Redüksiyon yaptıran arkadaşlar bakar mısınız lütfen?

sevdelinka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
191
3
116
Kütahya
Kızlar 4üz gebeliğim vardı ve dün redüksiyon işlemiyle 2 tanesi sonlandırıldı. Haftalardır bu duruma kendimi alıştırdım üzülmem, kalanlarım sağlıklı olsun diyordum ama dün ultrasyonda görünce onları çok üzüldüm. Sonuç itibariyle işlem yapıldı..
Benim sormak istediğim; redüksiyondan sonra doktor 1 saat hastanede kalmamı istedi. 1 saat sonrasında tekrar bebeklere bakmak için ve o 1 saat içinde birden kanamam geldi su gibi. Doktor hemen ultrasyona aldı. Ultrasyonda her şey normaldi kalanların suları falan olduğu gibi duruyordu. Hatta sonlandırılanlarda da herşey normaldi kalp atımları hariç Ama doktorum kanamam olduğu için yaşayan bebeklerimle alakalı hiç iç açıcı konuşmadı Sürekli yatıcam veya oturucam. Sadece lavaboya kalkma iznim var. Gün içinde de azar azar devam etti kanamam..Acaba redüksiyon sonrası kanaması olan arkadaşlar oldu mu? Yoksa gerçekten çok riskli bi durumda mıyım?

canim gecmis olsun.bende reduksiyon yaptrdim.islemden hemen sonra kanama olmadi yada leke seklinde bisey geldi.2hafta sonra kanamam oldu.gece basladi.sonra kesildi.ama bu kanama reduksiyonlami ilgiliydi kesin bisey soyleyemedi dr.sana gebelik boyuncami yatacaksin dedi dr.yani risk bitene kadar mi.bi de benim islem vajinadan igne ileyapilmisti.ben genel anestezi almistim.7.haftada yapmisti dr.senin daha buyuk olduklari icin kanaman cok olmus olabilir.

canım çok üzüldüm inşallah kalan bebişlerine bişey olmaz. biz tüp bebk yaptırdığımızda dra garanti olsun 3 embriyo koyun dediğimizde drumuz üçüde tutnursa birisini redüksiyon yapmamız gerekir sonra diğerlerinide kaybedersin riski almak istiyormusun deişti bizde korkmuştk. böyle bir riskin var maalesef ama sen yat bol bol dinlen zaten ikiz gebelikte zor ben şimdiden raporlu geçiriyorum günlerimi. sen gönlünü ferah tut gerisini rabbim bilir nasipleri varsa gelirler. inşallah sımsıkı yapışırlar bebişlerin.

teşekkür ederim canım.. Evet benim 12. haftada oldu ve karnımdan girilerek lokal anesteziyle yapıldı. Haftaya cumaya kontrole gidicem o zamana kadar ekstra bir durum olmazsa gitmicem doktora. Ateş yaparsa, karnımda kasılma olursa, çok aşırı kanama yada kasık ağrısı çekersem o zaman gel dedi. Cumaya kadar sanırım yatıcam ama ondan sonrada halen yatıcaksın der mi bilmem..

inşallah canım benim benimde tek duam kalan bebişlerime bir şey olmaması. Zaten çok zorlu bir süreçten geçtim şimdi de böyle bir şeyi kaldırmak çok zor olucak korkuyorum o yüzden. Benim aşılamayla 4üz olduğu için öyle talep etme şansım olmadı. Ama eğer tüp bebek olsaydı sanırım bu yaşadıklarımdan sonra 1 tane embriyo koydururdum ben. Çünkü bu redüksiyon işlemi mahvetti hem ruhsal olarak hem bedensel olarak çok canım yandı. Umarım sonu güzel olur hep öyle dua ediyorum.

sevdalinkacım dün senin için yasini şerif okudum hep dua ettim inşallah bu süreci kolayca atlatırsın ben inanıyorum rabbim diğer iki bebeğini sana bağışlayacak
sen bol bol istirahat et ve dua et canım
benimde saatlerim kaldı doğuma çok heycanlıyım birazda korkuyorum acaba birazdaha dursalar daha iyimi olacaktı bilemiyorum erken gibi geliyo bana

canımmm çok sağol Allah razı olsun..İnşallah canım, sürekli uzanıyorum ya da oturuyorum kalkmıyorum hiç. Dün volkan beyle de konuştuk kanamamın olmasına o da pek olumlu bakmadı sanki. Bakalım inşallah haftaya cumaya kadar bir şey olmazsa bebeklerime burada son kontrollerim yapılacak. Ondan sonra dönücem Kütahya'ya. Çünkü buradaki doktorlar fazla cesur. Volkan bey düşük önleyici hap falan vermişti bana sürekli onu kullanıyorum. Ama dün Çapa'daki işlemi yapan doktor onların işe yaramadığından falan bahsetti. Ama kendi doktorun verdiyse devam et dedi.Volkan beyde dün aynen kullandığın gibi devam et dedi.. Rahim ağzını dikicez demişti Volkan bey 3üzlerde. Şimdi 2izlere inince diker mi bilmiyorum ama buradaki doktor onada gerek olmadığını söyledi. Sanki önemsemiyorlarmış gibi geliyor hep. Hangi doktora gittiysem hep aynı muameleyle karşılaşıyorum. Özelde de üniversite hastanesinde de. O yüzden kendi doktoruma gelmek istiyorum sanki oraya gelince bütün sıkıntılarım geçicekmiş hep burada doktorların ihmalkarlıklarıymış gibi geliyor. Muhtelemen kendi kuruntum ama işte anlatamıyorum kendime

