Rapor olmasına rağmen izinden düşmek

huvese

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.409
380
123
Selam kızlar daha önce konu açmıştım okuyanlar bilir dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum iki yıldır aynı yerdeyim bu pazartesi salı grip olduğum için doktor rapor verdi iki günlük ateş halsizlik vardi.İlk defa rapor aldım normalde izinden düşmemesi gerekir ama bunlar düşüyor.Topu topu iki hafta iznim var bir haftasını kullanmıştım bir haftadan iki gün düşerlerse beş gün kaldı.Maastan kes niye izinden düşüyorlar hani artık cidden sıkıldım iyisini bulmak çok mu zor şartları daha iyi olan bir yer .Ama Mayıs gibi söylemem lazım ki ihbar sürem bir ay çünkü Haziran gibi çıkış yapayım.
Sizce kızlar ne yapmalıyım .

Herkes kndini düşünüyo nekadar kolay hak yemek öyle değilmi mahkeme yoluyla çözün hakkinizi arayın cok üzüldüm adınıza

Sizin bütün konularınız isle ilgili zaten. Özel sektör olunca oradan kes buradan kes olmuyor patron ne derse o oluyor malesef.
Bu konularda haksızlığa ugrayan sadece siz değilsiniz. Bu kadar sevmiyorsanız aç açıkta da kalmayacaksanız ayrılın zaten insanlar ne desin ki size ?

Sgk ya sikayet edin. Bütün konulariniz isle ilgili. Size bir tavsiyem;
Kurumsal olmayan yerde yönetici olacaginiza kurumsal bir yerde cayci olun.

Ben de özelde calisiyorum. Pazartesi günü is yerini kapattik. Evden falan da calismiyoruz. Ama maasimiz tam yatacak. Cunku köklü büyük bir firma. Yarim aylik maasimizi 2 günlük raporumuzu kimse hesaplamaz

GeyikliGece ne şanslısınız gerçekten olması gereken bu benimde duyduğum çoğu firma idari izinli ya da evde uzaktan çalışıyor bizim işyerinde maalesef kurumsal yerlerin mantalitesi farklı küçük yerlerde bazıları maalesef umursamiyor.Benim de tek isteğim kurumsal bir yere geçmek.

Raporlu gün sayınız 2 gün ise isveren bu iki günlük ücreti odemeyebilir , 3 gün ve üzeri rapor olması halinde ise sgk ucretinizi ödüyor , 2 gün için benim de yıllık iznimden dusulmustu , ben çok izin kullanmadigim için isime gelmisti kesilmesi , ama erken doğum (düşük) yaptığım zaman doktorum 10 gün rapor vermişti, sirketim 10 günümü kesmemisti mesela , karşılıklı anlayis diyorum ben bu duruma . Isten cikma konusunda ise benim fikrim bu aralar piyasalar bu kadar kritikken bence sabretmeniz yönünde olur

Canım benim burası Türkiye. Herşey olur.
Özel sektör olunca böyle oluyor demiş LaraPars ama emin ol devlette de var bu.
İş arkadaşım 2 gün rapor aldı, ilk günü evde yattı, ertesi gün patron çağırdı, kız gelip çalışmak zorunda kaldı. Devlet memuruyuz bu arada, özel mözel değil.
Haftasonu çağırdı, gittik çalıştık. Gece 1-2’ye kadar çalıştığımız oldu. Yıllık izinde bile arayıp iş ister. Geçen hafta yıllık izin istedim, vermedi. Başka bir arkadaş 3 gün rapor aldı diye başka yere tayin istemesini söyledi. Kız başka şehre tayin istemek zorunda kaldı.
Neden çekiyorum dersen burada çalışmazsam başka yerde gece ve haftasonu mesaisi yapmam gerek. Bunu istemiyorum. Buranın maaşı da iyi.
Mesleğiniz iyiyise, başka işyerinde daha iyi koşullarda çalışabilirim derseniz ayrılıp başka yere geçin.

Ama bu devirde ekmek aslanın ağzında. Bazı şeyleri de içimize atmamız gerekiyor.

