Selam kızlar daha önce konu açmıştım okuyanlar bilir dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum iki yıldır aynı yerdeyim bu pazartesi salı grip olduğum için doktor rapor verdi iki günlük ateş halsizlik vardi.İlk defa rapor aldım normalde izinden düşmemesi gerekir ama bunlar düşüyor.Topu topu iki hafta iznim var bir haftasını kullanmıştım bir haftadan iki gün düşerlerse beş gün kaldı.Maastan kes niye izinden düşüyorlar hani artık cidden sıkıldım iyisini bulmak çok mu zor şartları daha iyi olan bir yer .Ama Mayıs gibi söylemem lazım ki ihbar sürem bir ay çünkü Haziran gibi çıkış yapayım.
Sizce kızlar ne yapmalıyım .
Canım benim burası Türkiye. Herşey olur.
Özel sektör olunca böyle oluyor demiş LaraPars ama emin ol devlette de var bu.
İş arkadaşım 2 gün rapor aldı, ilk günü evde yattı, ertesi gün patron çağırdı, kız gelip çalışmak zorunda kaldı. Devlet memuruyuz bu arada, özel mözel değil.
Haftasonu çağırdı, gittik çalıştık. Gece 1-2’ye kadar çalıştığımız oldu. Yıllık izinde bile arayıp iş ister. Geçen hafta yıllık izin istedim, vermedi. Başka bir arkadaş 3 gün rapor aldı diye başka yere tayin istemesini söyledi. Kız başka şehre tayin istemek zorunda kaldı.
Neden çekiyorum dersen burada çalışmazsam başka yerde gece ve haftasonu mesaisi yapmam gerek. Bunu istemiyorum. Buranın maaşı da iyi.
Mesleğiniz iyiyise, başka işyerinde daha iyi koşullarda çalışabilirim derseniz ayrılıp başka yere geçin.
Ama bu devirde ekmek aslanın ağzında. Bazı şeyleri de içimize atmamız gerekiyor.
Sizin bütün konularınız isle ilgili zaten. Özel sektör olunca oradan kes buradan kes olmuyor patron ne derse o oluyor malesef.
Bu konularda haksızlığa ugrayan sadece siz değilsiniz. Bu kadar sevmiyorsanız aç açıkta da kalmayacaksanız ayrılın zaten insanlar ne desin ki size ?
Bana bu virus olaylarinda dolayi iznimi vermediler evden calisim dedim izin vermediler. Hamileyim.doktora gittim rapor aldim 20 gun raporluyum 10+10 hergun mesai baslangici ariyolar uyandiriyolar surekli calistiriyolar güya raporluyum. Hakkinizi isteyin 2 gun zaten maaşınızdan kesilcek ekstre izin dusemezler.Selam kızlar daha önce konu açmıştım okuyanlar bilir dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum iki yıldır aynı yerdeyim bu pazartesi salı grip olduğum için doktor rapor verdi iki günlük ateş halsizlik vardi.İlk defa rapor aldım normalde izinden düşmemesi gerekir ama bunlar düşüyor.Topu topu iki hafta iznim var bir haftasını kullanmıştım bir haftadan iki gün düşerlerse beş gün kaldı.Maastan kes niye izinden düşüyorlar hani artık cidden sıkıldım iyisini bulmak çok mu zor şartları daha iyi olan bir yer .Ama Mayıs gibi söylemem lazım ki ihbar sürem bir ay çünkü Haziran gibi çıkış yapayım.
Rapor varken izinden düşemez sgk ya şikayet edin rezilliğe bakSelam kızlar daha önce konu açmıştım okuyanlar bilir dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum iki yıldır aynı yerdeyim bu pazartesi salı grip olduğum için doktor rapor verdi iki günlük ateş halsizlik vardi.İlk defa rapor aldım normalde izinden düşmemesi gerekir ama bunlar düşüyor.Topu topu iki hafta iznim var bir haftasını kullanmıştım bir haftadan iki gün düşerlerse beş gün kaldı.Maastan kes niye izinden düşüyorlar hani artık cidden sıkıldım iyisini bulmak çok mu zor şartları daha iyi olan bir yer .Ama Mayıs gibi söylemem lazım ki ihbar sürem bir ay çünkü Haziran gibi çıkış yapayım.
Ne demek patron ne derse o oluyor?????
Rapor almış izinden düşemez...İşçinin de hakları var...
Yoruma bak yarabbi
Ayrica ne demek patron ne derse o olur derken sende actigin konuda da bahsettigin gibi patron ya da üst çalışanın gel deyince geliyorsun git deyince gidiyorsun. Gitmek istemediğini söylemene rağmen koca binada ben vardım ve dezenfekte bile değildi yazmışsın.
Yani türlü türlü baskilara maruz kalınca da milyonlarca insan gibi çalışıyorsun. Yani gayet patron deyince oluyor türkiyede bazı şeyler paşa paşa da insanlar yapıyor. Kendi gözlerimde de çok sahit oldum. Iscı hakki falan gerçekleri konuşalım kaç işçi tam çalıştığının hakkını alıyor turkiyede ? Patronların umrunda mı ? Sen gidersin başkası gelir milyonlarca işsiz var. V vesikaliyarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?