- Konu Sahibi RainbowColors
-
- #8.501
herkese günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :)
yehancım aklımdayken yazayım,cnm ben böyle batıl şeylere pek inanmıyorum.onun için de pek araştırmıyorum,bilmediğimiz için de tutmaz diye düşünüyorum
diğer sorularına gelirsem bende yeme içme konusunda eskisi gibi devam ediyorum.öyle saatli,ara saatlere dikkat ederek yiyemiyorum valla.sabah tipik türk kahvaltımı yapıyorum.süt ve yumurta dahil buna.ama kızartma,salam,sosis tüketmiyorum mesela.
evde yine aynı yemekler pişiyor.et,sebze,balık bulabilsem onu da yiyeceğim de işte burada zor :)
arkadaşların dediği gibi çok hamur işi tatlı tüketmemeye bak bebeğe hiçbir yararı yok çünkü.
sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı bal ve pekmez yiyebilirsen ye,onlardaki şeker diğerini azaltırsan birşey yapmaz cnm.
günde 1-2 meyve bir tabağa da ceviz badem fıstık koyup yemeye çalışıyorum.
kahve kola hazır meyve suyu hazır yemek yapılan gıdalar (hazır çorba et suyu hazır soslar falan) tüketmemeye bak.
ben nestle gofretimden vazgeçemem mesela onu yiyorum.ama oturupta cipsler hazır kekler jelibonlar tüketmiyorum.sen iç sesini dinle o seni yönlendirecektir cnm,sıkıntı etme.
zaten ilk 3 ay bebek o kadar da etkilenmiyor.seni ayakta tutuyor biraz.4.aydan sonra da doktor diyor zaten günde işte 2 bardak süt iç,2 yumurta ye vs.vs...
Kadiköy inşAllah pozitif çıkar cnm sonucun.Hadi hayırlısıı
yehancığım hamileliğin en güzel dönemleri 3-6 ay :)) bu zamanlar ve son zamanlar biraz sıkıntılı ama yinede insan hiç bir dönem kendini bu kadar kıymetli hissetmiyor
yehan cnm kilo sıkıntınmı var niye bu kadar çok kilo alıcam diye korkuyorsun.hamur işi ve tatlı yemeyince çok kilo almazsın zaten birde tabi geç vakitte yemek yememek lazım .ama hamileyken insan gece bile uykusundan uyanıp yemek yiyebiliyor.
ne demek cnm,birbirimize yardım edeceğiz beraber öğreneceğiz böyle böyle
ben gece pek bişe yememeye çalışıyorum.meyve ve kuruyemiş sadece canım isterse.arada çikolata
sütüde canım isterse kahvaltıyla istemezse kahvaltıdan sonra içiyorum.
tahin pekmezi birer tatlı kaşığı kahvaltılarda tüket cnm,kan değerlerini yükseltir
evde ne pişiriyorsan onu pişir.sonuçta o çocuk o evde büyüyecek inş.o yemekleri yiyecek büyüyünce,şimdiden alışsın
ama haftada birer kez tavuk-balık-et yemeye çalış.yada birini.sebzeni ihmal etme.
bak ben bu akşam bulgurlu yeşil mercimek çorbası yaptım.bulgurda folik asit var yeşil mercimek tam bir vitamin deposu.
ağız tadına uydurup yapmaya çalış.
brokoli karnıbahar pırasa ıspanak sevmezsen beşamel sosa bula ver fırına
kuruyemişte az yediğin sürece kilo yapmaz,3-5 tane hepsinden koy kaseye ara öğünlerde ye mesela.meyvelerde aynı şekilde.
sen zaten zararlı birşey yemiyormuşsun cnm.bende öyleydim.
sadece sebze et bakliyat düzenli yemezdim onu düzene soktum o kadar.
yehan bende öleyim,bir açlık var doymuyorum.demin yemek yedik,arkadaş pizza yollamış,eşimin gözünün içine baka baka onuda yedim.adam böyle
Arkadaşlar yaw yemin ederim size öyle çok özeniyorum ki ))) inşallah en kısa zamanda bende aranıza katılıp ne ye sem yarar ne yemesem diye sizlerle muhabbet edebilsem hamile bir bayan olarak)))))
Süt mutlaka her gün içiyorum 1 bardak, hamile kalmadan önce ben sütü ağzıma sürmezdim :)
hergün 1 tane muz yemeye dikkat ediyorum, bir yakınımdan öğrenmiştim, kan dolaşımını düzenliyor, kramp girmesini engelliyormuş, bana çok olurdu kramp..