Bende sabah seni düşünmüştüm kaçta giriceksin acaba diye. İnşallah sağlıkla dünyaya gelirler hiç korkma canım Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bak sona geldin çok şükür böyle düşün. Son bir sıkıntın kaldı ki buna sıkıntı denmez aslında en güzel şey doğum. Onu da atlattın mı bebeklerin yanında olacak hep inşallah. Dualarımın içinde hep sende varsın.. Allahü teala bebeklerinin de seninde güzel haberlerinizi almayı nasip etsin inşallah. Merakla beklicem haberlerinizi canım..

canım arkadaşım sağol sende benim dualarımdasın belki bayram boyunca nete giremem ama ilk fırsatta sizi haberdar edicem

canım arkadaşım sağol sende benim dualarımdasın belki bayram boyunca nete giremem ama ilk fırsatta sizi haberdar edicem

canım benim, artık ne zaman fırsatını bulursan.. 3 bebekle seni nette çok fazla görebileceğimizi sanmıyorum ama olsun sağlıklı olunda hepiniz. Biz bir şekilde görüşürüz nasıl olsa

canım benim, artık ne zaman fırsatını bulursan.. 3 bebekle seni nette çok fazla görebileceğimizi sanmıyorum ama olsun sağlıklı olunda hepiniz. Biz bir şekilde görüşürüz nasıl olsa

Canım öncelikle geçmiş olsun. Benim bebeğim yok hamile de değilim ama diğer forumunda seni farketmiş ve hep takip eder olmustum. Kanaman olmasına çok çok üzüldüm. Dileyelim ki sadece geçici birşey olsun ve sen cuma randevuna gittiğinde sorunsuz bir şekilde yüzün gülerek çık o odadan :)

Umarım herşey gonlucen olur, umarım sağ salim bebeklerine kavuşursun. Allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın.

amin canım inşallah.. Çok sağol güzel dileklerin için.. İnşallah cuma günü güzel haberlerle yazarım buraya..

Sevdelinka Hanim bende aynı durumdayım su anda nasıldınız birde kanamalarda agri var miydi cevaplar icin şimdiden teşekkürler

12.haftada üçüzden ikize bende indirgeme yaptırdım hiç üzülme çünkü diğer iki bebeğinin yaşaaması için fedakarlık yapmak zorunda kaldın bende işlemden doğuma kadar hep yattım oturdum kalkınca kanamam oluyordu 4 aydan sonra azalarak kesildi kanamalarım redüksiyona rağmen ikizlerim erkenden doğdular şimdi 2 yaşında ve çok sağlıklılar Aallah sanada yardım etsin sağlıkla inşallah birde ciğer geliştirici iğneyi muhakkak ol benim dr um önermedi erken doğum yapınca bir bebeğim 4 ay solunum yapamadı 24. haftayı doldur git iğneyi al ve vurdur bence çok önemli

Cok teşekkürler ayhatun. İcimi ferahlarımız ins benimde
Birsey olmaz ve saglicakla kavuşurum bebeklerime, birde bende akinti
Başladı böle bardaktan bosanircasina sizdede olmuş muydu.cok teşekkürler şimdiden

Başladı böle bardaktan bosanircasina sizdede olmuş muydu.cok teşekkürler şimdiden

bence hemen doktara görünsen iyi olur.öyle bardaktan boşalırcasına akıntı sadece suyum geldiği zaman olmuştu.bikaç saat sonra da doğum yaptım zaten.inşallah bişeyin yoktur canım.

Cok teşekkürler Zeynep Hanim Dr.a sorduk olabileceğini devam ederse
Tekrar bildirecegimi söyledi. Bu işlem sonrasi maflor vajinal jel koydum odur ins. Kötü birsey değildir umarım
Allahım herkesin emeklerini bosa çıkarmasın. Hayirli akşamlar

doğumdan 1 ay önce azar azar akıntım başlamıştı dr a sorduğumda idrar yollarından kaynaklı olabilir önemli değil demişti aklıma amniyon sıvısı olabileceği gelmişti eczanede amniyon sıvısımı normal akıntımı diye ayırt eden testler varmış aalayım yapayım demiştim ama ihmal ettim malesef 28.haftada suyum geldi ve doğuma alındım için rahat olsun test al yap bence
ama şuda bir gerçekki herşeyde bir hayır var ölümle doğum saatini beklermiş bunların hepsi vesile Allah herzaman hayırlısını verssin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…