aslında kalamamamız için bir neden yok. çok şükür. ama ben de sabırsızım ve stres oluyorum. stres de gebeliğe engelmiş, bir rahat olmayı başarabilsek :))) inşallah en yakın zamanda güzel haberlerimizi paylaşırız burdan.
dogru dıyorsun da gelde stres yapma .bakalım stresı asarsak cok daha ıyı olcak ama hayırlısı artık.
Kızlar miyomlu hatunlar olarak birbirimizi hic birakmayalim surekli takip edelim. Hamile kalip kalmadigimiza, ameliyat olup olmadigimiza sonrasindaki gebelige... vs. Birimizin hamileligi hepimize umut olur çünkü. Bende ameliyat olmadim gebelik icin uğraşıyorum.birbirimize dua edelim Rabbim tez zamanda hayirlisiyla nasip eder inşallah.
zaten canım sureklı destek olmalıyız bırbırımıze.bende amelıyat olmadım gebelık ıcın cabalıyorum hayırlı olsun herseyin.
Hadi insallah hep birlikte bu miyomlarin hakkından gelip bebeklerimizi alalim kucağımiza
Kızlar ben de aylarca iki tane miyomum var diye bildim kendimi. Hatta aslan pençesi diye bir ot kuru yaptım. Birisi 2, diğeri 1.5 cm falan demişti. Soğan kuru de yapmıştım ve birkaç ay önce polip olabilir dendi. En son bu ay başında gittiğimde 8 mm e 5 mm polip olduğunu ve histereskopi olmam gerektiğini öğrendim. Iki tane ve daha büyükken şimdi tek ve küçük olmasını soğan suyu, aslanpencesi otlarina bağlıyorum küçülme olabilir.. Sonuçta iki tane vardı..5cm de gözünüzü korkutmasın eğer engel değilse. Bir arkadaşımın yumurta büyüklüğünde varmış doğumda almslar engel olmamış yani...
Haftaya adetimin ikinci günü gideceğim inşallah histereskopi için gün alırım sanırım..
Haftaya adetimin ikinci günü gideceğim inşallah histereskopi için gün alırım sanırım..
Evet soğan suyunun östrojen hormonu verdiğini duymuştum ve miyom da bu hormonla besleniyor. Dolayısıyla bazisinda büyütmüş olabilir ama bilmiyorum yok edenler de olmuş aslanpencesi içtiğimde felaket bir ağrı sancı ve tuvalette pat diye birşey düşmüştü acaba diyorum onun mu etkisi oldu ki?? Ama eğer tedavi derse doktorlariniz ihmal etmeyin sakın zaman kaybetmeyin derim
arkadaslar herkese merhaba.benım rahım duvarında yaklasık 5 cm buyuklugunde myom cıktı. doktorum da hamıle kalmam gerektıgını soyledı. eger hamıle kalamazsam amelıyat olmam gerekıyormus. hamıle kalırsam da dogum esnasında myom da alınacakmış. benım merak ettıgım rahımde myomu olup da bu sekılde hamıle kalan varmı. varsa cok uzun sürede mi hamıle kaldı?yardımcı olursanız sevınırım.
Kızlar ben de aylarca iki tane miyomum var diye bildim kendimi. Hatta aslan pençesi diye bir ot kuru yaptım. Birisi 2, diğeri 1.5 cm falan demişti. Soğan kuru de yapmıştım ve birkaç ay önce polip olabilir dendi. En son bu ay başında gittiğimde 8 mm e 5 mm polip olduğunu ve histereskopi olmam gerektiğini öğrendim. Iki tane ve daha büyükken şimdi tek ve küçük olmasını soğan suyu, aslanpencesi otlarina bağlıyorum küçülme olabilir.. Sonuçta iki tane vardı..5cm de gözünüzü korkutmasın eğer engel değilse. Bir arkadaşımın yumurta büyüklüğünde varmış doğumda almslar engel olmamış yani...
Bak böyle haberler umut oluyor iişte :)
Sen histereskopi icin gun aldinmi bellimi tarihin.tez zamanda kavus sagligina insallah sende.
Kizlar buarada bişi sormak istiyorum. Ben yine bi topikte sogan kürünun miyomu büyüttügunu okumuştum. Yani bazi kisilerde buyutebiliyormus. Oyuzden hep korktum hic kullanmadim sogan suyu. Acaba kullansam mi cok kararsizim
cimbom, bende birkaç tane myom var, en büyükleri 3 cm çaplı idi.
bendekiler gebeliğe engel olmadı ama gebelikte belli riskleri var canım. dr lar da kesin bir şey söyleyemiyorlar. gebe kalınca takip ediliyor.
gebelikte genelde büyüyorlarmış ama sabit kalan da oluyormuş. bendeki myomlar büyüdü, en büyüğü 6 cm çapa ulaşmıştı en son. maalesef ağrı da yapıyorlar. erken doğum riskim benim de var. yine de olumlu düşünüyorum.
