Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Bu akşam 7 kişi misafir gelecek iftara +2 biz = 9 kişilik bi masa hazırlayacağım

Ayran aşı çorbası
Bezelye yemeği
Şişte patlıcan kebabı
Bulgur pilavı
Havuç tarator
Çoban salatası
Patatesli milföy
Sarma ( Ablam sağ olsun )
Yaş pasta

Canım hepsini bu akşam mı yapacaksın yetişecek mi? Benim de hafta sonu misafirlerim gelecek Şişte patlican kebabını nasıl yapıyorsun bir de patatesli milföyü nasıl yapıyorsun

Canım hepsini bu akşam mı yapacaksın yetişecek mi? Benim de hafta sonu misafirlerim gelecek Şişte patlican kebabını nasıl yapıyorsun bir de patatesli milföyü nasıl yapıyorsun

Hafta içi olduğundan önceden hazırlık yaptım
İnşallah hepsi yetişecek o yüzdne bu akşam

Çok kolay
Normal köfte yapıyosun, patlıcanı alacalı soyup 4 e bölüyosun, arzuya göre biber ve domateste ekleyebilirsin
Tahta şişler satılıyo marketlerde, o şişlere sırayla patlıcan, köfte, biber diziyosun
Kişi başına 1 şiş şeklinde yapıp fırın tepsisine atıyosun
Azıcık salçalı, yağlı su dökebilirsin
Patlıcanların iyi pişmesi bakımından üzerlerini yağlabilirsin

Ben genelde yufka böreği yapardım da milföy daha pratik diye bunu yapacağım şimdi
Milföy hamuru biraz çözüldükten sonra hafif elle açabilirsin
Arzuya göre iç malzemesini koyup ( ben patatesleri haşlayıp dolaba atmıştım ) istediğin şekilde hamuru katlayabilirsin
Kare şeklinde zaten, genelde üçgen yapıyolarda çok kabardığından ben sigara böreği gibi uzun bi şekilde sarıp bıçakla kesiyorum
Afiyet olsun

Teşekkür ederim canım deneyeceğim mutlaka inşallah becerebilirim

kızlar merhaba ben akşama şekerpare yapcamda sizce şerbeti sogukmu sıcakmı koymak gerekiyo rezil olmaktan korkuyorumda...

kızlar merhaba ben akşama şekerpare yapcamda sizce şerbeti sogukmu sıcakmı koymak gerekiyo rezil olmaktan korkuyorumda...

Ikisinden biri soguk veya ilik olmali.
yani serbeti önceden hazirlayip sogut, firindan cikmis sekerparenin üzerine dök.

Selamlar. Bugün biraz kafam bozukkk. Oruclu halimle ya sabir diyorum!

Menüme yansir mi bilmiyorum.
Tarhana corbasi
Mantar sote
Musakka
salata oldu bitti

bugün iftara
tarhana çorbası
köfte patates (fırında)
pilav
sogan salatası
yeşil salata
cacık
baklava
üzüm

Bugün eşim iftara arkadaşlarıyla bende çoçuklar iftar edeçeğim
Menümüz bamya zeytinyağlı yaprak sarması salata ayran

akşama misafirlerim var

menüm

tarhaba çorbası
pilav
fırında mantarlı kaşarlı tavuk sote
z.yağlı fasulye
kabak taratör
çoban salata
tatlı olarak tavukgöğsü dondurma ile servis edeceğim.

4 kişi gelecekler h.içi olduğundan pek geniş tutamadım menüyü
maksat beraber olmak diyelim

nevreste alanazik tarifini rica etsem alabilirmiyim ustam

Canım merhaba
Canım öncelikle sosunu hazırlayacaksın ister kıyma ile ister kuşbaşı etleri minik minik doğrayarak
1)Kıyma ile önce tavaya kıyma ve biraz su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz üzerine soğan ve biber ekleyip kavuruyoruz.Salça ve domates ekleyip biraz pişiriyoruz..
2)Kıymayı bir tavaya alıp az su ekliyoruz suyunu çekince yağ ekleyip üzerine pul biber,nane v e az salça ekleyerek kavuruyoruz..
3)Küçük küçük doğradığımız etleri (ben düdüklüye koyarım iyi pişsin diye)su ekleyip pişiriyoruz..Daha sonra az yağ ekleyip kavuruyoruz isteğe bağlı salça,pul biber,nane ,tuz ekleyiyoruz..
Patlıcanları közlüyoruz kabuklarını soyup istediğimiz ebatlarda doğruyoruz.üzerine dökmek için sarmısaklı yoğurt hazırlıyoruz..ve sarmısaklı yoğurdu közleyip doğradığımız patlıcanların üstüne döküyoruz..Daha sonra zevkimize göre hazırladığımız sosu üzerine ekliyoruz..

bugün iftarda annem babam abim yengem ve yeğeniim var menüm
mercimek çorbası
taze fasulye
bulgur pilavı
fırında patates köfte
cacık
salata
revani
karpuz

Son düzenleme:
Selamlar. Bugün biraz kafam bozukkk. Oruclu halimle ya sabir diyorum!

Menüme yansir mi bilmiyorum.
Tarhana corbasi
Mantar sote
Musakka
salata oldu bitti
Rabbim yardımcınız olsun
Afiyet olsun hayırlı iftarlar
bugün iftara
tarhana çorbası
köfte patates (fırında)
pilav
sogan salatası
yeşil salata
cacık
baklava
üzüm
Hayırlı iftarlar
Bugün eşim iftara arkadaşlarıyla bende çoçuklar iftar edeçeğim
Menümüz bamya zeytinyağlı yaprak sarması salata ayran

Hayırlı iftarlar

İftarda
Un çorbası
Börek
İçli köfte
Ali nazik
Daha doğrusu kalan yemekleri yiyeceğiz
Kakolu revani yaptım(güllaç yapacaktım dışardaydım gelince yetişmedi revani kolay geldi kakoluyuda ilk denedim bakalım nasıl olacak)
Hayırlı iftarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…