Redüksiyona mecbur kalanlar :(( Ankarada kime yaptirdiniiizzz

lalelale87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
546
10
48
Ankara
Arkadaslar ucuz bebek bekliyorum ve dr.lar 1 tanesinin sonlandirilmasi gerektigi kanaatinde. Biz de esimle dusunduk tasindik , kahverengi akintilarim da bu kararimiza destek oldu. Ankarada bu islemiyaptirdiginiz duydugunuz doktor varsa ne olur bilgi verin cunku tecrube sahibi olmasi cok cok onemliymis.
 
bizimde 2 şubatta transfer oldu ve sonuç olarak üçüzlere hamiştim. doktorumuz bize 6 mart 2014'te karar vermemizi, ister yola ikizlerle istersek üçüzlerle devam etmemizi, ikisininde riskleri olduğunu, bu konuda tamamen kalbimizin sesini dinlememizi ve kararımızı kendisine iletmemizi istedi. bizde düşündük taşındık ve üçüzlerle devam edeceğiz diye hocamıza söyledik. yarın tekrar bir kontrolümüz var bebeğimiz 7,5 haftalık olmuş olacak yarın itibariyle inşallah... (kaç haftalık olduğu transfer gününe 15 gün ilave edilerek hesaplanıyormuş)
 

canım Ankarada mısın senin dr.un kim?bana hiçkimse doğurabilirsin demiyor ve şuan dr konusunda boştayım gerekirse ona giderim.
 
bu arada benim de tam 7+4 , aynıyız yani. sat'ım 17 ocaktı. Benim tüp bebek değil aşılama. Bu arada sana bir soru daha soracağım benim kahverengi pembe akıntılarım genellikle peşimi bırakmıyor. Dr. progestan al vajinadan dedi. günde 2 dedi ben 1 kez koyuyorum. hafiften kesiyor. sende var mı herhangi bir problem?
 

Selam .benim transferim 13 ocakta oldu.18 marta gun verdi.11_14 hafta arası reduksiyon yapılır dedi. Senin dr erkene vermis neden acaba ? Peki reduksiyon ile ucuz gebelik risklerini anlatti mi ? Benim de 3 tane. Esasinda 3 tane embriyo yasakmis ama koymus herhalde tutmayacak diye dusundu. Nasil karar verdiniz ? Biraz bilgi verir misin? Hepimiz icin zor bir durum.birbirimizden birseyler ogrenebiliriz.Allah yardimcimiz olsun. ..
 
Ya cnm sana birsey soracağım hep unutuyorum. Asilamada cogul oluyor mu nasi oluyor ?
 
Ya cnm sana birsey soracağım hep unutuyorum. Asilamada cogul oluyor mu nasi oluyor ?

Beni uyarmisti aslinda ama bu benim 2. Asilamam ilk asilamamda da dr. demisti 3uz olabilir diye. Tutmamisti. Bunda da ilac vurulurken igne yumurtalarim kontolsuz gelisti 5 tane iri yumurtam oldu. Yani beşiz olmamasi buyuk sans diye nitelendirildim. Doktor kotunun iyisi dedi , oyle oldu canim yani.
 
Benim yine kahverengu lekenmem var iki gun ise geldm hemen basladi. Napicam ben anlamiyorum artik rapor alayim desem vermemek icin ellerinde geleni yapiyolar. Ama bu sekilde 2 gun dinlenip 5 gun calismak da vucuda yuk yapio demek ki hemen basliyor lekelenmem.
 

merhaba, öncelikle sağlıklı bebekler ve sağlıklı bir gebelik diliyorum.aralık ayında redüksiyon yaptırmak zorunda kaldım (( akıntınız varsa doktorun dediğinin dışına çıkmayın, progestanı günde 2 dediyse 2 alın ve bol bol dinlenin.
 

Ankarada mi yaptirdiniz?
Evet dinlenme sansim yok yani şöyle ki kamudayim is zamani genellikle oturarak geciyor fazladan yurumeyim diye yemege gitmiyorum evden getiriyorum. Ama sabah kirk dk, aksam kirk dk otobus yolculugu yapmak zorundayim sende herhangi bir kanama lekelenme vs. Oldu mu islemden sonra. Neler yaptin. Suan durumun nasil
 

ben istanbuldayım, redüksiyonu Dr.Cihat Şen yaptı.benim gebeliğimde durum kritikti, maalesef tek kesede olan ikizlerime redüksiyon yapıldı ve hamileliğimin 14.haftasındaydım, yani biraz geç kalmıştım.kalan tek bebeğimi redüksiyon sonrası kaybettim.
 
redüksiyona kadar hiç problemim yoktu, problemler sonrasında başladı.benim de dinlenme şansım yoktu.bir gün dinleniyordum, ertesi gün işe gidince yine artıyordu.
 
redüksiyona kadar hiç problemim yoktu, problemler sonrasında başladı.benim de dinlenme şansım yoktu.bir gün dinleniyordum, ertesi gün işe gidince yine artıyordu.

