Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum. Ama malesef turkiyede işyeri benim ve benim dediğim olur patron benim zihniyeti var mı var. O nedenle patron izinden dusulecek deyince de düşülüyor. Ona bakarsan konu sahibi asgari ücret bile almadan daha altına çalıştığını yazmış. Bu bana kalırsa 2 gün izinden daha beter bir durum ve buna göz yumana herşeyi reva görür o adam zaten. Konu sahibinin klasik memnuniyetsiz iş konuları. Sevmiyor zoraki çalışıyor o yüzden bence buraya 2 günlük izin konusu açması bile inanılmaz gereksiz. Çünkü hakkını aramayacak devam edecek. Yoksa ben patron dusulur derse düşülür patron haklıdır zihniyetinde biri tabi ki değilim .Patron iş kanununa aykırı bişeyi sırf patronum diye yapamaz...benimki başka
Kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum. Ama malesef turkiyede işyeri benim ve benim dediğim olur patron benim zihniyeti var mı var. O nedenle patron izinden dusulecek deyince de düşülüyor. Ona bakarsan konu sahibi asgari ücret bile almadan daha altına çalıştığını yazmış. Bu bana kalırsa 2 gün izinden daha beter bir durum ve buna göz yumana herşeyi reva görür o adam zaten. Konu sahibinin klasik memnuniyetsiz iş konuları. Sevmiyor zoraki çalışıyor o yüzden bence buraya 2 günlük izin konusu açması bile inanılmaz gereksiz. Çünkü hakkını aramayacak devam edecek. Yoksa ben patron dusulur derse düşülür patron haklıdır zihniyetinde biri tabi ki değilim .
Özeller dusuyor malesef bizim is yeri de düşüyor.2 güne kadar olan rapor bu arada maaştan da düşülmüyor sizinkiler işgüzar herhalde biraz.
Yasal değil amaÖzeller dusuyor malesef bizim is yeri de düşüyor.
Dogru yasal değildir ama benim kurakkarim bu diyolar. Bugünlerde herkes issizken insanlarda olan isinden çıkamıyor malesef susuyor.Yasal değil ama
Özellerde neler oluyor bir bilseniz, dava açmak tabi ki doğru olan fakat işyerine bir hukuksuzluktan dolayı dava açan bir tanıdığım fişlendi, şimdi bu sektördeki çoğu firma kadını işe almıyor. Sebebi de çalıştığı firmasına dava açmış olmak, inanabiliyor musunuz? Sonra burası Türkiye deyince kızıyorlar
Yine başka bir iş arkadaşım sonradan girdiği bir firmada iş bitiyor olmasına rağmen tazminatını az aldı. Nasil anlatayim, mesela 15000 tl tazminatı vardı, çıkışı vermeden önce muhasebe ve avukat yanlarına çağırdı, '10000 tl veriyoruz kabul ediyor musun?' diye sordu, arkadaşım kabul etmedi. 'Peki kabul etme buyur dava yolu açık al alabilirsen' dediler, 'tazminatını alsan da bir daha bu sektörde çalışamazsın' dediler.
Başka örnekler de anlatabilirim, bu firmalar inşaat sektöründeki sayılı firmalardan ayrica...
Allah belasını versin böylelerininDogru yasal değildir ama benim kurakkarim bu diyolar. Bugünlerde herkes issizken insanlarda olan isinden çıkamıyor malesef susuyor.
Ne yazık ki, kimse kimsenin emeğine saygı duymuyor.aslında eğer çalışanın yüz kızartıcı suçu yoksa mahkemeyi kesinkes kazanıyor. ancak mahkeme uzun sürüyor. yani en azından 1,5-2 sene beklemesi gerekiyor.
firmalarda bunu ve piyasayı bildiklerinden tehdit ediyorlar.
inşaatta kurumsallık pek işlemiyor ya.