iki haftada 3 doktor gezdim ve 2 si ameliyat 3. kararsız kaldı.hamilelikte düşüne bilirsin dedi.ne yapıcağımı bilemedim.4.doktora daha gideceğim. maşallah çok şanslısın allah hiç problem çıkmadan bebeğini kucağına alırsın inşallah.Benim ki rahim ağzında. Allah izin verirse sezaryen olacak o yüzden... Bence bir doktor görüşü almanda fayda var, sanırım önce miyomu alıp sonra hamile kalın diyorlar. ama ben miyomdan habersiz hamile kaldım...ama miyomun alınması bazen hamileliği de riske atabiliyormuş, işte bunu iyi bir doktorun değerlendirmesi gerek, hatta iyi bir kaç doktorun değerlendirmesi iyi olur. Şu anda miyomla hamileliğim devam edip gidiyor, tüm duam sağlıkla sıhhatle bebeğime kavuşabilmek....Seninki rahmin dışında hamileliği pek etkilemez gibi duruyor canım...
Sağ ol canım, ben de bu miyom son 1 senedir oluştu -ondan önceki kontrollerde yoktu çünkü- 3 senedir çocuğa uğraşıyordum olmuyordu son 1 senede boşlamıştım her şeyi ama işte en sonunda miyoma rağmen oldu...Yani miyom hamileliğe engel değil. İnşallah sen de muradına erersin, dediğin doğru- doktorların hepsi farklı yaklaşıyor. Benim ilk gittiğim doktor, bu miyomla bu bebek olmaz düşer vs. gibi yorumlar yaptı ve beni mahvetti - şimdi özelde bir doktora gidiyorum çok şükür o baya olumlu miyomla doğuran bir sürü kadın varmış... Artık kaderimizi yaşayacağız, Allah hayırlısını versin inşallah.iki haftada 3 doktor gezdim ve 2 si ameliyat 3. kararsız kaldı.hamilelikte düşüne bilirsin dedi.ne yapıcağımı bilemedim.4.doktora daha gideceğim. maşallah çok şanslısın allah hiç problem çıkmadan bebeğini kucağına alırsın inşallah.
amin inşallah. ablamın arkadaşı memorielde ünlü bir kadın doktoru.ona rica ettiler.bugün 4 de bekliyor.son kez bu doktorada gideyim ne diyecek bilmiyorum.Sağ ol canım, ben de bu miyom son 1 senedir oluştu -ondan önceki kontrollerde yoktu çünkü- 3 senedir çocuğa uğraşıyordum olmuyordu son 1 senede boşlamıştım her şeyi ama işte en sonunda miyoma rağmen oldu...Yani miyom hamileliğe engel değil. İnşallah sen de muradına erersin, dediğin doğru- doktorların hepsi farklı yaklaşıyor. Benim ilk gittiğim doktor, bu miyomla bu bebek olmaz düşer vs. gibi yorumlar yaptı ve beni mahvetti - şimdi özelde bir doktora gidiyorum çok şükür o baya olumlu miyomla doğuran bir sürü kadın varmış... Artık kaderimizi yaşayacağız, Allah hayırlısını versin inşallah.
Haydi hayırlısı canım, haberini bekliyorum...a
amin inşallah. ablamın arkadaşı memorielde ünlü bir kadın doktoru.ona rica ettiler.bugün 4 de bekliyor.son kez bu doktorada gideyim ne diyecek bilmiyorum.
