Orta yol yoksa en iyisi herkesin istediği yerde olması, en azından bu konuda anlaşma sağlanmalı. Benim ailem, diye diretmek hiç iyiye götürmez ilişkiyi.Biz 10 senedir beraberiz. Herkes kendi ailesini ziyaret gider. Yani eşinizin sizle gelmesi ısrarınınızı hiç anlayamadım, istemiyor neden zorluyorsunuz? Siz de onun ailesine gitmeyin çok mu seviyorsunuz? O vakti de kendi ailenizde geçirin fazladan ne güzel işte
Bencillik yapıyor ama bu şekilde devam etmemesi gerektiğini baştan söylemen gerek. Çok kesin ol eğer senin ailene gelmezse seninde onun ailesine gitmeyeceğini söyle. Daha yeni evlisiniz şimdi önünü alamazsan bu böyle devam edebilir maalesef.
Herkes kendi tarafına gitsin en iyisiKızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.
Ben şahsen eşimle aramdaki ilişkiye bakarım. Ailesiyle bağ kurup kurmamak benim çok önemsediğim bir konu değil.Peki bu bağları koparmaz mi sizce de ? Ben hep aman ağzımızın tadı bozulmasin Ali rizacilardanim
Kurbanda sen ramazanda benKızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.
Tamam konuşacağım.ramazanda önce benim aileme gidiyoruz, kurbanı kayınvalidemde kestiğimiz için kurbanda da önce oraya gidiyoruz.
Tek bir yere gitme hakkımız olsaydı yine ramazanda aileme, kurbanda eşimin ailesine giderdik. Siz de bu şekilde konuşup kararlaştırın
İste ben herkes iyi olsun ben eşim ile iyi olayım . Eşim ailem ile ben eşimin ailesi ile aileler aileler ile ...yani herkes iyi olsun ama olmadığını nisanlandigimda anladım .Ben şahsen eşimle aramdaki ilişkiye bakarım. Ailesiyle bağ kurup kurmamak benim çok önemsediğim bir konu değil.
Eşim benim ailem ile olan bağı düşünmüyorsa ben onunkini hiç düşünmem. Kendi ailemle olan bağım onun ailesinden önce gelir.
Aksi halde aileme de kendime de haksızlık yaptığımı düşünürüm.
İyi olsun istiyorsunuz da, bunun olabilmesi için herkesin sizin gibi düşünmesi lazım.İste ben herkes iyi olsun ben eşim ile iyi olayım . Eşim ailem ile ben eşimin ailesi ile aileler aileler ile ...yani herkes iyi olsun ama olmadığını nisanlandigimda anladım .
Evet aileler bunu sıkıntı olarak görmüyor. Sorun bizim aramızda zaten ve niyet.İyi olsun istiyorsunuz da, bunun olabilmesi için herkesin sizin gibi düşünmesi lazım.
Ayrıca aileler saygılı ve sağlıklı düşünen insanlarsa bir bayram ziyaretleşmemek ilişkileri bozmaz.
Onlarla karşılaşmak istemiyor olabilir mi? Sorun neydi?Öylemi diyorsunuz . Bu tespitiniz beni çok üzdü.Ablam ve esi ile eşimin sorunu oldu. Daha doğrusu ablamin evine gittiğimizde evlerinde bize saygisizlik yaptılar. Ama anne babam ve diğer kardeşlerim ile bir sıkıntı yok .
Ramazan bayramı yaklaşırken mı ☺Kızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Beni neden alintiladiniz anlayamadim yanlışlık oldu herhalde.Orta yol yoksa en iyisi herkesin istediği yerde olması, en azından bu konuda anlaşma sağlanmalı. Benim ailem, diye diretmek hiç iyiye götürmez ilişkiyi.
