rahimiçi gelişme geriliği ile doğum yapam anneler var mı

Benim bebislerim çift yumurta ikizi, ikisi de erkek; erdem ve Emre. Erdemin gelişiminde problem yok cok sukur ancak emreninki 26nci haftada yavaşlamaya basladi 30. Haftaya geldiginde bacak boyu 3 karın cevresi 2 hafta geri kaldi ve fark daha fazla açılmadan sabit kaldi. 30dan itibaren haftalık kontrollerde doplerine bakılıyor ve o hafta dogum olup olmayacağına karar veriliyor, boyle boyle 6-7 hafta gittik, suan artık kan akımı son sınırda dolayısıyla Perşembe gunü dogum olucak inşallah. Dr'um erdemin 2,5 Emre'nin 2 kilo civarında olacağını söylüyor, Emre'nin yogun bakıma girme ihtimali var maalesef ama belli de olmaz oda direkt gelir yanıma belki...

bende de aynı durum var fark 1 den 2 ye çıkınca tesbit edildi. şimdi 3 haftaya çıkmış 10 günde 1 dopler kontrolündeyim doktor sorun yok diyor ama içim içimi yiyor oğlum 31 haftada kızım 27 de kaldı kan akımları normal miş siz 6 -7 hafta sürdürmüşsünüz kilolarıda iyi benimkiler 1600 ve 1200

ikiz anneleri bebekleriniz doğduğu zaman aralarındaki hafta farkı ne kadar dı?

Merhaba, benim de ikizlerimden birinde rahimiçi gelişme geriliği oldu, gebelik zehirlenmesi dolayısıyla. 32. haftaya kadar birbirine yakın gelişti ikizlerim, 32. hafta kontrolünde 1600 gram olan oğlum 37. hafta 1670 gram olarak doğdu (öbürü 2600 gram).

1670 gram olarak doğan oğlum 10 gün hastanede kaldı, 1800 gram olana kadar. Allaha şükür başka bir sorun yaşamadık, büyük kardeşi sarılık olurken ufaklık olmadı mesela. Şu an hala aralarında 1 kilo civarı fark var.

Son düzenleme:
ben 31haftalık gebeyim,26dan sonra birinin kilo alması yavasladı,dr kaç haftadır takip ediyo ama bi değişiklik yok,biri 850 gr,biri 1425 gr,ve dr 32 de alabiliriz dedi,korkuyla bekliyorum,özellikle küçük olan beni çok korkutuyo,hayırlısı inş.ikiside çabuk toparlanır diye dua ediyorum

doplere her haftamı bakılıyordu?kan akışları nasıl?

Kan akımlarının normal olması cok iyi canım, bizde erdeminki normal, emreninkinde direnç cok yuksek ama cok sukur geri akim olmadı. Dr doplerle bakarken can eğrisine benzer, hic kesilmeyen bir şekil çıkıyor farkettiysen. o can eğrilerinin birbirini takip etmesi aralarında hiç boşluk olmaması lazım, boşluk varsa artık ters akim başlamış demektir ki cok kritik bir durum. Bir de Dr doplerle bakarken ekranda bazı sayılar çıkıyor, onlardan s/d kan akim direncini gösteriyor, 30dan sonra direncin 3un altında olması lazım, bizde erdemin s/d'si 2,5 civarında, emreninki 4,5. Sende takibini bu iki kritere göre yapabilirsin. Doplerde problem yoksa yapısal bı minyonluk olabilir deniyor biraz onun da etkisi olabilir belki. Haa konuyla ilgili okuduğum makalelerde gelisim geriligi görülen gebeliklerin %70inde ilerleyen donemde preklemsi görünüyormuş, bende çıkmadı, onun belirtilerine dikkat et istersen.

Bu gelisim geriliğinin bebeğinin organ ve beyin gelişimiyle hiç bir ilgisi yok, onlar gayet güzel normal gebeliklerde oldugu gibi gelişmeye devam ediyorlar sadece bebeğin bedensel olarak gelişimi yavaşlıyor, saglikla doğarlarsa inşallah 1 yasında diğer kardesi boy ve kilo olarak yakalıyormuş veya fark cok az oluyormuş, o acıdan da icin rahat olsun...

