Ramazan Bayramı yaklaşırken ailelere gitme mevzusu....

Siz eşinizden önce ailenizin yanına gidiyorsaniz.Esiniz sizin yanınıza gelsin bayram sabahı sizde kahvaltı yapıp erkeden eşiniz ailedine gecin

vallah bana sen git dese TM derim :) hiç takilmam böyle şeylere evlilikte çok çok takılmamak lazm ya. Eşime diyorm bazen sen annene git ben anneme hahah kimse kimsenin ailesine mecburen gitmek zorunda da değil ozmn daha çok severek gelecektir inanın İnat vs yapmayın rahat bırakın hatta bir bayram ailenize gitmeseniz ne olur. Herkes iyi olsun diğer bayram eşiniz teklif eder belkide benim eşim bazen ısrar ediyor gelmişken annemlere ugriyalm diye bende bazen yok diyorm istedhm zamn gidiyorm

Yazdığınız gibi herkes birbiriyle iyi olsa minnoş minnoş yaşasak çok güzel olurdu ama gerçek hayat öyle değil, sınırlarınızı korumanız gerekirse savunmanız gerekiyor. Seni önden gönderiyorum nedir kedi yavrusu musunuz? Taviz verirseniz gerisi gelir, eşit şartlarda olduğunuzu anlaması lazım eşinizin. Herkes kendi ailesine gitsin madem izniniz az ise. Her yere hep beraber gidelim olmuyor bazen.

Benimde böyle yaptığım zamanlar oldu ama ne bileyim içime sinmeyen birşey var

Evet haklısınız. Oturduk anlaştık bugün. Herkes kendi ailesine gidecek.

Biz böyle özel günlerde programımıza hangisi uyarsa onu yapıyoruz. Bayramda ailem çok uzakta olucagi için eşimin ailesiyle olucaz mesela. Böyle şeylerin yarışlarının yapılması çok ayıp. İki tarafa da gidilebiliyosa iki tarafa da gidilmeli

Biz de iki aileden de ayri uzak bir sehirde yasiyoruz. Bayram tatilleri cok kısıtlı olabiliyor zaten. Yillik izin alıyoruz bayram oncesi veya sonrasinda. Illa bayram gunu olmasi gerekmiyor aileyle bir arada olmak icin. Benim de esim yogun is temposu olan bir memur. Ama ailelerimizle ayni sehirde degiliz diye neden yalnizlik yasayalim. Hayati kendinize bu kadar dramatize etmeyin. Tamam insan anne baba kardeslerini özlüyor ama, onlardan öte akrabalar vs olmadigi icin de baska sehirde olmak avantaj bir bakima. Arkadaslar var. Neden yalniz olalim. Boyle hayat cok keyifli bence. Kendi kendinize yetebilmeyi ogrenirseniz canınız bu kadar sıkılmaz

anlattiklarinizda adamın bir baskısını göremedim
sizin ailenize gitmek istemiyormuş
bunda bu kadar tepkisel ve acayip ne var ben anlayamıyorum.
anlayan arkadaşlar zaten size yazmışlardır
iyi forumlar

Kk da eşim aileci diye konu açan kadınların bir kısmı kendisi de çok aileci

Benim teyzem mesela. Eniştem çok ailecidir. Teyzem hep şikayet eder. Ama kendisi ailecinin dik alasıdır ve farkında değildir. Enişteminki ailecilik olur. Teyzeminki ailesini sevmek desteklemek laf ettirmemek korumak vs vs

Evet haklısınız. Oturduk anlaştık bugün. Herkes kendi ailesine gidecek.
Herkes her bayram kendi ailesine mi gidecek. Bak canım çok tatlı birisin belli. Ama bu iş kavgasız çözülmeyecek anlaşıldı. Gelmezsen ben de senin ailene gitmem gelir de sürat asarsan ben de asarım diyeceksin. Ailesi ile aran bozulursa bozulsun. Ayrıca emin ol ki eşinin ailesi ile aran sen iyi poncik olduğun için iyidir. Hatta ben eminim canla başla iş de yapıyorsundur orda. Azıcık ses çıkar da gör bakalım gerçek yüzlerini. Hem eşinin hem ailesinin.
Ailesi iyi niyetli olsa zaten kendileri der oğullarına git kayınbabanın evine diye.
Hatta ben olayı büyütür ailesini arar durumu anlatırım bile. Ama sen o kadarına cesaret edebilir misin bilmiyorum.
Gelmek zorunda. Bu ne biçim evlilik yoksa.

birde kendi ailesine gitmeyi biz olmak olarak tanımlamış bilmiyorum anlam veremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…