Canım biz evlendigimiz de koronaydi ve annemlerin evinde kına geces yaptık arkadaşlarım ve aileler ile tam istediğim gibi. Nikahı da sınırlı sayıda kişi katilabildi ve eşimin memleketinde oldu . Düğün yani evlenmemiz Şubat'ta olacak diye kardeslerim karşı çıktı. Fakat ben ve eşim çok istedik fazla uzatmadan. Bizim isteğimiz zaten hangi ayda olursa olsun kına ve nikahti. Babamın ikna olması ile Şubat'ta evlendik. Aylar sonra Bayramda memleketime geldik. Ablam evli ,onların da evlerine gittik. Biz iceri girdiğimizde ablamin morali çok bozuk gibiydi. Ne oldu abla filan dedim çocuklar kızdırdı beni dedi neyse . Eşim ve eniştem sohbet ediyordu. Ablam memleketimizin tanıdık bir ailenin düğünunu ballandira ballandıra anlatıyordu. İşte dron ile çekilmiş binlerce insan gelmiş falan filan. Sonra sözü eniştem aldi işte biz bir keresinde bir düğüne gittik altinimiz ile dedi onlar da nikah yaptılar gelinin evet demesine denk geldik bir çay bile icemeden altinimiz takıp geri döndük o kadar yolu dedi. Ablamda ordan tüh gitti altın dedi.enistem Şimdiki gençler adete önem vermiyor filan dedi. Eşim de ama enişte bizde nikah yaptık yani koronaydi dedi . Ama canım siz farklisiniz deyip söze devam etti. İşte bir düğüne daha gittik bize pide verdiler dedi. Eşim ama enişte bizim nikahimiz da da etliekmek vardı . Yani restorantlar yasak olduğu için evimiz de müsait olmadığı için anca bu kadar oldu dedi. İşte size demiyorum dedi. Ama her söyledikleri biz ile alakalı şeyler. Yani insan utanmaz mi bunları söylerken gerçekten bazen aklım almıyor. Zaten el öpmeye geldiğimde bekar ablam bana iki saat nikahta ve kinada olan olumsuz şeyleri anlatti. Yani bana anlatınca ellerine ne geçti anlamadım ama o kadar üzüldüm ki kimseyi memnun edememiş bir kız oldum. Eşimin hiçbirinden haberi olmadı ama yüz ifadeleri üstten üstten konusmalari herşeyin farkına vardı. Ailen bana anlattığın gibi değil dedi. Kısacası kardeşlerim yüksek tahsilli olmam sebebi ile çok büyük bir düğün istediler. Eşimin ailesi varlıklı insanlar değil . Eşim bütün hayatı boyunca kendi cabalamis kendi okumus bir insan. Elinden o kadarı geldi ve ben hep herşeyden memnundum. Eniştem ve ablamın bu söylemleri eşimi çok uzdu ve o gün gece boyu saatlerce ağladı. İnsanlar benden ne istiyor biz evlendik ve çok mutluyuz yani önemli olan bu degilmiydi diye . Ertesi gün annemler kahvaltıda neden durgun olduğumuzu sorunca bir posta da orda ağlayıp durumu anlattik. Babam ile annem şaşkınlıkla dinlediler. Yanlış olmuş oğlum üzülmeyin dediler. Sonra benim bekar olan kız kardeşim evli olan ablama anlatmis bizim annem ile babama anlattiklarimizi. Eniştem ve ablam da annem ve babamlara gelip onlar bizi yanlış anlamışlar biz onlara demedik demişler. Ama bir kere bile bizi arayıp ya özür dileriz kirildiysaniz demediler. Görüşmeyi kestiler. Biz de kestik. Gönlümüzü almak akıllarına gelmedi. Düşündük ki biz düşüncelerimiz de hakliymisiz . Onlar gerçekten bize söylemiş onca şeyi. Yoksa insan neden yanlışlıkla kırdığı insanı arayıp gönlünü almaz ki.? Durum bu yani..Onlarla karşılaşmak istemiyor olabilir mi? Sorun neydi?