gebeliği ertelemem gerektiği için(daha fazla ertelemek istemedim) ve myomlarım sayıca fazla oldukları için dr lar bana hemen ameliyat önermedi. önce gebeliği dene dediler. birkaç dr aynı şeyi söyledi. bir ihtimal de bebeğe sorun çıkarmadan son aya kadar gelmek de var, denemeden hemen ameliyat riskine girmek istemediler.
doğumda sezeryanla myomları aldırmayı düşünüyordum ama son gittiğim dr tavsiye etmedi. doğuma kadar sorun çıkarmazsa en büyük haliyle ameliyat edilmesini tavsiye etmem, doğumdan sonra tekrar eski haline gelebilir, dedi. doğumda alınırsa çok kanama olurmuş. yine de bekleyip son duruma göre karar verilecek canım. bende sayıca fazla oldukları için daha fazla sıkıntı yaşama ihtimalim de yüksek. gözünü korkutmak istemem, bunu da dikkate al canım.
myomlarını gebeliğine engel gibi düşünme. bebekler herkeste aynı yere tutunmuyorlar, myom olan yere tutunmakta zorluk çeker. inş hamile kalır ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsin. olumlu düşün canım. güven veren dr larının önerilerini dikkate al.
canım bende tam tersı küçültüğünü okudum ama kısıden kısıye degısebılır tabi.kafam karıstı:44::44::44:
Canim östrojen sağlıyormus sogan suyu.miyomda östrojenle besleniyor ya bi topikte sikayetci olanları da okudum sogan suyundan. Faydasini görenleri de daha cok duydum tabi ama ne bileyim korkuyorum kullanmadim yani.benimde bu konuda kafam karışık. Ama suna öyle yürekten inaniyorum ki Rabbim ol derse ne miyom nede baska bisey engel olamaz.biz samimane bi sekilde istemeye devam edelim insallah.
rahimdeki myomun yeri ve büyüklüğüne göre değişiyor. bebeğin tutunacağı yerde mi, iç duvara mı yoksa dış duvara mı yapışık ve büyüklüğü nedir, doktorun buna göre karar vermiştir. myomların büyük bölümü hamilelikte büyüdüğü için risk olabilecek bir büyüklükteyse önce ameliyat diyorlar. rahim ğzına yakında da ameliyat öncelik oluyor. seninki demek ki hamileliğe engel bir yerde değil ve büyüklüğü de normal boyutta. daha fazla büyümeden hamile kalmanı istemiş doktorun.
ben 2010 yılında myom ameliyatı oldum. ilk fark edildiğinde rahmin dış duvartına yapışık 3cm idi. doktor bu şekilde kalırsa hiçbir sorun teşkil etmez dedi. 1 yıl sonraki kontrolde de büyümemişti. fakat sonra damar yanına denk gelmiş, birkaç ayın içinde 6cm olmuştu. doktor evli olsan hemen çocuk yap diyeceğim ama bu durumda bekleyip riske atamam, bebek düşünene kadar daha da büyüyüp rahme zarar vermeden alma taraftarıyım dedi. ameliyatla alındı myomum ve sonrasında bir sıkıntı yaşamadım. şimdi de bebek düşünüyorum. doktor hamileliğe engel değil diyorsa rahat ol arkadaşım.
Canim bebegini sag salim kucagina almayida nasip etsin Rabbim cok sevindim.darisi basimiza insallah. Ben miyom ameliyatini nerde kime hangi yontemle oldugunu soracaktim. Bende yavas yavas karar vermeye basladim ameliyat olmaya.
çok teşekkür ederim canım, inşallah en yakın zamanda Rabbim sizlere de nasib etsin :) canım ben Kıbrıs'tayım, ameliyatımı da burdkai doktorum yaptı. sezaryen gibi karından kesilerek yapıldı ameliyatım, myomum rahmin üst duvarına yapışıktı. epidural ve spinal anastezi birlikte uygulandı, yani bayıltmadan oldum. sonrası zor olan bir ameliyat, yani karnında kesik oluyor sonuçta, toplarlanması en az bir ay sürüyor. sonrasında ne kadar zaman sonra gebelik için izin veriyorlar bilmiyorum. ben 2010 yılında olmuştum. senin myomun büyüklüğü ne kadar? gebelik öncesi ameliyat mı dedi doktorun canım?
çok teşekkür ederim canım, inşallah en yakın zamanda Rabbim sizlere de nasib etsin :) canım ben Kıbrıs'tayım, ameliyatımı da burdkai doktorum yaptı. sezaryen gibi karından kesilerek yapıldı ameliyatım, myomum rahmin üst duvarına yapışıktı. epidural ve spinal anastezi birlikte uygulandı, yani bayıltmadan oldum. sonrası zor olan bir ameliyat, yani karnında kesik oluyor sonuçta, toplarlanması en az bir ay sürüyor. sonrasında ne kadar zaman sonra gebelik için izin veriyorlar bilmiyorum. ben 2010 yılında olmuştum. senin myomun büyüklüğü ne kadar? gebelik öncesi ameliyat mı dedi doktorun canım?
aminn canım benım. nasılsın saglıgın nasıl bebiş nasıl :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?