Daha iyisini bulmak için çaba göstereceğim Haziran gibi çıkış yapsam iki üç hafta dinlenip sonra bakarim ilanlara borcum yok işten çıkarsam maddi olarak zorluk yaşamam bu da bir nevi beni rahatlatıyor burda kalırsam elde var sıfır bir gram ilerleme yok şartlar açısından

Doğru soyluyorsunuz devlette hiç çalışmadığım için bilmiyorum ama özel sektörde çok şey biliyorum. Cumartesi evlenen muhasebeci için pazartesi geleceksin diyen patron gördüm. Kızı sabah 8de fatura için bizzat gözümün önünde aradılar. Pazar günü yükleme var diye müşteri temsilcilerini sabahtan geceye kadar çalıştırıp mesai vermeyen patronlar gördüm. Ertesi sabah 5 dk geç kalsan uyarı veriyorlar birde.
Saygı yok yani. Çünkü çok kişi var işsiz. Yerine daha gitmeden 1 günde birini buluyorlar. Devlette bu şekilde tabi bekleyen çok kişi olduğu için ust kisimda olanlarında saygısı yok asla

Ne demek patron ne derse o oluyor?????
Rapor almış izinden düşemez...İşçinin de hakları var...
Yoruma bak yarabbi

V vesikaliyarim normalde izinden düşmemesi gerekir ama bunlar düşüyor işte sinir bozucu yani kısacası

Bana bu virus olaylarinda dolayi iznimi vermediler evden calisim dedim izin vermediler. Hamileyim.doktora gittim rapor aldim 20 gun raporluyum 10+10 hergun mesai baslangici ariyolar uyandiriyolar surekli calistiriyolar güya raporluyum. Hakkinizi isteyin 2 gun zaten maaşınızdan kesilcek ekstre izin dusemezler.

Raporu izinden düşemez kanunen böyle bir hakkı yok.
Bunu aynen söyleyin.
Gerekirse de iş mahkemesine gidip hakkınızı arayın.

2 güne kadar olan rapor bu arada maaştan da düşülmüyor sizinkiler işgüzar herhalde biraz.

Rapor varken izinden düşemez sgk ya şikayet edin rezilliğe bak

Duserlerse ,noterden ihtar cekin bu tip davranislardan dolayi is akdini tek tarafli fesh edip issizlik tazminati alabilirsiniz

Ne demek patron ne derse o oluyor?????
Rapor almış izinden düşemez...İşçinin de hakları var...
Yoruma bak yarabbi

Diğer yorumumu da okuduysan özel ve devlet kuruluslarinda olan haksızlıklardan bahsettim. Ona bakarsan konu sahibi diğer konusunda asgari ücret bile almadan çalıştığını yazmış ??
Rapor olunca izinden düşemeyeceğini senin kadar bende biliyorum yorumumun da arkasindayim. Çok fazla oluyor bu şekilde haksızlıklar. Patron düşeceksin diyor düşülüyor işte gördüğün gibi. Uğraşmak isteyen zaten buraya konu açmaz gider şikayet eder hakkını yedirmez. Ama konu sahibinin 20 tane konusu varsa 17si isle ve memnuniyetsizligiyle alakalı. Bu durumdan dolayı da dava falan acmayacağına adım gibi de eminim. Bana tepki göstermeden önce konu sahibini genel olarak zaten iş yerinde maaşına kadar haksizligina goz yumduguına bak. Ben elalemin 2kurusuna 2 günlük iznine göz diecek patrona hak vermeyecek kadar bilinçli bir insanim !!!

Ayrica ne demek patron ne derse o olur derken sende actigin konuda da bahsettigin gibi patron ya da üst çalışanın gel deyince geliyorsun git deyince gidiyorsun. Gitmek istemediğini söylemene rağmen koca binada ben vardım ve dezenfekte bile değildi yazmışsın.
Yani türlü türlü baskilara maruz kalınca da milyonlarca insan gibi çalışıyorsun. Yani gayet patron deyince oluyor türkiyede bazı şeyler paşa paşa da insanlar yapıyor. Kendi gözlerimde de çok sahit oldum. Iscı hakki falan gerçekleri konuşalım kaç işçi tam çalıştığının hakkını alıyor turkiyede ? Patronların umrunda mı ? Sen gidersin başkası gelir milyonlarca işsiz var. V vesikaliyarim

Patron iş kanununa aykırı bişeyi sırf patronum diye yapamaz...benimki başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…