- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
aslında sulu köfte taneleri yapıp börek sarıp atsam hiç fena olmaz. iyi fikir 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bunu yapma bence
Annem bize bolca sarıp poşetlemişti
Bende getirdim dolaba attım, buzdan şişmiş içindeki pirinçler
Pişirince de lapa gibi oldu içi zaten şiştiğinden hemen alman gerekiyo, yaprak pişmemiş gibi kalıyo
Birkaç gün önce sar dolaba koy buzluğa değil, sonra istediğin gün çıkar pişir. 1 haftayı geçmesin tabi dolapta bekletme süren
Sigara böreğini buzluk poşetlerine 10 ar tane koyup, donduruyorum. Birbirine yapışmış gibi görünse de tutunca ayrılıyor, yalnız donmuş olduğu için kızartırken çok sıçrıyor, yağa atınca üzerine hemen bir kapak kapatıyorum.
Sahurda yumurta zaten ilk tercih ama çeşidi arttırmaya çalışıyorum, bir de eşim hamur işi yemiyor, börek, gözleme,krep vs... hiç birini sevmiyor. Benim için sorun değil ne olsa yerim ama onu doyurmak bir sorun =)) Tatlı şeyler yemiyor, hamur işleri yemiyor bazen elim ayağıma dolanıyor ne yapacağım diye. Salam,sucuk, sosis türü şarküteriyi zaten eve sokmuyorum, bir de tuzlu oldukları için susatırlar gibi geliyor, o yüzden onları da liste dışı bırakıyorum =)) Yani listem çok kısıtlı, bu ne pişirceğim derdi beni tüketiyor vallahi =))
yumurta bencede tutuyor...bizdede genelde tost börek dedeğin gibi yumurta çeşitleri bide beni haşlanmış patateste çok ii tutuyordu...karpuz ..çay ....
Bende sabah misafir olacak kahvaltıda diye
Erken uyanmamak adına akşamdan sarmıştım sigara böreğini
Buzluğa attım, sonra çıkardım çözülmesini de bekleyemedim aceleden
Attım kızgın yağa, patladı peynirler sıçradı içlerinden mutfak dolaplarıma
Bi daha tevbe ettim
Dolaba koysaymışım sorun olmazdı sanırım ama 1-2 gün durabilir böyle de en fazla
Buzluğu bende bilmiyorum
Valla ozaman yapacak bi'şey yok peynir, zeytine devamİşin zormuş cidden
Yumurta benim normalde de favorim. Verdiğim kiloların bir numaralı destekçisi
Ya ben bi'kere fırınlamıştım, sankim öyle daha iyi. Hem öyle yağ da çekmiyo ne sürersen o
Gıcık olurum ben öyle sıçrarsa![]()
Bilmiyorum ki canım ama ben buzluğu aktif olarak kullananlardanım sanırım birçok şeyi atıyorum buzluğa çorbasından sulu yemeğine kadar köftelerim hep hazırdır eşim vardiyalı olduğu için ben yoksam bile kızartıp yesin diye ama sigara böreklerini çok yağ koymadan kısık ateşte pişirince bir şey olmuyor aslında kıyma daha riskli sulanıp patlaması açısından ama bilemedim bende şimdi
bunu yapma bence
annem bize bolca sarıp poşetlemişti
bende getirdim dolaba attım, buzdan şişmiş içindeki pirinçler
pişirince de lapa gibi oldu içi zaten şiştiğinden hemen alman gerekiyo, yaprak pişmemiş gibi kalıyo
birkaç gün önce sar dolaba koy buzluğa değil, sonra istediğin gün çıkar pişir. 1 haftayı geçmesin tabi dolapta bekletme süren
canım köfteyi nasıl yapıyrsun tarifini verirmisin ...ben sahurda köfte yapıyorum hep tavukla ama hiç köfteyi hazırlayıpta buzluğa koymadım ...hergün köfte yoğurmakta zor oluyor ...peki sulanmıyormu soğanı felan kokmuyormu çıkınca
Gecen anneme iki kilo sigara böreği sarıp dondurucuya koydum.
Birde 1.5 kilo kıymadan köfte hazırladım yine dondurucuda hazır olsun uğraşmasın istedim.
Arkadasim kek yapıp dilimleyip dondurucuya koyuyormuş .aksam dışarı çıkarıyormuş sahurda kek yumuşacik oluyormuş.
Bende yarma hasliycam bolca.kucuk kucuk posetleyip dondurcam.iftara soğuk corba cok iyi gidiyor.
Ben her kurbanda bana kalan etlerin yarısından fazlasını kiyma çektiririm.kiymanin birkismini buzdolabı poşetlerine ince ince el kadar koyar dondururum.cogunu köfte olarak hazırlar dondurucuya atarım .cok rahat olur.aylarca yeriz :)
Kiyma (çift çekilmiş )
Galeta unu yada kurumuş ekmek rendesi
Maydonoz
Rendelenmis yada kucuk doğarmış soğan
yumurta
Tuz karabiber kekik kimyon
Karbonat katmam cunki bekliycek dondurucuda
Yogurup kucuk kucuk yuvarlarim.buyuk ve derin bir kaba sirayla dizer her siraya buzdolabı poşeti koyarım yapışmasın diye.
Soğan sıkıntı yaratmıyor.cok kullanışlı oluyor aylarca yenebiliyor.
Canim ben bu aralar semız otunu yıkayıp dograyip saklama kaplarına koyuyorum pişirmeden .normal buzdolabında dondurmadan iki uc gun kalıyor .yogurtla karıştırıp yiyorum.birz tuz ilave sadece.misfirlere de iyi gidiyor soğuk salata olarak.köfteden bende yapayım köfteyi esim cok seviyo ama ben beceremiyorum![]()
ben memleketten lahmacun,içliköfte getirdim:)buzluğum tıklım tıklım...yoksa daha yapılacak çok şey var ama yer yok buzluktaben napıcam ya benimde ilk ramazanım evleneli.dolaba sigara böregi atayım yapıp baska ne yapayım hiç bilmiyorumki ne yapılır baska![]()
Bunu yapma bence
Annem bize bolca sarıp poşetlemişti
Bende getirdim dolaba attım, buzdan şişmiş içindeki pirinçler
Pişirince de lapa gibi oldu içi zaten şiştiğinden hemen alman gerekiyo, yaprak pişmemiş gibi kalıyo
Birkaç gün önce sar dolaba koy buzluğa değil, sonra istediğin gün çıkar pişir. 1 haftayı geçmesin tabi dolapta bekletme süren
anammmm birisi benim favori yemegimi yazmis semizotuCanim ben bu aralar semız otunu yıkayıp dograyip saklama kaplarına koyuyorum pişirmeden .normal buzdolabında dondurmadan iki uc gun kalıyor .yogurtla karıştırıp yiyorum.birz tuz ilave sadece.misfirlere de iyi gidiyor soğuk salata olarak.
Bazi arkadaslar kabak patlıcan yazmış.kabak nasil bilmiyorum ?
Birkere karniyarik yapıp koydum.misafire iyi oluyor
Allah kolaylık versin.