çok teşekkür ederim. çok güzel aaçıklamışsınız. bir nebze rahatladım.tansiyon sorunum yok bana üniversitede uzman doktor bakıyor doplerde fakat o eğrilerden hiç bahsetmedi ölçüm yapıyor kan akışına bakıyor sorun yok deyip yolluyor. üniversiteler çok kötü durumda profların hepsi özellerini açmış dükkanlarına bekliyor hastalarını

Benim Perşembe gunü doğumum var, dogum kilo ve boylarını yazarım, sana da bı fikir olur belki...önemli olan farkın artmamasi, inşallah kızında da bu seviyede kalır canım...

Allah yardımcınız olsun canım, psikolojisi cok zor bı durum biliyorum...ciğer geliştirici oldun mü?

Merhaba, 15 Kasım'da 36+6da dogum yaptım, erdem 2750 gr 48 cm olarak 37. Haftayla uyumlu doğdu...Emre 1970 gr 44 cm olarak beklendiği gibi 3 hafta gerilikle 34. Haftayla uyumlu doğdu. Kan degerleri dısında dogum sonrasında bı sorun yasamadı, nefes ve emme durumu gayet iyi...

Dr'lar Emre'nin kan degerlerine bakarak kesinlikle ikizden ikize tranfuzyon olduğunu söylüyorlar, benimkiler çift yuymurta ikizi olmasına ragmen nadirde olsa olabiliyormuş...benden giren besleyici damarlar cok darmis (dopler sonuclarına bakarak diyorlar) oda kardesinin damarlarından beslenmiş ve o sekilde hayatta kalabilmiş. Allahın takdiri, büyüklüğü başka ne denebilir...

Allah analı babalı, sağlıklı büyütsün inşallah. ben de yeni bir perinotologa gittim.O da tranfüzyon yok dedi küçük bebekte plesanta yetmezliği var beslenmesi yetersizmiş .kan akımı iyi imiş . bende doğuma gün aldım 3 hafta sonra bebeklerime kavuşacağım sizin gibi inşallah.

Allah saglikla kavuştursun canım, iyi haberlerini bekliyorum...

22 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim. Bir tanesinde göbek kordonu direnci çıktı. Ve bu sebeple diğerinde n 200 gr kadar daha küçük. Doktorlar küçük olan ölebilir ya da 28.haftaları gorebilirsen erkenndogumla belki ikisi de kurtulur diyor benzer durum yaşayan var mı? Sonuç ne oldu

sizin durumun aynısını şu an ben yaşıyorum. sonucu çok merak ediyorum. inşallah güzel haberler verirsiniz.

sizin durumun aynısını şu an ben yaşıyorum. sonucu çok merak ediyorum. inşallah güzel haberler verirsiniz.
Arkadaşım ben Ocak ayında doğum yaptım bende aynı durumdaydım 25 haftada fark edildi Aralarındaki fark 300 gramdır 34+3 de doğum yaptım aralarinda bir kilo fark vardı
Küçüğü 1250 gram dın ama Elhamdülillah küçük daha sağlıklıydı hep Hatta ventilatöre bile bağlanmadı genel durumu hep daha iyiydi moralini yüksek tut rabbim yardımcın olsun

Kızlar benim oğlan tek olmasına rağmen 32. hafta gelişme geriliği denildi 35. haftada artık hiç gelişmedi 2 kiloda kaldı sata göre 39. haftada doğum yaptım ama ultrasyona göre 35 haftalıktı halen zayıf nedenini bilmiyorum :/ Sağlıklı olsunlarda kilo sorun değil bol bol su içip dinlenin

Benzer ni durum yaşıyorum ilizlerimin gelişimi aynı değil.çok korkuyorum.
Bebeklrrinix şimdi nasıl? Küçük olanın sağlığı iyi mi? Lütfen cevap yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…