5 aylık hamileyim ve 9 cm 5cm 2,5 cm boyutlarında miyomlarım var hergün çaresizce miyomlu hamileliklerle ilgili yazılar okuyorum. Bana umut oldunuz şuan allah evladınıza uzun ömür versin size bağışlasın inşallah banada hayırşısıyla kucağıma almayı nasip etsin inşallah . Peki hamülelik boyunca sorun yaşadınızmı? doğum nasıl oldu ? Mitomlarınızın. Yeri neredeydi ?kızlar merhaba,ben uzun süre önce yazmıştım myomlarım var 2 adet 12 cm, ameliyat olucam diye.. ben ameliyat olmayı beklerken hamile kaldığımı öğrendim.. çok şükür hiç sorun yaşamadan hatta myomlar 15 cm iken doğumumu yaptım. şuan 9 aylık oğlum var. size biraz olsun umut olması için yazıyorum hiç bişey imkansız değil. banada doktorlar hamile kalamazsın kalırsanda düşük olur dediler. ama sonuç iyi şükür. şuan myomlarım aynı şekilde duruyor bi sorun olursa ameliyat yaparız dedi doktorum
amin çok teşekkür ederim. hiç merak etme Allahın izniyle sorunsuz bi şekilde kucağına alıcaksın. Allaha çok şükür hiç bir sorun yaşamadım . myomlarım yumurtalıkların ordaydı hatta hamilelikten önce doktorum yumurtalığın birini kapattığını söylemişti. sezeryan doğum oldu benimki, tamamen bayılmayı tercih ettim.doktorumdanda Allah razı olsun çok memnun kaldım. Rabbim seninde yardımcın olsun aynı şekilde sorunsuz sıkıntısız kucağına al inşallah.5 aylık hamileyim ve 9 cm 5cm 2,5 cm boyutlarında miyomlarım var hergün çaresizce miyomlu hamileliklerle ilgili yazılar okuyorum. Bana umut oldunuz şuan allah evladınıza uzun ömür versin size bağışlasın inşallah banada hayırşısıyla kucağıma almayı nasip etsin inşallah . Peki hamülelik boyunca sorun yaşadınızmı? doğum nasıl oldu ? Mitomlarınızın. Yeri neredeydi ?
inşallah :)Darısı başımıza İnşallah:)
Arkadaşlar merhaba, ben de 1 sene önce öğrendim myomumum olduğunu. İlk baktırdığımda 3cm di en son ölçtürdüğümde ise 5.5 cm olmuş. Doktorum ilk önce bana da hamile kalmamı önermişti ama henüz yeni evli olduğum için yanaşmadım . İstanbulda doktora gideceğim ben de ; ameliyat olmalımıyım yoksa hamile kalmayı mı denemeliyim önce diye. Benim ki de intramular yani rahim duvarı ortasında. Eğer bununla beraber hamile kalırsam 9aylık süreçte büyüme hızında artış olur mu acaba? Eğer hamile kalıp sezaryanle doğum yaparsam o sırada da myomu aldırabileceğimi duymuştum ama kanama yoğunluğundan dolayı çok riskli olur dedi doktorum. Offf çok kararsızım, riskleri biliyorum myom düşüğe de sebep olabilir hamilelikte ağrı da yaparmış, ama ameliyat olup aldırırsam da yapışıklık riski olurmuş. Herşey %50 %50 yani . bir de eğer ameliyat olursam laparoskopi yani kapalı yöntemle ameliyatı düşünüyorum. Alanında iyi İstanbulda bir doktor önerebilecek olan var mı ?
merhaba lalola, ben İstanbul'da ameliyat oldum. Benim myom 8cm kadar subseröz miyomdu. 6cmken hamile kalmıştım ikinci ayda malesef bebeğin kalbi durdu ve aldırdım. Hemen bir ay sonra da miyom ameliyatı oldum. Miyom büyük olduğu için kapalı ameliyat olamadım.
Sana tecrübelerimden ve burada okuduğum hayatlardan yola çıkarak tavsiyelerde bulunmak isterim. Ben o zamanlar ne sıkıntılar geçirdim nerde miyomla ilgili yazı varsa güzel haber varsa aradım okudum. Seni gayet iyi anlıyorum.
Doktorun söylemiştir hamilelikte miyom epey büyüyor ve bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor hatta düşüklere neden oluyor diye. Fakat budurum bazı hamilelerde hiç de dedikleri gibi olmuyor. Kocaman miyomları olduğu halde tosun gibi evlatlarlar doğurduklarını okudum ben bu sitede. Eminim sende rastlamışsındır o yazılara insana umut oluyor gerçekten.
