Ramazan Bayramı yaklaşırken ailelere gitme mevzusu....

Humakaser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2022
752
1.026
43
32
Kızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.

Arefe gününden başlayan bir izinse yola bayramdan bir gün önce düşeceksiniz.Çok durmadan iki tarafın da gönlünü yapacaksınız.Yani orta yolu bulmaya yanaşan bir eş yok gibi nasıl bulunacak ki orta yol?

Ortası sizde yok eşiniz yolu bahane etmiyor ki sen git demesi ben gelmek istemiyorum ailenle vakit geçirmek istemiyor demek istiyor bunu görmenizi bekliyor.
Kendiniz gidin

Haklısınız ortayı bulmaya çalışan bir adam yok karşımda. Ben istiyorum ki iki tarafa da gidilsin. Ailem benim canım. İşin içinden çıkamıyorum

Ayrıca 3 değil 10 günlük izin de olsa niye önce benim aileme gitmiyoruz kavgası olacak gibi,öyle mi?

Yani asıl sorun izin süresi değil gibi.

Ortası sizde yok eşiniz yolu bahane etmiyor ki sen git demesi ben gelmek istemiyorum ailenle vakit geçirmek istemiyor demek istiyor bunu görmenizi bekliyor.
Kendiniz gidin
Evet ama bir sebep yok. Evli kız kardeşim ve esi ile biraz sorun yaşadık. Daha doğrusu onlara gittiğimizde bize terbiyesizlik yaptılar. Onlar ile görüşmüyoruz ama annem babam çok sevecendir. Yani hiçbir zararları yok. Üniversitede sınav arefesi diye bayramda ailemin yanina gidememistim o zaman kendime söz vermiştim her bayram ne olursa olsun annem ve babamın yanına gideceğim diye ama ben aileme bunu bile yapamıyorum çok üzgünüm.

Ayrıca 3 değil 10 günlük izin de olsa niye önce benim aileme gitmiyoruz kavgası olacak gibi,öyle mi?

Yani asıl sorun izin süresi değil gibi.
Hayır ben kimin ailesi öncelikli sorun yaratacak insan değilim. Önemli olan benim için o 3 gün bayram içinde ailemin elini öpüp bayramini kutlamak.

Ailelerden farklı şehirde yaşıyorsanız 1 bayram onun memleketine 1 bayram sizin memlekete gidin en güzel çözüm bu bence 3 günlük izin de her iki şehire gitmek yorar insanı.
Haklısınız. Ama diğer bayram kurban bayramı ve eşimin ailesinin orda kurban kesiyoruz mecbur orda oluyoruz daha sonra kurban kestikten sonra da benim memleketime gidiyoruz yani. Ama biz genciz çocuk yok. Yani araba ile 3 saat de gideriz 5 saatte . Ama eşim beni anlamıyor. Hep isteksizlik hep isteksizlik

Bizde çok.sukur sorun olmmuyor ki araları bir saat ben bazen dokuz günlük bayram tatilinin sekiz gününü eşimin ailesinde geçirip bir gün aileme gidiyorm bazen değişiyor bunu hiç sorun etmiyoruz mesela eşimin kardeşi uzaktan geliyorsa önceliği ooraya veriyorm geçen sene benim abilerm ablalarm vardı ben ailemle bikac gün daha fazla geçirdim bayram disinda giderim ne olcak ya aman canları sağolsun gerek yok bazı şeyleri abartmaya

İki bayramdan birinde birine diğerinde ötekine gidin.

Hayır ben kimin ailesi öncelikli sorun yaratacak insan değilim. Önemli olan benim için o 3 gün bayram içinde ailemin elini öpüp bayramini kutlamak.
Bir bayram sizin ailenize bir bayram eşinizin ailesine gidilse?Teklif ettiniz mi eşinize,ne diyor?

Kurbanları es tarafında olmanız gerekiyorsa o zaman Ramazanları kendi tarafınızda olmalısınız.
Ya böyle olmalı, ya bir şekilde her bayram iki aile ile de görüşmeyi sığdırmalısınız ya da herkes kendi ailesine gitmeli. O sizin ailenize gelmiyorsa siz de asla onun ailesine gitmeyin o zaman. Alemin enayisi bellemiş heralde sizi eş kişisi.

Beni arkandan sürükleme ne demek? O sizi arkasından sürüklüyor o zaman anne babasının yanına.
Eşinizin ailenizle bir problemi mi var?

Siz, yanlış hatırlamıyorsam hamile kalmaya çalışıyordunuz. Eşinizin size sevgi ve saygisinda biraz eksiklik var. Konudan bağımsız ama yine de uyarmak istedim. Bence çocuk olayını erteleyin.

İki bayramdan birinde birine diğerinde ötekine gidin.
Diğer bayram kurban oldugu için eşimin ailesinde kesiyoruz kurbani. Daha sonra benim memleketime geçiyoruz. Benim isteğim Ramazan bayramda benim aileme gitmek. Ya ne var ki bir gönül alıp gelmek.

Biliyor musun çok haklısın. Bana dedi ki beni arkanda niye sürüklüyorsun kendin git dedi. Ben eşimin ailesine gittigimde hiç sürüklenmiş gibi hissetmiyorum. Bende bayramda gitmek istemiyorum artık onun memleketine.

Bir bayram sizin ailenize bir bayram eşinizin ailesine gidilse?Teklif ettiniz mi eşinize,ne diyor?
Bunu teklif etmedim. Hiç aklıma gelmedi. Çünkü bana göre bayramlar aileler ile görüşme günüdür. Yani seninkine gitmeyelim benimkine gidelim demedim hiç. Ama o diyebiliyor.

Diğer bayram kurban oldugu için eşimin ailesinde kesiyoruz kurbani. Daha sonra benim memleketime geçiyoruz. Benim isteğim Ramazan bayramda benim aileme gitmek. Ya ne var ki bir gönül alıp gelmek.
Kurban oradaysa Ramazan sizin ailenizde olmalı. Üç saat mesele değil, gidilir gelir de ama kocanız üşeniyorsa Ramazan'da gitmesin ailesine. Siz de diğerinde ailenizi telefonda görün.

Öylemi diyorsunuz . Bu tespitiniz beni çok üzdü. Ablam ve esi ile eşimin sorunu oldu. Daha doğrusu ablamin evine gittiğimizde evlerinde bize saygisizlik yaptılar. Ama anne babam ve diğer kardeşlerim ile bir sıkıntı yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…