• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazanda zayıflama

Merabalar ...ya bisey sorcaktim yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim ... Herkes gibi ramazan aynda beslenme duzenim tamamen degistigi icin metabolizmam cok yavasliyor ...iste metabolizmayi nasil hizlandirabilirim bu dertten muzdarip olup cozumunu bulan varsa bana da bu konuda bilgi verirse sevinirim bi tek ramazan ayinda bide coz az zamanlarda metabolizma sorunu yasiyorum yoksa onun disinda oyle bi problemim pek yok acikcasi

Canım çoğu doktora göre metabolizma öyle normalden biraz fazla açlıkta hemen yavaşlamaz, açlık 48 saati geçince yavaşlar. Ama sen yine de metabolizma hızlandırmayı istiyorsan sana şunları önerebilirim: Yeşil çay, kırmızıbiber-tarçın-zerdeçal-zencefil baharatlarını yemeklerinde kullanman ve egzersiz tabi ki. Kahve de metabolizmayı hızlandırır ama onu çok abartmamak lazım.

kızlar selam bende ramazanda zayıflamak ısteyenlerdenım boy 162 kılo 61 ama ben ıftarda cok az yıyıp shurda daha doyurucu seyler yıyorum bol su ıcıyorum aburcubur yok gelelım dunku menume

sahurda kucuk bı parca pıde bır yumurta peynır ve salatalık domates yedım
iftar bı kase mercımek corba kucuk bı parça pıde salata ıkı dılım karpuz yedım bı saat sonra da haslanmıs ortaboy bı mısır yedım

sabah ıse gelıp gıderken toplamda 40 dakka falan yuruyorum bol su ıcıyorum zaten benı tıkıyor su yıyemıorum fazla bu sekılde verırmıyım kılo arada tatlı ve dondurma kacamaklarım mutlaka olacak ınsallah verebılrım bı 4 kılo versem kalanında agustosta vermek ısıtyorum ınsallah:8::8::8::8:

kızlar selam bende ramazanda zayıflamak ısteyenlerdenım boy 162 kılo 61 ama ben ıftarda cok az yıyıp shurda daha doyurucu seyler yıyorum bol su ıcıyorum aburcubur yok gelelım dunku menume

sahurda kucuk bı parca pıde bır yumurta peynır ve salatalık domates yedım
iftar bı kase mercımek corba kucuk bı parça pıde salata ıkı dılım karpuz yedım bı saat sonra da haslanmıs ortaboy bı mısır yedım

sabah ıse gelıp gıderken toplamda 40 dakka falan yuruyorum bol su ıcıyorum zaten benı tıkıyor su yıyemıorum fazla bu sekılde verırmıyım kılo arada tatlı ve dondurma kacamaklarım mutlaka olacak ınsallah verebılrım bı 4 kılo versem kalanında agustosta vermek ısıtyorum ınsallah:8::8::8::8:
Slm canim.sen hedefe daha yakinsin benden.bence senin ve benim ideal kilomuz 50,57 araligi.yani sen 2 ayda ancak 4 kilo versende olur.

Bende senin gibi yiyorum hemen hemen.sadece iftarda pide ekmek yok.sahurdada 1 dilim kepekliekmek.
Su 1 haftada 1 kilo verdim henuz.ki duzenli her hsfta 1 kilo veremem sanirim,yavaslar heralde.
Hizlandirmak icin daha ne yapilir bende fikir bekliyorum....birde kacamak yaptim demeye hakkimiz yok sanirim.yapmayacagiz.bugun isim cikti yuruyemedim,musait degildim cok yedim vs yapmamaliyiz.:49:

Slm canim.sen hedefe daha yakinsin benden.bence senin ve benim ideal kilomuz 50,57 araligi.yani sen 2 ayda ancak 4 kilo versende olur.

Bende senin gibi yiyorum hemen hemen.sadece iftarda pide ekmek yok.sahurdada 1 dilim kepekliekmek.
Su 1 haftada 1 kilo verdim henuz.ki duzenli her hsfta 1 kilo veremem sanirim,yavaslar heralde.
Hizlandirmak icin daha ne yapilir bende fikir bekliyorum....birde kacamak yaptim demeye hakkimiz yok sanirim.yapmayacagiz.bugun isim cikti yuruyemedim,musait degildim cok yedim vs yapmamaliyiz.:49:

ooo gaza getırdın bak benı tamam canım kacamak falan yok eylulde tatıle gıtcez verebılıgıbım kadar vereyım ozamana kadar normalde benımde hedefım 50 ve daha assagısı ama bakalım vermeye baslayımda sen spor yapabılıyormusun

