Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

sagol canım cacık cok guzel gider yanına corba yaparım bi de :) aslında kendimi iyi hissetsem en iyisini yapmak isterdim ama mide bulantılarm cok fazla hamileliğimden beri ilk defa yemek yapıcam Allah kabul etsin oruç tutanların bu sıcak gunlerde zor gercekten

Allah kolaylık versin canım İnşallah sıkıntıların çabuk geçer bulantıların azalırSağol canım.

menün tam bana göreymiş ellerine sağlık :) cincik semizotunu çok severim,yemeğini ve salatalarını yaparım ama pilavını hiç duymamıştm anlatsana nasıl yapıyorsun

sağol canım :) rahmetli annem semizotlu bulgur pilavını biraz sulu yapardı ama ben bayağı çektiriyorum normal bulgur pilavı şeklinde yapıyorum. soğan, biber ve domatesi yağda kavuruyorum içine 1 yemek kaşığı domates salçası yarım kaşık da biber salçası koyup 3-4 dakika ksık ateşte çeviriyorum içine az karabiber, pulbiber ve toz kırmızı biber bir de tuz atıp karıştıeıyorum salçanın yanmasına izin vermeden ayıklayıp yıkayıp doğradığım semizotlarını da katıyorum az bişey de onları çeviriyorum sonra da bulguru katıyorum üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyip kısık ateşte karıştırmadan pişiriyorum canım. dediğim gibi annem daha sulu pişirirdi istersen sen de suyunu fazla koyup hafif yemek şeklinde yapabilirsin.

ben de çok severim semizotunu zaten doğum yaptığımdan beridir hergün yiyorum bol bol süt yapıyor bana salatasını, yemeğini her türlü yerim 9 aydır bıkmadım da biz elazığ' da pirpirim deriz semizotuna bi de

sağol canım evet zor olcak benim için ama ne yapalım alışırım artık kayınvalide ne yapmış acaba merak ediyorum evet aslında evde olanlar için yemek yaparak zaman geçer ama işte ben hem iş hemde ev olunca zor olcak ama güzel tatlı zorluklar bunlar sene de bir ay nasıl olsa Allah yardım ediyor ya

anneciğine Allah rahmet eylesin.tarif için sağ ol canım,bana ot olsunda her türlüsünü severim de yaparım da..yarın deniycem bunu İnşallah güzel yapabilirim.değişik bir yemek oldu benim için :) annem sivalı onların orda da pirpirim diyorlar.

Son düzenleme:
Ellerine sağlıkMisafir menülerinide paylaşırsan fikir olur bizlerede

teşekkürler :) aslında balık mevsimi olsaydı su ürünleri bölümündeki tüm yemekleri deneyecektim misafirlerime ama değil :S ben o yarışmada Ausencia' nın somon tarifini deneme fırsatı bulmuştum eşim bayılmıştı bu hafta o tarifi yapacağım misafirlerime yanına da yine o tarifteki bademli pilav ve tartar sos, ayrıca süzme mercimek çorbası, misket köfte, fırında elma dilim patates, havuç tarator, çoban salata,kırmızı lahana salatası, ekşili ayran çorbası ( dövmeli naneli ), zeytinyağlı taze fasulye yapacağım tatlı olaarak da balık yapacağımdan sütlü irmik helvası ve dondurma servis edeyim diyorum, misafirlerim bayağı kalabalık olacaklar bu menü yeter mi acaba birkaç çeşit daha bişeyler yapsam mı acaba diye düşünüyorum önerileri bekliyorum.

Ben bi de gün içinde yiyemeyeceğimden iftardan sonra yiyorum artık cipsimi

Allah rahmet eylesin....Canım ellerine sağlık hiç denemedim ben de deneyeceğim inşaallahBiz de pirpirim deriz

amin canım teşekkür ederim. rica ederim ben de bayılıyorum otlara :) yaparsın çok basit zaten normal bulgur pilavı gibi içine bir tek semizotu katılıyor. hatta istersen biberi soğanı kavururken bir küçük patatesi de küp küp doğrayıp onu da katabilirsin öyle de çok güzel oluyor semizotlu bulgur pilavı. aa sivas' ta da pirpirim denildiğini bilmiyordum :)

Haklısın canım yarışmada yeni ve güzel tarifler öğreniyoruzMenün güzelÇeşit çok Allah kolaylık versin hazırlarken

Allah rahmet eylesin....Canım ellerine sağlık hiç denemedim ben de deneyeceğim inşaallahBiz de pirpirim deriz

amin teşekkür ederim canım. heheh hemşo sayılırız zaten pirpirimden :) dene mutlaka çok güzel oluyor valla.

Mantar corba ( ziyan olmasın dıye evde varda )
snıtzel yapım dıyorum
pilav yapım dıyorum

salata yapım ıdyorum soyle kıvırcıklı salatalı domateslı havuclu

ayran cırpım dıyorum

kavun keserım

ırmıktemı kavursamm
aksama dorıtosta yemeyeı dusunuyorum

bırazda basım donuyor

bu tarife benim yaramazlar bayılacaklar teyzesi hele de patates de varsa :)

annemler hep öyle der,sen deyince aklıma geldi

Ellerinize sağlık

Herkese hayırlı Ramazanlar hayırlarada vesile olsun inşallahTopik hayırlı olsun canım geç kaldım azıcık yeni farkettim çok yararlı bir topik olucakBen çalıştıgım için bekar olmamında avantajıyla yarı yarıya menü hazırlamayı üstleniyorum bu sene iftarımızda geç ama yemek hazırlamaktan kaçamıycaz gene
Sahurda hafif şeyler tüketiyoruz kahvaltılık tarzı dün omletimiz vardı domates peynir falan geçiştirdik fazlacada tüketmişim ilk günden Bol bol su tüketiyoruz nekadar işe fazla yaramasada olsun
Bugün iftara yoğurt çorbası,karnıyarık,dünden pirinç pilavı var ama yetmeyecegini düşündügümüzden domatesli makarna yapıcam gittigimde birde yanına cacık yaptıkmı tamamdır sonra belki dünden kalan ağlayan kekimizi yeriz diye düşünüyorum midede yer kalırsa

bu tarife benim yaramazlar bayılacaklar teyzesi hele de patates de varsa :)

annemler hep öyle der,sen deyince aklıma geldi

oh oh aafiyet olsun oğluşlarına :) ben yarım demet semizotu koyuyorum canım o yetiyor. evet patates de içinde önceden kızarınca bayılır çocuklar :)

Hayırlı ramazanlar canımHoşgeldin Afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…