Canim basin sagolsun Allah yeni evlat nasip kismet etsin insallah. Neden 14. Bekledin cnm karar vermek konusunda mi skinti yasiyodun ? Bilmiyorum bole olunca vazgecesim gelio offf (
 
Canim basin sagolsun Allah yeni evlat nasip kismet etsin insallah. Neden 14. Bekledin cnm karar vermek konusunda mi skinti yasiyodun ? Bilmiyorum bole olunca vazgecesim gelio offf (

teşekkür ederim, zor günlerdi.Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.benim ilk doktor kontrolümde 2 kese vardı ve ikiz olarak gözüktü, sonraki kontrolumde bir kesedeki embriyo bölünmüş ve üçüz olmuşlardı.hangisine redüksiyon yapılacağını belirlemek için 12.hafta beklendi.karar verme aşaması da gecikmiş oldu.karar vermek çok zor ama doktorlar öncelikli olarak anne hayatını düşünüyorlar ve buna göre yol gösteriyorlar.benim tavsiyem 1-2 doktordan görüş alınması yönünde. ben de hiç istemedim ikizlerimi kaybetmeyi ama biri doçent diğeri prof. iki doktor da aynı şeyi söyleyince mecbur kaldım, sonra kalanı da kaybettim.çoğul gebelikle devam eden birçok olumlu örnek var forumda.onlarla görüşseniz belki daha iyi olur.üzüntü vermek istemezdim.
 
Bisey soyleyim mi devam etseydiniz ileriki surecte belki daha buyuk uzuntu olacakti o yuzden de bence uzmeyin kendinizi ve siz cok iyi bir doktorla gorusmussunuz yani sunu da yapsamiydim diyeceginiz bir sey kalmamis. Bn de bugun sizinle ayni durumda birini daha duydum ama o kalan bebekle devam etmis. Yani biraz nasip isi benim de nasipte varsa devam olacak ama yoksa elden bisey gelmez isin ozeti bu .
 

Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin :) hamilelik çok güzel ve eşsiz bir duygu, endişe ve stresten mümkün olduğunca uzak durun ve keyfini çıkartın. progestanı da ihmal etmeyin derim.
 
Slm bende üçüz annesiyim maalesef bütün drlar çoğul gebelikleri risk olarak göruyorlar
Ben yurt dışında yaşıyorum banada teklif ettiler ama kabul etmedim veren allah dedim ve allah nasibimde ne yazdıysa o olur dedim
Bende çok kötü bir hamilelik yaşadım kusmaktan kaç kere hastanelik oldum sonrada erken doğum olmasın diye hastanede kaldım evde olduğum zaman hiç iş yapmadım annem baktı bana ve sadece kontrol için dışarı çıkıyordum
Şimdi üç tane kızım var 3,5 yaşındalar onlara baktıkca iyi ki drları dinlememişim diyorum
Kanamaya gelince bende hiç olmadı ama ben hep yattım dinlendim
Allah hakkınızda hangisi hayırlıysa onu nasip etsin rabbim yardımcınız olsun
 

Canim Allah bagislasin. Ben de cok isterim.. hicistemez miyim ucunu de dogurmak ama bana risklerden bahsedince dr kanim dondu. Urktum.ustelik kahverengi akintim var besinci haftadan beri ara ara devam ediyor surekli yatma sansim yok calisiyorum (((
 
Canim Allah bagislasin. Ben de cok isterim.. hicistemez miyim ucunu de dogurmak ama bana risklerden bahsedince dr kanim dondu. Urktum.ustelik kahverengi akintim var besinci haftadan beri ara ara devam ediyor surekli yatma sansim yok calisiyorum (((

Evet drlar hep aynı ama benim drum doğusanda risk var redüksiyonunda riski var diyince bende nasıl olsa ikiside riskli dedim rabbim nasip ederse doğarlar desim o akıntılar bence dinlemediğin için oluyor keşke dinlebilsen
Allah yardımcın olsun çok zor bir karar bende çok hikayeler okumuştum üçüzlerle ilgili
İnşallah lekelerin hemen geçer ve inşallah rabbim üçünüde sağlıkla kucaklamanı nasip eder
 
Canım inşallah bebeklerini sağlıkla kucağına alırsın
Aslında benim bu konuda bi fikrim yok ama Ankaradayım be doktorumdan çok memnunum
Ben tek gebelik yaşadım ama benimle aynı dönemde üçüz bekleyen bir hastası vardı ve hep onlardan bahsediyordu
Bu nedenle aklıma geldi söyleyim istedim
Aydan Asyalı Biri kendisi perinatolog bağlaya muayenehanesi var
Muayene ücreti olarak yeni hastalardan sanırım 300 alıyor ama konuşursan 250 ya da daha uygun fiyat verebilir.
Gerçekten çok iyi bir bayan hem insan olarak iyi hem de mesleğinde iyi
Allah yardımcın olsun canım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…