Miyomun 6 cm altında olduğu için kapalı ameliyatı uygun görebilirler doktorlar daha iyi bilir tabi. Ameliyattan sonra yapışıklık olur hamile kalamam diyede korkma sakın işinin ehli bir doktor tarafından ve temiz bir hastanede ameliyat olursan bir sıkıntı çıkmaz. Ben ameliyattan tam bir yıl sonra ikinciye de hamile kaldım. Fakat onu da kaybettim. Bende kan pıhtılaşması varmış ilk kaybım da miyomdan değil bu sebeptenmiş.
Ben İstanbuldaki doktorumdanda hastaneden de çok memnundum Avrupa yakasındaysan bence ona da görünmeni tavsiye ederim. Nette de sitesi var alanında uzman bir doktor. adı Alparslan Baksu
inşallah iyi bir doktorla karşılaşırsın. Bu zamanda doktorlara da güven kalmadı para için ameliyat diyen doktorlar da var. Eğer miyomun çabuk büyümüyorsa ve sıkıntılı bir bölgede değilse bence önce hamileliği dene. Yaşın kaç bu arada o da önemli tabi.Öncelikle çok geçmiş olsun. Dünden beri bu topiği başından sonuna kadar okuyorum inan ki. Birkaç hafta sonra İstanbula gidicem , ya ameliyat olup dönücem ya da hamilelik çalışmalarına başlicam bakalım. Önerin ve ilgin için de çok teşekkürler
inşallah iyi bir doktorla karşılaşırsın. Bu zamanda doktorlara da güven kalmadı para için ameliyat diyen doktorlar da var. Eğer miyomun çabuk büyümüyorsa ve sıkıntılı bir bölgede değilse bence önce hamileliği dene. Yaşın kaç bu arada o da önemli tabi.
Geçmiş olsun cnm umarım sağlığina çabuk kavuşur ve tez zamanda bebek sahibi olursun. Ben ameliyattan tam bir yıl sonra hamile kaldım bu sure zarfında yapisiklik olmusmudur diye çok endişeliydim fakat endişelerim yersizmis. Sakin sen de benim gibi kendini boş yere strese sokma.Benim de rahim arka duvarinda 11cm miyom var. 3aydir hamile kalamadim. İzmirde iyi bir prof bulduk haftaya ona gidicem ve ameliyat olucam. Insallah burda ameliyatlarini yazan arkadaşlar gibi benim de sorunsuz gecer. Allah hepimizi bu miyomlardan kurtarıp saglikli bebekler nasip etsin insallah...
Gittin mi doktora netice ne oldu cnm?Myomum 6 ayda 3cm kadar büyüdü ,doktor çabuk büyüdüğünü söyledi hatta neden bu kadar çabuk büyüyor diye test bile yaptı ama temiz çıktı çok şükür. Son gidişimde ise 3mm kadar bir küçülme gördü ama ölçüm hatası bile olabilir o yüzden bence bir değişiklik yok.İntramular yani rahim duvarının ortasında benim. Yaşım da 25.
Cokkkk tesekkur ederim. Boyle guzel sozlere cok ihtiyacim var saolun. Miyom buyuk olduğu icin cok korkuyorum rahime zarar verecek diye.Geçmiş olsun cnm umarım sağlığina çabuk kavuşur ve tez zamanda bebek sahibi olursun. Ben ameliyattan tam bir yıl sonra hamile kaldım bu sure zarfında yapisiklik olmusmudur diye çok endişeliydim fakat endişelerim yersizmis. Sakin sen de benim gibi kendini boş yere strese sokma.
Cokkkk tesekkur ederim. Boyle guzel sozlere cok ihtiyacim var saolun. Miyom buyuk olduğu icin cok korkuyorum rahime zarar verecek diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?