Benim bir yakınım Erzurumlu ama benim memlekette yaşıyor ona her yıl bir kavanoz salamura şeklinde geliyorhımm anladım, peki aşotuyu nerden buluyon
evet Erzurumluyum
ömrümün tamamı burda geçti
burda doğup büyüdüm, okudum, buraya atandım, burda evlendim
İkiz81im canımnevreste sana bişey sorcam
sen ikiz81 değilsin dimi
isminin altında ikiz kızlarım yazıyor da
bana ikiz81i anımsattı
ikiz81i aycangülün topiğinde görüyordum da sık sık
Daha önce eklemiştim bunları.Sizin için tekrar ekleyeyim.Bim'den bu lavaşı alıp üzerine terayağ,kaşar,pastırma,kıyma ne isterseniz koyup fırına veriyorsunuz bu kadar.Almaya yakın da yumurta kırabilirsiniz.Diğeri de lahmacun.İçini hazırlayıp fırına veriyorsunuz.Çıkınca üzerine kapak kapatırsanız yumuşar.Lavaştan pide mi?A ne yaratıcı.Şu bi detaylı anlatır mısınız yahu merak ettim:)
Daha önce eklemiştim bunları.Sizin için tekrar ekleyeyim.Bim'den bu lavaşı alıp üzerine terayağ,kaşar,pastırma,kıyma ne isterseniz koyup fırına veriyorsunuz bu kadar.Almaya yakın da yumurta kırabilirsiniz.Diğeri de lahmacun.İçini hazırlayıp fırına veriyorsunuz.Çıkınca üzerine kapak kapatırsanız yumuşar.
Merhaba kizlar
Aksamki menumu yazayim
Mercimek corbasi
Taze fasulye
Pilav
Karniyarik
Icli kofte
Kirmizi biber (kozlenmis)salatasi
Yaprak sarma
Yesil salata
Cacik
Tursu
Sahurdada aksamdan kalanlarla hallediyoruz cay kahvaltilik iste boyle
Bu aksam davetliyiz davetten donuncede ordaki menuyude yazarim
Ellerinize sağlık menü çok güzelmişAyyy tatlimi unutmusum yazmayi
Kadayif
Menü çok güzel olmuşSelamlar.. Yarin önemli misafirlerim var (4kisilik)
Hazirlamayi düsündügüm iftar menüm:
Iftariyelik
Yaprak sarma
Taze fasülye
Börek
Fellah köftesi
Coban salata (belki)
Ana yemek:
Dügün corbasi
Izmir köfte
Misirli pirinc pilavi
Muhallebili tel kadayif
Önerisi olan varsa yorumlayabilir.. Kolay gelsin
Selamlar.. Yarin önemli misafirlerim var (4kisilik)
Hazirlamayi düsündügüm iftar menüm:
Iftariyelik
Yaprak sarma
Taze fasülye
Börek
Fellah köftesi
Coban salata (belki)
Ana yemek:
Dügün corbasi
Izmir köfte
Misirli pirinc pilavi
Muhallebili tel kadayif
Önerisi olan varsa yorumlayabilir.. Kolay gelsin
bence 4 kişilik bir masaya ortadakiler fazla.. fellah köfteye gerek yok bence, onu çıkarıp yoğurtlu bi salata yapabilirsin.. (yoğurtlu havuç yada kabak yada salatalık gibi... )
Ellerinize sağlık menü çok güzelmiş
Menü çok güzel olmuşFazlası var eksiği yok Kolay gelsin hayırlı iftarlar
Daha önce eklemiştim bunları.Sizin için tekrar ekleyeyim.Bim'den bu lavaşı alıp üzerine terayağ,kaşar,pastırma,kıyma ne isterseniz koyup fırına veriyorsunuz bu kadar.Almaya yakın da yumurta kırabilirsiniz.Diğeri de lahmacun.İçini hazırlayıp fırına veriyorsunuz.Çıkınca üzerine kapak kapatırsanız yumuşar.
Fellah köfteyi degilde belki taze fasülyeyi cikarabilirim.
Yogurtlu salata türü bisey olabilir ama corbam da yogurtlu
Becerikli hatunlar birşey sormak istiyorum
Salı günü patateslerimi haşladım börek yapıcaktım aksilikler çıktı yapamadım kaba koyup kaldırdım ezmedim sadece haşladım onuda belirteyim bugün yapmak istiyorum sizce olurmu tuhafmı olur tadı piştikten sonra birşey hissedilmezmi ezilebilinirmi kolayca bu konuda fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
buzdolabındaysa bişey olmamıştır bence, bi kokla oruçsan.. zaten belli olur.. ama dolapta 2 günde bişey olmaz.. ezmesi zor olabilir belki birz ama zaten börek olcak pişince bişey belli olmaz.. ezildiği kdr olsa da olur bence iice püre gibi olmasına gerek yok ki.
Canım kokusundan belli olurBecerikli hatunlar birşey sormak istiyorum
Salı günü patateslerimi haşladım börek yapıcaktım aksilikler çıktı yapamadım kaba koyup kaldırdım ezmedim sadece haşladım onuda belirteyim bugün yapmak istiyorum sizce olurmu tuhafmı olur tadı piştikten sonra birşey hissedilmezmi ezilebilinirmi kolayca bu konuda fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?