Mutlaka akşam yemeklerinin yanında 1 kase yoğurt yiyorum. Gün içinde canım isterse peynir de yiyorum.
Bunların dışında daha önce evde ne pişiyorsa herşey aynı. Sebze bolca tüketiliyor, eşim tencere yemeğini çok seviyor çünkü. Balık, et ben pek yapamıyorum, elleyemiyorum çünkü ama annem sağolsun takviye ediyor :) meyve çok yiyorum, en fazla yediğim şey diyebilirim. Özellikle mandalinayı ve ayvayı çok seviyorum. Kivi yiyorum.
Dün de ben yapmıştım, erişteli yeşil mercimek çorbasını ama yeşil mercimeğin vitamin deposu olduğunu bilmiyordum. Genelinde herşey eskisi gb, hamile kalalı yemedim ama pide çiğ köfte lahmacun vs de yicem bir ara, senin dediğin gb damak tadı gelişsin diye :)) bazen midem bulanmıyor da, dönüyor sanki, o zamanlar kraker atıyorum ağzıma. ben zaten genelde ekşi ve tuzlu şeyleri istiyorum hamile kalalı nedense. Tatlıyla hiiiiççç aram yoooooooğğğğğğğğğ
Arkadaşlar yaw yemin ederim size öyle çok özeniyorum ki ))) inşallah en kısa zamanda bende aranıza katılıp ne ye sem yarar ne yemesem diye sizlerle muhabbet edebilsem hamile bir bayan olarak)))))
Gözümde canlandıııııı benim eşimde öle oluyo bazennnnn saldırıya geçince mutfaktaaa
ben hafif göbeğime bebekten o bebekten,şiştim ben,ilaçlar öle yapıo diyordum.bu akşam sanki o bebek değilde göbek ha ne dersin diye dalga geçio benlee
süper cnm sen zaten doğru besleniyorsunbende et çok severim,kebap lahmacun.tiksinmedikçe vazgeçmem onlardan o dönme bendede oluyor birşey yiyince geççiyor.keşke hep öle olsa yeşil mercimeği vejeteryan olanlara önerirler cnm,çünkü resmen et kadar vitamin var içinde.
bence mide bulantın başlamadan herşeyi ye uzun süre mahrum kalabiliriz.benim cnm mercimek köftesi çekti önceki gün,yaptık yedik.zaten kısıra çiğ köfteye böle bol ekşili bayılırımmmmmmmben ekşide tatlıda yiyorum benimki nasıl bişe anlamadım
ayy cnm inş. inş.
çok dua et cnm bizlerde edioruz.yakın zamanda hep beraber konuşucaz inş.
biz size ön bilgi veriyoruz şimdiden
ayyy sen benim gibisin raginda aynııı.. Ben mercimek köftesi, kısır, çiğ köfte vs bayılırım bunlara. İçine de bol nar ekşisi koyarım offff.. Aynı şekilde kebap pide lahmacun da benim kalemim. Tiksinmedikçe ben de ucunu kaçırmadan yerim, dikkat etmem lazımmmm.. Hamur işi çok seviyorum zaten, mantı felan tek geçerim yani. Bulguru da seviyorum, bulgur pilavını da meyhane tarzı yapıyorum bol sebzeli offf yeme de yanında yat.. Bak canım bunların hepsini çekti yani şuandaa.. Gözümde mercimek köfteleri mantılar kebaplar uçuşuyooooooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?