bence hareket etmek sart yemekten sonra ben cocukta oldugu ıcın fırsat bulamıyorum ve cok halsız oluyorum orucu acınca ama alısırım bı kac gune ve aksamları ip atlamayı dusunuyorum en azından cunku baska spor sansım yok

ooo gaza getırdın bak benı tamam canım kacamak falan yok eylulde tatıle gıtcez verebılıgıbım kadar vereyım ozamana kadar normalde benımde hedefım 50 ve daha assagısı ama bakalım vermeye baslayımda sen spor yapabılıyormusun

yazın evdeyim yani hareketsizim özellikle ramazanda.iftardan 1 saat önce bişey alma bahanesiyle dısarı cıkıyorum yürümüş olayım diye.kesinlikle iftardan önceki yürüyüşü tavsiye ederim.
iftardan sonrada 15,20 dk yürürüm bazen bide gece hareket ypıyorım 15,20 dk.
ama bunlar doğru değil.yani ya iftardan sonra adam akıllı yürümeliyim aksatmadan yada gece yaptığım hareketler 1saate yakın sürmeli.
kız 50 aşağısı ne öyle :) ben bi 57 yi göreyimde.....:)

bence hareket etmek sart yemekten sonra ben cocukta oldugu ıcın fırsat bulamıyorum ve cok halsız oluyorum orucu acınca ama alısırım bı kac gune ve aksamları ip atlamayı dusunuyorum en azından cunku baska spor sansım yok

bizdede oluyor halsizlik.ama ben iftardan 1saat önce bi canlanıyorum niyeyse oyüzden o saatı değerlendirmek istiyorum hareket anlamında.ip atla tabiki iyi olur,ama buna fırsatın varsa evde 45,50 dk lık egzersiz programınada fırsatın olabilir.ben yapmadım 3 gündür ama plates iyi olabilir geceleri.zumba falan yapamamda :)

bizdede oluyor halsizlik.ama ben iftardan 1saat önce bi canlanıyorum niyeyse oyüzden o saatı değerlendirmek istiyorum hareket anlamında.ip atla tabiki iyi olur,ama buna fırsatın varsa evde 45,50 dk lık egzersiz programınada fırsatın olabilir.ben yapmadım 3 gündür ama plates iyi olabilir geceleri.zumba falan yapamamda :)

yok canım ya egzersız yapacak fırsatım olmuor ipi zor atlatıyoır oğlusum ıftardan once yuruyum ozaman o faydalı olur gıbı of offff gıtsın su kılolarrr:)

yok canım ya egzersız yapacak fırsatım olmuor ipi zor atlatıyoır oğlusum ıftardan once yuruyum ozaman o faydalı olur gıbı of offff gıtsın su kılolarrr:)

Gider...ben inaniyorum...inanmak ve uygulamak lazim.bide kacamaklar yok...unutmayalim hepimiz........

hoş buldum :3: boy 1.60 kilo 69-70 aarası cnm çk zor bu kilo verme yaa

evet zor ama imkansız değil.benim boyum 163 kilom suan 66.
ama 53 kilolu hallerimde vardı.ayrıca bi yaz 3ayda 8 kilo verip birazda sac rengi giyim tarzı falan değiştirip üniversteye gittiğimde tanıyamamışlardı beni.
deme o ki o yaz sürekli aklımdaydı kilo ve evde sürekli hareket ediyordum.birde o kiloyu verdiğinde yerine gelen özgüvenin,insanların olumlu tavırları,magazaya girip begendiğinin yakışması vs....paha biçilemez heralde:)
bir haftadır ugrasıyorum 1 kilo verdim ama kendimi soğutmayacağım bu kez 2 ayda ne kadar verebilirsem.
yemek,hareket,su tamam şu aralar.yok diyemediğim şey tatlı işte.bi kaç gün yemesemde gördüğümde pek tutamıyorum.benim uzun zamandır pco vaardı kilo vermem oyüzdende zor ve göbek bölgesinde toplanıyo.
ama bu kez vazgeçmeyeceğim ....:) :nazar:[/QUOTE]

teşekkürler canım çok güzel açıklamışsın yaa keşke bende haftada 1 kilo versem süper gidiyorsun bence agır agır kalıcı şekilde ilerliyorsun bende çok yiyorum çok fazla kahve tüketiyorum :14::14: abur cubur fazla bütün zararlı şeyler bende agustosa kadar zayıflamam lazım banada yardım et canım yaa :18::18:

saat dörde geldimi benim pilim bitiyor canım ya sen enerjiyi nerden buluyordun ben de ramazandan önce 400 ip atıyordum 1000 twist yapıyordum şimdi yine onu yapıcam ders çalıştıgım için pk fazla spora vaktim olmuyor

Canım ben ramazan başladı başlayalı 1 kilo 300 gram verdim :52:

