- Konu Sahibi sevdelinka
-
Kızlar 4üz gebeliğim vardı ve dün redüksiyon işlemiyle 2 tanesi sonlandırıldı. Haftalardır bu duruma kendimi alıştırdım üzülmem, kalanlarım sağlıklı olsun diyordum ama dün ultrasyonda görünce onları çok üzüldüm. Sonuç itibariyle işlem yapıldı..
Benim sormak istediğim; redüksiyondan sonra doktor 1 saat hastanede kalmamı istedi. 1 saat sonrasında tekrar bebeklere bakmak için ve o 1 saat içinde birden kanamam geldi su gibi. Doktor hemen ultrasyona aldı. Ultrasyonda her şey normaldi kalanların suları falan olduğu gibi duruyordu. Hatta sonlandırılanlarda da herşey normaldi kalp atımları hariçAma doktorum kanamam olduğu için yaşayan bebeklerimle alakalı hiç iç açıcı konuşmadı Sürekli yatıcam veya oturucam. Sadece lavaboya kalkma iznim var. Gün içinde de azar azar devam etti kanamam..Acaba redüksiyon sonrası kanaması olan arkadaşlar oldu mu? Yoksa gerçekten çok riskli bi durumda mıyım?
Sevdalinka seni merak ettim, durumlar nasıl sen ve bebekler nasıl?
Nursaycım, giremedim uzunca bir süre nete.. Bundan sonra da çok sık giremeyeceğim sanırım.. Bebeklerinde, benimde durumumuz maşallah çok iyi gidiyor şimdilik. Kütahyaya kendi evime döndüm artık. Burada ki kendi doktorum bile ümidi kesmiş benden, çünkü sonlandırmadan sonra o kadar kanamaya, suyumun gelmesine bebekler iyi geldi dedi. Artık şimdilik normal hamilelik periyoduna girmişim. 2 bebişimde erkek :) Oğlan annesi olacam inşallah :) 2-3 hafta önce kanamalarım tamamen kesildi çok şükür. Artık biraz daha rahatım. İnşallah sonuna kadar da güzel gider ve kucağıma alırım bebişlerimi.. :)
Nursaycım, giremedim uzunca bir süre nete.. Bundan sonra da çok sık giremeyeceğim sanırım.. Bebeklerinde, benimde durumumuz maşallah çok iyi gidiyor şimdilik. Kütahyaya kendi evime döndüm artık. Burada ki kendi doktorum bile ümidi kesmiş benden, çünkü sonlandırmadan sonra o kadar kanamaya, suyumun gelmesine bebekler iyi geldi dedi. Artık şimdilik normal hamilelik periyoduna girmişim. 2 bebişimde erkek :) Oğlan annesi olacam inşallah :) 2-3 hafta önce kanamalarım tamamen kesildi çok şükür. Artık biraz daha rahatım. İnşallah sonuna kadar da güzel gider ve kucağıma alırım bebişlerimi.. :)
OOO süper gerçekten çok sevindim senin adına, allah sana 37, 38. haftaları da nasip etsin. İki tosununu sağlıkla al inşallah kucağına. Yinede vakit buldukça gir ve bizi habersiz bırakma.
Sevgiler
canım çok sevindim iyi olmana tahmin etmittim evine döndüğünü. yorma kendini evindede çookk dikkat et kendine Allaha emanet olun
Belki redüksiyon yaptırıpta sağlıkla diğer bebeklerini kucaklarına alanlar karşı gelecektirr ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bütün bebeklerimden oldum o kadar iğne ,ilaç ,doktor, hastahane ,tahliller ,hormonlar ,emekler ,umutlar...Acım tarif edilemez.Yaşamayan anlayamaz suçluluk psikolojisi,bilmiyorum kısmetleri yokmuş diye avunmaya çalışıyorum.Her yeni güne başlarken üzüntüyle uyanıyorum,içim sızlıyor.Hayırlısı demek istiyorum ama ben çok pişmanım inş. kimse bu duyguyu yaşamaz.
çok sağol canım inşallah. o günleri iple çekiyorum :) yazarım canım öpüyorum..
ayy canım benim çok sağol.. sen nasılsın? ne yaptın? yok yok yormuyorum zaten merak etmeöpüyorum..
pers çok üzüldüm geçtiğimiz haftalarda yazmışsın bu konunun altına redüksiyon yaptırdığınla alakalıAllah sabır versin bir an evvel atlatmanı nasip etsin.. Herkesin ki aynı olacak diye bir şey yok ama tabi ki riskli bir işlemdi. Senin kaçtan kaça indirilmişti ve kaçıncı haftada kaybettin bebeklerini?