EvetRamazan bayramı yaklaşırken mı ☺
Sizde onun ailesine gitmezsiniz olur biter. Anlıyorum sizi her iki tarafada gidilsin, eller öpülsün. Eşiniz sevgisi yoksa bile saygısını ailenize göstersin istiyorsunuz ki öyle de olmalı. Ama eşiniz belli ki bencil, hödük biri. Bahanesi saçma zaten. Yol zor olsa kaç yazar aileni görmeye gidiyorsun sonuçta. İlk kime gidildiğini geçtim 3 gün sizin ailenizde kalınır 3 gün onun. Yani ailelerin seferoğulları & tellioğulları misali bir rekabet içinde yaşıyor olmalarına anlam veremiyorum. Bende sevmem akrabalarımı gitmemde kolay kolay. Tabi mecburiyetimde yok. Ama gidince de nefretle bakmam, surat asmam. Büyüklerin elini öper bayramını kutlar geçerim. Dediğim gibi sizde o nasıl davranıyorsa öyle davranın.Haklısınız. Ama diğer bayram kurban bayramı ve eşimin ailesinin orda kurban kesiyoruz mecbur orda oluyoruz daha sonra kurban kestikten sonra da benim memleketime gidiyoruz yani. Ama biz genciz çocuk yok. Yani araba ile 3 saat de gideriz 5 saatte . Ama eşim beni anlamıyor. Hep isteksizlik hep isteksizlik
Bilmiyorum..eşim sevmiyor galiba yukarıda bı yorumda anlattigim olaylardan dolayı sanırım anlatınca bir kez daha yaşadım sanki.Sizde onun ailesine gitmezsiniz olur biter. Anlıyorum sizi her iki tarafada gidilsin, eller öpülsün. Eşiniz sevgisi yoksa bile saygısını ailenize göstersin istiyorsunuz ki öyle de olmalı. Ama eşiniz belli ki bencil, hödük biri. Bahanesi saçma zaten. Yol zor olsa kaç yazar aileni görmeye gidiyorsun sonuçta. İlk kime gidildiğini geçtim 3 gün sizin ailenizde kalınır 3 gün onun. Yani ailelerin seferoğulları & tellioğulları misali bir rekabet içinde yaşıyor olmalarına anlam veremiyorum. Bende sevmem akrabalarımı gitmemde kolay kolay. Tabi mecburiyetimde yok. Ama gidince de nefretle bakmam, surat asmam. Büyüklerin elini öper bayramını kutlar geçerim. Dediğim gibi sizde o nasıl davranıyorsa öyle davranın.
Şunu baştan yazsaydın ya :) Evet ablanız patavatsızlık etmiş. Hiç '' biz size demedik '' bahanelerine sığınmasın zaten ki gönül almamalarından da belli. Her ailede çürük elma vardır mutlaka. Oda ablanız olmuş. Ama ailenizde herkes böyle konuşmamış ki sadece ablanız bu çirkin muhabbetlerle canını sıkmış. '' Ailen bana anlattığın gibi değildi '' demesi de doğru değil eşinizin zira anne babanızın suçu ne orada? Yani tüm negatif konuşmaları ablanız ve enişteniz yapmış. O yüzden kendisiyle konuşmaması anlarım fakat anne babanıza da soğuk davranmasını hala doğru bulmuyorum. Ona kalırsa görümcelerde çok sıkıntılı oluyor genelde siz görümcenizle sıkıntı yaşasanız tüm ailesine mi küseceksiniz?Canım biz evlendigimiz de koronaydi ve annemlerin evinde kına geces yaptık arkadaşlarım ve aileler ile tam istediğim gibi. Nikahı da sınırlı sayıda kişi katilabildi ve eşimin memleketinde oldu . Düğün yani evlenmemiz Şubat'ta olacak diye kardeslerim karşı çıktı. Fakat ben ve eşim çok istedik fazla uzatmadan. Bizim isteğimiz zaten hangi ayda olursa olsun kına ve nikahti. Babamın ikna olması ile Şubat'ta evlendik. Aylar sonra Bayramda memleketime geldik. Ablam evli ,onların da evlerine gittik. Biz iceri girdiğimizde ablamin morali çok bozuk gibiydi. Ne oldu abla filan dedim çocuklar kızdırdı beni dedi neyse . Eşim ve eniştem sohbet ediyordu. Ablam memleketimizin tanıdık bir ailenin düğünunu ballandira ballandıra anlatıyordu. İşte dron ile çekilmiş binlerce insan gelmiş falan filan. Sonra sözü eniştem