Reflü için çözüm bulanlar yardım

Herkese merhaba. Ben yaklaşık 3 aydır bogazda yanma ağrı , mideden bogaza doğru yumru hissi , mide koruyucu kullanmadığım zaman da midem de yanma bulantı yaşıyorum reflü olduğunu dusuuuyorum endoskopi oldum Hiçbirşey çıkmadı psikolojik dendi ama bu durumun psikolojik olduğunu sanmıyorum. Olsa dahi en azından bu durumun çözümüne yönelik ilaçlar da ise yarardı bende yaramadı bu durumu yaşayıp atlatan var mı yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Merhaba, nasıl oldunuz acaba? Geçici bir şey miymiş bu psikolojik olabiliyor muymuş cevap verirseniz çok sevinirim

Kilolu değilim 1.69 boyum var 64 kiloyum kiloyla alakalı olduğunu düşünmüyorum bana soğuk dokunuyor büyük ihtimalle çünkü çok dondurma yedikten sonra midemin düzeni bozuldu toparlamaya çalışıyorum hala. Bunları yemezsem ben ne yiyeceğim 🥺 herşeyden yiyorum ama az az sık yemeye başladım artık bende bogaz reflüsü var sanırım doktor tehsis koyamayınca artık ben koydum bogazlarımda yanma acı cok oluyor
Slm geçmiş olsun şimdi nasılsınız

Herkese merhaba. Ben yaklaşık 3 aydır bogazda yanma ağrı , mideden bogaza doğru yumru hissi , mide koruyucu kullanmadığım zaman da midem de yanma bulantı yaşıyorum reflü olduğunu dusuuuyorum endoskopi oldum Hiçbirşey çıkmadı psikolojik dendi ama bu durumun psikolojik olduğunu sanmıyorum. Olsa dahi en azından bu durumun çözümüne yönelik ilaçlar da ise yarardı bende yaramadı bu durumu yaşayıp atlatan var mı yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Slm canm nasıl oldunuz bende aynı durumlar yaşıyorum

Slm aynı durumları bende yaşıyorum şimdi nasılsınız

Anladım genelde reflü kilolu insanlarda olduğu söyleniyor ben o şekil sordunuz sandım. reflü diyetinden bahsediyorsunuz sanırım , önerileriniz için çok teşekkür ederim deneyeceğim çok stresli bi insanım streste tetikledi beni ama endoskopide neden çıkmadı onu anlayamadım
Mide endoskobisimi oldunuz yoksa boğaz endoskobisimi oldunuz,

Boğaz da takılma hissi de yapıyor mu acaba bana ara ara boğazımda takılma hissi ve geğirme yapıyor sürekli unutunca geçiyor unutmazsam geçmiyor

akşam 6 dan sonra yemeyi bırakırsanız çözümü bulmuş olursunuz instagramdada sürekli çiğ patatesin refluye iyi geldiğini iddia eden eczacı bi adam görüyorum onuda deneyebilirsiniz

Annem çok çekti reflüden, diyetle çok fark etti, yemek yerken asla sıvı almamanız lazım, katı ve sıvı ayrımı yapmak gerek, domates gibi bazı sebzeleri tüketmemek, çiğ sebze yememek gerek, hepsinin haşlanması gerekiyor, meyvelerden de kavunla karpuz yiyebilirsiniz ve tabii ki zeytinyağında kudret narı, çok faydasını gördü, ciddi anlamda düzeltiyor.

Annem çok çekti reflüden, diyetle çok fark etti, yemek yerken asla sıvı almamanız lazım, katı ve sıvı ayrımı yapmak gerek, domates gibi bazı sebzeleri tüketmemek, çiğ sebze yememek gerek, hepsinin haşlanması gerekiyor, meyvelerden de kavunla karpuz yiyebilirsiniz ve tabii ki zeytinyağında kudret narı, çok faydasını gördü, ciddi anlamda düzeltiyor.
Markası nedir acaba ?

Herhangi bir marka değil, kendisi yaptı, zeytinyağında kudret narını bir süre bekletti ama internette vardır güvenilir markalar ve nasıl zeytinyağında yapılacağının tarifi de vardır.

Back
X