Kızlar bugün bir ramazan davetine gittim. Çok ısrar ettiler çok kaçırdım ya moralim çok bozuldu :5:

Asenacım bu arada mesaj kutun dolu sana özelden yazamıyorum şuan

Bugün bende kaçırdım :( :(

Sen ne yedin? Benim yediklerim maalesef şunlar :(

3 küçük hurma
1 kase mercimek çorbası
3 dilim ramazan pidesi
1 küçük tabak taze fasülye
4 yemek kaşığı pirinç pilavı
2 bardak ayran
1 dilim börek
Birazcık helva
1 dilim şöbiyet tatlısı

Üstelik şöbiyeti ve helvayı hiç sevmem yaa ısrar ettikleri için boşu boşuna yemek zorunda kaldım :(

Bugün ben oruç tutmadim
Sabah
Eti forum kraker (64kcal)
Ara
Meyveli soda
Öğlen
Cok israr üzerine döner durum yedim :(
Ayran
Ara
Çok az kakolu dondurma
Akşam
2tane gözleme cok az kola
Ara
Bi dilim karpuz bol su

Sen ne yedin? Benim yediklerim maalesef şunlar :(

3 küçük hurma
1 kase mercimek çorbası
3 dilim ramazan pidesi
1 küçük tabak taze fasülye
4 yemek kaşığı pirinç pilavı
2 bardak ayran
1 dilim börek
Birazcık helva
1 dilim şöbiyet tatlısı

Üstelik şöbiyeti ve helvayı hiç sevmem yaa ısrar ettikleri için boşu boşuna yemek zorunda kaldım :(

Seninde kaçmış ipin ucu canım :) benimde öğlen ile akşam mahvetti yaa :( :(

evet zor ama imkansız değil.benim boyum 163 kilom suan 66.
ama 53 kilolu hallerimde vardı.ayrıca bi yaz 3ayda 8 kilo verip birazda sac rengi giyim tarzı falan değiştirip üniversteye gittiğimde tanıyamamışlardı beni.
deme o ki o yaz sürekli aklımdaydı kilo ve evde sürekli hareket ediyordum.birde o kiloyu verdiğinde yerine gelen özgüvenin,insanların olumlu tavırları,magazaya girip begendiğinin yakışması vs....paha biçilemez heralde:)
bir haftadır ugrasıyorum 1 kilo verdim ama kendimi soğutmayacağım bu kez 2 ayda ne kadar verebilirsem.
yemek,hareket,su tamam şu aralar.yok diyemediğim şey tatlı işte.bi kaç gün yemesemde gördüğümde pek tutamıyorum.benim uzun zamandır pco vaardı kilo vermem oyüzdende zor ve göbek bölgesinde toplanıyo.
ama bu kez vazgeçmeyeceğim ....:) :nazar:

teşekkürler canım çok güzel açıklamışsın yaa keşke bende haftada 1 kilo versem süper gidiyorsun bence agır agır kalıcı şekilde ilerliyorsun bende çok yiyorum çok fazla kahve tüketiyorum :14::14: abur cubur fazla bütün zararlı şeyler bende agustosa kadar zayıflamam lazım banada yardım et canım yaa :18::18:[/QUOTE]

Abur cubur tatli ve hamur isi olmamali bikere.bugun bende abartili yedim malesef,harekette yapmadim gece.iftardan once gitti, yurudum....
Eve almayalim bur cubur ozmn yemeyiz.geceyi yesil cay vs ve hareketle bitirmek lazim..,,,

Bugün ben oruç tutmadim
Sabah
Eti forum kraker (64kcal)
Ara
Meyveli soda
Öğlen
Cok israr üzerine döner durum yedim :(
Ayran
Ara
Çok az kakolu dondurma
Akşam
2tane gözleme cok az kola
Ara
Bi dilim karpuz bol su
Simdi tatilde evdeyim sma calisirken bende durumler le hamur isleryle geciriyorum gunumu mecbur.liste az gorunsede kilo verilmiyo boyle.guya az yedim hissedyorum ama kilo vermek dursun 5,6 kilo aldim yine bu sene bu yiyeceklerle...

Aaaa msj kutum dolmus.bende diyorum niye msj gelmiyor bugun bana.....
Kizlar burdan yazisalim boyle iyi oluyo....ama goruyorum ki biz yemegi fazla kacirip kacirip burada vicdan yapacagiz.buna bir care bulalim.ya soz verelim artik,hedef koyalim vs...yoksa kilo veremiycez yada 1 verip 2 alicaz.
Bende bugun kacirfim vicdan yapa yapa yedim herseyden okadar uzgunumki simdi yataktan kalkip hareket yapasim geldi...
Heee niye yapmiyorum ki harbiden :) :40:

Back
X