aldi işte biz bir keresinde bir düğüne gittik altinimiz ile dedi onlar da nikah yaptılar gelinin evet demesine denk geldik bir çay bile icemeden altinimiz takıp geri döndük o kadar yolu dedi. Ablamda ordan tüh gitti altın dedi.enistem Şimdiki gençler adete önem vermiyor filan dedi. Eşim de ama enişte bizde nikah yaptık yani koronaydi dedi . Ama canım siz farklisiniz deyip söze devam etti. İşte bir düğüne daha gittik bize pide verdiler dedi. Eşim ama enişte bizim nikahimiz da da etliekmek vardı . Yani restorantlar yasak olduğu için evimiz de müsait olmadığı için anca bu kadar oldu dedi. İşte size demiyorum dedi. Ama her söyledikleri biz ile alakalı şeyler. Yani insan utanmaz mi bunları söylerken gerçekten bazen aklım almıyor. Zaten el öpmeye geldiğimde bekar ablam bana iki saat nikahta ve kinada olan olumsuz şeyleri anlatti. Yani bana anlatınca ellerine ne geçti anlamadım ama o kadar üzüldüm ki kimseyi memnun edememiş bir kız oldum. Eşimin hiçbirinden haberi olmadı ama yüz ifadeleri üstten üstten konusmalari herşeyin farkına vardı. Ailen bana anlattığın gibi değil dedi. Kısacası kardeşlerim yüksek tahsilli olmam sebebi ile çok büyük bir düğün istediler. Eşimin ailesi varlıklı insanlar değil . Eşim bütün hayatı boyunca kendi cabalamis kendi okumus bir insan. Elinden o kadarı geldi ve ben hep herşeyden memnundum. Eniştem ve ablamın bu söylemleri eşimi çok uzdu ve o gün gece boyu saatlerce ağladı. İnsanlar benden ne istiyor biz evlendik ve çok mutluyuz yani önemli olan bu degilmiydi diye . Ertesi gün annemler kahvaltıda neden durgun olduğumuzu sorunca bir posta da orda ağlayıp durumu anlattik. Babam ile annem şaşkınlıkla dinlediler. Yanlış olmuş oğlum üzülmeyin dediler. Sonra benim bekar olan kız kardeşim evli olan ablama anlatmis bizim annem ile babama anlattiklarimizi. Eniştem ve ablam da annem ve babamlara gelip onlar bizi yanlış anlamışlar biz onlara demedik demişler. Ama bir kere bile bizi arayıp ya özür dileriz kirildiysaniz demediler. Görüşmeyi kestiler. Biz de kestik. Gönlümüzü almak akıllarına gelmedi. Düşündük ki biz düşüncelerimiz de hakliymisiz . Onlar gerçekten bize söylemiş onca şeyi. Yoksa insan neden yanlışlıkla kırdığı insanı arayıp gönlünü almaz ki.? Durum bu yani..
Abilerim ablalarim. Sıkıntı yaşattılar yerli yersiz..işte annem babam böyle değiller. Bunlar nerden turediler bilmiyorum. Bilmem memleketime gelince tekrar aynı şeyleri mi yaşıyor üzülüyor mu bilmiyorum.Şunu baştan yazsaydın ya :) Evet ablanız patavatsızlık etmiş. Hiç '' biz size demedik '' bahanelerine sığınmasın zaten ki gönül almamalarından da belli. Her ailede çürük elma vardır mutlaka. Oda ablanız olmuş. Ama ailenizde herkes böyle konuşmamış ki sadece ablanız bu çirkin muhabbetlerle canını sıkmış. '' Ailen bana anlattığın gibi değildi '' demesi de doğru değil eşinizin zira anne babanızın suçu ne orada? Yani tüm negatif konuşmaları ablanız ve enişteniz yapmış. O yüzden kendisiyle konuşmaması anlarım fakat anne babanıza da soğuk davranmasını hala doğru bulmuyorum. Ona kalırsa görümcelerde çok sıkıntılı oluyor genelde siz görümcenizle sıkıntı yaşasanız tüm ailesine mi küseceksiniz?
Desteklediğim için. O gelmiyorsa sen de gitme, görüşünü vurgulamak için. Konu sahibine hitaben tekrara düşmemek için alıntı yaptım, kusura bakmayın ilgisiz olduysaBeni neden alintiladiniz anlayamadim yanlışlık oldu herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?