Belki redüksiyon yaptırıpta sağlıkla diğer bebeklerini kucaklarına alanlar karşı gelecektirr ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bütün bebeklerimden oldum o kadar iğne ,ilaç ,doktor, hastahane ,tahliller ,hormonlar ,emekler ,umutlar...Acım tarif edilemez.Yaşamayan anlayamaz suçluluk psikolojisi,bilmiyorum kısmetleri yokmuş diye avunmaya çalışıyorum.Her yeni güne başlarken üzüntüyle uyanıyorum,içim sızlıyor.Hayırlısı demek istiyorum ama ben çok pişmanım inş. kimse bu duyguyu yaşamaz.
bende adet oldm bgn cnm yrn iğnelere başlıcam fostimon kullancam sen ne kullanmıştın.. ya ben bu göbekten olan iğneden çok tırsıyorum ilk defa vurulcam çok acıyomu bide ben kendim yapamam eşimede yaptırmam biliyorumm nasıl olcak biilmiyorumm(
bende adet oldm bgn cnm yrn iğnelere başlıcam fostimon kullancam sen ne kullanmıştın.. ya ben bu göbekten olan iğneden çok tırsıyorum ilk defa vurulcam çok acıyomu bide ben kendim yapamam eşimede yaptırmam biliyorumm nasıl olcak biilmiyorumm(
canım çok geçmiş olsun ben redüksiyonda yaptırmadım ama 2 ay önce 21 haftalık bebeklerimi kaybettim kısmetleri yokmuş gerçektende. seni çok iyi anlıyorum bende hergüne üzüntüyle başlıyorum ama yapacak birsey yok yazını okuyunca inan içim parçalandı allah sabir versin
çok sağol canım inşallah. o günleri iple çekiyorum :) yazarım canım öpüyorum..
ayy canım benim çok sağol.. sen nasılsın? ne yaptın? yok yok yormuyorum zaten merak etmeöpüyorum..
pers çok üzüldüm geçtiğimiz haftalarda yazmışsın bu konunun altına redüksiyon yaptırdığınla alakalıAllah sabır versin bir an evvel atlatmanı nasip etsin.. Herkesin ki aynı olacak diye bir şey yok ama tabi ki riskli bir işlemdi. Senin kaçtan kaça indirilmişti ve kaçıncı haftada kaybettin bebeklerini?
Yaprk canim cok teşekkürler seninde basın sagolsun ins hersey guzel olur beni anlayan birinin olması iyi mı kötü mü bilemiyorum ama çevremde benim gibi kimse yok keske sende yaşamasaydım ama kendiliğinden hamile kalıpta düştüyse bı nebze daga olumlu kalabiliyorsun demekki diyelim hayirlisi olsun ins guzel seylerde yazarız bu duvarlara kendine iyi bak duadan başka birsey gelmiyor elden
sevdalinkacım nasılsın nasıl gidiyor hamilelik ben pek giremiyorum artık ama sizi çok merak ediyorum shwal arkadaşımız doğum yaptımı acaba üçüzlere bakmak gerçekten çok zor hergünüm hergecem uykusuz karnımdayken daha iyiyyi sanki
Cok sagol amİn canim 3 ten 2 ye indirildi,12 haftalik vajinal yoldan yapıldı ama cok ağrım oldu çıktım agri kesici igne istedim ilk kez doktoranda kaynaklı olabilir tabi((
çok sagol canım evet doğal yolla hamile kaldım galiba seninki aşılama olmuş üzme canım kendini allah isterse yine olur birde sen kaç haftalıkken kaybettin? ben artık hareketlerini hissetmeye başlamıştım ondan belki bu kadar üzülüyorum allah düşmanımın başına bile vermesin
Âmin canim valla allahım kimselere göstermesin keske aşılama ile olsaydı, gerçi üzüntünün rengi degismezdi ama belki biraz daha hafif olurdu ben 2 sene once kist ameliyatı arsından ilaçla 6 ay menepoz 1 sene oncede tedavilere başladım once yumurtlama,ardından aşılama ardından tup bebek o 18 gun kaldi daha sonra dusuk yasadım 2 ay sonra tekrar tup bebek bu sefer indirgemeden 12 haftalik kayıp. Yakında kitap yazicam o kadar yogun zor gunler geçirdim, o yüzden diyorum sana cok şükür ki kendiliğinden kalabiliyorsun üzülme demiyorum hersey elbette onu hatırlaracaktım cunku üstünden bir tur gecmis gibi oluyor , nette psikolojik yazılarda bir kadının basına gelebilecek en buyuk travmalardan diyor. Hele birde cocuk ruhlu amac biriyseniz ne yazıkki ama ins bizde bu guzel duyguyu yasarız allahtan umut kesmeyelim senin patoloji sonucu var mı neden olduğu belli mı canim kendine iyi bak ins da her daim mutlu olmaya çalış en azından uğraş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?