Reglinizi kolay kolay dile getirir misiniz

maryhnm

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2023
18
9
16
43
Hanımlar asıl soru başlıkta ulu orta yerde konuşmayı seven de var sevmeyen de var siz hangisisiniz yanlış yazmış olabilirim 😂 mesela ben beni anlayabilecek olanlara karşı dile getirebiliyorum yani regl günlerinizi kimlerin bilmesini de istersiniz

Hanımlar asıl soru başlıkta ulu orta yerde konuşmayı seven de var sevmeyen de var siz hangisisiniz yanlış yazmış olabilirim 😂 mesela ben beni anlayabilecek olanlara karşı dile getirebiliyorum yani regl günlerinizi kimlerin bilmesini de istersiniz
Hemcinslerime gerekli yerde soylerim ama karsi cinse neden soyleme geregi duyulmali ki bi ortamda yda konu onagelirse soylenmeli birine selam verip bugun rgl oldum da denmez😅😅😅

Kız arkadaşlarıma söylediğim olmuştur ama durduk yere ''regli oldum ya'' şeklinde değil o gün bir şeye alınganlık yaptıysam ya da sinirlendiysem laf arasında ''regliyim ondan dolayı herhalde'' şeklinde dile getirirdim. Sevgilime ise direkt söylüyordum ''güne regl olarak başladım'' diye o_O

Söylerim ben abime babama kuzenime vs hatta kayınpederime bile söylemişliğim var bi kere bayramda beraberdik regl olmuştum karnım ağrıyordu çorap giy kızım belin açık ayağın çıplak sonra hasta oluyorsun dedi yok adet oldum ondan dedim bir şey demedi utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum dedeme bile söylemişliğim var denize neden girmiyorsun dedi hastayım dede dedim. Ramazanda niye oruç tutmuyorsun diye sorduğunda da adet oldum demişliğim var oysa hiç tutmam yani. Durup dururken demem tabii ama ben kız kardeşimle arkadaşlarımla senkorizeyim bu kojuda2aynı gün reglimiz

Baş ağrısı ya da gripten farkı yok .

Toplumsal bakış açısı nanay , yoksa ne önemi var ki kime ne yani bedenimin temizlendiği bi süreçten .

Herkes anne olmak istemeyebilir bu söyleyeceğimi ille kadın doğurmalı dayatması altında söylemiyorum ,
Allah’u tealanın Rahim olan ismi kız çocukları olarak bizlere organ olarak verilmiş . Her ay düzenli olarak temizleniyor ilerde içinde bir bebek tutunabilsin die işte buna tıpta regl dönemi deniliyor

Ya eskide kalması gerekmiyor mu artık bunların? Babama soyleme diyen , marketten utana çekine ped alan bir nesildenim. Ama artık saçma geliyor. Neden denize girmiyorsun dediklerinde hastayım diyebiliyorum. Bunu bir erkek arkadaşa,babaya ,anneye soylemekte çekince görmüyorum. Durduk yere değil tabi. Regl dogal döngümuz, utanmamiz gereken bir şey değil.

Yani instagrama regl oldum diye story atmıyorum ama regl konulari gizlenecek, konusulmayacak seyler degil.
Hatta regl sorunum olduğu icin babamla, dayimla, enistemle falan konusuruz yani yeri geldiginde.

Hatta gorustugum bir adam, masada regl konusu açıldığında (birkaç kadin beraberdik) "sizin bu iğrenç muhabbetinizi duymak istemiyorum" dedigi icin ustune kocaman kırmızı bir carpi yemisti benden. Sensin igrenc.

Niye ilan edeyim durup dururken bilemedim ama söylenmesi gereken bı durumsa da neden saklansın.
Bu ilginç zihin açıcı soru nereden geldi gece gece, kimi neden ilgilendirsin ki benim regli olup olmadığım 🤔
Bide ne zaman olup olmadığın var 🤣

Ben sevmiyorum bu tarz şeyleri söylemeyi.erkek arkadaşıma söylerim bir tek.yoksa gerek yok.zaten ağrım falan da olmuyor kimseye birşey demeye gerek kalmıyor.

Kayınvalidemin bir soruşu vardır
Es kaza karnım ağrıyor filan demeyeyim
Gözlerini kısar yüzünü ekşitir fısıltı şeklinde “ kirli misin” diye sorar

Eşimle taklidini yapıp çok gülmüşüzdür

Benim dillendirmeme gerek yok
Ruh halim baş ağrım karın ağrım hemen belli ediyor zaten
Tabela ile dolaşıyor gibiyim

Her ay parti yapıyorum regl olunca. Her yere balonlar asıp, müzik açıp hoparlörden regl oldum diye bağırıyorum. Gazeteye de ilan vermeyi ihmal etmiyorum.

Şaka bir yana gizlenecek bir şey değil ama ilan edilecek bir şeyde değil. Sancım varsa söylerim, pedim yoksa istemek için söylerim, izin alacaksam patrona söylerim vs.

Regl utanacak yada saklanacak bişey değil. Ben de pcos var hasta olduğum zaman çok fazla karın ağrısı çekiyorum ben söylmesem bile insanlar anlardı zatten

Feminist geçinen tipler uluorta konuşmayı seviyorlar,bunda utanılacak birşey yok,herkesin bildiği birşey,kadınım ve bu doğal bir süreç vs diye her yerde bu konu hakkında ballandıra ballandıra anlatıyorlar,şu kısmına katılıyorum utanılacak birşey değil ama şahsen bana bir kadın bunu uzun uzadıya anlatırsa durum gereği midem bulanabilir rahatsız olurum,ne gerek var neden anlatayım yada neden dinleyeyim ha bir rahatsızlığı varsa sormak istiyorsa vs konuşurum tabiki o ayrı.

Back
X