Merhaba hanımlar. Ben miyomla ilgili pek çok topik gördüm buraya yeni rastladım.
Benim de 6cm büyüklüğünde dışa doğru büyüyen bir miyomum var ve ben bunu hamile olduğumu farkedince doktor kontrolüne gittigimde öğrendim. Doktor sende miyom var deyince şok oldum.
Miyomu olup hamile kalanlara örnegim şu an 5 haftalık gebeyim. İnşallah miyomu olduğu halde bebeği sağlıkla büyüyen ve sağlıkla dünyaya gelenlerden de olurum.
Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin inşallah...
umut canım Allah razı olsun Fetih suresi okuyalım demiş sin ona ayrı duygulandım bende düşünen varmış
umut canım Allah razı olsun Fetih suresi okuyalım demiş sin ona ayrı duygulandım bende düşünen varmış
Yaw kac gundur mide agrimasindan oluyorum yaw neyse umutsuzvakalar aramiza hosgeldin baci ve sakin anne dualarimiz seninle elele verelim kizlar fetih suresi okuyalim sakin annemiz icin bu arada ben nicklerden sikildim cok uzunlar yaw benim ismim feyza kizlar ismimi verecek kadar uzun muhabbet icindeyiz bence yeter yani puff veee guzel haber bende sadece 1.2 buyuklugunde bir miyom varrrrrrr baskada yok heee bizim 8 cm oldu 1.2 cm heyyyooooooo
Alıntıdır;
Doğurganlığı artıran besinler
yag yakimini hizlandiran yiyecekler
Günümüz koşullarında hamile kalmak her zaman çok da kolay olamamakta, çevresel koşullar, genetik yapı, hastalıklar, kullandığınız ilaçlar ve beslenme şekliniz etken unsurlar.
Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenme önceliklidir ve beslenme şekliniz de doğurganlığı etkileyebilmektedir. Hamilelik öncesinde hem kadınların hem de erkeklerin beslenmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğine bir bakalım.
Kadınların beslenmelerinde dikkat etmeleri gerekenler;
*Tereyağ, margarinden uzak durup sıvı yağlarla yapılan yemekleri tüketin.
*Kızartmadan uzak durun.
*Yağ asitlerince zengin fındık, ceviz ve bademden uygun miktarda tüketin.
*Balık tüketilebiliyorsa protein ihtiyacınızı ağırlıklı olarak balık tüketerek karşılayın eğer tüketilemiyorsa balık yağından destek alın.
*Düzenli kan tahlilleri yaptırıp, hormon ve vitamin-mineral seviyelerinizi ölçtürün.
*Demirden zengin besinleri daha çok tüketin; kurubaklagiller, yağsız kırmızı et, yumurta, tavuk, yeşil yapraklı sebzeler
*İşlenmiş, katkı maddesi içeren besinlerden uzak durun.
*Kahve ve kafein içeren içeceklerin tüketimini sınırlandırın, günde ortalama 2 fincandan fazla tüketmeyin.
*Asitli içecekler ve alkolden uzak durun.
*Folik asitten zengin besinler tüketin; yeşil yapraklı sebzeler, badem, fındık, ceviz, yumurta, süt ve süt ürünleri, portakal
Erkeklerin beslenmelerinde dikkat etmeleri gerekenler;
*Çinko mineralinden zengin besinler tüketin; deniz mahsulleri, kırmızı et, tavuk, fındık
*Yumurta, B6 ve B5 vitaminlerinden zengindir yani strese karşı koruyucu, hormon seviyesini dengeleyicidir, böylelikle libidoyu artırır.
*Sigara elbette vücudumuzda bütün sisteme zarar vermektedir ama özellikle dolaşım sistemini etkileyip kanda toksik madde miktarını artırmaktadır. Bu da cinsel hayatı olumsuz etkileyen bir faktördür.
*Avakado B6 vitamininden zengindir dolayısıyla serotonin salgılanmasını uyarır ayrıca E vitamininden zengindir testesteron salınımını artırır.
