluyorum. stres de gebeliğe engelmiş, bir rahat olmayı başarabilsek :))) inşallah en yakın zamanda güzel haberlerimizi paylaşırız burdan.

dogru dıyorsun da gelde stres yapma .bakalım stresı asarsak cok daha ıyı olcak ama hayırlısı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…