Reddedilmek ve özgüven kaybı?

Merhaba. Öncelikle şunu belirteyim, ben de sırf bu reddedilme korkusu yüzünden kimseye açılamadım şu 24 senelik ömrümde... Ve sırf bu reddedilme korkusu yüzünden kimseyle doğru düzgün ilişki bile kuramadım...hep platonik asklarla avuttum kendimi....

Aslında çok büyük bir reddedilme olmadı, ama bir kere oldu, çok küçük bir reddedilmeydi ama kalbimin en derin yerine işledi. (İlkokul yıllarımda olan her olay gibi, bu da beni derinden etkilemiştir.)

Artık egosu yüksek mı dersiniz, ne derseniz deyin. Ama bana ve beyin yapıma göre biri beni reddedemez, reddetmemeli daha doğrusu. (Psikolojik tedavi görüyorum ve ilaç kullanıyorum bu arada. Soracaklar için.)

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ilişki ask denen şeyin teklif ettim kabul etti reddetti olmadığını öğrenecek yasa geleceksiniz.
Gerçek aşkta bu işler böyle olmuyor.

Burada yazılan şey çok doğru mesela. Bir süre sonra anlıyor insan. Ama anlayana kadar da iş işten geçiyor maalesef...

Katıldığım bir diğer nokta da burası. Birine duygularınızı itiraf edersiniz etmesine ama karşı tarafın sizi anlayacak olgunlukta olması çok önemli. Eğer sizin, kendisine karşı olan bu zaafinizdan istifade etmeye kalkar ve sizi oynatmaya / kullanmaya kalkarsa, zaten sevginizi hiç haketmemis demektir. (Gururunuzun kırılması ve yaşayacağınız ozguvensizlik de cabası...) Bunu anlamanın en iyi yolu da bu yukarıda yazılan gibi, zor kadını ve zor lokmayı oynamak ve karşı tarafın sizi elde etmesini sağlamaya çalışmak olmalıdır.

Açıkça söylemedim hiçkimseye ama duygularımı belli ettiğimde oralı olmayanlar oldu ben yine de kendimi hiç bozmadım ( yani kendimi hep çok beğendim ) seni beğeneni sen beğenmezsin, senin beğendiğin seni beğenmez bu işler böyledir. Kısmetinle buluşursun elbet kasma kendini

Ben eski kafalıyım ve günümüzde zaten artık kızlar erkeklerin peşinde koştuğu için erkek güzelliğe çirkinliğe bakmıyor zor olanı uğraştıranı istiyorlar ki normal olanı bu değil elbette :) ama naparsınız dünyanın düzeni böyle bunu değiştirip adamların dengelerini bozmayalım :)

Bunun güzellikle ilgisi yok. İki kişi arasında en basta çekim olmalı. Eşimden önce görüştügüm biri vardı. Yakışıklıydı işi gücüde vardı ama hissedememiştim. Eşimden kat kat daha iyiydi görüntüsü ama eşimi görünce bir çekim enerji almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…