Dün bütün gün yazmayınca açıkçası korktum kötü bir şey mi oldu acaba diye ama şükür korktuğum gibi değilmiş.Mutfak arkadaslarim hayirli iftarlar simdiden.
Babamin ameliyati iyi gecmis Rabbime sonsuz sükürler olsun.
Kendine gelmesi uzun surdu ama durumu el verdigi kadar iyi.
Belinden suan bir sikayeti yokmus.
Ama tabi ki yürüyemiyor suan.
Yarasinin iyilesmesini bekledikleri icin hemen normal alciya almamislar.
Bir hafta sonra insaAllah hersey yolunda giderse normal alciya alip ece cikabilecek.
6-8 hafta alcida kalacak ondan sonra bir kac ay fizik tedavisi.
Ancak alci ciktiktan sonra platin tutup tutmadigini görebilecekler.
Eger tutmazsa (ki Allah korusun insaAllah) tekrar ameliyat olmasi gerekecek.
Allah hepinizden razi olsun.
Dualarla iyilesecek babam insaAllah ben buna inaniyorum.
Her kimin zerre kadar derdi varsa Rabbim dermani olsun insaAllah.
Bu ara ailece zor dönemlerden geciyoruz.
Rabbim yardimciniz olsun utandirmasin sevdiklerimizden ayirmasin insaAllah.
Ablacim Rabbim sevdiklerimizle sinamasin bizleri insaAllah.
Onlari basimizdan eksik etmesin insaAllah.
Sana da babana da cok gecmis olsun Rabbim tez zamanda ayaklandirsin insaAllah.
Allah razi olsun gercekten cok tesekkür ediyorum.
Dua'nin gücüne inaniyorum ve sizlerinde dualariniz icin Allah sizden razi olsun insaAllah.
Cok mutlu ettiniz sözlerinizle.
Sofraniz bereketli olsun hanimlar.
Ellerinize kollariniza saglik.
Ellerine sağlık canım harika görünüyorlarTavuklu,yoğurtlu,sarımsaklı çorbamız.
Bu adra usulu mahlube:) Tavuk etiyle yaptım.
Bu da ramazan pidesi.
Bu topic size yardımcı olabilir miKizlar 20 kisilk bi davetm var bana yardmci olun lutfen tavukla yapablcm bi tarif lutfn kusbasi dogrtsam naspil bisy yapablm bana bi menu yapivrn bi zahmet:18:
Teşekkür ederim.Ellerine sağlık canım harika görünüyorlar
Pidenin tarifini alabilirmiyim
Teşekkürler canımTeşekkür ederim.Tarif şöyle.
5 bardak un
1 paket Dr.Oetker tek kullanımlık maya (Suyla karıştırmaya gerek yok)
1 çorba kaşığ tuz (Çok dolu değil)
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Çörekotu,susam
Tüm malzemeler karıştırılıp ılık suyla yoğruluyor.Üzeri örtülü iki saate yakın mayalanıyor.Sonra tepsiye alınıp elimiz sıvıyağa batırılıp hamur yayılıyor.Sonra elle dilimlere ayrılıyor.Bir yumurta hafif sulandırılıp üzerine yayılıyor.Çörekotu ve susam serpilip pişiriliyor.Sıcakken üzerine kapak kapatılıyor.
Bu tarifi de yapıyorum.Bu da gayet güzel oluyor.Ama bu biraz daha yumuşak oluyor.Ben biraz dışarıdakiler gibi olsun diye yukarıdaki tarifi yaptım.
http://www.kadinlarkulubu.com/ekmekleramppideler/215963-ramazan-piidesi-resimli.html
Nohut mu var çok severimmerhaba hanımlar...iftar menüm: nohut yemeği,tavuklu pirinç pilavı, salata,yogurt......yemekten sonra da karpuz herkese hayırlı iftarlar
İyiyim canım sağol sen nasılsınhemşommmm nasılsınhayırlı ramzanlar herkese bugun kadınbuduköftem var yanına ne yapabilirm yemek olarak ne önerirsiniz bide köftem yağlı olmuştu nasıl yağını yok edebilirim
İyiyim canım sağol sen nasılsın
Canım kadınbudu köftenin yanına patates püresi ve makarna yapabilirsinYanına salata ve ayran Canım kızarttıktan sonra havlu peçetenin üzerine aldın mı köftelerini:26:Öyle bir şekilde yağları havlu peçeteye süzülüyor
saol canım benim evet koydum fakat kıyma yağlıydı sanırım artanı buzluğa koyabilirmiyim kadınbuduköftenin acemi aşçı napayım bide patates püresi tarifi verirmisiniz
Kizlar 20 kisilk bi davetm var bana yardmci olun lutfen tavukla yapablcm bi tarif lutfn kusbasi dogrtsam naspil bisy yapablm bana bi menu yapivrn bi zahmet:18:
Ellerinize sağlıkçok kalabalıkmış..
ama menü cıkarmak zor değil..
ana yemeği şu şekilde yapabilrsin:
tavuk,mantar, hazır garnitür, patlıcan, sarımsak, domates, biber.. hepsini doğrarsın... doldurursun fırın tepsisine.. (yetmeyeceğinden korkarsan fırının 2 tepsisine de yaparsın..) üzerine salçalı su... ben etlisini yaptım et-patlıcan-patatesle (garnitür koymadım 10 kişilikti misafirim..) cok güzel oldu.. bence yapabilirsin... çok da güzel olacağına inanıyorum.. bu karışım az kişilik davetlerde, ufak güveçlerle de pişirilebilir..
menü olarak da tavsiye edebileceklerim:
mercimek yada çorbası
tavuklu yemek
pilav
ortaya zeytinyağlı barbunya yada taze fasülye
yoğurtlu havuç yada kabak.. yada yoğurtlu dereotlu salatalık
yeşil salata
tatlı olarak da güllaç olabilir büyük bi tepside yaparsan yeter.. hem hafif hem yapımı kolay..
eğer doymazlarsa diye endişe edersen tavuk ve pilavın yanına bi de kıymalı börek yapabilirsin...
içecek olarak evde yapmak cok güzel ve bereketli oluyor ama bu kdr şeyden sonra onu da hazır alıverirsin...
Ellerinize sağlıkBen de karışık tepsiye dizip fırına koyarım yemeğin adı yoktur ne varsa onunla sahiden çok güzel oluyorhemde bereketli Ama eti biraz haşlıyorum sonra fırında pişmesi zor olabilir.Tavuk olursa hepsini çiğ koyuyorum pişiyor.
Benim dün iftarda misafirim vardı menüm
İftariyelikler
Salata merçimek çorbası
Mantı
Lahana sarması
Analı kızlı köfte
Patlıcan tava
Şehriyeli pilav
Ve kekli baklava
Eki Görüntüle 763612
Ben sarmısağı tavuktada kullanıyorum çok güzel oluyor
evet canım, eti ben de haşlıyorum.. sarımsak harika bir tat veriyo etli oolunca, eminim tavukta da güzel olur..
bereketli fırın yemeği olsun adı
eminim 1 kavanoz garnitür, 3-5 patlıcan, 1 kase mantarla bi dünya yemek çıkar..
beğenmene sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?