*Stressiz bir yaşam için elinizden geleni yapın.
Sağlıklı Beslenin, Sağlıklı Yaşayın..
Dyt.Özlem Sert Aydın
Yaw kac gundur mide agrimasindan oluyorum yaw neyse umutsuzvakalar aramiza hosgeldin baci ve sakin anne dualarimiz seninle elele verelim kizlar fetih suresi okuyalim sakin annemiz icin bu arada ben nicklerden sikildim cok uzunlar yaw benim ismim feyza kizlar ismimi verecek kadar uzun muhabbet icindeyiz bence yeter yani puff veee guzel haber bende sadece 1.2 buyuklugunde bir miyom varrrrrrr baskada yok heee bizim 8 cm oldu 1.2 cm heyyyooooooo
hayatım yıne faydalı bilgiler
Ben henüz bekarım ama anne olmak isteyen arkadaşlarım için araştırıyorum.Umarım faydam dokunur.
bende okurum. derindenizlerden de ameliyat olacaktı galiba. ona da okuyalım. feyzanın da dediği gibi burada dost olduk. aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Allah hayırlı kapılar açsın, şu ramazanın hürmetine tüm sıkıntılarını gidersin, kalbine ferahlık versin inş.
sasşkınanne, senin duygulandım demen içime işledi. o kadar mı yalnız hissettin kendini. Allah seninle, bir de bizler varız dualarımızla. ben "senin için bir de derin denizlerden" arkadaşımıza fetih suresini niyet ettim ikiniz için okudum. Allahım ameliyatsız hayırlı kapılar açsın. yüzünüzü güldürsün inşaallah.
canım benım hosgeldın .ınan senı gordugumuze cok sevındım cunku myomla hamıle kalan arkadaslar gordukce moralımız yerıne gelıyor.
rabbım insallah saglıkla kucagına da almayı nasıp etsın hayatım. masallah masallah
Sağolasın canım. ben gelişmeleri sizlere haber ederim. Şuan miyom yüzünden çok fazla bir sıkıntım yok. Sadece hafif kanamalar oluyor. Bunun sebebini bilmiyorum 5 ağustosta kontrolüm var o zaman her şey netleşecek bakalım... Bana da dua edin nolur...
Kizlar peki devit adet döngüsünu degistirirmi acaba?
Kontrolümde bayramdan sonraya kaldi.
Sizinde gecikmeniz oldu mu bu ay?
Batim 26 temmuzdu hala gelmedi kirmizilar.
Testlerimde negatif şimdilik.
İnşallah hamileyimdir
hayatım insallah guzel haberler alırız senden.adetı etkıleyıp etkılemedıgını bılemıcem. ayy hadı bırden yüzüm güldü gecıktı dıyınce sen :)
Bende aptala döndüm iyice.bi seviniyorum hamileyimdir diye bi korkuyorum hüsrana ugrarsam diye.her tuvalete gidisimde kirmiziyi görücem diye ödüm kopuyor.
dualarımız senınle hayatım.ınsallah hıcbır sorun yasamazsın hamılelıgın boyunca.bızler ıcınde dua et de bızlerde gebe kalalım :) merakla haberlerı beklıyoruz canım senden.
canım hosgeldın aramıza ve gecmıs olsun.eger faydasını gördüysen bizlere de tarif et canım nasıl yapıldıgını.doktora gitinmi hiç kontrol amaclı kullandıktan sonra. bizleri de bu konuda bilgilendir. burda hepımız bırbırımız ıcın varız canım benım.
Kizlar peki devit adet döngüsünu degistirirmi acaba?
Kontrolümde bayramdan sonraya kaldi.
Sizinde gecikmeniz oldu mu bu ay?
Batim 26 temmuzdu hala gelmedi kirmizilar.
Testlerimde negatif şimdilik.
İnşallah hamileyimdir
umarım hamilesindir...ve de miyomların küçülmüştür bize de moral olsun.Allah gönlüne göre versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?